POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
17 Ağustos 2021 Salı - 18:12

İzmir'de yas günü: 'Sancar Baba'ya veda...

İzmir'de kalp ve solunum yetmezliğinden hayatını kaybeden kentte 'İzmir Baba' olarak bilinen Sancar Maruflu (71), düzenlenen törenlerin ardından toprağa verildi.

İzmir de yas günü:  Sancar Baba ya veda...

İzmir'de kalp ve solunum yetmezliğinden hayatını kaybeden kentte 'İzmir Baba' olarak bilinen Sancar Maruflu (71), düzenlenen törenlerin ardından toprağa verildi.

İzmir'in tanınmış ismi iletişim alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Sancar Maruflu, geçen pazar günü kalp ve solunum yetmezliğinden yaşamını yitirdi. Karşıyaka'nın köklü ailelerinden olan, 'İzmir Baba' olarak tanınan Sancar Maruflu için bugün Karşıyaka'da anma töreni düzenlendi. Bostanlı Suat Taşar Tiyatrosu'nda gerçekleşen törene CHP İzmir milletvekilleri Kani Beko, Tacettin Bayır, Bedri Serter ve Atilla Sertel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce,  İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve çok sayıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Törende Maruflu için konuşmalar yapıldı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Maruflu'yu çok özleyeceklerini ifade ederek, "Sancar ağabeyimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. İzmir onu hiç unutmayacak" dedi.

Maruflu'nun ağabeyi Selçuk Maruflu, "Sancar çok iyi bir insandı. Çok iyi bir bürokrasi insanıydı. Eğer kalbinde İzmir sevdası olmasaydı, daha farklı yerlerde olabilirdi. Ancak İzmir sevdası onun İzmir'de kalmasını sağladı. Onu çok özleyeceğiz. Çok üzgünüz" diye konuştu.

Maruflu'nun oğlu Cevat Ziya Maruflu, "Hastalığının son zamanlarında bacakları ağrıyordu. Doktorlar bacaklarının kesilmesi gerektiğini söylemişti ancak o yürümek istediği için izin vermedi. Ayakta kalmak istedi. İyi olmayacağını kendisi de bildiği halde bize hiç belli etmedi. Onu çok hasta gördüğüm zamanlarda bile güçlü duruyordu. Annemin ölmesine çok üzülmüştü. Kendisini çok yıpratmıştı. Çok iyi bir insandı. Onu hiç unutmayacağız" dedi.

Maruflu'nun kendisinin çok yakın arkadaşı olduğunu ifade eden gazeteci Okan Yüksel ise, "Biz onunla kardeş gibiydik. Her yere birlikte giderdik. Çok üzgünüm. Işıklar içinde uyusun" diye konuştu.

Maruflu'nun Bostanlı Beşikçioğlu Camii'ndeki cenaze törenine başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere milletvekilleri, siyaset, basın ve iş dünyasının temsilcileri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, sanatçılar ve her kesimden İzmirli katıldı. Maruflu'nun naaşı, cenaze namazının ardından Bornova Işıkkent Mezarlığı'na defnedildi.  

SANCAR MARUFLU KİMDİR? 

Sancar Maruflu, 7 Ağustos 1950 tarihinde İzmir Karşıyaka'da dünyaya geldi. Kırım kökenli Marufoğulları ailesindendir. Özel Erdem Lisesi'nin ardından Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden lisans, Ankara Üniversitesi S.B.F. Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan yüksek lisans diploması aldı. Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde stratejik iletişim uzmanlığı unvanı kazanan Maruflu, çeşitli gazete ve dergilerde yazarlık, yöneticilik, imtiyaz sahipliği, genel yönetmenlik yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde başkan danışmanı ve yardımcılığı, Protokol ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nü üstlendi. Yaşar Holding'de de çalışan Maruflu, 1983'te Hisdaş Medyapol'ü kurdu. Bu şirketle Hakkari'den Edirne'ye devlet törenleri hazırladı. İzmir'i Sevenler Platformu, Ulusal Birlik Platformu, Ege Kültür Platformu Genel Başkanı olan Maruflu, Karşıyaka Rotary Kulübü'nün de kurucuları arasında yer aldı. 2001'de 'Son 10 yılın en başarılı iletişimcisi', 2003'te 'Son 10 yılın en başarılı sivil toplum lideri' seçildi. 15 Ağustos 2021'de kaldırıldığı Eşrefpaşa Hastanesi'nde kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. (DHA)

 
NATO Genel Sekreteri'nden Afganistan açıklaması
 
İzmir'in o ilçesinde orman yangını paniği!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nedret Utku 17 Ağustos 2021 Salı 18:28

Hepinizin Sancar babası İzmir i yasa boğdu yokluğuna alisamayacagiz ışıklarda uyusun Sancar babacim

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediye otobüsünde yangın paniği!
İzmir'in Konak ilçesinde bir belediye otobüsünde çıkan yangın sürücünün çabasıyla söndürüldü.
UCİM’den 'bağış iddiaları'na detaylı yanıt!
UCİM Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan, dernek ...
Evinin balkonundan düşen Hülya'dan acı haber!
Menemen ilçesinde 4'üncü kattaki evinin balkonundan düşüp yaralanan Hülya ...
 
'Nae Sao Paulo' isyanı: 600 bin ton asbest İzmir yolunda!
Büyükşehir Belediye Meclisi Deniz ve Kıyı Alanları Komisyonu Başkanı Hakan ...
İş makinesinin önüne geçip, tarihi 3 binanın yıkılmasına engel oldu
Karşıyaka ilçesinde, bir müteahhit tarafından satın alınan, tarihi 1900'lü ...
Bahçede kanlı hesaplaşma: 1 ölü
Buca ilçesinde bir evin bahçesinde silahla yaralanan kişi öldü, zanlı tutuklandı.
 
Meteorolojiden korkutan rapor: 60 yılın en düşüğü!
Ege ve Akdeniz Bölgesi'ndeki orman yangınları, Doğu Karadeniz'deki sel ...
ŞPO'dan 'önce veto, sonra onay' planına itiraz!
İzmir’in Buca ilçesinde bulunan alanda yapılması planlanan akaryakıt istasyonu ...
İzmir'de kumar baskını!
İzmir'in Menderes ilçesinde bir adreste kumar oynarken suçüstü yakalanan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri