POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yasaklanmıştı... CHP'den çağrı: 1 Mayıs'ta Taksim'e!
Yasaklanmıştı... CHP'den çağrı: 1 Mayıs'ta Taksim'e!
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
11 Ocak 2022 Salı - 14:01

İzmir'i 'uçuracak' proje vitrine çıktı!

İzmir Vakfı'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile hayata geçirdiği directizmir.com'un lansmanı Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Lansmanda Corendon Airlines, Türk Hava Yolları, Pegasus Havayolları ve SunExpress ile işbirliği protokolü imzalandı. Lansmanda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Soyer, projenin detaylarını anlatarak havayolu şirketlerine teşekkür etti.

İzmir i  uçuracak  proje vitrine çıktı!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Vakfı'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile hayata geçirdiği directizmir.com'un lansmanı Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.  

Lansman programına İzmir Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Tunç Soyer ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu'nun yanı sıra Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, TAV Ege Genel Müdürü Erkan Balcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile büyükelçi ve konsoloslar katıldı. 

İzmir Vakfı'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle şehrin turizm potansiyelini artırmak amacıyla hayata geçirdiği directizmir.com web sitesi İzmir'den dünyaya, dünyadan İzmir'e yapılan direkt uçuşların tanıtımını yapacak.

Gerçekleştirilen lansmanda dört büyük havayolu temsilcisi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer konuşma yaptı. Kürsüye gelen ilk isim Corendon Airlines Ticaret Direktörü Mine Aslan oldu.

''İZMİR MARKALAŞMA YOLUNDA İLERLİYOR''
Corendon Airlines Ticaret Direktörü Mine Aslan, "Bizi vizyon sahibi bir girişimin içine dahil ettiğiniz için teşekkür ederiz. Emeği geçen herkese teşekkürler. İzmir başlı başına bir değer. Biz sadece destek veriyoruz. İzmir zaten markalaşma yolunda ilerleyen bir destinasyon yurtdışı pazarı için. Aralıksız İzmir çıkışlı uçuşlarımıza biz hep devam ettik. Müşterinin kafası çok karışık, pandemi nedeniyle... Biz yolculara nasıl seyahat edileceğini aktarmaya çalışıyoruz. Kış için 208 in koltukla Almanya ağırlıklı destinasyonlarla hizmet veriyoruz. Yaz için 735 bin koltuk arzı planlandı İzmir'e direkt uçuşlarla... Güzel bir sezon geçirmek istiyoruz. Söz konusu ve sitesi ile İzmir'i keşfetmek isteyenler İzmir'i taradığında bu siteden faydalanacak. İzmir he tarihi hem kültürel hem de doğal güzellikleriyle önemli bir destinasyon. Avrupalı turist İzmir'in doğal ve kültürel güzelliklerini çok iyi biliyor. Herkese çok teşekkürler'' diye konuştu. 

''BURANIN POTANSİYELİNİ BİLİYORUZ''
Pegaus Havayolları Satış ve Network Planlama Direktörü Emre Pekesen de ''İzmir nadide şehirlerimizden bir tanesi buranın potansiyelini biliyoruz. Yaz dönemi ile birlikte iç hatlarda 11 noktaya, dış hatlarda 10 noktaya direkt seferlerimiz başlayacak. Uçuşların directizmir.com üzerinden duyurulması gerçekten çok önemli. Bu proje seferlere kolayca ulaşmak için çok önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. 

''BİZ İZMİR'E İNANIYORUZ''
SunExpress Havayolları Ticaret Direktörü Peter Glade ise şunları söyledi: İzmir ile ilgili sevdiğim şey buradaki insaların ruhu... Burasi benim favori şehrim. Başkan Soyer beni ofisine çağırdı bir gün oraya gitmem 2,5 saat sürdü, o kadar görülecek şey vardı ki giderken... Bu proje misafirlerimiz için çok önemli. İzmir yuvamız. Biz İzmir'iz ve İzmir'e inanıyoruz. Bu yaz 33 noktadan İzmir'e direkt uçuş olacak. Burada hissetiğimiz ruhu dünyaya taşımalıyız. Biz Visitİzmir projesinin de ana destekçilerinden biri olduk. Burada görülecek çok şey var. İzmir ve Ege turizmine desteğimizi sürdüreceğiz. Tunç Soyer ve emeği geçen herkese teşekkür ederim...

''SEKTÖRE MOTİVASYON OLACAK''
Türk Hava Yolları(THY) İzmir Satış Müdürü Ömer Uzun ise ''2022 yılında pandeminin olumsuz etkilerinin ortadan kalktığı bir yıl olmasını dilerim. Hem tanıtım anlamında hem de sektöre moral ve motivasyon olacak bu projeye katkı koyanlara da teşekkür ediyorum'' dedi.

''İZMİR'İ DÜNYA KENTİ OLMA HÜVİYETİNE KAVUŞTURMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞTIK''
Lansmanda son olarak söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ''Direct İzmir, bizim için İzmir’in kabuğunun kırılıp dünyayla buluşmasına bir adım daha yaklaşmak demek. İzmir eğer kabuğunu kıramıyorsa dünya kenti olma vasfından, vizyonundan, zenginliğinden uzaklaşmaya başlıyor. Dolayısıyla İzmir ne kadar kabuğunu kırıp dünyayla buluşursa o kadar dünya kenti özelliklerini zenginleştiriyor. Bu buluşmanın bizim için en değerli anlamı bu. Benden önce konuşan temsilcilerin İzmir'e duyduğa güvene de teşekkür etmek istiyorum öncelikle. Pandemide boş durmadık. İzmir'i dünya kenti olma hüviyetine kavuşturmak için çok çalıştık. 2021 başında İzmir Turizm Stratejimizi yayınladık onları tek tek yerine getirmeye çalışıyoruz. Visitİzmir'i hayata geçirdik. Turuncu Çember Hijyen Sertifikası'nı uygulamaya başladık. Pandemide en önemli şey güven duygusuydu. Turizm bilgilendirme ofisleri açtık, bunların sayısını artıracağız. Dünyanın İzmir Mirası projesini başlattık. İzmir'i yeniden kruvaziyer noktası haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlk gemi Mart ayında İzmir'e gelecek. 2022 yılında 29 seferi gerçekleştirmeyi planlıyoruz" diye konuştu. 

PROJENİN 3 ADIMINI ANLATTI
Başkan Soyer projenin aşamalarını ise şöyle anlattı: Bu projenin üç adımı olacak ilki; Satışta olan ama yeterli yolcu sayısına ulaşamayan uçuşların tanıtımını yapmak. İki; Sadece yaz mevsiminde gerçekleşen uçuşların tüm yıla yayılması. Üç; İzmir'e yeni noktalardan seyahat edilmesini sağlamak. İzmir'deki çok değerli paydaşlarımızla eşgüdüm ile çalışıyoruz. İzmir'den toplam 49 noktaya tarifeli seferler gerçekleştiriliyor. Yaz mevsiminde bir çok şehir de eklenecek. direktizmir.com ile vatandaşlarımız bu site sayesinde İzmir'den aktarmasız uçulan noktaları öğrenebilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile havayollarının yanında olacağız. Bugün sözleşme imzalayacağımız paydaşlarımıza bir kere daha teşekkür etmek istiyorum...

Konuşmaların ardından 4 büyük havayolu şirketi ile İzmir Vakfı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Tarihi Havagazı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen lansmanla tanıtılan directizmir.com ile kullanıcılar İzmir'den dünyanın herhangi bir noktasına aktarmasız uçabilecek. Şehirlerin tamamı directizmir.com adresi üzerinden görülebilecek. Web sitesinde yurtdışından 26, yurtiçinden 23 olmak üzere toplam 49 farklı oktanın güncel tarife bilgileri yer alacak.

 
Asiye'nin sağlık durumuyla ilgili son açıklama
 
Kılıçdaroğlu: Erdoğan tefecilere hizmet ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den örnek proje: Bitki atıkları ekonomiye kazandırılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye'ye örnek bir çevre projesine daha ...
Tugay'dan Roman gençlere destek
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, futbol tutkunu Roman gençlerle ...
Konak Belediyesi'nden 'sıcak' ikram
Konak Belediyesi’nin ikram araçları, her kış olduğu gibi bu kış da sabahın ...
 
Buca'nın engelsiz kursları yola çıkıyor
Engelli dostu kentler arasında yer alan Buca’da, Türkiye’nin en kapsamlı ...
Menderes’te cemevi için ilk adım!
Menderes Belediyesi, Belediye Başkanı Mustafa Kayalar öncülüğünde Barbaros ...
Bornova'nın parkları yeniden doğuyor!
Bornova Belediyesi, yeşil Bornova hedefiyle 2021 yılı boyunca ilçe genelindeki ...
 
Mecliste Soyer’den 'Ankara' sitemi, ‘emsal artışı’ tartışması
Büyükşehir Meclis Toplantısı’nda Karşıyaka ve Bornova meclislerinde alınan ...
Başkan Soyer'den kritik Fitch raporu mesajları!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fitch Ratings tarafından ...
Foça Kent Konseyi Kadın Meclis'i başkanını seçti
Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve yürütme kurulu üyelerinin belirlendiği genel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri