POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ve Mbappe ayrılık kararını resmen açıkladı
Ve Mbappe ayrılık kararını resmen açıkladı
Evlilik kredisinde ilk ödeme tarihi belli oldu!
Evlilik kredisinde ilk ödeme tarihi belli oldu!
7 banka artık tek ATM'den hizmet verecek
7 banka artık tek ATM'den hizmet verecek
Ali Koç ve Saadettin Saran bir araya geliyor!
Ali Koç ve Saadettin Saran bir araya geliyor!
29 Eylül 2019 Pazar - 13:40

İGC Basın Ligi'nde heyecan başlıyor

İzmir'de geçen yıl ilk kez düzenlenen İGC Basın Ligi Futbol Turnuvası, bu yıl ikinci kez, "Ünver Ergün Sezonu" adıyla 8 Ekim'de başlayacak.

İGC Basın Ligi nde heyecan başlıyor

Kentte yer alan basın kuruluşlarında çalışan gazetecilerin buluşacağı turnuvada İzmirli gazeteciler futbola doyacak. İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nce kentteki basın kuruluşları arasında dayanışmayı arttırmak, meslektaşları bir araya getirmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenecek olan İGC 2019 Basın Ligi'nin tanıtımı Bostanlı'da yapıldı. Turnuvada maçlar İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark içindeki halı sahasında oynanacak. Turnuva ile ilgili tüm duyuru ve bilgiler, karşılaşma sonuçları, puan durumları, itirazlar sonucu tertip komitesi kararları ise www.igc.org.tr adresinden takip edilebilecek.

Turnuva öncesinde basın kurumu temsilcileriyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Bostanlı'da düzenlenen toplantı neticesinde ilke kararları alındı. Buna göre lige yerel ve ulusal yazılı medya, TRT, haber ajansları, basın danışmanları, internet medyası ve TSYD'nin katılmasına karar verildi. İlk olarak Basın Ligi Futbol Turnuvası Tertip Komitesi belirlendi. Kurum temsilcilerinin de katıldığı ilk toplantıda Tertip Komitesi, İzmir Basın Ligi'nin kurallarını, lige katılım şartlarını belirledi. Tertip Komitesi, bundan böyle her yıl düzenlenmesi planlanan Basın Ligi için 2019 yılında düzenlenen ikinci turnuvaya 2014 yılında hayatını kaybeden spor gazetecisi Ünver Ergün'ün adının verilmesini kararlaştırdı. Geçen yılki ilk turnuva ise Şevket Özçelik adıyla düzenlenmişti. 

İkinci defa düzenlenecek olan İGC 2019 Basın Ligi'nden dolayı çok heyecanlı olduklarını belirten İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Misket Dikmen, zor şartlar altında çalışan gazetecilerin futbol turnuvası ile bir nebze olsun soluk alıp, neşeli zamanlar geçireceğini ifade ederek, "Geçen yıl Şevket Özçelik sezonu olarak düzenlediğimiz İGC Basın Ligi'ni bu yıl ikinci kez İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile düzenleyeceğiz. Gazetecilerin morale en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde sorunlardan biraz uzaklaşacağımız, birlikte bir şeyler üreteceğimiz, moralimizi yükseltecek bir etkinlik olmasını temenni ediyorum. Ayrıca kadın gazeteci arkadaşlarımız ile ilgili de bir turnuva düzenlemeye düşünüyoruz. Onun için de destek almak adına şimdiden burada belirtmek istiyorum. Umarım kadın gazeteci arkadaşlarımız için de farklı bir turnuva organizasyonu düzenlemeyi başarabiliriz" dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Sportif Direktörü Saffet Türksoyuer de İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak geçen yıl destek verdikleri İGC Basın Ligi'ne bu yıl da destek vereceklerini söyledi. Saffet Türksoyuer, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kentte her türlü kültür, sanat ve spor etkinliğini desteklemeye çalıştıklarını ifade ederek, gazetecilerin kendi aralarında düzenleyecekleri mesleki turnuvaya saha, yer temini ve diğer ihtiyaçlar bakımından destek olacaklarını sözlerine ekledi. TSYD İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş da İGC Basın Ligi'ne TSYD İzmir Şubesi olarak takım halinde yine katılacaklarını belirterek, turnuvanı başlamasını sabırsızlıkla beklediklerini söyledi. İGC Basın Ligi Ünver Ergün Sezonu kura çekimi yarın saat 11.00'de Faal Futbol Hakemleri Derneği Salonu'nda gerçekleştirilecek.

 
Balıkçıların yüzü hamsiyle güldü
 
Karşıyaka hayata döndü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikili'de doğa için miting
Dikili ilçesinde, 'Hasankeyf'ten Cerattepe'ye, Kazdağları'ndan Çukuralan'a, ...
Dünyanın nefesi kesen fotoğraflar İzmir'de!
İzmir Gazeteciler Cemiyeti(İGC), Hollanda Büyükelçiliği ve Türkiye Foto ...
Muğla'da korkutan deprem: 4'le sallandı!
AFAD, Muğla'nın Marmaris ilçesinde saat 10.50'de 4,0 büyüklüğünde bir ...
 
Polis olmanın şartları değişiyor
İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan karar Resmi Gazete'de yayımlandı. ...
11 ülkeli yarışta pastacılık kupası Cezayir'in
27-29 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenen Pastart İzmir- Uluslararası ...
Marmara Deniz'inde art arda iki deprem
Yalova merkez üssü Marmara Denizi’nin Yalova açıkları olan 2.9 ve 3.6 ...
 
İzmir'de feci kaza: 1'i ağır 5 yaralı
Bayraklı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1'i ağır 5 kişi yaralandı.
İzmir'de sıcak saatler: Hava ateş açıldı...
Karabağlar ilçesinde B.A. (29), iddiaya göre husumetli olduğu kişileri ...
İstanbul'da gaybubet evlerine operasyon: 12 gözaltı
İstanbul'da 18 'gaybubet evine' operasyon düzenleyen polis, 12 FETÖ şüphelisini gözaltına aldı
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri