POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yasaklanmıştı... CHP'den çağrı: 1 Mayıs'ta Taksim'e!
Yasaklanmıştı... CHP'den çağrı: 1 Mayıs'ta Taksim'e!
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
29 Nisan 2022 Cuma - 10:22

İzmir'de 'Uyku Bozuklukları Merkezi' açıldı

Özel Medifema Hastanesi'nde hizmete giren Uyku Bozuklukları Merkezi hasta kabulüne başladı. Uyku Bozuklukları Merkezi, farklı uyku hastalıklarıyla mücadele edenlerin şehir merkezindeki yoğunluğunu azaltacak.

İzmir de  Uyku Bozuklukları Merkezi  açıldı

İzmir Özel Medifema Hastanesi'nde Nöroloji Uzmanı Dr. Armağan Varol, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Pişmişoğlu, Nöroloji Uzmanı Dr. Tansel Ünal ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Osman Kapkın koordinesinde hizmete giren Uyku Bozuklukları Merkezi hasta kabulüne başladı. Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Bülent Pişmişoğlu da uyku hastalıklarının özellikle pandemi döneminde geri planda kaldığını ve birçok uyku çekiminin iptal edildiğini belirterek şunları ifade etti: "Buz dağının görünmeyen kısmı uyku hastalıklarıdır. Uyku hastaları hipertansiyon, inme, kalp kriziyle geliyor ve hala tanı konulmamış oluyor. Uykuyla ilgili problemler tedavi edildiğinde 4 tane tansiyon ilacı kullanan hastanın ilaç sayısı bir anda bire düşüyor. Gündüz sürekli uyukladığı için kaza yapan şoför dinamik bir şekilde uzun saatler çalışabilir hale geliyor. Hastalığın tanısı yakınların tanık olmasıyla konulabiliyor. Hastanın sürekli uyuması, dikkatini toplayamaması gibi şikayetleri oluyor. Bir gece uyku laboratuvarında yatırılan hastanın tüm fonksiyonları takip ediliyor ve bir rapor hazırlanıyor. Küçük cerrahi operasyonlardan, evde bir cihazla uyumaya kadar farklı tedavi seçenekleri sunuluyor. Hasta yıllarca uykusuzluk halinden kurtulup sağlıklı bir uykuya kavuştuğu için tansiyon, beyin ve kalp sağlığı olumlu etkileniyor. Hastalar adeta yeniden doğuyor."

'TALEPLERİN YOĞUN OLACAĞINI TAHMİN EDİYORUZ'

Uz. Dr. Armağan Varol, Türkiye'de sigara ve alkol tüketiminin fazla olması, obezitenin artması nedeniyle gündüz aşırı uyuma, uykuda soluk durması, horlaması olanların, uyuyamadığını ya da çok uyuduğunu düşünenlerin, uyku terörü, uyku paralizisi (karabasan) gibi yakınmaları olanların bu merkezden faydalanabileceğini dile getirdi. Uyku Merkezi'ne gelen hastanın 1 gece yatırıldığını, baş, yüz, göğüs, karın ve bacaklarına kablolar bağlandığını kaydeden Varol, "Beyin dalgaları, solunum, kalp ve bacak hareketlerine uyku sırasında koordineli olarak bakılıyor.  Hastanın uyuyup uyuyamadığına, soluğun durup durmadığına, horlayıp horlamadığına bakılıyor. Hastanın uykusu kamerayla kayda alınıyor. Bazı hastalarımız çok uyuduğunu bazıları uyumadığını söyler, bunlar araştırılıyor. Hastaların testlerinde uyku apnesi tespit edilirse hastalar cihaz ayarı için bir gece daha hastanede yatırılıyor. Çıkan sonuca göre hastanın solunumunu rahatlatacak solunum cihazları veriliyor. Uyku apnesi için kilolu olmak şart değil her yaş grubundan insanda ortaya çıkabilir. Genelde şişmanlarda görülüyor ama eğer kişinin doğuştan çenesi küçükse ya da kulak burun boğaz ile ilgili patolojik bir durumu varsa onlarda da görülebilir.

Uyku apnesi ile hastalarda vücut kimyası bozulduğu için hipertansiyon, şeker hastalığı ve inme tetikleniyor. Ödemiş, Tire, Bayındır, Kiraz, Selçuk, Torbalı, Gaziemir, Menderes ilçeleri hattında maalesef uyku laboratuvarı bulunmamaktadır. Bu nedenle taleplerin yoğun olacağını tahmin ediyoruz. İzmir merkezinde hizmet veren uyku merkezleri uzun sürelere randevu verdiği için bu bölgelerden de yoğun talep olacaktır" diye konuştu. (DHA)

 
Büyük kampanyada son durum: 1 ayda 6 bin kitap!
 
Bilim dünyası endemik tür 'İzmir Soğanı'nı keşfetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Radyasyon, alzaymır artışına neden olabilir
ABD'de alzaymır üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan Prof. Dr. Martin ...
Türkiye'de son 24 saatin verileri açıklandı
Sağlık Bakanlığı, 28 Nisan 2022 tarihine ait son koronavirüs verilerini paylaştı.
1000 vaka hedefine ne zaman ulaşırız?
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, maske ...
 
DSÖ'den 'Salmonella' açıklaması: 11 ülkede görüldü!
Dünya Sağlık Örgütü açıklama yaparak “monofazik Salmonella Typhimurium ...
Koca'dan 'Uçakta maske kalktı mı?' sorusuna yanıt
Sağlık kuruluşları ve toplu taşıma dışında maske kullanım zorunluluğunun ...
Son 24 saatin koronavirüs tablosu açıklandı
Sağlık Bakanlığı, 26 Nisan 2022 tarihine ait son koronavirüs verilerini paylaştı.
 
Koca'dan okullar için maske açıklaması
Bugün son toplantısını yapan Koronavirüs Bilim Kurulu, kapalı alanlarda ...
Erdoğan açıkladı: Kapalı alanda maske yasağı kalktı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapalı alanda maske yasağının tümüyle kaldırıldığını ...
Günde kaç öğün yemek sağlıklı?
Modern yaşam tarzı günde üç öğün yemek yemeye göre tasarlanmıştır. Kahvaltı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri