POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
2 Nisan 2020 Perşembe - 21:04

İzmir'de 'bağış' tartışması: Soyer'den çarpıcı çıkış, AK Parti'den sert yanıt!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, İçişleri Bakanlığı’nın genelgeyle Büyükşehir Belediyeleri’nin bağış toplamasını engellenmesiyle ilgili “Onlar para derdine biz can derdindeyiz” çıkışında bulunurken, kentte ‘bağış’ tartışması iyice alevlendi. AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli ve AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, Soyer’e sert sözlerle yanıt verdi.

İzmir de  bağış  tartışması: Soyer den çarpıcı çıkış, AK Parti den sert yanıt!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İçişleri Bakanlığı’nın genelgeyle Büyükşehir Belediyeleri’nin bağış toplamasını engellenmesiyle ilgili çok sert değerlendirmelerde bulundu.

Sözcü TV'de konuşan Soyer, “Onlar para derdine biz can derdindeyiz. Başka sözcük bulamıyorum. Böyle bir şey olamaz. Nereden tutsan elimde kalıyor. Neresinden baksan yanlışlığı görüyorsun. Bunların bir gün hesabı sorulacak. Siz vatandaşınıza yardım etmek istiyorsunuz, kampanya açmak istiyorsunuz.  Hop dur! Para toplayamazsın! Sen topluyorsun? Akıl dışı! İleride bunun utancının yaşayacaklar. Ama bunun hesabının sorulacağı bir noktaya gelinecek. Biz devam edeceğiz. Bütün bu salgın, kriz sona erdiğinde geriye eğer becerebilirsek sadece dayanışma kalacak. Bugünlerde dayanışmayı başardık ya da başaramadık diyeceğiz. Başardık dersek daha az canımız kaybolacak. Tüm İzmir’de yaşayan vatandaşların birbirine destek olması lazım. Bu salgın bitince çok büyük bir ekonomik kriz olacak. Birbirimize destek olmalıyız. Biz ona talibiz. Biz birlikte varız. Biz birbirimize sahip çıkacağız. Bu büyük felaketi ancak böyle atlatacağız” ifadelerini kullandı.

Soyer’in sözlerine AK Parti cephesinden sert yanıt geldi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve AK Parti İzmir Milletvekili MKYK Üyesi Atilla Kaya, Soyer’i hedef aldı.

SÜREKLİ: AJANDANIZDA NE VAR BİLMİYORUZ AMA…

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Biz can derdindeyiz onlar para. Bunların hesabı bir gün sorulacak” sözlerine yazılı açıklamayla sert tepki gösterdi.

Sürekli şunları söyledi;

“Ajandanızda ne var bilmiyoruz; ama her sabah sahilde koşup spor yaptığınızı biliyoruz. Devletimiz şuana kadar tüm tedbirleri titizlikle aldı. Gerektiğinde daha katı tedbirlerde alacaktır. Hesap sormanın peşine düşmeden önce hesap versinler. İzmir'in malı deniz diyerek, bir yılda satıp savdılar.

Bir yıllık icraatlarının ajandası ile halkın karşısına çıkamayanlar, kendilerine fırsat bu fırsat deyip, bir 'koronavirüs ajandası' oluşturmuşlar belli ki. Kimlerin kafasıyla hangi hesabı yaptıklarınızı bilmiyoruz. Devlet tanımamazlık, halkı galeyana getirme, üslupta pervasızlık ne ararsanız var. Sürecin hassasiyetini ısrarla anlatmamıza rağmen, sazı ellerine alıp, tüm gücüyle salgınla mücadele eden devlete üst perdeden talimatlar vermeleri, halka korku ve kaygı şırınga etmeleri doğru değil.”

HESAP VEREMEYEN HESAP SORMAYA KALKIŞIYOR

Belediyelerin yardım toplaması ile ilgili yasaların ortada olduğuna dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli; "İlgili yasalar ortada. Gereğini yaparak idare işlemlerini gerçekleştirerek bağış kabul edebilirler. Bu işler afaki olmaz. Yasa koyucu olan TBMM'nin iradesine rağmen olmaz, kontrolsüz, denetimsiz yapılamaz. AK Partili belediyeler için de aynı şey geçerli. Feveranlarını anlamak mümkün değil. Biz 'aynı yere yumruk vuralım' dedikçe, sağa sola sarıyor, sürekli veryansın ediyorlar. Bu neyin hesabıdır? Hesap veremeyenler nasıl hesap sormaya kalkışıyor? Biz farklı bir şey mi söylüyoruz. Biz de dayanışma diyoruz, devletimiz de 'biz bize yeteriz' diyor. Bu neden rahatsız ediyor. Böyle bir can pazarında hangi delikli demirin peşindeler anlamadık. Şaşkınlık içindeyiz."diye konuştu

KİM NE DERSE DESİN, 'KAHRAMAN; MİLLET VE SAĞLIK ÇALIŞANLARI'

‘’Devleti; koronavirüs vakası, can kaybı ve yardım kampanyasına ilişkin verilerle ilgili şeffaf olmamakla suçlayanlara sormak lazım. Hiç mi televizyon izlemiyorsunuz? İlgili bakanların açıklamalarını, Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını hiç mi takip etmiyorsunuz?" diye konuşan Başkan Sürekli açıklamasınışöyle sürdürdü; "Tüm rakamlar, kararlar ve alınan tedbirler anlık paylaşılıyor. Valilik kararları,Vefa Destek Grubu, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfıçalışma envanterleri, verileri sürekli paylaşılıyor. 'Biz bize yeteriz' kampanyasına ilişkin de paylaşılacaktır. Kaldı ki, siyasi menfaat yaratıp tarihe koronavirüs ile mücadele önderi olarak kimsenin geçmesi mümkün değil. Çünkü bu sürecin kahramanı en nihayetinde, kim ne derse desin milletimiz ve sağlık çalışanlarımız olacak. Böyle bir zamanda suyu bulandırmaya, nemalanma matematiği yapmaya hiç gerek yok. 'Tarih, hiçbir detayı atlamaz ve unutmaz'. Kimse de bunu unutmasın."

KAYA: BİR BELEDİYE BAŞKANINA YAKIŞMIYOR

AK Parti İzmir Milletvekili MKYK Üyesi Atilla Kaya da sosyal medya hesabından Soyer’e yanıt verdi.

Kaya şu  mesajları paylaştı;

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tunç Soyer, "Onlar para derdinde biz can! Bunların hesabı bir gün sorulacak" demiş. Bu nefret dili, bu kutuplaştırıcı, ötekileştirici, düşmanlaştırıcı, bölücü, hedef gösterici dil, bir Belediye Başkanı'na yakışmıyor. Yazık, çok yazık.

BİZ HESABI SADECE ALLAH’A VE MİLLETİMİZE VERİRİRZ

Önce şunu söyleyeyim, "Bir gün hesabı sorulacak" sözünü PKK'lılar da, FETÖ'cüler de çok söyledi. Tehditler savurup "hesap soracağız" diyen PKK'lıların dağda, FETÖ'cülerin menfezlerde kaçacak delik aradığını hep beraber gördük. Biz hesabı sadece Allah'a ve milletimize veririz.

Kanunlar ortadadır. Kanunlara karşı hareket edip, izin almadan yardım toplamak yasal değildir. Her şeyi kuralına göre yaparsanız, kimse size bir şey demeyecektir. Kanun tanımaz tavırlarınızın neticesinde ortaya çıkan tablodan hükümeti sorumlu tutmak tam bir şark kurnazlığıdır.

Devletin tüm kurumları büyük bir mücadele gerçekleştirirken, İzmir'in Belediye Başkanı'nın uğraştığı konuya bakın. Bu işin siyaseti olmaz. Yazık, bir yandan virüsle uğraşırken bir yandan da bu tarz siyasetçilerle uğraşmak zorunda kalmak bu toplumun talihsizliği. Çok üzücü.

Toplumu germek, kutuplaştırmak politika argümanı olarak kullanılmamalı. Siyasi partiler düşman değil, rakiptirler. Bu zorluklar ayrışmayla değil, birlik ve beraberlik ruhu ile aşılır. Gün siyaset yapma günü değil, bir olma, beraber olma, hep birlikte Türkiye olma günüdür.

 

 
CHP’li Polat’tan DEÜ Rektörlüğü’ne tepki: Militanlık yapmak yerine...
 
Dünya genelinde vaka sayısı 1 milyonu geçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Polat’tan DEÜ Rektörlüğü’ne tepki: Militanlık yapmak yerine...
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık ...
İYİ Parti'de başkanın danışmanından sevindiren haber
İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar’ın danışmanı Oğuzhan Yar, koronavirüs tedavisi ...
AK Parti'den Başkan Tugay'a sert tepki
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, koronavirüs nedeniyle ...
 
Erdoğan'dan İtalya ve İspanya'ya mektup
Cumhurbaşkanı Erdoğan tıbbi malzeme yardımı yapılan İspanya ve İtalya ...
CHP'li Yücel'den 'tartışmalı bağış kararı'na tepki!
CHP İl Başkanı Yücel, belediyelerin bağış kampanyalarının izne bağlanması ...
CHP’li Koç’tan iktidara eleştiri, Karşıyakalılara ‘destek’ çağrısı!
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç, sosyal medya hesabından yaptığı ...
 
CHP'li 11 başkandan ortak açıklama: İnsanlar çare beklerken...
CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı bağış kampanyalarının İçişleri Bakanlığı ...
"Devlet içinde devlet olmanın bir anlamı yoktur"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En büyük avantajımız güçlü sağlık altyapımız. ...
CHP İzmir'de tam kadro virüs zirvesi!
CHP İl Başkanı Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri