POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
8 Mart 2020 Pazar - 15:58

İzmir'de kadınlar tek yürek: Asla yalnız yürümeyeceksin!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ile Kadın Meclisleri tarafından düzenlenen eyleme öldürülen kadınların aileleri ve her kesimden kadınlar katıldı. Açıklamanın ardından kadınlar, ellerinde pankart ve dövizlerle Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yürüyüş gerçekleştirdi.

İzmir de kadınlar tek yürek: Asla yalnız yürümeyeceksin!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun açıkladığı Türkiye’de yaşanan kadın cinayetlerinin verileri, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde acı gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi. 2020 yılının sadece ilk iki ayında, 54 kadın öldürüldü… 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla pek çok kentte olduğu gibi İzmir’de de çeşitli eylem ve etkinlikler düzenlendi.



Onlardan biri de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ile Kadın Meclisleri üyelerinin düzenlediği ortak basın açıklamasıydı. Türkan Saylan Kültür Merkezi önündeki eylemde katılanlar arasında geçtiğimiz aylarda Buca ilçesinde eski eşi tarafından pompalı tüfekle öldürülen Büşra Yabaşkul’un annesi ve Tire’de çalıştığı hastaneden evine dönerken boşandığı erkeğin saldırısına uğrayan Fatma Tüfekçi de yer aldı.

ACILI ANNE: ADALET İSTİYORUM
Eyleme destek verenler arasında, Buca ilçesinde eski eşi tarafından pompalı tüfekle öldürülen Büşra Yabaşkul’un annesi ve teyzesi de vardı. Konuşurken gözyaşlarına hakim olmayan anne Zuhal İnce, “Bir an önce adalet istiyorum” derken, yakını Ayşe Ercan ise “En ağır cezayı almasını istiyoruz. Adaletin yerine gelmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

BOŞANDIĞI EŞİNİN SALDIRISINA UĞRAMIŞTI!
Tire’de çalıştığı hastaneden evine dönerken boşandığı erkeğin saldırısına uğrayan Fatma Tüfekçi de eyleme katılanlar arasındaydı. Mahkeme süreci devam ettiğini söyleyen Tüfekçi, “Artık ölmek istemiyoruz. Suçluların indirimsiz, hak ettikleri en ağır cezayı almalarını istiyoruz. Lütfen adalet bizi korusun. Duruşmam 7 Nisan’da Ödemiş 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşmam var. Destek olmak için tüm kadınları bekliyorum. Kadınlar ölmesin, çocuklar yetim kalmasın” şeklinde konuştu. 

ONLARIN ADINI UNUTTURMAYACAĞIZ… 
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Hilal Susuz, şunları söyledi: “Bir 8 Mart’ta daha meydanlardayız. Tüm kadınlarla birlikte mücadele ediyoruz. Kadınlar mücadele etmeye devam edecek. Geçtiğimiz yıl 8 Mart’tan bu 8 Mart’a 467 kadın öldürüldü ve bir kısmı hala aydınlanmayı bekliyor. Bu kadınlar İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa etkin bir şekilde uygulansaydı öldürülmeyecekti. Biz onların mücadelesini her daim devam ettireceğiz. Onların ismini unutturmayacağız. Mart ayında Türkiye’nin dört bir yanında 50’i aşkın duruşma takip ediyoruz. Sadece İzmir’de 8 tane dava takibi yapacağız. Bu kadınlar neden öldürüldü diye kendine dert edinmeyenler kadınların kazanılmış hakkı olan İstanbul sözleşmesini gözden geçirmekten bahsediyorlar. Sakın ola ki İstanbul Sözleşmesine dokunmaya kalkmayın! Bizler adalet mücadelesinden bir gün olsun vazgeçmeyeceğiz. Bu mücadele tüm kadınların... Biliyoruz ki kadın cinayetleri önlenebilir. Bunun yöntemlerini yıllardır söylüyoruz. Yapmanız gereken tek şey yasaları uygulamak. 6284 genelgesi çıkarıldı ama uygulanıyor mu? İstanbul Sözleşmesi’nin ilk imzalarından olduğunuz için övündünüz ama uyguladınız mı? Mücadelemiz tek bir kadın ölmeyene dek devam edecek” açıklamasında bulundu. 

KADINLARDAN 8 MART YÜRÜYÜŞÜ
Açıklamanın ardından İzmir Kadın Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce kadın, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yürüyüş gerçekleştirdi. Alsancak ÖSYM önünde toplanan kadınlar, buradan ellerinde pankart ve dövizlerle, düdük çalarak, alkış yaparak, slogan atarak Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü. Kadınların yürüyüşüne çevre esnafların, yurttaşların ve apartman sakinlerinin de alkışlarla destek verdiği gözlendi. Kadınlar, “Yalnız kaldım sanma kadın hareketi yanımda”, “Faturalar sizin sokaklar bizim”, “Bu bir feminist isyandır”, “Eşit işe eşit ücret” dövizleri taşırken, “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa” sloganları attı. En zor koşullara, yasaklamalara, savaş ortamına rağmen, barışı savunan kadınlar, “Krize, şiddete karşı isyanda, tüm dünyada sokaklardayız” dedi. 

 
Pakdemirli'den İzmir'de 'Suriye' mesajları: Bütün kavga bundan çıkıyor!
 
Erdoğan Yunanistan'a seslendi: Sen de kapıları aç!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli kadınlardan 8 Mart koşusu!
İzmir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla koşu yapıldı. Büyükşehir ...
Yargıtay'dan FETÖ örgüt üyeliği kriterleri!
Türkiye genelindeki darbe girişimi ve FETÖ üyeliği ile ilgili davaların ...
''Aile olmak için babaya ihtiyacımız yok!''
Tülay Kozalı, bekar bir koruyucu anne. “Tek başına nasıl yapacaksın?” ...
 
İzmir sularında 121 hayat kurtaran operasyon!
İzmir'de Yunan Sahil Güvenlik unsurları tarafından Türk kara sularına ...
Meydan projesi kazısından insan kemikleri çıktı!
Karaburun ilçesinde, yeni meydan projesi kapsamında yapılan kazı çalışmalarında ...
Şizofreni hastasının gözlerini oymaya çalıştığı Burcu dehşeti anlattı
Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi'nde yatarak tedavi gören Sultan ...
 
Dar gelirli ailelerin 'İyilik perisi' oldu
İzmir'de yaşayan Yeliz Sündür (41), bir dönem yaşadığı ekonomik sıkıntıyı ...
Klinikte tedavi gören Fındık'tan acı haber
Tokat'ın Turhal ilçesindeki Kayacık köyü Şehit Haluk Yılmaz İlkokulu'nun ...
İzmir'de anne ve 5 yaşındaki oğlunu öldüren o cani yakalandı
Menemen ilçesinde, 5 aylık hamile Suriyeli Manar Alahmed (35) ile oğlu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri