POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
8 yıl sonra ilk... Tarihi görüşmeden kareler!
8 yıl sonra ilk... Tarihi görüşmeden kareler!
TCMB açıkladı: Rezervlerde düşüş sürüyor
TCMB açıkladı: Rezervlerde düşüş sürüyor
Kaza öncesi 'su savaşı' yapıyorlarmış...
Kaza öncesi 'su savaşı' yapıyorlarmış...
19 Nisan 2024 Cuma - 16:24

İzmir Kitap Fuarı Kültürpark'ta kapılarını açtı

İzmir'de Kültürpark'ta İZKİTAP-İzmir Kitap Fuarı, ziyaretçilere açıldı. Ziyaretçiler, 19-28 Nisan tarihleri arasında 350'ye yakın yayınevi ile 50'ye yakın sahafın katıldığı fuarı gezebilecek.

İzmir Kitap Fuarı Kültürpark ta kapılarını açtı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık iş birliği ile düzenlenen İZKİTAP-İzmir Kitap Fuarı, Kültürpark'ta ziyaretçilere açıldı. 19-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan ve girişin ücretsiz olduğu fuar, saat 10.00 ile 21.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak. 350'ye yakın yayınevi, 50'ye yakın sahaf ile onlarca kurumun katıldığı fuar; Lozan'dan 26 Ağustos'a, Kaskatlı Havuz'dan Basmane'ye ve Atatürk Açıkhava Tiyatrosu'na kadar Kültürpark'ın tüm alanlarına yayılarak doğayla iç içe bir edebiyat buluşmasına ev sahipliği yapıyor. Fuarın açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay, SNS Fuarcılık Kurucu Ortağı Saruhan Simsaroğlu, Yazar Ahmet Ümit, Cumhuriyet Halk Partisi eski İzmir milletvekili, Avukat ve Yazar Kemal Anadol, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

'BUGÜN KİTAPLARIN ŞENLİĞİNİ BAŞLATIYORUZ'

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay, "Bugün İzmir'imizin hazinesi Kültürpark kapılarından geçerken geldiğimiz yer sadece Kültürpark değildi. Zaman ve mekanları aşan bir yolculuğa adım attık. Parkımızın sınırları genişledi. İçine zamanları, coğrafyaları, evrenin sonsuzluğu ve dünyanın tüm hikayelerini aldı. İnsanlığın başlangıcından bu yana üretilen fikirler, yaşanan duygular, hikayeler, bilimin ve sanatın bütün yolculuğu Kültürpark'ın sınırları içinde. Bugün kitapların şenliğini başlatıyoruz. Kitaplar bizi dünyaya açıyor. Belediye olarak Türkiye'de ilk defa açık alanda kitap festivalini İZKİTAPFEST'i gerçekleştiriyoruz. İZKİTAPFEST aynı zamanda Kültürpark'ta şimdiye dek yapılan en büyük kitap fuarı. Fuarımızın ana teması 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na yakışacak şekilde 'Çocuk Edebiyatı'. İZKİTAP'ta hem 23 Nisan etkinliklerine ev sahipliği yapacağız hem de çocuk edebiyatının birçok yetkin kalemini okuyucuyla buluşturacağız" ifadelerini kullandı.

'ÇOCUK VE KİTAP BULUŞMASINA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ'

Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ahmet Ümit'in Sultanı Öldürmek romanından esinlenerek gizem dolu macera oyununu ilk kez bu fuarda gerçekleştireceğiz. Bugünden itibaren 28 Nisan akşamına kadar yaklaşık 800 yazar, gazeteci ve çizerle buluşacağız. Fuara 350'ye yakın yayınevi 50'ye yakın sahaf ile onlarca kurum ve kuruluş katılacak. Sahaf sokağı Türkiye'nin en geniş katılımına ev sahipliği yapıyor. Kitap müzayedesi de yapacaklar. Ayrıca yayın dünyasına İzmir Büyükşehir Belediyesi yayınlarını kazandırmış bulunuyoruz. 1 yılda 35 kitap hazırlayarak kamu yayıncılığına yeni soluk getirdik" dedi.

'İZMİR'İ YAZMADAN ÖLMEYECEĞİM'

İzmir'de çok büyük bir okur kitlesi olduğunu dile getiren Yazar Ahmet Ümit ise "Karşıyaka'da dün imza günü yaptık. İnanılmaz kalabalık vardı. 'İzmir ile ilgili bir roman yazmayacak mısınız?' diye soruluyor. İzmir'i yazmadan ölmeyeceğim. İzmir ile ilgili şahane bir roman yazacağım. Tarihi bir roman olacak, Smyrna olacak. Bu şehrin ilk ozanı dediğimiz, yer yüzünde edebiyatın ilk kurucularından biri olan büyük Homeros ile ilgili olacak" diye konuştu.(DHA)

 
Urla’da meclisten faaliyet raporuna şerhli onay
 
Ot Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu sahnede!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Joker: İkili Delilik’ten ilk fragman
Joaquin Phoenix ve Lady Gaga’nın başrollerinde yer aldığı ve merakla beklenen ...
İzmir Kitap Fuarı yola çıkıyor: Onur konuğu Ahmet Ümit
İZKİTAP-İzmir Kitap Fuarı, 19-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Kültürpark’ta ...
İZDOB'dan halk oyunları yorumu sahnesi!
İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) solist ve dansçıları, türkülerin ...
 
Belediyelere çağrı: Çözüm Neverlant
Yaşadığı kentte söz sahibi olmak isteyenlerin toplandığı Neverlant Sosyal ...
Nisan'da Barok esintileri AASSM'de
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Nisan ayında ...
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
Avusturya'da yapılan yeni bir araştırma, şarkı sözlerinin son yıllarda ...
 
Kültürpark'a 'Sanat Güneşi' heykeli
İzmir Büyükşehir Belediyesi sanat güneşi Zeki Müren’in anısını yaşatmak ...
'Bir Millet Uyanıyor' sergisine yoğun ilgi
Karşıyaka Belediyesi Çatı Bostanlı Sergi Salonu’nda Cumhuriyet’in 100. ...
Karşıyaka'da Kütüphane Haftası’na özel söyleşi
Toplumda okuma alışkanlığının artmasına katkıda bulunmak için kente yeni ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri