POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan ile Bahçeli’den 1 saatlik görüşme
Erdoğan ile Bahçeli’den 1 saatlik görüşme
Mahkemeden kira davaları için emsal olacak karar!
Mahkemeden kira davaları için emsal olacak karar!
Yargıtay Başkanlığı seçiminde düğüm çözüldü
Yargıtay Başkanlığı seçiminde düğüm çözüldü
'Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı konuştu!
'Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı konuştu!
27 Ocak 2020 Pazartesi - 10:33

İzmir'de korkutan görüntü ve 'corona' iddiası, İl Sağlık Müdürü'nden flaş açıklama!

Tepecik Hastanesi acil biriminde sabaha karşı çekilen giriş görüntülerinde bir hastanın özel korunaklı sedye ile servise alındığı, hastanede maske zorunluluğu getirildiği iddiası ile birlikte paylaşıldı. Vakanın corona virüsü olduğu iddiası da çok sayıda hesaptan paylaşılarak paniğe yol açtı. Rahatlatan açıklama İl Sağlık Müdürü'nden geldi.

İzmir de korkutan görüntü ve  corona  iddiası, İl Sağlık Müdürü nden flaş açıklama!

GERÇEKİZMİR - Çin'de ortaya çıkan yeni tip Corona virüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 80'e yükselirken, dünya çapında büyük panik yaşanıyor. 

Virüs nedeniyle Türkiye'de de alarma geçildi. Özellikle havaalanında sıkı önlemler alınırken, Çin'den gelen yolcular için yapılan termal kamera taramasında şu ana kadar bir bulguya rastlanmadığı açıklandı. 

Bakanlık düzeyinde açıklamaların gölgesinde İzmir'de çekilen ve sosyal medyada hızla yayılan bir görüntü paniğe yol açtı. 

Tepecik Hastanesi acil biriminde sabaha karşı çekilen giriş görüntülerinde bir hastanın özel korunaklı sedye ile servise alındığı, hastanede maske zorunluluğu getirildiği iddiası ile birlikte paylaşıldı. Vakanın corona virüsü olduğu iddiası da çok sayıda hesaptan paylaşılarak paniğe yol açtı. 

Konuyla ilgili olarak Gerçekizmir'e konuşan İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop'tan rahatlanan açıklama geldi. Öztop vakanın üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle ciddi rahatsızlık yaşayan bir hasta olduğunu söyledi. Türk olan hastanın daha önce Çin'e giriş-çıkışı tespit edildiği için acilen gözlem altına alındığını belirten Öztop corona iddialarını yalanladı.

Öztop şunları söyledi: 10 gün önce Çin'e iş seyahatinde bulunan bir kişi yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) şüphesiyle tek kişilik odada gözlem altına alındı ancak hastada ateş ve solunum sıkıntısı bulgusuna rastlanılmadı. Hastamızda söz konusu virüsle ilgili bulgular yok.  Bu virüs yüksek ateşte pnömoni (zatürre) gibi ağır solunum yetmezliği ve kas ağrıları gibi kısıntılı seyreden ağır grip tablosudur. Tetkikleri referans laboratuvarına gönderdik. Yaklaşık 24 saat içinde tetkikler netleşir. Hastamızın genel durumu iyi, ateşi de yok.

EŞİ DE GÖZLEM İÇİN HASTANEDE TUTULUYOR
Öztop DHA'ya yaptığı açıklamada da hastaneye 2 Çinli hastanın getirildiği yönündeki iddialarla ilgili "Burada 2 hasta bulunmuyor. Bizim hastamız tek ve evli. Biz eşini de gözlem amacıyla hastaneye aldık. 24 saat içerisinde tetkikler netleşir, biz de daha net bilgi veririz. Kimsenin panik yapmasına gerek yok. Hasta zaten izole bir odada. Bulaşma riskinin olduğunu düşünmüyoruz. İlimizde de henüz bu virüse rastlanmadı. Genel olarak enfeksiyonlar mevsim normalleri ile beraber yüksek seyrediyor. Genel olarak toplu yerlerden uzak durulmasını öneriyoruz. Ama hastanelerimizde şuanda bir risk yok. Hastamız özel bir odada gözlem altında. Bir risk taşımıyor şu an. Hastanede karantina uygulaması yok" dedi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN RAHATLATAN AÇIKLAMA 
Öztop'un mesajlarının ardından kurumdan da konuyla ilgili detaylı bir açıklama geldi. 
Açıklamada  “27 Ocak tarihinde önce özel hastaneye daha sponra Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’ne öksürük ve ateş yakınması ile başvuran bir hasta Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’nde önlem amacıyla tek kişilik odada gözlem ve tedavi altına alınmıştır. Hastanın 10 gün önce Çin’e iş seyahati yaptığı belirlkendiğinden koronovirüs hastalığı yönünden değerlendirilmesine karar verilmiştir. Hastanın hastalığın görüldüğü Wuhan kentine 600 kilometre uzaklıktaki bir şehirde bulunduğu, bu şehirde koronavirüs hastalığının görülmediği tespit edilmiştir. Hastaya yapılan muayanede ateş tespit edilmemiş, solunum sıkıntısı bulgusuna rastlanmamıştır. Tanı için gerekli numunelere referans laboratuarına gönderilmiştir" ifadelerine yer verildi. (Haber servisi, AA, DHA)

 
CHP İzmir’de bir kritik kongre zirvesi daha!
 
"Elinizi çalışanın cebinden çekin artık!"
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Akın 27 Ocak 2020 Pazartesi 19:46

Çin''de ölenlerin sayısının 40 bini geçtiğini söyleyen o bölgede görev yapan bir Türk doktor var ..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Grip, A ve B takımları ile saldırıyor!
Grip, bulaşıcı bir virüs hastalığıdır. Öncelikle solunum yollarını etkiler, ...
Bakan Koca'dan 'corona virüs' açıklaması
Sağlık Bakanı Koca, corona virüsünün ilk görüldüğü Çin'in Vuhan kentinden ...
Bilimsel toplantıda canlı 'çökük göğüs' ameliyatı!
Katip Çelebi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde halk arasında ...
 
DSÖ'den açıklama: Acil durum ilan edilecek mi?
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin’de ortaya çıkan Corona virüs ile ilgili ...
Bakan Koca'dan 'gizemli virüs' açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Grip vakalarında bu yıl geçen yıla göre ...
Şiddet gören hekimlerin yarısı şikayetçi olmuyor!
81 ilden 14 bin 719 hekimle yapılan Sağlıkta Şiddet Anketine katılan hekimlerin ...
 
Meclis'ten tahıllı ekmek çağrısı!
Beyaz ekmek yerine tahıllı ekmek tüketilmesi gerektiğinin belirtildiği ...
Randevu sisteminde kriz: Nasıl düzelecek?
İstanbul'daki kamu hastanelerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle 'Merkezi ...
Bakanlıktan grip vakalarına ilişkin açıklama
Sağlık Bakanlığı'ndan, grip vakalarıyla ilgili yaptığı açıklamada "Vaka ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri