POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Uyuşturucu tacirlerine 'Narkoçelik-17' operasyonu
Uyuşturucu tacirlerine "Narkoçelik-17" operasyonu
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
12 Temmuz 2022 Salı - 08:33

İYİ Partili Kırkpınar'dan çarpıcı mesajlar: Üye ve anket verileri, 'adaylık' açıklaması, Soyer yorumu!

İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar, kentte izlenen çalışma modelini detaylandırırken, üye sayısı ve ellerindeki son anket oranlarına dair çarpıcı verileri paylaştı. Kırkpınar ayrıca milletvekilliği adaylığı konusunda da mesajlar verirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in performansı ve Millet İttifakı cephesindeki Cumhurbaşkanı adayı gündemi hakkında da değerlendirmelerde bulundu. 

İYİ Partili Kırkpınar dan çarpıcı mesajlar: Üye ve anket verileri,  adaylık  açıklaması, Soyer yorumu!

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar Gerçekizmir'e özel açıklamlarda bulundu. 

İYİ Partili Kırkpınar, perdeyi kentte izlenen çalışma modeliyle açarken, üye sayısı ve ellerindeki son anket oranlarına dair çarpıcı verileri paylaştı. Kırkpınar ayrıca milletvekilliği adaylığı konusunda da mesajlar verirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in performansı ve Millet İttifakı cephesindeki Cumhurbaşkanı adayı gündemi hakkında da değerlendirmelerde bulundu. 



GENEL MERKEZ’E İLÇE İLÇE RAPOR!
-Yaz boyunca İYİ Parti nasıl bir çalışma modeli izleyecek?
Biz ilçe ziyaretlerimize yeni bir formatla devam ediyoruz. 9 Mayıs tarihinden itibaren 23 ilçeyi gezdik. Dikili, Bergama, Kınık örneğin coğrafya olarak da birbirine yakın olduğu için bir günde tamamladık. Diğer ilçelerde tek bir ilçeye gidiyoruz metropol ilçesine il başkan yardımcıları, il yönetim kurulu üyeleri ve gittiğimiz ilçenin ilçe başkanı, bazen meclis üyelerini de dahil ediyoruz ve yanında en az 10 kişilik grup. En az 4,5 grup yapıyoruz. 5 grup oluyoruz, 50 kişi. Bunun bir kısmı mahallelere gidiyor, muhtar ziyaretleri yapıyor. Sonra o mahallelerdeki geçmiş dönemde siyasetin içinde yer almış yaş almış insanları ziyaret ediyoruz. İl başkanı ve ilçe başkanı ile yanındaki heyet 6,7 kişilik grup ziraat odası, esnaf odası varsa ticaret odası onları ziyaret ediyoruz. Hem de şehir içinde yaşayan insanlara hem de kırsalda yaşayan insanları ziyaret ediyoruz. Dertlerini dinliyoruz hem de İYİ Parti iktidara geldiğinde ne yapacak, çözüm önerilerimizi sunuyoruz. Daha çok dinliyoruz. Sonrasında başka bir ilçeye giderken, dönüşleri alıyoruz. İlçe başkanı arkadaşlarımız İYİ Partililer geldiler ne anlattılar bunları topluyoruz. Bunları rapor haline getirip genel merkezimize gönderiyoruz. Yukarıdan bakıldığında Bergama’nın, Kemalpaşa’nın problemi ne biliniyor. Buradan çıkan sonuç grup konuşmalarında yer alıyor. Şu ilçede şu olmuş diye mesela… Yerel yönetimler ile ilgili sorunlar varsa onları da iletiyoruz yani biz Millet İttifakı’nın bir paydaşı olarak yerel yönetimlerdeki eksiklikleri görmezden gelmiyoruz. Bunları da dile getiriyoruz. 

İYİ PARTİ’NİN İZMİR'DEKİ OY ORANI... 
- İYİ Parti oy oranı ne durumda, anketlerde nasıl bir tablo var?
Çeşitli anket firmaları var. Bizim de aboneliğimiz olan İzmir’de 30 Mayıs’ta yüzde 22,6 İYİ Parti çıktı. İzmir için bir iddia sahibiydim il başkanı olarak ‘en kötü ikinci partiyiz’ diyordum ama en kötü artık biz birinci parti olacağız. Türkiye genelinde de aynı şekilde. İzmir ölçeğinde her partiden partimize üye olan insanlar var. Yüzde 20’yi yakaladık geçtik. 

ÜYE SAYISI 27 BİN!
- İYİ Parti’nin İzmir’deki üye sayısı kaç?
Partimizin oy oranını gören insanlar artık ben de bu kitlenin içinde yer almalıyım diyor. Gelip kayıt altına alınan üye oluyorlar. Her üyenin bizim için önemi büyük. ‘Oyum size ama üye olamam’ diyenler azaldı. Bugün itibariyle 27 bin üyemiz var. Türkiye’nin böyle bir siyasi partiye ihtiyaç duyduğu ortaya çıkmış oldu. Bugün parlamento tatile girdi meclisin tatile girmesi bizim siyasi parti olarak meclisteki çalışma grubumuzu olan vekillerimizin artık sahada daha dinamik olarak çalışacağı anlamına geliyor. Ben gidip plajda da üye yapacağız demiştim. Gittik yaptık Dikili’de Foça’da yaptık. Bizi olumlu karşılayanlara üyelik teklifimiz oluyor tarlada bağda bahçede her yerde. 

SEÇİME HAZIRIZ!
-İYİ Parti teşkilatı seçimlere hazır mı?
İYİ Parti olarak seçime hazırız. Şu anda yüzde 92’ler seviyesinde sandık görevlimiz hazır. Aslında yüzde 100 ama sandık görevlilerimizden başka şehire taşınanlar oluyor. Yüzde 100’ünü hazırlamak durumundayız. Sandık görevlilerimiz, müşahitlerimiz hepsi hazır. 

CUMHURBAŞKANI ADAYININ AÇIKLANMAMASINA NASIL BAKIYOR?
- Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını henüz açıklamamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda sistem Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi olduğu için çok önemsiyoruz. Biz başından beri sayın genel başkanımız bu sistemin zaaflarını öngörüsünü ortaya koydu. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e dönmenin ilk işaret fişeği sayın genel başkanımızdan çıkmıştır. Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminde parlamentoda güçlü grubunun olması şart ama olmazsa olmazımız da 13. Cumhurbaşkanının Millet İttifakı’nın adayının olmasıdır. Elbette ki parlamento seçiminde çok iddiamız var ama en büyük iddiamız 13. Cumhurbaşkanı’nın Millet İttifakı’nın adayının olmasıdır. bu yönde adayın erken açıklanmaması çeşitli parametreler var, aslında doğru bir şey yapılıyor. 6’lı Masa’dan çıkacak tek çatı aday. Genel başkanımızın Cumhurbaşkanlığına değil Başbakanlığa talibim demesi bile 6’lı Masa’da feragat eden ilk insan olması manasıyla bir olumluluk ortaya çıkardı. Cumhurbaşkanı adaylığını İzmir’de açıkladı. Bizim adayımızı çok merak ediyorlarsa seçim kararı alsınlar açıklayalım. 

TEŞKİLATIM UYGUN GÖRÜRSE MİLLETVEKİLİ ADAYI OLURUM!
- Milletvekili adayı olmayı düşünüyor musunuz?
Milletvekili adayı olmak her partilinin hakkı. Bu partiye üye olan herkes aday adayı olur. Olursa aday olur, seçilirse milletvekili olur. Ama sistemden kurtulmamız için seçim kararı netleşmeden seçime doğru gidiyoruz evet ama ben kişisel fikrimi söyleyeyim size ben teşkilatımın onayı olmadan milletvekili adayı adayı ve adayı olmayı düşünmüyorum. Teşkilatıma sorarım onlar da uygun görürse aday adayı olurum. Olabilirsem aday olurum. 

SOYER’E 10 ÜZERİNDEN 8 PUAN!
- Tunç Soyer’in performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Üç buçuk yıl içinde. EKonomik krizle yüzleşti İzmir, ardından deprem oldu. Salgın vardı. Bu üçgenin içinde belli bir bütçesi var hükümetten fazla destek alamayan Millet İttifakı’nın belediyeleri büyükşehirin o bütçeyle gayretle pek çok şeyi başarmaya çalıştı. Evet yollarda problemler vardı, trafik sıkışıktı, altyapı sorunları vardı. Mesela asfalt çalışmalarına çok güçlü bir şekilde girdiler, köy yolları dahil asfaltlanıyor şu an. Geçen gün Bayraklı’ya bağlı Doğançay Yolu’nda asfalt atmak için ekipleri orada gördük. Trafik sorunu büyük metropollerde yaşanıyor. İzmir’de biraz daha dokunulması gerekiyor. Mutlaka çözüm bulunması lazım. En büyük sorun olarak Körfez’in temizlenmesini söyleyebilirim. Ondan sonra trafik ondan sonra altyapının yenilenmesi ama bunlar bütçeyle olan bir şey. 10 üzerinden kaç verirseniz derseniz, 8 veririm. 

TİRE’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ!
- Tire Belediyesi’ni nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bizim göz bebeğimiz var diyoruz. Üç büyükşehirde İzmir’de var ilçe belediye başkanlığımız. Çoğu yerde küçük oylarda illeri bile kaybettik. Atakan bey çok dinamik bir insan bir kere. 5,6 saat uykuyla başkanlık görevini ifa ediyor. Sabahın erken saatlerinde şehri dolaşan bir insan bunu biliyorum. Yaşadık da… Kendi bütçesiyle büyükşehirle koordineli bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Şehrin çehresi değişti. Başkan kazandığında drone ile görüntü alın dedim, nasıl bir ilçe aldığınızı belgeleyin dedim. Daha sonra öncesi sonrası yapıldı, çok güzel bir 3. yıl kitapçığı hazırlandı. Sosyal belediyecilik anlamında iyi şeyler ortaya koydu. Tasarruf alanında çok büyük gelişmeler sağladı. Hizmet alımlarında malzemesi kendi aldırıp kendi personeline yaptırdı mesela bu çok önemli bir şey. Kendisi mühendis olduğu için mühendis kafasıyla bakıyor. Ben her zaman Sayın Mansur Yavaş’a benzetiyorum. İşinden başka bir şey düşünmeyen şehri emin dediğimiz iyi bir belediye başkanlığı yapıyor bence. Medyada fazla çıkmaz ama sonbahar gibi üç buçuk senelik hizmetlerin açılışını sayın genel başkanımıza yaptırmayı düşünüyoruz. 

ŞANSSIZLIK OLARAK DEĞERLENDİRMİYORUZ!
- İYİ Parti’nin iki milletvekili var İzmir’den Aytun Çıray ve Müsavat Dervişoğlu ama genel merkezde de önemli görevleri var. Bu şans mı şanssızlık mı size göre ?
İzmir açısından şanssızlık olarak değerlendirmiyoruz. İzmir kendi içinden çıkardığı iki tane milletvekilimiz var. Bu bizim için mutluluk. Bizim için onur gurur ama inşallah önümüzdeki dönemde çok daha fazla milletvekili çıkarırız genel merkezde ya da parlamentoda görevlerini ifa eden milletvekilleri dışında teşkilatlarla da hem Aytun Bey hem Müsavat Bey teşkilatlarla da çalışmalar yapıyor. İlçeleri ili ziyaret ederek parti faaliyetlerinizi yürütüyoruz. İnşallah sayıları artar. 

ÜLKE FABRİKA AYARLARINA DÖNECEK!
- Son olarak vermek istediğiniz bir mesaj var mı?
?Ben içinden geçtiğimiz bu süreçte hem dünyada ekonomide daralma krize yakın, bizim gibi ülkelerde kriz ama gelişmiş ülkelerde ekonomide daralma diyoruz. Bu salgınla beraber hizmet akışlarında olsun, mal tedariğinde olsun noksanlık oldu. Otomotiv sektöründe çip krizi oldu. Bizim gibi ülkelerde dışa bağımlı bir ekonomi içeride de inşaat sektörü diye tutturulan bir ek kalkınma modeli sayesinde bir kere finans alanında çok büyük hatalar yapıldı bunu derin hissediyoruz. Avrupa Birliği’nde enflasyon yüzde 8 iken bizde yüzde 80! On katı olan bir yerde siz uyguladığınız ekonomi politikalarla sonuç almanız mümkünken faiz sebep, enflasyon sonuç dediniz artık enflasyon da demiyor hayat pahalılığı var enflasyon yok diyor. Milletimiz umutsuz olmasın bu günler gelir geçer, Türk milletinin de böyle bir krizleri aşma kabiliyeti vardır. Milletimizin vereceği oylar ile bu dönem kapanır yeni bir dönem açılır tekrar ülke, devlet fabrika ayarlarına döner. 

 
CHP İzmir'de önseçim yorumları: Hangi vekil ne mesaj verdi?
 
Karabağlar'da 'dijital' harekat tam gaz!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Metin Erol 12 Temmuz 2022 Salı 23:44

Gerçek olanı görebilme yeteneği dürüst insanların karekteridir. Olumsuzlukların bertaraf edilmesinin iyilerin çabasıyla olacagını milletimiz görmektedir. Başkanımıza teşekkür, millet vekilliği yakışır olacak işaallah

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de önseçim yorumları: Hangi vekil ne mesaj verdi?
Son olarak 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde yaşanan parti içi yarış ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Tanju Özcan' kararı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "kesin ihraç talebiyle" Yüksek Disiplin ...
'Koku' tartışmasında Kaya'dan 'sihirli değnek' tepkisi ve 'sandık' mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Devlet Bahçeli'den TBB'ye tepki: Kapatılmalı
MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da bayram namazının ardından ...
Sürekli’den ‘siyasi operasyon’ çıkışlarına tepki, ‘aday’ sorusuna yanıt!
Menderes’te başkan Kayalar’ın görevden uzaklaştırılmasının yankıları sürerken, ...
CHP İl Başkanı Yücel ile Menderes gündemi: Yol haritası ne olacak?
Menderes Belediye Başkanı Kayalar’ın bakanlık tarafından görevden uzaklaştırılmasının ...
 
AK Partili Kaya'dan CHP'ye: Bunları biz mi aday yaptık?
CHP İl Örgütü'nün Menderes çıkarmasında iktidara yönelik sert mesajlara ...
AK Partili Sürekli'den Kurban Bayramı mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  
CHP’de seçim yolunda ilk Menderes zirvesi: Yücel ve Soyer ne mesaj verdi?
CHP İl Örgütü görevden uzaklaştırılan Kayalar’a destek için ilçeye çıkarma ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri