POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kentsel dönüşüm açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kentsel dönüşüm açıklaması
Tekel bayilerinden o markaya boykot kararı
Tekel bayilerinden o markaya boykot kararı
X'in en büyük rakibi artık Türkiye'de yok!
X'in en büyük rakibi artık Türkiye'de yok!
TBMM'de yeni anayasa mesaisi başlıyor
TBMM'de yeni anayasa mesaisi başlıyor
21 Temmuz 2020 Salı - 14:40

İzmir'de yangın kabusu: Hastane, orman ve depo!

Ödemiş ilçesi Devlet Hastanesi'nin morg bölümünün çatısında yangın çıktı. Alevlere itfaiye ekipleri tarafından müdahale ediliyor. Seferihisar ilçesinde bulunan Sığacık Mahallesi'nin Akkum mevkisindeki ormanlık alanda, saat 14.30'da çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahaleyle söndürüldü. Torbalı ilçesinde, bir tarladaki anız ateşi, bitişikteki bir marketler zincirine ait depoya sıçradı. Alevler, havadan ve karadan yapılan müdahale ile güçlükle kontrol altına alındı.

İzmir de yangın kabusu: Hastane, orman ve depo!

İZMİR - Ödemiş ilçesi Devlet Hastanesi'nin morg bölümünün çatısında yangın çıktı.

Ödemiş Devlet Hastanesi morgunun çatı bölümünde, saat 14.00 sıralarında alevler yükselmeye başladı. Alevleri fark eden hastane personeli, hastalar ve hasta yakınları kendilerini dışarı atarken, yangın itfaiyeye haber verildi.

Yangın, İzmir Büyükşehir ve Ödemiş belediyelerinden 4 itfaiye ekibinin müdahalesiyle söndürülerek kontrol altına alındı. 

Dumandan etkilenen iki sağlık çalışanının, tedbir amacıyla acil servise alındıkları öğrenildi.

Yangın çatıda hasara neden oldu.

SIĞACIK'TA ORMAN YANGINI
Seferihisar ilçesi Sığacık koyu mevkisinde ormanlık alanda çıkan yangına ekiplerin havadan ve karadan müdahale etti. 

Yangını söndürme çalışmalarına Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı uçak, 2 helikopter, 4 arazöz, itfaiye ekipleri ile çevredekiler de katıldı. 

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ, 2 HEKTARLIK ORMANLIK ALAN KÜLE DÖNDÜ

İzmir'in Seferihisar ilçesinde bulunan Sığacık Mahallesi'nin Akkum mevkisindeki ormanlık alanda, saat 14.30'da çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahaleyle söndürüldü. Yerleşim yerlerine yaklaşık 10 metre mesafedeki ormanlık alanda çıkan yangına ilk müdahaleyi, çevredeki evlerde yaşayanlar hortumlarla yaptı. Rüzgârında etkisiyle büyüyen alevlerin, bir ara yolun karşısındaki evlerin bulunduğu bölüme atlaması paniğe neden oldu. Alevler, ormanlık alan içinde bulunan ve depo olarak kullanılan iki binaya zarar verdi. Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin havadan ve karadan yaptığı müdahale ile alevler 1,5 saatte güçlükle söndürüldü. Çıkış nedeni henüz tespit edilemeyen yangında, ilk belirlemelere göre 2 hektarlık ormanlık alan küle döndü. Evlerinin çok yakınına gelen alevler nedeniyle korku dolu anlar yaşayan vatandaşlar, yangının söndürülmüş olmasına rağmen bölgeden ayrılmayıp, tüten bir yer olursa hemen taşıdıkları sularla müdahale etmeye çalıştı.

HORTUM VE KOVALARLA MÜDAHALE ETTİLER

Yangın bölgesinde evi bulunan İrfan Kılıç, "Koku geldi ilk önce, dışarı çıktık. Pansiyonun yakınından yangın başladı. İlk müdahale edenlerden biriydik. Arkadaşlara soğutmak için su tutmalarını söyledim. Evden hortum çıkarttık, havuzun suyundan su pompaladık. Yangın yakına geldi. Çaresiz durumda kaldık. Sağ olsun uçak, helikopter, yangın söndürme araçları hemen gelip müdahale etti. En son evlerin olduğu tarafa alev atladı. Ağaçlarımız yandı. Biz kendimiz söndürdük. Çok korktuk, hiçbir yere zarar gelmedi. Sadece iki işçinin yaralandığını duyduk" dedi.

Mahalle sakinlerinden Mahmut Erdoğan, "İnsanlardan kaynaklanan bir olaydır bu yangın. Cana bir şey olmadı. Buna da şükür. Rüzgâr olmasaydı bu tehlike olmazdı. Yangını görünce tedbir aldık, ağaçları, yolları suladık. Kendi çapımızda bir şeyler yaptık" diye konuştu.

'İLK DEFA BÖYLE BİR FELAKET OLDU'

Öğle saatlerinde siyah dumanları gördüklerini aktaran Gamze Doğan, "Ormanla iç içeyiz zaten. Ağaçların yanma sesini duyduk. Polisler geldi ve bizi evlerden çıkardı. İtfaiye çok iyi çalıştı, kontrol altına aldılar. Biz de anca çıktık ormana. Dumanlar tütüyor, söndürmeye çalışıyoruz. Sabaha kadar buradayız. Çocuklarımızı başka yerlere bıraktık. Komşularla birlikte ekibe yardım edeceğiz. Helikopter üstümüzden geçti, helikopterin suyuyla ıslandık. Ateşin ısısıyla ısındık. 1992'den beri burada oturuyoruz, bir kez daha buna benzer bir yangın olmuştu ama ilk defa böyle bir felaket oldu" dedi.

Anız ateşi marketler zincirine ait depoyu yaktı
Torbalı ilçesinde, bir tarladaki anız ateşi, bitişikteki bir marketler zincirine ait depoya sıçradı. Ahşap paletlerin bulunduğu bölümü saran alevler, havadan ve karadan yapılan müdahale ile güçlükle kontrol altına alındı.

Torbalı'nın kırsal Pancar mahallesindeki bir tarlada, bugün saat 13.00 sıralarında yakılan anız ateşi, rüzgarın etkisiyle bitişikteki bir marketler zincirinin deposuna sıçradı. Alevler kısa sürede depodaki ahşap paletlerin olduğu bölümü sardı. İhbar üzerine, 1 söndürme helikopteri ile havadan müdahalede bulunulurken, diğer yandan depoda çalışan işçiler tahliye edildi. Alevler, yaklaşık 1 saatlik çalışma ile kontrol altına alınırken, depoda büyük oranda maddi hasar meydana geldi. Jandarma, yangınla ilgili soruşturma başlattı. (AA, DHA)

 
Altay ve Göztepe o ismin peşinde!
 
Kılıçdaroğlu: Kadına şiddet giderek tırmanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de orman yangına jet müdahale!
Buca ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.
İşte sosyal medya düzenlemesinin ayrıntıları
AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, sosyal medya düzenlemesiyle ilgili ...
İzmir'de maskeli, bıçaklı cinsel saldırı dehşeti!
Karşıyaka ilçesinde, sabah işe gitmek için yürüyen kadına, eli bıçaklı ...
 
Çeşme'de '1500 liralık loca' operasyonu!
Çeşme ilçesindeki ünlü Altınkum plajına gelen tatilciler, işletmelerin ...
Kafe ve restoranların saat kısıtlaması kaldırıldı
İçişleri Bakanlığı genelgesine göre lokanta, restoran, kafe, kıraathane, ...
İzmir'de tekel bayisinde 'veresiye' kavgası: 2 ölü, 1 yaralı
Ödemiş ilçesindeki bir tekel bayi işletmecisi ile veresiye içki isteyenler ...
 
5 gündür kayıp olan Pınar'dan acı haber
Pınar Gültekin'in cansız bedeni Muğla'nın Menteşe ilçesindeki ormanlık ...
Turistik ilçede su kesintisi isyanı!
Foça ilçesinde, bir türlü çözülemeyen su sorunu halkı canından bezdirdi. ...
İzmir sularında 44 hayat kurtaran operasyon!
Dikili ilçesinde, Yunan Sahil Güvenlik unsurlarınca Türk kara sularına itilen 44 göçmen kurtarıldı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri