POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 1 gözaltı daha!
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 1 gözaltı daha!
AK Parti 31 Mayıs'ta kampa giriyor
AK Parti 31 Mayıs'ta kampa giriyor
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
18 Nisan 2023 Salı - 14:50

İYİ Parti'de İzmir adayları vitrine çıktı: İddialı sandık mesajları ve liste eleştirilerine yanıt!

İYİ Parti İzmir adayları gerçekleşen toplantı ile vitrine çıktı. Tanıtım toplantısına İl Başkanı Bezircilioğlu, TBMM Grup Başkanvekili Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcıları Özlale ve Karakış ile İkinci Bölge Birinci Sıra Adayı Kırkpınar'ın iddialı mesajları damga vurdu. Toplantıda 10 aday konuşma gerçekleştirerek kendini tanıttı.

İYİ Parti de İzmir adayları vitrine çıktı: İddialı sandık mesajları ve liste eleştirilerine yanıt!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye gözünü 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçimlerine çevirdi. 

Siyasi partiler milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na(YSK) teslim ettikten sonra peş peşe adaylarını vitrine çıkartıyor. 

Millet İttifakı paydaşlarından İYİ Parti’nin İzmir adayları Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde tanıtıldı.

DERVİŞOĞLU'NDAN ÇARPICI MESAJLAR-HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Toplantıya İYİ Parti İzmir milletvekili adaylarının yanı sıra İYİ Partili Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, İzmir teşkilatı ve İYİ Partililer katıldı.

ÇIRAY KATILMADI
Toplantıya son günlerde yaptığı açıklamalar ile aday listeleri üzerinden partiye eleştiriler yönelten Genel Başkan Danışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın katılmaması dikkat çekti. 



BEZİRCİLİOĞLU: 15 MAYIS’TA YEPYENİ BİR TÜRKİYE’YE UYANACAĞIZ
Törenin açılış konuşmasını İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu yaptı. Bezircilioğlu, ‘’Burada çok önemli bir toplantı için bir araya geldik. Önümüzde ülkenin gidişatına kara vereceğimiz çok önemli bir seçim var. 14 Mayıs’ta 20 senedir devam eden istibdat sistemine dur diyeceğiz ve 15 Mayıs sabahı yepyeni bir Türkiye’ye uyanacağız. Nasıl bir Türkiye hayal ediyoruz; Daha yaşanılabilir ve dünyada hak ettiği yerde olan bir Türkiye. İnsan gibi yaşayan kucaklanan Türk insanı hayal ediyoruz. Başarmak için bu kutlu yola çıktık. Bugün bu yola çıkışımızın resmiyetteki ilk günü. Biz İYİ Parti İzmir olarak hedefimiz; İzmir’imizi olabildiğince fazla vekil ile temsil etmektir. İzmir’de çok çok önemli bir seçim kampanyası yürüteceğiz. Kendimizi anlatacağız. İnşallah hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimlerinde ciddi bir başarıya imza atacağız’’ diye konuştu. 

Bezircilioğlu’nun ardından her iki bölgenin ilk 5 sırasındaki milletvekili adayları söz aldı. 



KIRKPINAR: KAZANACAĞIZ, KAZANACAĞIZ!
2. Bölge 1. Sıra adayı ve eski İzmir il başkanı Hüsmen Kırkpınar, ‘’Birlikte 4,5 yıl geçirdik. Beni ilk partimizle buluşturan Dervişoğlu vekilimize teşekkür ediyorum. Dönemin il başkanı ile il teşkilatını kurduk. O dönemden birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız aramızda. Binamız hazır olmadığı için bir otelde basınla toplantı yaparak yönetim kurulunu açıkladı ama gidecek yerimiz yoktu çünkü bize bina vermediler. Kapora verdik geri verdiler. Bugün çok şükür 973 ilçedeyiz, 81 ilde inanmış azimli kararalı kadrolar ile seçime hazırız. Her siyasetçinin başına gelen e ve çocuklarının ihmalidir. Aileme sonsuz teşekkür ediyorum. 25 gün sonra sandıklar kurulacak. Sandıklar kapanı sayım başladığında günün ilk ışıklarında yeni bir güneş doğacak. Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet’e tekrar sahip çıkacağız. Demokrasiyi inşa edeceğiz. İnanarak suya basarsanız yürür gidersiniz, burada sır olan şey yürümek değildir, inanmaktır, biz inandık kazanacağız, kazanacağız ve tarh yazacağız ne mutlu türküm diyene



KARAKIŞ: VURACAĞIZ, KIRACAĞIZ İZMİR’İ ALACAĞIZ
Genel Başkan Yardımcısı ve 2. Bölge 2. Sıra adayı Yiğit Karakış, "Kuruluştan itibaren partimizdeyim. Hiç ir zaman hiçbir yerde 100’de yüz herkesin katılımı mümkün değil. 1 Nisan kongresini yaptık. Biz çok büyük bir hareketiz. O kongreyi görenler ‘eyvah’ dediler seçimi hemen yapalım, çünkü bunlar geliyor. Ekranlara çıkmaya başladık. O zaman bunları kim çıkartıyorsa biz bunları satın alalım dediler. İYİ Parti iktidarın en çok korktuğu partidir halen. İzmir merkez siyasetin kalesidir. Aslında korktukları budur. 2018’de baskın seçimle karşılaştık. Siz bu kapıyı zorladınız yumuşattınız vuracağız kıracağız İzmir’i de alacağız. Biz buraya vekil olmaya gelmedik, İzmir’in anahtarını teslim almaya geldik" dedi. 

2. Bölge 3. Sıra adayı Arzu Yıldırım, ‘’Uzun yıllardan beri siyasetin içindeyim. Bayraklı ilçenin kurucularındanım. Hüsmen Kırkpınar ile 4 yıl görev aldım ve şimdi de milletvekili adayı olarak karşınızdayım. Siyaset yüreklere dokunma sanatıdır. Temayül sonucunda beni ikinci çıkartan tüm İYİ aileme şükranlarımı sunuyorum’’ diye konuştu. 

2. Bölge 4. Sıra adayı Tamer Cücü, ‘’Memleketin hali ortada. Bana dışarıdan etkisiz eleştiri yapmaktansa siyasetin içinde yer alıp katkı koyabileceğini düşündürdü. Bu vesileyle Atatürkçülüğünden kuşku duymadığım Meral Akşener’in partisinin en doğru yer olduğunu düşündüm ve siyasi hayatıma başladım. Temayül iyisi ile kötüsüyle geçti. Herkesin çalışarak bu partide bir yerlere gelebileceğini gördük. Ben de ailemin desteği ile her zaman özenle çalıştım. Çok değerli yol arkadaşlarım oldu. Hizmet etmek için tüm gücümüze çalıştık. Bu görevi ülkeme olumlu katkı koyma umudu ile talip oluyorum. Birlikte başaracağız’’ dedi. 

2. Bölge 5. Sıra adayı Dinçer Işıktaş tarım ürünlerinin dış ülkelerden ithal edilmesini eleştirirken bu yönde sesini duyurmak için yola çıktığını belirtti. Bu amaçla Meclis’te ses olmak için göreve talip olduğunu sözlerine ekledi. 



ÖZLALE: BANA SORDUKLARINDA TEK İZMİR’İ İSTEDİM!
Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. Bölge 2. Sıra Adayı Ümit Özlale ise konuşmasında, "Çocukluğum Halil Rıfat’ta, Hatay’da geçti. İzmirSpor’un lisanslı oyuncusuydum. Hep İzmirli olmaktan dolayı çok gurur duydum. Sonra İzmir’den koptum. Hep içimde İzmir vardı. İzmir’den gidebilirsiniz ama İzmir içinizden gitmez sizin. Abim büyüğüm Müsavat(Dervişoğlu) abimle beraber aday oldu bu benim için gurur kaynağı. Parti için çok çalıştım. Projeler ürettim. İzmir’e vefa borcum vardı. Bana sorduklarında tek burayı istedim. Doğum büyüdüğüm yeri Gazi Meclisimizde temsil etmek istedim. İzmir için de çözümlerimiz hazır" ifadelerine yer verdi. 

KESKİN: GEREKSİZ YERE BİRBİRİMİZİ İNCİTMEYELİM!
1. Bölge 3. Sıra adayı Öztürk Keskin, ‘’Partimizi kurulurken her aşamada faaliyetlerinden katıldım. Kurucu il başkan yardımcılığı görevini yaptım. Biz beraber olursak çok güçlü oluruz. Biz beraber olursak tek başımıza iktidar oluruz. Biz beraber olursak İzmir’in anahtarını Meral Akşener’e teslim ederiz. Gereksiz yere birbirimizi incitmeyelim. Benim her birinize ihtiyacım var.

Daha önce İl Başkanı adayı olan ve Bezircilioğlu ile girdiği yarışı kaybeden son günlerde partiye yönelik eleştirileri ile gündem olan 1. Bölge 4. Sıra Adayı Ülkü Doğan, ‘’Siyasette kadın temsilinin çok önemli olduğu günümüzde kadına yönelik ayrımcılığın önlenmesi ve hukuka duyulan güvenin yeniden sağlanması için mecliste çok çalışacağıma söz veriyorum. Mevcut iktidarın yarattığı yolsuzluk düzenini değiştirmek için mecliste çok çalışacağımıza yemin ediyorum. Vakit az yapacak çok iş var, biliyorum ki kadrolarımız 5 yıldır 14 Mayıs’ı bekliyoruz. Herkes bugün için özveri ile çalıştı. Aynı cesaret ile çalışacağız’’ dedi. 

1. Bölge 5. Sıra adayı Ali Topçu, Türkiye’nin çok kötü bir yönetim biçimi ve liyakatsız kadrolar ile yönetildiğini vurguladı. Topçu gelir dağılımındaki adaletsizlik ve sığınmacı problemlerine de dikkat çekti. Topçu, ‘’İnşallah biz bu gidişe dur diyeceğiz’’ diye de ekledi. 



DURAN: TARİH YAZMAK İÇİN BURADAYIZ!
Toplantıda konuşan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, ‘’Partiyi hangi koşullarda kurduğumuzu arkadaşlarımız dile getirdiler. Çocuklarımızın geleceği için güçlü bir Türkiye’yi tesis etmek için hep birlikte tarih yazmak için bir aradayız. İzmir’e ev Türkiye’ye parti içi demokrasinin çok güzel bir örneğini verdiğimizi düşünüyorum. İnanıyoruz ki 14 Mayıs’ta hep birlikte tarih yazacağız. Kötü giden günlere dur diyeceğiz’’ dedi. 

İYİ Parti İzmir 1. Seçim Bölgesi adayları: 

DURSUN MÜSAVAT DERVİŞOĞLU
ÜMİT ÖZLALE
ÖZTÜRK KESKİN
ÜLKÜ DOĞAN
ALİ TOPÇU
FİGEN YILDIRIM
LÜTFİ İLTERİŞ ÖNEY
İSMAİL AYBARS AKSOY
ASLAN SEZGİN
GİZEM ALBAŞ
KAAN ALTINDAĞ
MURAT ÇAKAR
HASAN YILDIZ
GÜLŞAH SAKAR

İYİ Parti İzmir 2. Seçim Bölgesi adayları: 

HÜSMEN KIRKPINAR
YİĞİT KARAKIŞ
ARZU YILDIRIM
TAMER CÜCÜ
DİNÇER IŞIKTAŞ
MÜJDE HARPUT APAK
MÜMİN YALÇINKAYA
YELİZ ÇULHA
BÜLENT UYGUR
MİRAN BACGEROĞLU
MUSTAFA NURİ DENİZ
NAZLI BUKET KARASU
MEHMET HALİS KÖSE
MEHMET EMİN CANTÜRK

 
MHP İzmir adaylarıyla 30 ilçede sahada!
 
Karşıyaka meclisinde kritik planlara oy birliğiyle onay!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir adaylarıyla 30 ilçede sahada!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı tüm milletvekili ...
Bakan Kasapoğlu: Bizi İzmir'in her yerinde her an görebilirsiniz
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir'de AK Parti Bayraklı ...
"Gaffar Okkan'ın katilleriyle iş tutanlar bizi suçlayamaz"
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizi şimdi suçluyorlar. ...
 
YSK açıkladı: İzmir'de kaç sandık olacak/kaç seçmen oy kullanacak?
14 Mayıs’ta yurt içi ve yurt dışında toplam 64 milyon 113 bin 941 seçmen ...
MHP'li ilçe başkanı hayatını kaybetti
Manisa'nın Salihli ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldıran ...
AK Partili Sürekli: Sahnede poz verince saha çalışması yapılmış olmuyor!
Saha çalışmalarını Tire ve Bayındır'da sürdüren AK Partili Sürekli, "Öyle ...
 
'TOGG ne yerli ne millidir, sadece seçim malzemesidir'
AK Parti tarafından seçim öncesi büyük törenler ve medya kampanyası ile ...
Batur: Kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız!
Konak’ın Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim merkez seçim bürosu açılışı ve ...
AK Partili İnan: Karşımızda karanlıkta el ele tutuşanlar var!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, 14 Mayıs seçimlerinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri