POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
30 Aralık 2022 Cuma - 15:11

İYİ Partili Dervişoğlu'ndan çarpıcı kongre mesajları ve 'Şengül' sorusuna yanıt!

Gündemi değerlendiren İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Dervişoğlu, il kongresi süreci hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tüm adaylara eşit mesafede durduğu vurgusu yapan ve "Genel Merkezin adayı yok" mesajı veren İYİ Partili Dervişoğlu, Aydın Şengül transferi hakkındaki soruyu da yanıtladı. Dervişoğlu ayrıca gündemdeki İktisat Kongresi tartışması için "Ayrı iktisat kongresi İzmir’e yakışmaz" mesajını verdi.

İYİ Partili Dervişoğlu ndan çarpıcı kongre mesajları ve  Şengül  sorusuna yanıt!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu partisinin İzmir İl Binası’nda düzenlediği basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

İYİ Parti İzmir Milletvekili Dervişoğlu sözlerine 2022 değerlendirmesi ve 2023 yorumları yaparak başladı.



"OLUMSUZLUKLAR TÜRKİYE’Yİ CİNNET ORTAMINA SÜRÜKLÜYOR"
İYİ Partili Dervişoğlu, "2022 yılında toplumun hemen bütün kesimlerinde son derece ciddi problemler yaşandı. Neredeyse Türkiye’de halinden memnun hiç kimsenin kaldığını gözlemlemek gibi bir olumsuz tablo var. Bütün bu olumsuzluklar Türkiye’yi hızla cinnet ortamına sürüklüyor. Kadın cinayetleri, çocuk istismarları birbirini takip ediyor. Bütün bu yaşananlar da aslında adalet duygusunun zedelenmiş olmasından kaynaklanıyor. İktidar 20 yıl önce göreve gelirken ülkeyi 3 Y’den kurtaracağını söylemişti. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar devam diyor. Üzerine koya koya gitmeyi sürdürüyor. 3 Y’yi yok etmek için geldiler. Yargıyı yasamayı ve yürütmeyi yok ettiler. Başka bir 3 Y’yi yok edip gidiyorlar. Böyle bir toplumda işlerin yerli yerinde gitmesi de elbette ki beklenemez. Olumsuzluklar rağmen biz mücadelemize devam edeceğiz. Yeni yıldan çok umutluyuz. 2023 yılında bu ceberrut iktidardan kurtulacağız. Ayrıca Cumhuriyetimizin 100. yılını da Atatürk’e layık bir şekilde kutlayacağız" diye konuştu. 

EYT YORUMU: GÜZEL ŞEYLER DE YAŞANIYOR!
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkındaki düzenlemelerle ilgili konuşan Dervişoğlu, ‘’Güzel şeyler de yaşanıyor. Ülkemizin aldığı alacağı bu güzel haberlere de seviniyoruz. Ayrıntıları ortaya çıktıktan sonra da eksiklikleri üzerinde konuşacağız. Olağanüstü çabalarımıza gündemde tuttuğumuz EYT sorunu artık çözülme aşamasında gelmiştir. Burada EYT’li kardeşlerimi mücadelelerinden ötürü tebrik ediyor ve kucaklıyorum. Emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu konuda en büyük teşekkürü hak edenlerden biri de Meral Akşener hanım efendidir. İYİ Parti kurulduğu günden bu yana her fırsatta EYT sorununa değindi. Bu meseleyi mağdurları ile yakınen takip edip çözüme dair önerilerini dile getirdi. İktidarı bu adımı atmaya mecbur bıraktı. Hakkı teslim etmek gerekir ki bugün 4 milyon vatandaşımızı kapsayacak olan EYT sorununun çözümünden ortaya çıkan güzel tablonun mimarı da ressamı da Meral Akşener’dir. Bu konuda parmağını oynatmayan AKP iktidarları bu konuda doğru bir adım atmak mecburiyetinde kalmıştır. 3600 ek gösterge konusundaki adımlarda olduğu gibi EYT konusunda da ülkemize nefes aldırmıştır. 20 yılın sonunda bütün bu olumsuzluklara rağmen iyi şeyleri hayata geçirebilmek yapıcı ve çözüm önerici muhalefetin temsilcisi olmaktır. Milletin menfaatine atılan her adımı alkışlamayı biliriz" dedi.

EMEKLİ MAAŞI ÇIKIŞI

Emekli maaşları ile ilgili çağrıda bulunan Dervişoğlu, ‘’Başka kanayan bir yana emekli maaşlarındaki dengesizlik. Emekli maaşlarındaki eşitsizliğin de giderilmesi için üzerimize düşen çabayı sergileyeceğiz Asgari ücretin altında emekli maaşı olmaması için iktidarı uyarmaya devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı. 

"6 NİSAN’DAN SONRA ERKEN SEÇİME KARŞIYIZ!"
2023 yılında yapılacak genel seçimin tarihi hakkındaki tartışmalara değinen Dervişoğlu, ‘’Türkiye artık seçim sathi mailine girmiştir. İktidarın yapmam dediklerini yapmasından anlıyoruz ki seçim beklenen daha yakın bir tarihte gerçekleşecektir. Seçim kanunundaki değişiklikler için bazı manevraların peşine düşmüştür. 6 Nisan’dan sonrasına bırakılacak bir takvimi kabul etmemiz mümkün değildir. Demokrasinin kanun ve kuralların bunun ötesinde bir keyfilikle sömürülmesine izin vermeyeceğiz. Kendi keyfi ve şahsi menfaatlerini öne alarak siyaset yapma lüksüne de son vereceğiz. Kanun ve kuralların yerle bir edilmesine izin vermeyeceğiz. Diyorlar ki seçimi Mayıs ayında yapalım. Haziran’da yapılacak seçimi 1 ay önceye almak erken seçim yapar mı o seçimi? Seçim istiyorlarsa hemen yapalım. 6 Nisan’dan sonra yapılacak erken seçime karşıyız. Biz size 20 yıl katlandık 2 ay daha katlanmayı becerebiliriz’’ dedi. 

'CUMHURBAŞKANI ADAYI' MESAJLARI 
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak tartışmaları hakkında konuşan Dervişoğlu, ‘’Demokrasimiz birçok ülkeden daha köklüdür. Muhalefetin adayının kim olacağı tartışılıyor. 13. Cumhurbaşkanın kim olacağı merak ediliyor. Cumhur İttifakı’nnda bir kişin ağzından çıkan söz ferman kabul edildiği için bu tartışmadan beslenilmeye çalışılıyor. Bu sürecin demokrasi hayatımızın en demokratik süreci olduğuna inanıyoruz. Toplumun her kesimi bunu tartışıyor. Bu doğum sancısıdır ve yüksek bir demokrasi faaliyetidir. 20 yıllık AK Parti iktidarın ardından dikkatli olması olsa olsa yadırganacak değil takdir edilmesi gereken bir iştir. Ancak demokrasiden hoşlanmayan bu iktidar ve medyası polemik avcılığı yapmaktadır. Bu iktidarın da kalemşörlerinin de demokrasi gibi bir dertleri yoktur. Demokrasiye inanmayanlar tabi olarak adalete de inanmaz" diye konuştu.  

İMAMOĞLU’NA DESTEK
Hakkında hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında konuşan Dervişoğlu, "Millet iradesinin kararına kumpas kurmaya kalkan bu iktidar ve yancıları bu kez İmamoğlu’nu hedef aldı. Düzmece iddialarda kesilen cezanın sebebi iktidarın millet iradesine düşmanlığının açık bir göstergesidir. Genel Başkanımızın yaktığı ateş karşısında şimdi de hiç işleri bakanım marifetiyle yeni bir oyunu sahneye koymaya çalıştığını görüyoruz. Tüm bu oyunların karşısındaki gücün adı milleti iradesidir. Aziz milletimizin verdiği kararı çiğnemeye kalkan bu iktidar ve bakan milletin atacağı sert tokaya hazır olmalı" ifadelerini kullandı. 



 

"BAZI ART NİYETLİ ÇEVRELER TARAFINDAN..." 
22 Ocak’ta gerçekleştirilecek İzmir İl Kongresi hakkında konuşan Dervişoğlu, "Bu süreç maalesef ilçe kongreleri ile il kongresi arasındaki zamanın genişliği nedeniyle çok doğru yönetilememiştir. Bu süreçlerde kutuplaşmalar olur. Manipülasyon olur. Bunların hepsi de İzmirimizde yaşanmıştır. Bizler bu partinin kurucularıyız. Sizlerin oyları ile TBMM’de sizleri temsil ettiğimiz bir pozisyondayız. Yaşımızın da kemal ermiş olması münasebetiyle bize gittiğimiz yerlerde parti büyüğü sıfatını yakıştırdılar. Ağabey olmak, arkadaş olmak da benim tercihimdir. Bu sıfatları taşıyanlar 'ağabey' diye anılanlar doğru görev tercihinde bulunmalıdır. Bir takım mevzilere taşınmış kişilerin görevi birleştirmektir, kutuplaştırmak bölmek değildir. Bunun dışında kim hangi adımı atıyorsa bilin ki onun niyeti bozuktur. Ben hiç konuşmadım bugüne kadar. Kongrelerle ilgili hiçbir şey konuşmadım. Ben sürecin doğru yürütülmesinden yanayım. Bazı art niyetli çevreler tarafından arzu etmediğim tartışmaların içine çekilmek istendim. Yapılmaması icap eden işlerdir ayrışmak kutuplaşmak… Bütün bu olup bitenlerin yadırganmaması da icap eder. İktidara yürüyen partilerde bunlar olur. Yaşananlar İYİ Parti iktidarının doğum sancıları... Aday olanlara başarılar diliyorum. Haberlerde benim adayım olduğu iddia edilen Emre Eryıldıran Bey adaylığını açıklamadı. Temaslarını sürdürüyor. Aday olup olmayacağına önümüzdeki süreçte karar verecek. 'Bu Dervişoğlu’nun adayı' diye bir takım dedikodular dolaşıyor, ben diğer adayların da abisiyim. Emre de benim dünya ahret kardeşimdir. Ben özel ilişkilerimi inşa ederken siyasi statülere bakmam. İYİ Parti benim aklımla icap etmemi gerektiren bir alandır. İYİ Parti’nin bu süreci doğru atlatabilmesinin yolu da tarafsız olmaktan geçmez. Elbette ki taraf olacağız. İYİ Parti’den taraf olacağız. Neden taraf olacağız? İzmir’den yana taraf olacağız. Bu süreçler yaşanıyor. O bunun adayı, şu bunun adayı gibi… Arkadaşlar bunlar İYİ Parti’yi tanımayan insanların çıkardığı tartışmalar. Bu yapı içinde fitne, fesat oluşturmak ve bundan beslenmek bazıları tarafından ortaya koyulmuş bir hedefse buradan ilan ediyorum ham bir hayaldir. İYİ Parti’nin hedeflerine hiç kimse zarar veremeyecektir. Böyle durumlarda fırsatlar da olabilir fırsatçılar da çıkabilir. 3-5 kişi çıkar süreci manipüle eder. 3-5 kişi ancak çete kurabilir. 3-5 kişi vicdanı temsil edemez. 3-5 kişinin kurduğu yapının peşinden koşmayız. Çetenin kararlarını benimsemek zorunda değiliz’ dedi. 

Dervişoğlu şöyle devam etti: İlçe başkanlarımız liste oluştururken beni aradılar. Ben onlardan bir şey istemedim. Ne bir arkadaşımdan delege istedim ne de bir arkadaşımdan şu arkadaşımızı yönetim kurulumuza yazın dedim. Onları başarılı kongreler dolayısıyla takdir ediyorum... 

"GENEL MERKEZİN ADAYI YOK!"
Başka bir arkadaşımızın da aday olma ihtimali söz konusu olabilir. Bakarsınız kongre sabahı bir arkadaşımız aday çıkabilir. İYİ Parti mensuplarının böyle bir hakkı kullanma yetkisi vardır. Genel merkezi adayı olduğuna dair bir takım sorulara muhatap oldum. İYİ Parti genel merkezini İzmir’de bir il başkanı adayı yoktur. Vardır diyen varsa bana gelsin. Onu bana getirin. Adaylarımızın her birinin genel merkezimizde tanıdıkları vardır. Genel merkezimizin kurumsal bir iradesi yoktur. Genel Başkanımıza İzmir’le ilgili bir talimatı olup olmadığını sordum, O ‘İzmir’e güveniyorum’ dedi, selamlarını iletti. 

"BEN KİMİM Kİ!"
Kongrede bir oyumu kullanmak için ilçe başkanlarımdan görüş alacağım. Kongre salonuna girmeden önce uzun süre İzmir’deyim. İlçe başkanlarımızla toplu görüşme yapacağım. İzmir’in kaderini belirlemek için değil, Ben kimim ki? Ben sizin kaderinizi belirleme hakkına sahip değilim. Kongre salonuna yansıyan iradeye saygı duymak zorundayız. İYİ Parti kimsenin siyasi kölesi değildir ve olmayacaktır. Adayları bağrımıza basmak bizim vazifemizdir. Bu enfekte olmuş süreci yerli yerine oturtma zamanı. Bu enfeksiyonu ortadan kaldırma zamanıdır. Seçimlerde yaşanılanlar unutulur ama kongrelerde yaşanılanları kafanızdan silemezsiniz. 

SORU&CEVAP

Dervişoğlu toplantının ardından soruları da yanıtladı. 

AYDIN ŞENGÜL SORUSUNA YANIT: DAHA BÜYÜK İŞLERİMİZ VAR!
İYİ Parti’ye geçmesi beklenen eski AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'ün transferine yönelik soruya yanıt veren Dervişoğlu, "Partiye katılımı hakkında herhangi bir tarih vermiyorum. Partimiz kongre sürecine girmiştir. Şu anda çok daha büyük işlerimiz var’’ dedi. 

"AYRI İKTİSAT KONGRESİ İZMİR’E YAKIŞMAZ!"
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın İzmir İktisat Kongresi’nin 100.yılında ayrı etkinlikler düzenlemesine değinen Dervişoğlu, "Ben her zaman birlikten beraberlikten yanayım. Ayrışmayı doğru bulmuyorum. Atatürk’ün İktisat Kongresi’ni topladığı yerde farklı farklı kurumların kongre yapmasını yadırgıyorum. Ayrı iktisat kongresi İzmir’e yakışmaz hem de Cumhuriyete yakışmaz hem de Atatürk’ün hatırasına yakışmaz" diye konuştu. 

"DURUŞUMUZU SARAÇHANE'DE GÖSTERDİK"
Millet İttifakı belediyelerine yönelik soruşturmalar hakkında da konuşan Dervişoğlu, "Belediye başkanlıklarımıza yöneltilmiş bu hukuk dışı nasıl ir duruş sergileyeceğimiz. Saraçhane’de gösterdik. Türkiye bir müstemleke değildir. Kurallar kişilere göre dayatılamaz. Bu bünyelerde çalıştırılmaması gereken kişiler varsa görevlerinden ayrılma yetkisi zaten İçişleri Bakanlığı’ndan mevcuttur. Bunları ilk defa yapmıyorlar. Ellerinden geleni artlarına koymasınlar. Abbas yolcudur" ifadelerini kullandı.  

 
Thodex’in kurucusu için Türkiye'ye iade kararı!
 
Karşıyaka'da Ertuğrul'un durumu belirsiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de istifa eden başkanın yerine gelen isim belli oldu
AK Parti'de sosyal medyada gündem olan görüntülerin ardından Torbalı İlçe ...
'Beni aradın, yardım istedin' tartışması tam gaz!
İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) terör soruşturması’ ...
AK Partili Sürekli'den İZDEDA'ya ziyaret, Emlak Konut Projesi'ne yeşil ışık!
AK Parti İl Başkanı Sürekli İZDEDA'ya konuk oldu. Sürekli depremzedeler ...
 
AK Partili Dağ duyurdu: Erdoğan'dan Çiğli Travmayı için kritik onay!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, yapımı ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'masada gerginlik' iddiasına yanıt!
Partisinin genel merkezinde gazetecilerle bir araya gelen CHP lideri Kemal ...
Beştepe'de Erdoğan-Bahçeli zirvesi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan fotoğraf açıklaması: Ciddi durmuşuz!
Parti genel merkezinde gazetecilerle buluşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ...
Erdoğan açıkladı: Teknolojiye 4 milyar liralık destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hazine Destekli Kefalet Sistemi' kapsamında açıkladıkları ...
Elon Musk'tan Tesla çalışanlarına mektup!
Elektrikli araba şirketi Tesla hissesinin bu yıl yüzde 70’e yakın değer ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri