POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
‘Daha fazla bekleyemem’ diyerek duyurdu!
‘Daha fazla bekleyemem’ diyerek duyurdu!
Erdoğan açıkladı: İran için 1 günlük yas!
Erdoğan açıkladı: İran için 1 günlük yas!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
'Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!'
"Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!"
4 Eylül 2020 Cuma - 17:07

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler oldu?

İzmir’de bu hafta da birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. CHP Gençlik Kolları’nın olaylı kongresi geride kaldı. İEF için düzenlenen tanıtım toplantısında içeriğe ve alınan tedbirlere dair bilgilendirme yapıldı. AK Partili Yıldırım koronavirüse yakalandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi esnek çalışma sistemine geçti.

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler oldu?

GERÇEKİZMİR- İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Yaşanan bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik Kolları yeni başkanını seçti. Olaylı kongrede arbede yaşanırken basın mensuplarına da saldırıldı.

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) için tanıtım toplantısı düzenlendi. Fuarın içeriğine ve alınan tedbirlere dair açıklamalar yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Narlıdere Metrosu için Çin’den 50 milyon euroluk kredi sözleşmesine imza attı.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım koronavirüse yakalandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ofis personellerinde esnek çalışma sistemine geçti.

Astsubay Köksal Doğru, boşanma aşamasındaki eşini kuaför dükkanında katletti. Gaziemir’de yaşanan olayda Doğru intihar ederek yaşamına son verdi.

Büyükşehir Belediyesi şirketleri Grand Plaza ve İZDOĞA şirketlerinde genel müdür yardımcıları arka arkaya görevlerinden istifa etti.  

CHP’NİN GENÇLERİNDEN OLAYLI KONGRE!
Geride kalan hafta sonu CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi, Bornova’daki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşti. Başkanlığı sürdürürken yeniden aday olmama kararı alan Ozan Uyan’ın yokluğunda Mert Anıl Akgül ve Barış Kotan yarıştı. İpi 8 oy farkıyla Kotan göğüsledi. Akgül ve taraftarları seçimin sonucunun ilan edilmemesi, birleştirme tutanağının olmaması ve çiziklerin sayılmaması gerekçeleriyle seçimin iptalini istedi. Genel merkezden bu talebe ret cevabı geldi. Ayrıca kongre salonunda görevlerini yapan basın mensuplarına saldırı gerçekleşti. Sonrasında CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yaşananlara tepki gösterdi ve gerekenin yapılacağının mesajını verdi. Yaşananlara kamuoyundan da tepkiler geldi.

89’UNCU İEEF’NİN TANITIMI YAPILDI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu yıl 89’uncu kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) için düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından dolayı kısıtlamalar altında yapılacak fuarın 4- 8 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceğini aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, içeriğe dair de bilgiler verdi. Fuardaki etkinlikleri açıklayan Soyer, alınacak tedbirleri de detaylıca anlattı. ‘Fuar bu yıl yapılmasaydı İzmir ne kaybederdi? Yapılmama seçeneğini niye düşünmediniz?’ sorusunu yanıtladı. Soyer, “İEF, 2’nci Dünya Savaşı’nda bile kapılarını açmış. Tarihin hiçbir döneminde kapalı kaldığı hiç olmamış. Bizim de bir biçimde sınırlı da olsa bu fuarı düzenlemek boynumuzun borcuydu” açıklamasında bulundu.

BÜYÜKŞEHİR’DE 2 GÜNDE 2 İSİM GÖREVİNİ BIRAKTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi Grand Plaza'da 1 yılı aşkın süredir Genel Müdür Yardımcısı olan Hakan Kılıç, görevinden ayrıldı. Ayrıca Emir Cömert de İZDOĞA A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığı görevini bıraktı.

BİR İLK: ÇİN’DEN İZMİR’E KREDİ!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Narlıdere Metro Hattı Projesi için Çin merkezli Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ile hazine garantisiz 50 Milyon Euro’luk kredi sözleşmesi imzaladı. AIIB, dünyada ilk kez bir belediyeye finansman kaynağı sağlamış oldu.

SOYER İMZALADI, ESNEK ÇALIŞMA DÖNEMİ BAŞLADI!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınının son günlerde yine tırmanışa geçmesiyle birlikte genelge yayınladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in imzasını taşıyan ve birimlere gönderilen yazıda esnek çalışma sistemine geçildiği belirtildi. Cumhurbaşkanlığı genelgesi doğrultusunda alınan karara göre ofislerde çalışan personeller bir gün işe gelecek bir gün izinli sayılacak.

AK PARTİLİ YILDIRIM’DA KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’da koronavirüs tespit edildi. Açıklamayı Twitter hesabı üzerinden Binali Yıldırım yaptı. Yıldırım paylaşımında şu ifadeleri kullandı:"Vücut kırgınlığı nedeniyle bu sabah Semiha Hanım ile birlikte Ankara Şehir Hastanesi'ne başvurduk. Yapılan tetkikler sonucu Covid-19 testimizin sonucu pozitif çıkmıştır. Durumumuz iyi, herhangi bir olumsuzluk yok. Doktorlarımız, süreci evde geçirmemizi uygun gördüler. Vatandaşlarımızdan TMM kuralına riayet etmelerini özellikle istirham ediyoruz. Dua eder, dua bekleriz."

GAZİEMİR’DEN ACI HABER: BİR KADIN CİNAYETİ DAHA İŞLENDİ
Türkiye’de son yıllarda artan ve adeta kanayan yara haline gelen kadın cinayetlerine bir yenisi eklendi. Gaziemir ilçesinde, boşanma aşamasındaki astsubay Köksal Doğru, kuaför dükkanı işleten eşinin işyerinde katliam yaptı. Doğru,işyeri önünde tartıştığı eşi Handan Doğru ile işyerine malzeme getiren Alper R.'yi tabanca ile öldürüp, işyeri çalışanı Gizem Önal'ı da yaraladıktan sonra intihar etti.

 
Karaburun’da gündem sökülen ağaçlar: AK Parti ve Başkan Erdoğan karşı karşıya!
 
Proje sonuçlandı: İzmir’in yeni otogarı böyle olacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun’da gündem sökülen ağaçlar: AK Parti ve Başkan Erdoğan karşı karşıya!
Karaburun’da geçtiğimiz günlerde çam ağaçları sökülmesi sonrasında muhalefetten ...
Çiğli’de sendikadan açıklama: Kabul edilemez!
DİSK Genel İş Sendikası 8 Nolu Şube tarafından yapılan açıklamada, “Güzeltepe’nin ...
Gaziemir'de Handan Doğru’nun katledildiği yerde 'kadına şiddete karşı' tek yürek!
Gaziemir, boşanmak istediği erkek tarafından önceki gün iş yerinde katledilen ...
 
Batur'dan üç protokol birden: Kadın ve gençlere yönelik projelere öncelik verilecek
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Pi Gençlik Derneği, İzmir Dokuz Eylül ...
Efes Selçuk'ta 'Avrupa Şampiyonası' heyecanı: Geri sayım başladı
Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’na sayılı günler kala yapılan hazırlıkları ...
İzmir Yarı Maratonu 6 Eylül’de: Soyer de koşacak!
Dünyayı sarsan küresel salgının ardından Türkiye’deki ilk uzun yol koşusu ...
 
Ege Ordu Komutanı Sivri'ye şükran ziyareti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in kurtuluşu olan ...
Başkan Soyer birimlere genelge gönderdi: Büyükşehir'de 'esnek çalışma' dönemi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 'esnek çalışma' dönemine geçti. Soyer birimlere genelge gönderdi.
İzmir'de evinin balkonunda ürettiği çantaları 6 ülkeye gönderiyor
İzmir'de yaşayan 41 yaşındaki kadın, evinin 3 metrekarelik balkonunda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri