POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
27 Haziran 2021 Pazar - 09:14

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

Şebeke suyu kullanmalarının ardından bazı vatandaşların hastaneye başvurduğu iddia edildi. Büyükşehir açıklamaları yaptı. Menderes'te yapılacak çöp tesisi için planlar askıya çıktı. Bakan Koca, İzmir'de 3 delta varyantı vakası görüldüğünü duyurdu. Buca cezaevini taşınmasıyla ilgili gelişme yaşandı. DEVA ve CHP Liderleri kentte programlara imza attı ve net mesajlar verdi.

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

GERÇEKİZMİR - İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Gelişen bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi.

İzmir'de şebeke suyu kullandıktan sonra fenalaştıklarını öne süren çok sayıda vatandaş hastaneye başvurdu. İddialar sonrasında İZSU'dan kurumsal açıklama yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte dördüncü katı atık bertaraf tesisini hayata geçirmeye hazırlanırken Menderes'te belirlenen bölge için tasarlanan nazım imar planları askıya çıktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Delta varyantıyla ilgili konuştu ve İzmir'de 3 vakanın görüldüğünü açıkladı.
Buca Ceza ve İnfaz Kurumu’nun taşınması ile ilgili süreçte sona gelindi. Konuyla ilgili olarak Ankara’da temaslarda bulunan AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu, bilgilendirmede bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kentte gelerek ilçe binaları açılışı ve kongrelere katıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de tek günlük mesaisinde Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete aldığı 4 büyük yatırımın açılışını gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu ayrıca tarım buluşmasında ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den övgüyle söz etti.

ŞEBEKE SUYU İDDİASI, SOYER'DEN CEVAP
İzmir'de şebeke suyu kullandıktan sonra fenalaştıklarını öne süren çok sayıda vatandaş hastaneye başvurdu. İddialar sonrasında İZSU'dan kurumsal açıklama yapıldı. Klorlama ünitesinde kısa süreli teknik bir arızanın yaşandığı aktarılırken insan hayatını olumsuz etkileyecek durumun yaşanmadığı açıklandı. Kentte muhalefet konumunda olan AK Parti'den şiddetli tepkiler gelince İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, "Sorun yine bir bardak suda kopartılan fırtına gibi. O sorun da çok kısa sürede giderildi. Hastanelerin dolduğu ile ilgili bazı yanlış söylemler var. Bunların hiçbiri doğru değil" dedi.

TARTIŞILAN TESİSİN PLANLARI ASKIDA!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte dördüncü katı atık bertaraf tesisini hayata geçirmeye hazırlanırken Menderes'te belirlenen bölge için tasarlanan nazım imar planları askıya çıktı. Menderes, Gaziemir, Karabağlar, Buca, Balçova ve Narlıdere'den gelecek atıklarının geri kazanıma tabi tutulacağı belirtildi. Raporda projeye ilişkin detaylı bilgiler yer aldı.

BAKAN KOCA'DAN KRİTİK İZMİR VERİSİ!
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, uzun bir aranın ardından yüz yüze topladı. Toplantının ardından basın açıklaması düzenleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Delta varyantıyla ilgiliyse şu anda 134 vakamız oldu. Toplam 16 ilimizde görüldü. İllerde dağılımı giderek artmaya başladı. Ağırlıklı olarak İstanbul'da görüldü. 134 vakanın 82'si İstanbul'da, Düzce'de 18, Van'da 8, Ankara'da 4, İzmir'de 3, diğer illerimizde de 1-2 şeklinde olmak üzere toplam 16 ilimizde görüldü" dedi.



BUCA CEZAEVİ'NİN KALDIRILMASI SÜRECİNDE SONA GELİNDİ
Buca Ceza ve İnfaz Kurumu’nun taşınması ile ilgili süreçte sona gelindi. Konuyla ilgili olarak Ankara’da temaslarda bulunan AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu, bilgilendirmede bulundu. Buca Belediyesi’nin de görüşlerinin alınıp sürece dahil edildiğini hatırlatan Kalfaoğlu, nihai aşamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda imar planlarının yapılarak, gerçekleştirilmesi noktasında mutabakat sağladıklarını açıkladı.



O DAVADA KARAR!
İzmir'de iş insanı Ahmet Kurtuluş'un (41) elektronik kelepçeyle ev hapsinde tutulduğu dairesinde, tabancayla vurularak öldürülmesine ilişkin görülen davada karar açıklandı. Olayı gerçekleştiren Yener Toğa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken, 6 tutuklu sanığa da 13,5 yıl ile 19,5 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

DEVA'DA YOĞUN PROGRAM, BABACAN'DAN NET MESAJLAR
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kentte gelerek ilçe binaları açılışı ve kongrelere katıldı. İzmir'de açıklamalarda bulunan ve net mesajlar veren Babacan, "İzmir'e iyi alıştık. İzmir de DEVA'ya iyi alışıyor. İzmir'de olmaktan çok mutluyuz" ifadelerini kullandı. Anlatacak başarı hikayesi kalmayanların kaybetmeye mahkum olduğunu belirten Babacan, “Bizler emaneti teslim almak, ekonomimizi yeniden ayağa kaldırmak için geliyoruz" dedi.



KILIÇDAROĞLU'NDAN YOĞUN İZMİR PROGRAMI VE SOYER'E ÖVGÜ!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de tek günlük mesaisinde Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete aldığı 4 büyük yatırımın açılışını gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ilk durağı Ödemiş ilçesi oldu. Kılıçdaroğlu burada Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi'nin açılışını yaptı. CHP Lideri, törendeki konuşmasında çarpıcı mesajlar verirken, "Yerel seçimlerde Mart'ın sonu bahar demiştik. Şimdi ampul patlayacak ve güneş doğacak" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu Ödemiş mesaisinin ardından İzmir'de 30 Ekim 2020'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle evleri yıkılan vatandaşlarla buluştu.CHP Genel Başkanı deprem mağdurlarını dinlediği bu buluşmanın ardından Bornova'ya geçti ve bu kez Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda bulunan olimpik yüzme havuzunun açılışına katıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin yüzme sporunu teşvik etmek, bu spor dalı ile uğraşan profesyonel takımları desteklemek için 15 milyon 593 bin liralık yatırımla kente kazandırdığı Havuz İzmir'in açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "Yola çıkarken; “Biz önceliği arka sıralardakilere vermek üzere tüm İzmir’e hizmet edeceğiz” demiş; “İzmir’in refahını arttırıp, bunu da adil biçimde bölüştüreceğiz” sözünü vermiştik. Aşık Veysel Yüzme Havuzu ile bu çalışmalara bir yenisini ekliyoruz" mesajı damga vurdu.
Kılıçdaroğlu'nun açılış maratonundaki üçündü durağı Çiğli'de yapımı tamamlanan İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir programı kapsamında İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi’nin de açılışını yaptı ve merkezin girişine zeytin ağacı dikti. İzmir Tarım modeli kapsamında üreticilerin ürünlerinin pazarlanması için gerekli ARGE ve ihracat birimi de Türkiye’de bir örneği olmayan bu merkezde bulunacak.

Kılıçdaroğlu, Çiğli programı sonrasında ise Gaziemir'e geçti. Kent içi toplu ulaşımında kullanılmak üzere satın alınan 364 adet yeni otobüsün hizmete giriş törenine katılan Kılıçdaroğlu'na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkan Yardımcıları, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri, ilçe belediye başkanı ve parti yöneticileri eşlik etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in seçim vaatleri arasında bulunan, 'Bir dönem içinde 500 otobüsün filoya kazandırılması' sözü kapsamında gerçekleşen alım için önemli mesajlar verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in göreve gelmesi sonrasında toplamda 451 otobüs alındığı da belirtildi.

Ödemiş, Bornova, Çiğli ve Gaziemir'de törenlere katılan CHP Lideri, sonrasında 'Tarım Fuarı Katılımcısı Köylülerle Buluşma ve Fuar Ziyareti' programına da imza attı. Buluşmada Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu konuşma yaptı. Daha sonra ise talep ve önerilerin iletilmesi için üreticilere söz hakkı tanındı.

Kılıçdaroğlu, Sasalı'da açılışı yapılan İklim Duyarlı Tarım Merkezi'ni örnek göstererek, "Koskoca Tarım Bakanlığı'nın yapamadığını sizin seçtiğiniz büyükşehir belediye başkanı tek başına yapıyor. İzmir'de hiçbir çiftçi zarar etmeyecek. Çiftçiyi hiç kimseye avuç açar hale getirmeyeceğiz" dedi.

 
Bornova'da sosyal medya gururu: Başkan zirve yaptı!
 
O ilçede tarımı dolu vurdu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O ilçede sendikadan isyan: Alacak 20 bin, ödeme 300 TL!
Karşıyaka Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kent A.Ş.'de pandemi ...
İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3 ölü, 5 yaralı
Çanakkale'nin Biga ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi öldü, 4 kişi ağır yaralandı.
İzmir’de otomobil iş makinesine çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
 İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde fırtınada devrilen ağacı temizleyen iş makinesine ...
 
Gazi Koşusu'nun galibi belli oldu: A. Çelik damgası!
Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen 95. Gazi Koşusu'nda kazanan ...
İzmir'de kısa süreli fırtına hayatı olumsuz etkiledi
İzmir'de kısa süreyle etkili olan fırtına ve sağanak nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.
İzmir'de vapur seferlerine fırtına engeli
İzmir'de etkili olan fırtına nedeniyle arabalı ve yolcu vapuru seferleri durduruldu.
 
Vali Köşger'den 'çatı uçması' uyarısı
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda ...
Kanal İstanbul için ilk adım atıldı
Kanal İstanbul'da ilk köprünün temeli atıldı. Sazlıdere Köprüsü Temel ...
Annesini öldüren Kazakistanlı kadın, tutuklandı
Buca ilçesindeki bir apartmanın bahçesinde toprağa gömülü, çuvalda cesedi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri