POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Galatasaray'dan şampiyonluğa dev adım...
Galatasaray'dan şampiyonluğa dev adım...
Erdoğan: Tarihin en büyük katliamı yaşanıyor
Erdoğan: Tarihin en büyük katliamı yaşanıyor
Mete Gazoz, Avrupa şampiyonu!
Mete Gazoz, Avrupa şampiyonu!
Yargıtay'da iki seçim birden yapılacak
Yargıtay'da iki seçim birden yapılacak
19 Mayıs 2018 Cumartesi - 12:20

İzmir'in 4 ilçesinde 19 Mayıs töreni krizi: Başkanlar'dan tepki ve protesto!

Karabağlar’da düzenlenecek 19 Mayıs töreni öncesi ilçe belediyesi tarafından alanın etrafına asılan ve Türk Bayrağı, Atatürk Posteri ve kurum logosundan oluşan 3 şeritli bayraklar kaymakamlığın talimatıyla kaldırılınca kriz yaşandı. Belediye Başkanı Selvitopu tören başlamadan alanı terk etti. Balçova'daki törende AK Parti İlçe Başkanı’nın kürsüde ödül vermesi, Güzelbahçe'de de mikrofon kapatılması tepki ve protestolara neden oldu. Aliağa'da da iki ilçe başkanı programda salonu terk etti.

İzmir in 4 ilçesinde 19 Mayıs töreni krizi: Başkanlar dan tepki ve protesto!

GERÇEKİZMİR – Karabağlar’daki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreni krize sahne oldu.

Törenden bir hafta önce Karabağlar Kaymakamlığı’nın talimatıyla ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı bir koordinasyon toplantısı yapıldı.

Karabağlar Belediyesi'nden yapılan açıklamada kuruma bu toplantıda Övgü Terzibaşıoğlu Anadolu Lisesi alanının düzenlenmesi, süsleme, bayraklama, ses sistemi kurulumu, sahne kurulumu,  tak kurulumu, protokol alanının hazırlanması, temizlik ve çevre düzeni işleri görevi verildiği bildirildi.

Alanı tören için hazırlayan Karabağlar Belediyesi vatandaşların oturacağı tribünlerin arkasını da Türk Bayrağı,  Atatürk Posteri ve kurumun ambleminden oluşan üçlü şerit bayraklarla donattı.

Tören başlamadan kısa süre önce bu bayraklar kaymakamlığın talimatı ile yerlerde sürülerek kaldırıldı.

Müdahaleye ve bayrakların düzensiz ve özensiz kaldırılmasına tepki gösteren Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da tören başlamadan alandan ayrıldı.



BİR PROTESTO DA BALÇOVA'DA 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerindeki protestoların biri de Balçova’da yaşandı.

Bugün 19 Mayıs törenlerinde yapılan protestoların birisi de Balçova’da yaşandı. Balçova Kaymakamlığı tarafından Vali Kutlu Aktaş İlk Öğretim Okulu’nda düzenlenen törenlerde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilçede yapılan müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödül töreni yapıldı. İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı’nın yanı sıra AK Parti Balçova İlçe Başkanı’nın anons edilerek öğrencilere ödül verdirilmesini protesto eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya tören alanını terk etti.

Ödül töreni yapılmasının ardından fotoğraf çekimine katılan Başkan Çalkaya daha sonra protokoldeki yerine oturmayarak “Devlet protokolünde böyle bir uygulama yok. Geçen yıl da aynı şey yapıldığında protokol yönetmeliğinde böyle bir uygulama olmadığını söyleyerek uyarımızı yaptık. Türkiye bir Hukuk Devleti ise benim bu yanlışlığı kabul etmem mümkün olamaz” diyerek eşi Fatma Çalkaya ile birlikte alanı terk etti. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile birlikte CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz ve çok sayıda vatandaşta tören alanını terk etti.



GÜZELBAHÇE'DE MİKROFON KRİZİ! 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Güzelbahçe Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde sabahın erken saatlerinde resmi çelenk sunum töreni yapıldı. STK'lar adına bir temsilci konuşma yapmak isteyince polis müdahale etti, mikrofonun fişini çıkardı. Alanda toplananlar, yaşananları alkışlarla protesto etti. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’den de “Burada bir suç unsuru görürseniz, zapta alırsınız. Biz burada Atatürk’ü anlatacağız. Lütfen fişi yerine takar mısınız. Bu çelenk sunma töreni için bütün STK’lara izin verildi. Siz buradaki sivil inisiyatiften, siyasi partilerden üstün değilsiniz. Siz emniyeti sağlamakla görevlisiniz. Biz burada 19 Mayıs’ı kutluyoruz. Bu yapılanı kınıyorum” sözleriyle tepki geldi.

ALİAĞA’DA 2 BAŞKANDAN PROGRAMA TEPKİ! 
Aliağa'da düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenleri  Cumhuriyet Meydanında yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı. Törenler Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde devam etti.

Burada düzenlenen mültivizyon gösterisi sırasında CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, İyi Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan ile her ikil partinin ilçe yöneticileri sert tepki göstererek okuldan ayrıldı. Programda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi içerikli konuşmalarına geniş yer verildiği ve salonda Atatürk posteri bulunmadığı için protesto eden iki il başkanı sert sözlerle eleştiride bulundu. 

 
Eski FIFA hakemi Karşıyaka'ya sportif direktör oldu!
 
Konak Tramvayı'nda 15 dakikalık arıza
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cengiz cansız 19 Mayıs 2018 Cumartesi 22:56

anlaşılan oki bu sözüm ona kaymakamlar önümüzdeki süreçte siyasete atılacaklar şimdi susuyoruz ama zamanı geldiğinde bu yaptıklarının hesabını verecekler

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da 19 Mayıs coşkusuna özel açılış
Bornova Belediyesi’nin Erzene Mahallesi’nde 4.300 metrekare alanda yapımını ...
Buca'da Haluk Levent rüzgarı
Gençler ve kendini her daim genç hisseden binlerce Bucalı Atasını andı, ...
Urla'da çocuklar için 'hobi bahçesi'
Koruncuk Vakfı’nın Türkiye’de ikinci çocuk köyü olarak projelendirdiği ...
 
'Bornova'nın 19 Mayıs ateşi' Pınarbaşı'nda yandı!
Bornova Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında ...
Karşıyaka'da 19 Mayıs şöleni
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Gençlik, ...
'Masal Çarşambaları'na eğlenceli final
Karabağlar Belediyesi tarafından 9 yıl boyunca çocukları masalla buluşturan ...
 
Roman Mahallesi'nde 'bereket' sofrası!
Konak'ta bereket, dayanışma ve kardeşlik ruhuyla lokmaların paylaşıldığı ...
Kocaoğlu'ndan birlik mesajı: Harç olalım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel iftar buluşmalarında kentin ...
Büyükşehir Meclisi’nde 5 saatlik maraton! Kocaoğlu patladı: Başbakan’a söyleyin…
Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT Genel Müdürlüğü’nün mali yılı kesin hesaplarının ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri