POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması!
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması!
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
Yunan taraftarlardan Fatih Terim'e tepki
Yunan taraftarlardan Fatih Terim'e tepki
61 yaşındaki ev arkadaşını tüfekle öldürmüş
61 yaşındaki ev arkadaşını tüfekle öldürmüş
5 Eylül 2018 Çarşamba - 10:52

Gündoğdu'da on binlerle kurtuluş coşkusu!

Konak Belediyesi’nin İzmir’in işgalden kurtuluşunun 96. yıldönümü dolayısıyla Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirdiği Manuş Baba konseri yoğun ilgi gördü. On binlerce İzmirli kurtuluş coşkusuna ortak olmak için Gündoğdu Meydanı’nda buluştu. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği bağımsızlık mücadelesi sayesinde bugün özgürce şarkılar söylenebildiğini dile getirdi.  

Gündoğdu da on binlerle kurtuluş coşkusu!

Konak Belediyesi’nin “Kurtuluş Coşkumuz Barış Sevdamız Hep Sürecek” sloganıyla duyurduğu Eylül konserlerinin ilki Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirildi. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği konserde son yılların sevilen sesi Manuş Baba sahne aldı. On binlerce kişi alanı doldururken, binlerce kişi de Kordon’daki çimler üzerinden ve kafelerden konseri izledi. Konser açılışında sahneye çıkararak Manuş Baba’ya teşekkür eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, güzel bir Eylül akşamında Gündoğdu Meydanı’na akın eden İzmirlilere de teşekkür etti.



Konak Belediyesi olarak bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı, 1 Eylül Dünya Barış Günü ve 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 96. yıldönümünü coşkuyla kutlamak istediklerini belirten Başkan Pekdaş, “Atatürk 30 Ağustos Zaferi’ni ‘ölümsüzlük abidesi’ olarak tanımlar. ‘Türk Milleti’nin, hürriyet içinde, bağımsızlık içinde yaşamasını sağlayan zafere ‘Ölümsüzlük abidesi’ der. Bu eserin yaratılması için Türk Milleti’nin bir ferdi olarak, Türk Ordusu’nun Başkomutanı olarak, verdiğim mücadeleden dolayı onur duyuyorum, mutluluk duyuyorum’ der. Bizler de böyle bir kahramanın yurttaşları olarak onur duyuyoruz, mutluluk duyuyoruz” dedi.  

ÖZGÜRLÜK DAİM OLSUN
Cumhuriyeti, özgürlüğü sonuna kadar yaşamak için kararlılıkla mücadele etmeye söz verdiklerini belirten Pekdaş, “Türkiye’yi işgalden kurtaran, savaşan bir Başkomutanın, ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ diyerek bize ilke olarak gösterdiği doğrultuda barışı hep yükseltmeyi hedefliyoruz. Her dilden, her inançtan insanın kendi türkülerini, şarkılarını söylemesi için özgürlükler daim olsun” diye konuştu. Sanatçı Manuş Baba da Başkan Sema Pekdaş’a teşekkür ederek, “Sizin gibi belediye başkanlarımız oldukça özgürce şarkılarımızı söyleyebiliyoruz. İyi ki varsınız” dedi.  

MANUŞ BABA’DAN İZMİR MARŞI İLE AÇILIŞ  
Gündoğdu Meydanı’nı dolduran kalabalık Manuş Baba’nın şarkılarıyla müzik dolu bir Eylül akşamı yaşadı. Sanatçının Dönersen Islık Çal albümünde yer alan ve oldukça beğeni toplayan şarkılarına eşlik eden İzmirliler, 9 Eylül coşkusunu erken yaşadı. Yalan, Dönersen Islık Çal, Eteği Belinde, Derin Derin Ağlama, Haberin Var Mı? gibi albümde yer alan pek çok şarkısını İzmirlilerle birlikte söyleyen sanatçı, konser açılışında İzmirlilere sürpriz yaparak İzmir Marşı’nı alandaki on binlerle birlikte seslendirdi. Konserin ilerleyen saatlerinde meydandaki zafer coşkusu katlanarak arttı. Alanı dolduran İzmirliler, Cumhuriyet’e, özgürlüğe, demokrasiye ve Atatürk’e olan bağlılıklarını haykırdı. 

6 EYLÜL’DE YENİ TÜRKÜ
Konak Belediyesi’nin Manuş Baba ile başlayan Eylül konserleri 6 Eylül akşamı da Yeni Türkü Grubu ile sürecek. Perşembe günü Göztepe Denizatı Parkı’nda saat 21.00’de düzenlenecek konserde Türkiye’nin sevilen müzik gruplarından Yeni Türkü şarkılarıyla İzmirli müzikseverlerle buluşacak. 

 
İzmir Otogarı'nda sabah sürprizi!
 
Parklardaki aletlerde spor yaparken dikkat!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Otogarı'nda sabah sürprizi!
İzmir, üniversite öğrenimi için başka kentlerden gelen gençleri her yıl ...
Buca’nın gurur tablosu!
Buca Belediyesi Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi (BEM) büyük bir başarıya ...
Karşıyaka İzmir Fuarı'na hazır!
Karşıyaka Belediyesi, bu yıl 87’ncisi gerçekleşecek İzmir Enternasyonal ...
 
Bornova'da kent turları ile tarihe yolculuk
Bornova Belediyesi, köklü bir geçmişe sahip olan Bornova’nın kültürel ...
Bornova markası Tarihi Çarşı’da!
“Yerelde Kalkınma” ilkesiyle tarımsal üretime büyük önem veren Bornova ...
Bayraklı'da hayat kurtaracak eğitim!
Bayraklı Belediyesi, çalışanların iş sağlığı ve güvenliğini sağlamak, ...
 
'Sakin Şehir'de MFÖ ile kurtuluş coşkusu!
Türk Pop-Rock Müziğinin efsane grubu Mazhar Fuat Özkan (MFÖ), 11 Eylül’de ...
82 yıllık festival Başkan'ın bu sözleriyle yola çıktı: Krizin ilacı Atatürk ilkeleri!
Yaşanan ekonomik krizde, devleti erozyona uğratan popülist ve hayali projelerin ...
Flaş iddia! Kocaoğlu kararını verdi: Tamam mı devam mı?
CHP ve İzmir kamuoyunun merakla beklediği soru yanıtını buluyor. 2019’daki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri