POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
27 Nisan 2021 Salı - 16:36

İzmir gözü Torbalı’daydı, nefes kesen seçimi CHP'li Tekin kazandı?

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatı sonrası toplanan belediye meclisi seçimini yaptı. CHP’li Tekin ile AK Partili Çağlar sandıkta yeni başkan olmak için yarıştı. Seçimi üçüncü turda salt çoğunluğa ulaşan CHP’li Tekin kazandı. Seçime CHP cephesinde yaşanan fireler ve telefon krizi damga vurdu. AK Parti'den seçimin yargıya taşınacağı mesajı geldi.

İzmir gözü Torbalı’daydı, nefes kesen seçimi CHP li Tekin kazandı?

GERÇEKİZMİR - Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un geride kalan hafta tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitirmesinin ardından gözler seçime çevrildi. 

Torbalı Belediye Meclisi bugün seçim gündemiyle toplandı. Sandıkta Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı Mithat Tekin ile Cumhur İttifakı’nın adayı  Özgür Erman Çağlar yarıştı. 

YENİ BAŞKAN TEKİN 
Üç turda sonlanan seçimde salt çoğunluğu alan Mithat Tekin Torbalı Belediyesi’nin yeni başkanı oldu. Seçimde ilk iki turda 18 üyesi bulunan CHP’nin adayı Tekin’e 16 oy çıkarken, AK Partili Çağlar 15 oy aldı. Tartışmalı geçen oturumun ikinci tur oylamasında Tekin bu kez 17 oy alırken, Çağlar 14 oyda kaldı. Üçüncü turda Çağlar yine 14 oyda kalırken, 17 oy alan Tekin zafere uzandı. 



YENİ BAŞKANDAN İLK AÇIKLAMA 
Seçim zaferi sonrası bir açıklama yapan Tekin, “Meclis üyelerimizle, Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte İsmail Başkan’ın bıraktığı yerden projelerini aynen devam ettireceğiz. Allah utandırmasın. Herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

SEÇİME TELEFON KRİZİ VE FİRELER DAMGA VURDU! 
Torbalı Meclisi’ndeki nefes kesen seçime telefon krizi ve yaşanan fireler damga vurdu. DEVA Partisi’nin açık desteği sonrası aritmetikte 19 üyeye ulaşan CHP’nin adayı Tekin’e ilk turda 16, ikinci turda ise 17 oy çıktı. 

CHP’nin hafta boyuna yayılan toplantılar sonucu tek adayla gittiği sandıktan çıkan fireler akıllara Menemen’deki seçimi getirdi. 

CHP’nin adayı Tekin’in üçüncü turda salt çoğunluğu alarak kazandığı seçimde telefon krizi de yaşandı. AK Parti cephesi ikinci turdan itibaren kabinlere cep telefonuyla girildiğini ve fotoğrafla bildirim yapıldığını iddia ederek itirazlarda bulundu. Oturumu yöneten Başkan Vekili CHP’li Özkan Yıldız’ın mikrofonlara yansıyan konuşması sonrası tavan yapan krizde AK Parti’den yargı çıkışı geldi. AK Parti Grubu seçimi mahkemeye götüreceklerini açıkladı. 



OTURUM RAPORU: NELER YAŞANDI? 

Olağanüstü meclis toplantısını Başkan Vekili CHP’li Özkan Yıldız açtı. Yıldız daha sonra CHP Grup Başkan Vekili Yıldırım Baytekin ve AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Erman Çağlar’a söz verdi.

CHP’li Yıldırım Baytekin, “Gönül isterdi ki bugün daha önce yaptığımız meclis toplantılarında olduğu gibi farklı nedenlerle toplanmak isterdik. Geldiğimiz noktada Torbalı başkanını kaybetti. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Millet İttifakı olarak başkan adayımız Mithat Tekin’dir" dedi. 

AK Partili Özgür Erman Çağlar da, “Bugün bu salonda maalesef başkanımızın ani ölümü sebebiyle olağanüstü toplanarak ilçemizin belediye başkanını seçmek için bir araya geldik. 31 meclis üyesinin hak, hukuk ve adalet anlayışıyla yönetim için adaylığımı açıklıyorum. Kim hak ediyorsa, Torbalı’yı kim daha iyi yönetecekse onun kazanmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. 

İki ismin konuşmasının ardından merhum Başkan İsmail Uygur için saygı duruşunda bulunuldu. 

Başkanvekili Yıldız ardından seçim kurallarını saydı ve alfabetik sıraya göre oy kullanma işlemi başladı. 

CHP İLK TURDA FİRE VERDİ 
İlk tur oylama sonunda mecliste 18 üyesi bulunan CHP'nin adayı Mithat Tekin'e 16, AK Parti'nin adayı Özgür Erman Çağlar'a 15 oy çıktı. Adaylardan herhangi biri üçte iki çoğunluğu sağlayamadığı için ikinci tura geçildi. 

İLK TURUN SONUNDA CHP ARA TALEP ETTİ, AK PARTİ KARŞI GELDİ, OTURUM GERİLDİ!
İlk turun sonunda CHP Grubu ara talep etti. AK Partililer ise bu teklife karşı çıktı. Oturumda gerginlik yaşandı. Meclisi yöneten Yıldız’ın başlangıçta sarf ettiği, “Ara verilmeden bir seferde toplantı yapılacak” cümlesi AK Partililer tarafından hatırlatıldı.

CHP’liler salonun pandemiden dolayı havalandırılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca tuvalet ihtiyacı için 5 dakikalık ara talep edildi.

AK Partili Çağlar, “Bu neyin telaşı yani? Neyin arasını vereceğiz! Siz bunu konuşmamız olsanız tamam diyeceğim ama…” dedi. Yıldız da, “Tamam haklısınız devam ediyoruz” diye konuştu. İkinci tur için oy verme işlemi start aldı.  

AK PARTİ’DEN ‘TELEFON’ İDDİASI VE DAVA UYARISI!
AK Partili Çağlar, ortaya çok ciddi bir iddia attı. İkinci tur oy verim işlemi devam ederken CHP’lilerin kabine telefonla girdiği ve verilen oyların fotoğrafının çekildiği öne sürüldü. AK Partili Çağlar, “İnsanların hürce verdiği oyların telefonla gösterilmesinin talep edildiğine dair ciddi duyumlar var. Meclis üyelerimiz bundan rahatsız. Bu konuda bir karar alın lütfen. Herkes oyunu yanındakine gösterecekse bu demokratik seçimi engeller” dedi.  Şerh düştüğünü ifade eden Çağlar, telefonla kabine girilmemesi noktasında tutanağa işlem yapılmasını önerdi.

CHP’li Baytekin ise, “Bizim böyle bir grup kararımız yok” çıkışında bulundu.

AK Partili Çağlar, “Baskıyla burada demokrasinin oluşma şansı yok. İnsanlar telefonla kabine sokuluyor. Böyle bir usul yok. Bu yarın dava konusu olur. Biz niye oturuyoruz burada demokrasi gerçekleşmeyecekse? Kimse burada ‘böyle bir kararımız yok’ demesin. Bu tutanağa geçirilsin. Baskı unsuru oluyor. Şerhimi de söylüyorum, uyarıyorum. Telefonlarla kabine girilmesin!” dedi.

CHP’li Baytekin, “Bize gelen böyle bir duyum yok. Bizim grubumuzun aldığı bir karar yok. Arkadaşlarımızın da böyle bir davranışı yok” ifadelerini kullandı.  

İKİNCİ TURDA FİRE SAYISI DÜŞTÜ 
İkinci tur oylama sonucunda CHP'nin adayı Tekin'e 17 oy çıkarken, Çağlar 14 oyda kaldı. Seçimde üçte iki çoğunluk sağlanamadığı için üçüncü tura geçildi. Üçüncü turda salt çoğunluk aranacak.  

AK PARTİ KABİNE TELEFONLA GİRME KARARI ALDI!
AK Partili Çağlar, “Arkadaşlarımızın 18-19 oy alma durumlar var, çoğunluktalar. Hepimiz telefonlarımızı bırakalım. Böyle giderse ben bu davayı açacağım. Ben bu hakkımı yedirmem. Kimsenin baskısıyla ben Cumhur İttifakı’nın hakkını yedirmem. Arkadaşlarımızız hiçbiriyle sorunum yok. Telefonla girilmez” dedi.

AK Grubu’ndan da, “Biz de telefonlarla içeriye gireceğiz. İş mahkemeye taşındığında biz kabine telefonla girerek fotoğraf çekildiğini kanıtlamış olacağız” çıkışı geldi.

AK Partili Çağlar da kendi grubuna, “Cumhur İttifakı temsilcileri kabine girdiğinde oylarının fotoğrafını çeksin. Madem böyle olacak. Cumhur İttifakı temsilcilerinden ricam budur. Çünkü onlar çekiyorsa biz bu durumu mahkemeye taşırız. Benim böyle bir düşüncem yoktu. Ben kimsenin koltuğunda gözü olan bir insan değilim. Ama ben partimin kararını uyguluyorum ve hakkımızı koruyorum. Mithat ağabey benim büyüğüm, kazanırsa sarılır geçerim. Ama böyle olursa Mithat ağabey değil kim olursa olsun yargıya taşırım” ifadelerini kullandı.

CHP’li Baytekin, “Telefonla kabine girmek onların kendi tercihi. Bizim grubumuzun böyle bir çabası da eylemi de yok. Biz Torbalı’nın hakkını savunmak için buradayız. Kazanılmış hakkın tescili için buradayız. Seçimin devamını talep ediyoruz” dedi.

AK PARTİ’DEN OTURUM BAŞKANI YILDIZ’A FLAŞ ÇIKIŞ!
AK Partili Çağlar ayrıca oturumu yöneten CHP’li Yıldız’ı hedef aldı. Çağlar, vatandaşlardan yorumlar geldiğini söylerken, “Sizin telefonla konuşurken fotoğrafa devam, benim istediğim oluyor” dediğinizi iletiyorlar” çıkışında bulundu. Yıldız da, “Beni şu an zan altında bırakıyorsunuz, öyle bir ifadem olmadı” açıklamasında bulundu.  

ÜÇÜNCÜ TURDA TABLO DEĞİŞMEDİ, TEKİN KAZANDI 
Üçüncü turda ikinci turda olduğu gibi Tekin'e 17, Çağlar'a 14 oy çıktı. Salt çoğunluğu elde eden Tekin Torbalı'nın yeni belediye başkanı oldu. 

 
Kitaplar dayanışma rafında askıya çıktı
 
Thodex şüphelilerinin ifadeleri ortaya çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Bunu yaparsa Erdoğan'a teşekkür edeceğiz"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında ...
Ödemiş'te Biden protestosu!
ABD Başkanı Joe Biden’ın skandal niteliğindeki “soykırım” iddiası Ödemiş’te protesto edildi.
CHP'li Sındır zeytinyağına ihracat yasağını Meclis'e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Sındır, Tarım ve Orman Bakanlığının önerisi ile ...
 
"Tarihimizi sorgulatmayız, milletimizi yargılatmayız"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda ...
CHP'li Sertel: O emeklilere de ikramiye verilmeli
CHP İzmir Milletvekili Sertel, özel banka ve sandık emeklilerinin bayram ...
Torbalı'da 2 adaylı seçim!
Torbalı Belediye Başkanı Uygur’un vefatının ardından gözler seçime çevrildi. ...
 
DEVA Partisi Torbalı seçimi kararını açıkladı
DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı Torbalı Belediye Başkanlığı seçimleri ...
"Halk sağlığı için sektöre ödeme yapılmalı"
CHP'li Polat, kamu ve üniversite hastanelerinin hizmetlerini sürdürmesinde ...
İYİ Partili Dervişoğlu'ndan AK Parti'ye Piriştina örneğiyle 'Torbalı' mesajı!
Dervişoğlu, “AKP, 2004’te vefat eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri