POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü!
Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü!
Rutte Türkiye'ye geliyor: Erdoğan'dan destek isteyecek
Rutte Türkiye'ye geliyor: Erdoğan'dan destek isteyecek
26 Ocak 2022 Çarşamba - 22:07

İZTO Meclisi’nde gündem Şükürer: Üyelerden sert tepki!

İZTO Meclisi’nde yılın ilk oturumuna “İzmir’e en büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente mütemadiyen ihanet ediyorlar” sözleri nedeniyle İEKKK ve ESİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Şükürer’e verilen tepkiler damga vurdu. İZTO Başkanı Özgener, "Üyelerimiz haklı bir sitem içerisindeydi yapılan söylemlere karşı. Bu ülke bir bütündür. Bu ülkede hepimiz bir bütünüz ve ayrıştıramayız" ifadelerini kullandı.

İZTO Meclisi’nde gündem Şükürer: Üyelerden sert tepki!

GERÇEKİZMİR - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclisi’nde yılın ilk olağan oturumu gerçekleştirildi. 

Oturuma “İzmir’e en büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente mütemadiyen ihanet ediyorlar” sözleri nedeniyle İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer’e verilen tepkiler damga vurdu. 

Meclis üyeleri yaptıkları konuşmalarda Şükürer’i sert sözlerle eleştirirken Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e de görevden alma çağrısı yaptı. İZTO Başkanı Mahmut Özgener ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Üyelerimiz haklı bir sitem içindeydi. Bu ülkede hepimiz bir bütünüz ve ayrıştıramayız” ifadelerini kullandı. 

KİM/NE MESAJ VERDİ? 

Meclis Üyesi Akın Kazancıoğlu: Dört nesil İzmir’de yaşayan bir ailenin ferdi, İzmir aşığı birisi olarak söz aldım. Şükürer, bir takım açıklamalarda bulunmuş. İnsan yaşamaya devam ettiği ve ekmeğini yediği şehir için böyle açıklama yapamaz. İzmir’de yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları arasında böyle güzel bir anlaşma sağlanmışken, güzel İzmir’imize gelen insanlarımızı kucaklamak yerine ötekileştiren kişiyi esefle kınıyorum. İzmir’de aldığı görevleri de gözden geçirilmesi çağrısında bulunuyorum...

Meclis Üyesi Metin Aztekin: Ben Girit göçmeniyim. İzmir mozaiktir. Hazmedilir bir şey değil. Son yaptığı açıklamayı hangi kafayla yaptığını düşünemiyorum. Beyazım derken siyah olduğunu açıklayan sözler. Bu faşist ırkçı düşüncenin sözcükleri dökülmesidir. Özür dilemenin bir anlamı yok. Biz yüzde 80’i göçmen ve mübadeleyle gelen insanlarla çalışıyorduk. İnsanlar her zaman eşittir. Kimse kimseyi küçük göremez. Bu şahsın kalbinin temiz olması gerekiyor. Temiz bir kalp nakli yaptırması gerekiyor. Tıp çok gelişti, kendisine bir beyin taktırsın. Odamızla da çalışıyormuş. Sayın Başkan’ın ve Sayın Tunç Soyer’in gerekeni yapması gerekiyor. 

Koç Ali Al: Bu ayak seslerini beş altı ay önce duydum. Bu bir FETÖ operasyonudur.  İzmir’deki Karadeniz, Konyalı, Elazığlılar, Balkan göçmenleriyle görüştüm. 15 Temmuz’da FETÖ bunu beceremedi. Yeni bir FETÖ operasyonu başlattı. Biz ticaret adamıyız. Üretiyoruz, bayrağımıza, milletimizi devletimize saygı duyuyoruz. Bazı federasyonlarla bir araya gelerek seçim geleceğini, ülkede bir karışıklık olacağını söylediğim. Arkadaş kendisine Karşıyakalı diyor. Kuvayi Milli hareketi başladığında hiçbir İzmirli yoktu. Erzurumlular, Mardinliler, Urfalılar vardı. Buradan düşman Akşehir’e kadar ilerlemiş, kimse kurşun sıkmamış... 
(Al’ın bu sözleri üzerine mecliste tansiyon yükseldi)

Meclis Üyesi Lütfi Kılıç: Açıklama hepimizi derinden üzmüştür. Bu ayrıştırıcı aşağalayıcı dili kabul etmiyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanın gereğeni yapması çağrısında bulunuyorum. 

İZTO Başkanı Mahmut Özgener: Üyelerimiz haklı bir sitem içerisindeydi yapılan söylemlere karşı. Bana da söyleyecek bir söz bırakmadılar. Meclis üyelerimiz demokrat ve açık bir şekilde fikirlerini paylaştı. Bu ülke bir bütündür. Bu ülkede hepimiz bir bütünüz. Bu ülkeyi ayrıştıramayız. Böyle söyleme bir tepki gelmesi doğaldır. Burada sadece ticareti konuşmayacağız. Ülkemizde gelişen tüm konuları konuşmak bizim görevimizdir.

 
Meral Akşener Covid-19'a yakalandı!
 
ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kripto para düzenlemesinde sona gelindi
Kripto para varlıklarına yönelik uzun zamandır üzerinde çalışılan yasal ...
Tesla'dan Türkiye atağı: Listede İzmir de var!
Elon Musk’un kurucusu olduğu Tesla, resmi internet sitesindeki süper şarj ...
Piyasalarda gözler Fed'in faiz kararında
Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün ...
 
Dolar ve Euro kuru bugün ne kadar?
Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada ...
Bakanlıktan vergi ödemesi için yeni tarih
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, olumsuz hava koşulları nedeniyle ...
Yargıtay'dan emsal 'ayıplı mal' kararı!
Yargıtay, internet alışverişlerinde malın ayıplı olması durumunda aracı ...
 
TÜİK: Yaşam maliyetini değil, enflasyonu ölçüyoruz
Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer, TÜİK'in ...
Dönmez'den 'elektrikte limit değişikliği' açıklaması!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik faturalarında ...
Emeklilerin merakla beklediği tarih belli oldu!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iki milyonu aşkın emeklinin 1 Ocak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri