POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
2024 yılı yaş çay alım fiyatı belli oldu
2024 yılı yaş çay alım fiyatı belli oldu
İsrail Genelkurmay Başkanı Netanyahu'yu eleştirdi
İsrail Genelkurmay Başkanı Netanyahu'yu eleştirdi
Gazze'de korkunç tablo: Hastaneler toplu mezar!
Gazze'de korkunç tablo: Hastaneler toplu mezar!
Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme
Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme
20 Aralık 2018 Perşembe - 08:41

İYİ Parti'de 'rapor' kulisi: 10 ilçede aday talebi!

İYİ Parti ve CHP ittifakında uzlaşı sağlanmasının ardından ittifakın ilçelere yansıyıp yansımayacağı merak konusu olurken İzmir özelinde de sıcak gelişmeler yaşanıyor. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ilçe başkanlarından ilçelerde ittifak ile ilgili görüşleri doğrultusunda rapor istemişti. Bu noktada; İzmir’de 10 ilçede, ilçe teşkilatlarının İYİ Parti’nin adayıyla seçime gidilmesi yönünde görüş bildirdiği öğrenildi.

İYİ Parti de  rapor  kulisi: 10 ilçede aday talebi!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - AK Parti ile MHP'nin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti de 24 Haziran'da yapılan genel seçimlerde yapılan sandık uzlaşısını 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere de taşıma kararı aldı. 

CHP ile İYİ Parti'nin yaptığı ittifak kapsamında İYİ Parti İzmir'de Büyükşehir adayı çıkarmayacak ve CHP'nin adayını destekleyecek. İlçeler özelinde ise durum belirsizliğini koruyor.

İki partide de genel merkezler nezdinde görüşmeler sürerken, İzmir'de il başkanlıkları düzeyinde bu yönde bir temas gerçekleşmedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Cumartesi günü il yönetimini ittifak gündemi ile toplamıştı. Toplantıda, CHP’nin 30 ilçede de aday çıkarması yönünde ortak mutabakata varıldığı ve il yönetiminin ilçelerde ittifaka sıcak bakmadığı öğrenilirken, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’da aynı gün il yönetimi ve ilçe başkanları ile bir araya gelerek ittifak gündemini masaya yatırmıştı. İYİ Parti’nin toplantısından ise ortak görüşün ittifakın ilçelere de yansıması olduğu öğrenilmişti.

Öte yandan Kırkpınar, toplantının ardından ilçe başkanlarından bulundukları ilçelerde  “İYİ Parti aday çıkarmalı mı, CHP aday çıkaracaksa belediye başkan yardımcılıkları ve belediye meclis üyeliklerinde İYİ Parti’nin rolü nasıl olmalı?” şeklinde bir rapor hazırlamalarını istemişti.

Kırkpınar’ın raporlar tamamlandıktan sonra Genel Merkez'e sunmak için Ankara’ya gideceği öğrenilirken, ilçe teşkilatlarının ittifak olması halinde hangi ilçelerde İYİ Parti’nin adayının desteklenmesi gerektiğine dair görüşleri de netleşti.

Gerçekİzmir’in edindiği bilgilere göre; Buca, Bergama, Selçuk, Karabağlar, Tire, Ödemiş, Kiraz, Urla, Çiğli, Torbalı’da ilçe teşkilatları İYİ Parti’nin adayıyla seçime gidilmesi yönünde görüş bildirdi.

Bu ilçelerin büyük oranında adayların belli olduğu ve söz konusu ilçelerde ilçe teşkilatlarının talebinin CHP’nin İYİ Parti’nin adaylarını desteklemesi ve İYİ Parti’nin adayı ile seçime girilmesi gerektiği yönünde olduğu öğrenildi.

 
AK Parti İzmir'de kadınlar da '31 Mart' için düğmeye bastı!
 
İzmir'deki iş yerinde yangın dehşeti!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HASAN 6 Ocak 2019 Pazar 23:31

Ben 1967 yılından beri çiğli''de ikamet ediyorum çiğli de çoğu kişiyle olduğu gibi Abdurrahman Tekin ile çocukluktan bu güne arkadaşlığımız var herşeyden önce İNSAN çiğlide tanıyan kişilerden kime sorsanız aynı cevabı alırsınız kavga bilmez ama diyalog kurduğunuzda kibarlığı ile dövmekten beter eder insanı. aile, çevre, doğa, spor,sanat,yaşam yani hayata dair ne gelirse aklınıza kaliteli bir adam işte size ittifak iyi partide karar veren mercii kimse bir inceleyin sadece geçmişte yaptığı organizasyonlar tasarladığı projeler yeterli derecede referans sayılır çiğliyi 20 yıldır chp yönetiyor benim gibi düşünenler chp ye su bile vermez artık ankarada hazırlanan listeye sadece uyuşturulmuş beyinler oyunu verir ama siz isterseniz biz bu OYUNU Bozacağız İYİ PARTİ GENEL MERKEZİ SESİMİZ GELİYORMU.?

Yorumu oyla      0      0  
Hasan 6 Ocak 2019 Pazar 23:06

Neden beklendiğini merak ediyorum izmir''de ittifak yapılacak yegane yer çiğli bu güne kadar chp yönettiğini sandı eziyet üstüne hezimet başarısızlık basiretsizlik bizim gönderdiğimiz listeye mecbur oy verecekler gibi düşünceler kirli pazarlıklar tutmayacak şimdi chp nin hezimete uğrama zamanı çünkü bizim APO sporun ,sanatın,hayatın içinden bir çiğlinin yetiştirdiği kirli siyasete bulaşmamış tek aday çünkü siyaseti bilmeyen bizlerin adayı haydi hodri meydan genel merkez denilen yerde kimlerin sözü geçiyorsa lütfen araştırın bu adamı ABDURRAHMAN TEKİN daha önce neler neler yapmış sevgi ve insanlık adayı

Yorumu oyla      0      0  
ali bahar 21 Aralık 2018 Cuma 16:38

Sevgili başkanım MERAL AKŞENER''e....ben 60 yıldır ÇİĞLİ de yaşan MAKEDONYA dan 1955 yılında göç eden bir ailenin ferdiyim.bu seçime kadar oyumu hep sol partiye atıyordum..fakat çiğlide şimdi öyle bir adayimız varki beni bu katı kuralımdan vaz geçirdi.siyaset ile uzaktan yakından akakası olmayan ben ABDURRAHMAN TEKİN adaylığını koyunca hiç düşünmeden arkasından yürümeye ve sevdiklerimizide onunla beraber yürümeye ikna ediyorum..ÇİĞLİ ancak ABDURRAHMAN TEKİN olursa KUZEYİN YILDIZI hemde PARLAYAN YILDIZI olacaktır..onun için ÇİĞLİ İ Y İ olacaktır..alkah yardımcımız olsun sevgiler saygılar ..

Yorumu oyla      0      0  
Ayşe 21 Aralık 2018 Cuma 09:35

Sayın Meral Akşener hanim bayan olarak gücünüzü İzmir Çiğli de hissetmek istiyoruz.Sizden ricam lütfen cigli ye Abdurrahman Tekine sahip çıkın kendisi Çigli sevdalısı duyun bizleri Çiğli ile projeleri sayesinde nefes alabilecegimizi düşünüyorum bu sizin içinde bir ilk olacağını dikkate almanızı rica ediyorum Çiğli İYİ olacak verceginiz karar sayesinde saygılarımı sunuyorum.

Yorumu oyla      0      0  
Ayse 21 Aralık 2018 Cuma 08:05

İzmir Çiğli ilçesi ilçesi kesinlikle Abdurrahman Tekin başkan adayı olmalı artık iyi şeyler olmasi lazim zira Çiglide hersey sorun ulaşım yol sorunu çöp balçık birlik olma vaktidir gelin Abdurrahman Tekin e destek verin sonra izleyelim goreceksiz Eskişehir''den daha güzel olacak.İyiliği savunan Eskişehir gibi bir insan Çiglinin şu anki sorunlarını da söylüyorum diye kimse gücenmesin. Olsaydı kaç senedir neden sorunlara çözüm bulamadılar? Abdurrahman Tekin kesinlikle dinlenmeli.

Yorumu oyla      0      0  
Murat 20 Aralık 2018 Perşembe 11:54

Bucami yok artık daha neler izmirden hiç bir ilçeyi alamazlar boşuna hayal peşinde koşmayın

Yorumu oyla      0      0  
Umit 20 Aralık 2018 Perşembe 09:02

İYİ PARTİ BAŞLAMADAN BİTTİ ...

Yorumu oyla      0      0  
selçuklu 20 Aralık 2018 Perşembe 08:56

Selçuk mu yok artık:))

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de kadınlar da '31 Mart' için düğmeye bastı!
AK Parti İzmir Kadın Kolları 31 Mart 2019 yerel seçimleri için düğmeye ...
CHP'de o ilçede ‘eğilim’ krizi: Aday adayları akın etti, başkan binadan ayrıldı!
CHP İzmir’de ilçe başkanları toplantısında başkanların tamamına yakınının ...
Zeybekci'den 'Dünya Karşıyakalılar Günü'nde stat müjdesi!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Dünya ...
 
Erdoğan açıkladı: O ev müze oluyor
İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un son günlerini geçirdiği İstiklal Caddesi'ndeki ...
CHP'de ittifak zirvesi: Yücel'den önemli mesajlar, başkanlardan eğilim yoklamasına veto!
CHP İl Başkanı Yücel, ilçe başkanları ile bir araya gelerek yerel seçim ...
CHP'li Serter: Hazinede ne kaldı?
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, TBMM’de Hazine ile ilgili konuşma ...
 
Bahçeli: Yeni görüşme ihtiyacı bize göre yok
MHP lideri Bahçeli, 'Liderler seviyesinde önümüzdeki günlerde bir görüşme ...
İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar: Büyükşehir için aday profilimiz belli
İYİ Parti'nin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarmayarak ...
Siyaset bilimci Tosun'dan 'İzmir' analizi: İttifaklar, Zeybekci ve Kocaoğlu etkisi üzerine çarpıcı tespitler!
Siyaset Bilimci ve Prof. Dr.Tosun, İzmir’de ittifak senaryolarından, partilerin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri