POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
Erdoğan açıkladı: Çiftçi kredi limitleri artırıldı!
Erdoğan açıkladı: Çiftçi kredi limitleri artırıldı!
4 Eylül 2020 Cuma - 16:44

Karaburun’da gündem sökülen ağaçlar: AK Parti ve Başkan Erdoğan karşı karşıya!

Karaburun’da geçtiğimiz günlerde çam ağaçları sökülmesi sonrasında muhalefetten sert tepkiler gelmişti. AK Partili Turamanlar, “Çevrecilik lafta olmaz icraatta olur. Türkiye öyle enteresan hadiseler yaşadı ki, çevrecilik bilinciyle Gezi Olayları’nda meşru hükümeti yıkmaya çalıştılar” dedi. Caddeye ya da oluşturulacak ormana Gamze ve Didem Aypak kardeşlerin isim verilmesi teklif edildi. Başkan Erdoğan’dan ise ‘youtuber’ çıkışı geldi.

Karaburun’da gündem sökülen ağaçlar: AK Parti ve Başkan Erdoğan karşı karşıya!

GERÇEKİZMİR- Karaburun’da geçtiğimiz günlerde belediye tarafından yapılan ağaç sökümü ve sonrasındaki tepkiler mecliste gündeme geldi. Karaburun Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İlkay Girgin Erdoğan yaptığı açıklamada, “Mordoğan İskele ile Karaburun ana arter karayolunu birbirine bağlayan Fatih Caddesi üzerinde Namık Kemal Caddesi ile kesişim noktasında, kavşak girişinde bulunan 25 metre genişliğinde ana cadde üzerinde bulunan, trafik akışında sürekli sorun yaratan ve kazalara sebebiyet veren ağaçlardan 15 adedi, Orman Bölge Müdürlüğü’nün de olumlu görüşü alınarak kaldırılmak zorunda kalınmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca çam ağaçlarının sökülmesine tepki gösteren Gamze ve Didem Aypak isimli iki kardeş yaşananlar karşısında gözyaşlarını tutamamıştı.

Kardeşlerin refleksinin Türkiye’ye örnek olması gerektiğini meclis toplantısında ifade eden Cumhur İttifakı temsilcilerini bir öneri sundu. Ağaçların söküldüğü caddeye ‘Gamze ve Didem Aypak Kardeşler’ isminin verilmesi ve veya mevkiye en yakın yerde tespit edilecek alana sökülen ağaç türünden ve sökülen ağaç sayısının bin katı büyüklüğünde tahsis, bakım ve dikimi belediye uhdesinde olmak üzere bir özel orman oluşturulması teklif edildi. Bu ormana da ‘Gamze Didem Aypak Kardeşler’ isminin verilmesi önerildi.

AK PARTİ’DEN GEZİ OLAYLARI ÇIKIŞI!
Mecliste Cumhur İttifakı adına yapılan açıklamada önerilerin gerekçeleri sıralandı. AK Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Turamanlar, “Bu hadise hepimizi derinden etkiledi. Bu ağaçlar 2002 ya da 2003 yılında TEMA Vakfı’yla ve öğrencilerle birlikte dikildiğini öğrendik. Burada bu iki kardeşin hassasiyeti bizim için büyük önem arz ediyor ve Türkiye’ye örnek olması gerekiyor. Burada yapılan bizim kanaatimize göre belediyenin ayıbıdır. Çünkü çevrecilik lafta olmaz icraatta olur. Türkiye öyle enteresan hadiseler yaşadı ki, çevrecilik bilinciyle Gezi Olayları’nda meşru hükümeti yıkmaya çalıştılar. Hiçbir zaman çevreci bilinciyle olmadı. Dolayısıyla esas çevrecilik bilinci bu iki kız kardeşin yaptığıdır. Bunun tüm Türkiye’ye ilan edilmesi gerekir. Her çevrecinin de siyasi değil özde çevreci olması gerekir. Bu hassasiyetinden dolayı bu iki kız kardeşe teşekkür ediyorum. Aynı hassasiyeti de bize göre ayıp yapan belediyemizin göstermesi gerekiyor” denildi.

Başkan Erdoğan, “Siz herhalde bölgeyi bilmiyorsunuz burada yaşamadığınız için. Bölgeye giderseniz görürsünüz, o bahsettiğiniz ağaç dikilen yerin doludur. İlçe Başkanınız Adem Bey’in olmayan bir şeyi varmış gibi göstermek için mikrofonu eline alıp yayın yaptığını da biliyoruz” dedi.

KIZ YOUTUBER
Bölgeye dair bilgiler veren Erdoğan, “Bugün açılan bir sokak değil. Mordoğan-İzmir anayolu… Etrafta siteler var. Orada daha 47 ağaç var. Yolu gasp ederek ağaç dikmişler. Yeşile saygısı, doğaya sevgisi olan biriyim. Gerçekten çevreciyim. Kimse bunu sorgulayamaz. İzin de vermem. İki araç geçemiyor. Kazalar oluyor. Site olduğu gibi araçları yola park ediyor. Çöp kamyonları çoğu zaman geçemiyor. Birçok yerden ağaç çıkarmak zorunda kaldık, naklettik, büyük saksılara aldık Ama maalesef çam ağacının tekrardan göçürülmesi mümkün değil. O sadece göz boyamak için yapılan bir işlem. Bugüne kadar doğruları yapacağız dedik. Göz boyamak için yapacağımız bir işlem yok. Zorunlu olmasaydık yapmazdık. Kız bir youtuber zaten. Bunu bilinçli yaptı Gamze Hanım. Youtuber. Takip edin biz bulduk. Kendine takipçi bulayım, başka amaçlarla yaptı. Tabii üzülmüştür. Benim kızım bile çok üzüldü” açıklamasını yaptı.

BİZ GÖSTERİLMEK İSTENEN GİBİ DOĞA DÜŞMANI DEĞİLİZ
Erdoğan ayrıca, “Gelen medya kuruluşları bir sıra ağacı görüyor. Arkadaki esas yapılmak istenene kimse bakmıyor. Site tarafından mevcut dikilen ağaçlarlardan sökülerek özel bahçe yapılan, koltukları koyarak mangal yakma yeri yapılan alanlar var. Bugün feryat figan eden o kızlar kendi vicdanlarında bunun hesabını nasıl verir bilemem. İnanın içim sızlıyor. Keşke taşınabilecek bir ağaç olsaydı kurumadan… Mümkün değil. Bunu herkes biliyor. Arka alanda yaptıkları şeyleri gizlemek için önüne perde gibi dikmişler. Biz sadece mecbur olduğumuz için aldık. Herkes her şeyin farkında. Bunu acıyla izliyorum. Bizler gerçekten doğayı seven insanlarız. GES alanı için 100 dönüm tıraşlandı. Neredeydi o medya? Biz burada RES’ler için sivil inisiyatif kurumlarıyla bağırırken neredeydi? Tek bir dalın kırılması içimi acıtır. Biz gösterilmek istenen gibi doğa düşmanı değiliz. Biz youtubera hizmet ettik, ona üzüldüm” dedi.

KEŞKE HERKES BENİM KADAR SAMİMİ OLSA
AK Partili Turamanlar, “Başkanım kız kardeşler ve site için söylediğiniz Bu sözler talihsiz olmuş oldu. Ben sizden, ‘yaptığımız şey doğru ama biz daha da ağaçlandıracağız demenizi beklerdim” diye konuştu. Başkan Erdoğan ise, “Gökhan Bey biz kimseyi suçlamıyoruz” cevabını verdi. Turamanlar bunun üzerine, “Ben o kızların gözyaşlarının samimi olduğunu düşünüyorum” dedi. Erdoğan da, “Biz kimseyi suçlamıyoruz. Biz bize karşı yönlendirilen suçlamalara gerçeklerle cevap veriyoruz. Ben şimdi yalan mı söyleyeyim arkadaki alanı ve yapılanları?  Ya da bana ağaç katili olarak suçlayanların bahçe yapmak için söktükleri ağaçları? Keşke herkes benim kadar samimi olsa” açıklamasını yaptı. Turamanlar, “Burada saldırgan olmaya gerek yok” dedi.  Erdoğan da, “Aynen o” cevabını verince Turamanlar bu kez, “Ben sizin için söyledim. Siz idarecisiniz. Sizin daha toparlayıcı olmanız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN’IN YAPTIĞI AÇIKLAMA!
Söküm yapıldıktan sonra Belediye Başkanı Erdoğan sosyal medyadan şu açıklamayı yapmıştı:

Değerli Hemşehrilerim,

İlçemize bağlı Mordoğan Mahallemizde devam etmekte olan altyapı çalışmaları kapsamında, kanalizasyon imalatı tamamlanan yerlerde süratle  asfaltlama çalışmaları devam etmektedir.

Mordoğan İskele ile Karaburun ana arter karayolunu birbirine bağlayan Fatih Caddesi üzerinde Namık Kemal Caddesi ile kesişim noktasında, kavşak girişinde bulunan 25 metre genişliğinde ana cadde üzerinde bulunan, trafik akışında sürekli sorun yaratan ve kazalara sebebiyet veren ağaçlardan 15 adedi, Orman Bölge Müdürlüğü’nün de olumlu görüşü alınarak kaldırılmak zorunda kalınmıştır.

Sosyal medya üzerinden bana ve belediyemizin sosyal medya hesaplarına ulaşan açıklama taleplerine de cevap verme ihtiyacı hissediyorum. İlçemizin doğal dokusunun korunması ve ağaçlandırma alanlarının konusundaki çalışmalarını sıklıkla sosyal medya hesaplarımızdan paylaşmaktayız.

Birkaç gün öne Küçükbahçe Köyü’müzde güneş enerjisi santrali için 300 dönüm alanda yüzlerce ağacın katledilmesini kamuoyumuzun gündemine taşımıştık. Yurttaşlarımızın bu konudaki hassasiyetini biliyor ve kuşkusuz saygı duyuyoruz. Bu noktada yerel yönetim olarak kamu yararı, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile trafik güvenliği konusunda hassas bir denge gözetmek durumundayız.

Kaldırmak zorunda kaldığımız ağaçlardan çok daha fazlasını belirlenen ağaçlandırma sahalarında toprakla buluşturduğumuzdan ve bundan sonra da buluşturacağımızdan da emin olmanızı isterim.

Bugün bir bölümünü kaldırılmak zorunda kaldığımız ağaçlar, belediyemiz ya da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından değil, bölgede ikamet etmekte olan vatandaşlarımız tarafından izinsiz olarak dikilmiştir.

Bahse konu cadde bir ağaçlandırma alanı değildir. İmar planlarında 25 metre genişliğindeki Fatih Caddesi olarak adlandırılan yol, cadde üzerindeki site sakinleri tarafından izinsiz ve usulsüz olarak ağaçlandırarak daraltılmış ve yol 4 ila 5 metre arasına inmiştir.25 metrelik alanın bitimi ağaçlandırma alanı olmasına rağmen, site sakinleri ağaçlandırma alanını bahçe olarak kullanmış ve ağaçlandırmayı yolun ortasında yapmışlardır.

Bu durum gerek temizlik araçlarının geçişinde gerekse trafik akışında sorun ve tehlike yaratmaktadır. Bu vesile ile siz kıymetli hemşehrilerime, ağaçlandırma faaliyetlerinin mutlaka belirlenen dikim alanlarda yapılması gerektiğini; imar yolu, sokak, cadde, ana arter ve karayollarında dikim yapma-peyzaj çalışması yapma yetkisinin Belediyemiz, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yetkisinde olduğunu, bu yerlerde yapılmasını istediğiniz ağaçlandırma talepleriniz için Belediyemize başvurmanız gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

Konuyu olanca açıklığı ile hemşehrilerimin ve kamuoyumuzun bilgisine sunuyor, sağlıklı günler diliyorum.

 
Buca'da sanayi bölgesi yakınında yangın!
 
Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler oldu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’de sendikadan açıklama: Kabul edilemez!
DİSK Genel İş Sendikası 8 Nolu Şube tarafından yapılan açıklamada, “Güzeltepe’nin ...
Gaziemir'de Handan Doğru’nun katledildiği yerde 'kadına şiddete karşı' tek yürek!
Gaziemir, boşanmak istediği erkek tarafından önceki gün iş yerinde katledilen ...
Batur'dan üç protokol birden: Kadın ve gençlere yönelik projelere öncelik verilecek
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Pi Gençlik Derneği, İzmir Dokuz Eylül ...
 
Efes Selçuk'ta 'Avrupa Şampiyonası' heyecanı: Geri sayım başladı
Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’na sayılı günler kala yapılan hazırlıkları ...
İzmir Yarı Maratonu 6 Eylül’de: Soyer de koşacak!
Dünyayı sarsan küresel salgının ardından Türkiye’deki ilk uzun yol koşusu ...
Ege Ordu Komutanı Sivri'ye şükran ziyareti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in kurtuluşu olan ...
 
Başkan Soyer birimlere genelge gönderdi: Büyükşehir'de 'esnek çalışma' dönemi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 'esnek çalışma' dönemine geçti. Soyer birimlere genelge gönderdi.
İzmir'de evinin balkonunda ürettiği çantaları 6 ülkeye gönderiyor
İzmir'de yaşayan 41 yaşındaki kadın, evinin 3 metrekarelik balkonunda ...
Başkan Çalkaya’dan Zabıta’ya teşekkür
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Zabıta Teşkilatının Kuruluş yıl ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri