POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
10 Ocak 2023 Salı - 12:27

İYİ Parti İzmir'de bir isim daha vekillik için yola çıktı!

Milletvekili aday adaylığını açıklayan İYİ Parti İzmir Ekonomi Politikaları Başkanı Cücü, İzmir’e yatırım için yeterli paranın aktarılmadığını vurgularken açıklamasında tarım politikalarını eleştirerek sektörün sorunlarına çözüm bulmak için aday olduğunu belirtti.

İYİ Parti İzmir de bir isim daha vekillik için yola çıktı!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İYİ Parti İzmir Ekonomi Politikaları Başkanı Tamer Cücü partisinin il başkanlığında düzenlediği basın açıklaması ile milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu.

UCUBE BAŞKANLIK SİSTEMİ!
Basın toplantısında konuşan Cücü sözlerine, ‘’20 yıllık yönetimleri boyunca, geriye dönüp baktığımız iktidar ve ortağının ülkeyi getirdiği ver ortadadır. Kaybetmek ve geriye gitmek bu ülkenin asla kaderi değildir. Ulus devlet olmanın hele hele Türkiye Cumhuriyeti devleti olmanın, her birimize yüklediği en büyük sorumluluk, hiç şüphesiz Atatürk'ün ilkelerini hiçbir tartışma konusu yapmadan kabul etmekten geçer. Tarihimize vurulan her darbe ülkemizi zayıflatır. Yönetim şekli demokrasi olan ülkemizde, uygulamada ucube, ne olduğu belli olmaz bir yönetimin şeklinin içinde olduğumuz başkanlık sistemi, bugün ithal politikacılarla ve teknokratlarla bizleri itham eden iktidarın bizzat, ithal ettiği bir sistemdir. Aslında tek adam rejimleri, bu ülke üzerinde emelleri olanların getirdiği, kendi menfaatleri doğrultusunda kararlar aldırabildikleri bir sistemdir’’ diye başladı.

EKONOMİ POLİTİKALARI UCUBE SİSTEMDEN MUSTARİP!
Cücü, ‘’Katılımcı bir meclis yaratmak yani güçlendirilmiş parlamenter sistem, ülke demokrasisine yapılacak olan en büyük katkılardan birisidir. İl teşkilatında sorumlu bulunduğum, Ekonomi politikaları da maalesef bu ucube sistemden mustariptir. Özellikle aday adaylığımı açıkladığım coğrafyadaki tarım sektörümüz gerek çeşitlilik gerekse kalite olarak, benzersiz ürünler üretmesine rağmen ne çiftçisine ne de işleyerek nihai urun haline getiren sanayicisine, yanlış politikalar gereği belirsizliklerle birlikte yeteri faydayı sağlayamamaktadır’’ ifadelerini kullandı.

‘İZMİR’E YATIRIMDA PAY VERİLMEDİ’ ÇIKIŞI!
Cücü şöyle devam etti: Büyükşehirlerdeki konut, enflasyon, mülteci ve hayat pahalılığı gibi sorunlara, ciddi çözüm katkılar sağlayabilecek olan Tarım sektörümüz, asla gerçek potansiyelini yakalayamamıştır. Diğer taraftan güzel İzmir'imize, yine bu iktidar döneminde, genel bütçeye aktardığı oranda, yatırım payı verilmemiştir. Örneğin; 17 bakanlığın İzmir'de yürüttüğü 550 proje vardır. 2021 yılı rakamlarıyla 14,7 milyar TL tutan bu yatırımlar için, sadece 2,5 milyar TL aktarıldığı için, projelerin gerçekleşme oranı yüzde 15’de kalmıştır.

Diğer taraftan yerel yönetimlerin 9,6 milyar TL'lik 162 projesi bulunmaktadır. Yerel yönetimler bu projelere toplam 3,2 milyar TL aktarmış ve 3 lük kısmını hayata geçirebilmiştir. Ayrıca 550 projenin 41 adedi bitirilmiş,225 adedine halen çivi dahi çakılmamıştır. Ulaştırma Bakanlığına göre, yerel yönetimler için 60 milyar TL’lik proje yürütürken, bu büyüklük içinde İzmir'e 1 TL’lik dahi yatırımı yoktur.

PARLAMENTODA HEPİMİZİN SESİ OLMAYA ADAYIM!
Milletvekili Aday Adayı Cücü sözlerini sonlandırırken, ‘’Tamer Cücü olarak, bizzat sektör içinde 25 yılını aşan bir hizmetle, gerek çiftçinin, gerekse tarıma dayalı sanayinin, birebir sorunlarına sadece kulak kabartmanın ötesine geçerek, tüm bu sektörün sorunlarına çözüm bulmaya ve İzmir'imizin devlet kaynaklarından hakkettiği oranda faydalanması için parlamentoda hepimizin sesi olmaya adayım’’ ifadelerini kullandı.

 
CHP ve İYİ Parti'den AK Parti'nin randevu talebine ret!
 
İzmir'de vapur seferleri iptal!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP ve İYİ Parti'den AK Parti'nin randevu talebine ret!
CHP, AK Parti’nin başörtüsü teklifi için anayasa ziyareti randevusuna, ‘hayır’ yanıtını verdi.
Bahçeli: Cinayetin gölgesi MHP'ye düşürülmek istendi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan ...
CHP'li Aslanoğlu'ndan 10 Ocak mesajı!
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan CHP'nin ...
 
Kazananları ve kaybedenleriyle Aslanoğlu ataması!
5 yıllık Deniz Yücel döneminin ardından yeni il başkanı MYK atamasıyla Şenol Aslanoğlu oldu.
Memur ve emekli zammı komisyondan geçti
Memur ve emekli maaşı zam oranının yüzde 30'a, en düşük emekli maaşının ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT açıklaması
Yeni yılın ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 saat ...
 
Soyer’den mecliste 'Aslanoğlu' açıklaması: O görevi bırakacak!
Büyükşehir Belediye Başkanı, Aslanoğlu’nun CHP’nin yeni il başkanı seçilmesinin ...
AK Parti başörtüsü için muhalefet turuna çıkıyor!
AK Parti, başörtüsüne anayasal güvence getirmeyi amaçlayan teklifi için ...
CHP İzmir'de gözler şimdi yönetimde: MYK ne karar verdi, akıbeti ne olacak?
Aslanoğlu'nun yeni başkan olarak atandığı MYK toplantısının ardından il ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri