POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
61 yaşındaki ev arkadaşını tüfekle öldürmüş
61 yaşındaki ev arkadaşını tüfekle öldürmüş
Suç örgütü çökertildi: 9 gözaltı
Suç örgütü çökertildi: 9 gözaltı
Psikolojik sorunları vardı… Eşini öldürüp, intihar etti!
Psikolojik sorunları vardı… Eşini öldürüp, intihar etti!
Ege Denizi'nde korkutan deprem
Ege Denizi'nde korkutan deprem
27 Haziran 2021 Pazar - 08:56

O ilçede sendikadan isyan: Alacak 20 bin, ödeme 300 TL!

Karşıyaka Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kent A.Ş.'de pandemi sürecinde ortaya çıkan krizde flaş bir gelişme yaşandı. Genel İş Sendikası Şube Başkanı Gümüştekin, 20 bin ile 40 bin TL arasında alacağı olanlara 300 TL ödeme yapıldığını aktarırken adeta ateş püskürdü.

O ilçede sendikadan isyan: Alacak 20 bin, ödeme 300 TL!

GERÇEKİZMİR - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş Sendikası 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, Karşıyaka Belediyesi'nde yaşanan kriz hakkında konuştu. Sendika Başkanı Gümüştekin, belediye şirketi Kent A.Ş.'de pandemi sürecinde ortaya çıkan problemlere değinirken çok sert açıklamalara imza attı.

Toplu İş Sözleşmesi'ne (TİS) uyulmasığını aktaran Başkan Gümüştekin, 20 bin ile 40 bin TL arasında alacağı olanlara 300 TL verilmesine adeta isyan etti.

?Gümüştekin şu açıklamayı yaptı:
2001 yılından beri örgütlü olduğumuz Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş.'de pandemi süreci ile birlikte bir çok olumsuzluk yaşandı. Sosyal tesislerimiz kapatıldı, üyelerimiz kısa çalışma ödeneğine çıkartıldı. Kısa çalışma ödeneği nedeni ile eksik maaş almak zorunda kaldılar(İŞKUR işçi ücretlerinin yüzde 60’ını ödedi) ücretin geri kalanı ise tam olarak yatırılmadı. Bu arada 2020’nin Mart ayında Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri yapıldı ve pandemi koşullarında da toplu iş sözleşmemizi iyi bir şekilde bitirdik. Ancak kısa çalışma ödeneğinde bulunan üyelerimize Toplu İş Sözleşmesi Farkları da yansıtılmadı. Ayrıca 2019 yılında imzaladığımız Toplu İş Sözleşmesinin farkı ve 4 ikramiye ile birlikte 2020 yılında imzaladığımız Toplu iş Sözleşmesinin farkı ve 4 ikramiyemiye yatırılmayarak sendika ve işçiler açısından Toplu iş sözleşmesine uyulmamıştır. Pandemi koşullarında sosyal tesisler kapalı olduğundan bu süreçte üyelerimizin özveri göstermesi istenmiştit. Üyelerimizde tabii ki işini, aşını, ekmek kazandığı işyerini korumak için elinden gelen her türlü özveriyi göstermiştir. 2020 Mart ayının sonunda üyelerimiz bir ikramiye daha haketmiştir. Bu arada 2019 yılının hakkedilmiş bir ikramiyesi geçen aylarda üyelerimize ödenmiştir. Şu an ise 2 toplu iş sözleşmesi farkı, 8 ikramiye (224 yevmiye) alacağımız bulunmaktadır. Ayrıca maaşlarımızda bu süreçte 2-3 parçaya bölünerek yatırılmaktadır.
Üyelerimiz;
“Bizler işçiyiz, kamuda çalışıyoruz, vatandaşa güleryüzle yaklaşıp canla başla işimizi özveri ile yapıyoruz. Ancak evimize ekmek götürmek çocuklarımızın yüzünü güldürmek tek isteğimizdir bu kadar da hakkımız olsun diye düşünüyoruz. Sabırla içeride olan ücret alacaklarımızı beklerken ödeyemediğimiz kira yüzünden evlerimizden çıkartıldık, banka borçlarımızı, kredilerimizi, kredi kartlarımızı ödeyemediğimizden kırmızı kalem yiyerek icralık olduk. Evimizde eşimizle çocuklarımızla bu yüzden tartışmalar yaşadık. Çocuğumuzu okula yazdırmak istedik, evlendirmek istedik bunlar için kredi çekmeye gittiğimizde banka bize 2.000 TL bile kredi vermedi çünkü kırmızı kalem yemiştik. Ancak içeride her birimizin 20 binden başlayan alacağı vardı. Birde bu paraları biz zamanında alsaydık doların euronun fırladığı dönemde bugün paramız pula dönmezdi” demektedirler.
Yatırılmayan ücretlerimizle Toplu İş Sözleşmesinin maddelerine de uyulmaması ile birlikte bölge çalışma müdürlüğüne yaptığımız başvuruda, bölge çalışmanın alacaklarımızın ödenmesi konusunda görüş bildirmesi ile birlikte işverenin 20 bin ila 40 bin arasında alacağı olan üyelerimize bugün itibari ile kişi başı 300 TL yatırılması hem sendikamızı hem de üyelerimizi yok saymak anlamına gelmektedir.
2 yıla yakın bir zamandır özveri ile çalışan, hiç bir sorumluluktan kaçınmayan ve pandemi sürecinin sabırla bitmesini bekleyen üyelerimize ve sendikamıza yapılan bu hakareti kabul etmiyoruz. Üstelik işçiye ödenmek üzere yapılan bir sermaye artışı varken 300 TL yatırmak, sendikaya ve üyelerimize, yatırılan ücretin ne olduğunun bilgisini vermemek bizim açımızdan kabul edilebilir değildir.
Bizler hem sendika yönetici ve temsilcileri hem de işçiler olarak bugün itibari ile üretimden gelen gücümüzü kullanacağız Kent A.S.’nin tüm birimlerinde bir saat işi durdurarak uyarı eylemi yapacağız. Sendikamız ve üyelerimize yapılan bu tavrın açıklamasının bir an önce yapılmasını, üyelerimize de en kısa sürede bir ödeme planı yapılarak tarafımıza bildirilmesini talep ediyoruz. Aksi taktirde hem üretimden gelen gücümüzü kullanarak eylem ve etkinliklerimizi devam ettireceğimizi, hem de hukuksal yollara başvuracağımızı tüm kamuoyuna bildiririm. 

 
İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3 ölü, 5 yaralı
 
Bornova'da sosyal medya gururu: Başkan zirve yaptı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kent a.s 27 Haziran 2021 Pazar 10:25

Hak hukuk diyorsunuz işçinin parasını ödemiyorsunuz. Cemil tugay hemen bu işe el atmalı parasını vermeli işçinin teri kurumadan hakkını almalı

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3 ölü, 5 yaralı
Çanakkale'nin Biga ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi öldü, 4 kişi ağır yaralandı.
İzmir’de otomobil iş makinesine çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
 İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde fırtınada devrilen ağacı temizleyen iş makinesine ...
Gazi Koşusu'nun galibi belli oldu: A. Çelik damgası!
Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen 95. Gazi Koşusu'nda kazanan ...
 
İzmir'de kısa süreli fırtına hayatı olumsuz etkiledi
İzmir'de kısa süreyle etkili olan fırtına ve sağanak nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.
İzmir'de vapur seferlerine fırtına engeli
İzmir'de etkili olan fırtına nedeniyle arabalı ve yolcu vapuru seferleri durduruldu.
Vali Köşger'den 'çatı uçması' uyarısı
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda ...
 
Kanal İstanbul için ilk adım atıldı
Kanal İstanbul'da ilk köprünün temeli atıldı. Sazlıdere Köprüsü Temel ...
Annesini öldüren Kazakistanlı kadın, tutuklandı
Buca ilçesindeki bir apartmanın bahçesinde toprağa gömülü, çuvalda cesedi ...
Üniversite adaylarının ve ailelerinin YKS heyecanı
İzmir, Aydın, Manisa, Denizli ve Uşak'ta üniversite adayları Yükseköğretim ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri