POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Stokçuluk ve fahiş fiyata kapatma cezası!
Stokçuluk ve fahiş fiyata kapatma cezası!
14 Mayıs 2023 Pazar - 10:08

İzmir'in başkanlarının oy mesaisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 14 Mayıs seçimleri için oyunu Seferihisar Ulamış’ta ailesiyle birlikte kullandı. Sandıklara yüksek katılım beklediğini ifade eden Başkan Soyer, “Bayram coşkusuyla başlayan bir gün. Herkesin yüzü gülüyor, herkesin heyecanı yüksek” dedi. İlçe belediye başkanlarında da sandık başında önemli mesajlar geldi.

İzmir in başkanlarının oy mesaisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve 28’inci dönem Milletvekili Seçimleri için oyunu kullandı.



Başkan Tunç Soyer, oy kullanma işleminin başladığı ilk saatlerde eşi Neptün Soyer, kızları Defne ve Duygu Soyer’le Seferihisar’ın Ulamış Ortaokulu’nda kurulan 1124 No’lu sandığa giderek oyunu attı.

“Bayram coşkusuyla başlayan bir gün”
Oy kullanma işleminden sonra konuşan Başkan Soyer, “Ulamış’tayız. Bayram coşkusuyla başlayan bir gün. Herkesin yüzü gülüyor, herkesin heyecanı yüksek. Hava da şahane, çok güzel. Çok erken saatlerden itibaren sandıkların önünde kuyruklar oluşmaya başlamış durumda. Anlaşılan o ki katılım çok yüksek olacak. Tüm memleketimiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


 

İDUĞ: TÜRKİYE'NİN EŞİK ATLAMA GÜNÜ 
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimi için eşi Ufuk İduğ ve oğlu Ertürk İduğ ile birlikte Evka-3 Mahallesi’ndeki Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi’nde 1221 No’lu sandıkta oy kullandı. Oy kullandıktan sonra bir açıklama yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, büyük bir heyecan yaşadığını belirterek, “Türkiye bir demokrasi bayramı yaşamak üzere. Gençlerin umudu olan demokrasiyle ilgili yapılacak çalışmaları heyecanla bekliyoruz. Siyaset her sektöre yön veren bir kurum. Dolayısıyla eğitimden ekonomiye bir çok şeyin tamamen siyasete bağlı olduğunu biliyoruz. Bu açıdan Türk halkının vereceği karar çok kıymetli. Gördüğüm kadarıyla bu seçimlerde katılım oranı yüzde 90’ları geçecek gibi. Oy kullanan herkese teşekkür ediyorum. Katılımın yüksek olması çok kıymetli, çok önemli. Bu açıdan çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim” diye konuştu. Başkan İduğ, yerel yönetimlerde yapılan çalışmaların genele yansımasının çok önemli olduğunun da altını çizerek, “Bu açıdan bugünkü seçim Türkiye’nin önemli bir eşik atlama günüdür. Hepimize hayırlı olsun” dedi.



ENGİN: ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN 

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, oyunu Narlı Mahallesi’nde yer alan İlhan Onat İlkokulu’nda kullandı. Oy kullanmaya gelen vatandaşlarla bol bol sohbet de eden Başkan Engin, seçim sonuçlarının Türkiye için hayırlı olmasını diledi. Başkan Engin, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Türkiye’nin yaklaşık 60 milyon 700 bin vatandaşıyla sandık başına gittiğini belirterek, “Devletimizin, milletimizin bekası, demokrasimiz için görevimizi yaptık ve oyumuzu kullandık. Bu güzel bahar gününde henüz oy kullanmayan vatandaşlarımız varsa sandığa davet ediyorum. Seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

SANDAL: AYDINLIK YARINLARA OLAN İNANCIMIZLA... 
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Türkiye’nin kaderini belirleyecek seçimlerde oyunu kullandı. Başkan Sandal “Aydınlık yarınlara olan inancımızla oyumuzu kullandık. Yarın, bugünden daha güzel olacak. Ülkemiz huzura, refaha kavuşacak” dedi. Eşi Aylin Sandal ve oğulları Yağız Sandal ile birlikte Mustafa Kemal Anadolu Lisesi’ne gelen Başkan Sandal, okulda bulunan vatandaşlarla sohbet etti. Sıraları geldiğinde sandık başına giden Sandal ailesi, görevli personellerle de selamlaştı. İzmir Milletvekili Adayı Rahmi Aşkın Türeli de Başkan Sandal’la aynı okulda oy kullandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili adayı Gökçe Gökçen de seçim kurulu üyelerini ziyaret etti. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Aydınlık yarınlara olan inancımızla oyumuzu kullandık. Yarın, bugünden daha güzel olacak. Ülkemiz huzura, refaha kavuşacak. Halkın iktidarında buluşalım. Ülkemize ve halkımıza hayırlı olsun” dedi.



ARDA: GÜZEL GÜNLER YAKIN 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu kullandı. Günün erken saatlerinde oy kullanmaya giden Başkan Arda, Sabiha Gökçen İlkokulu’na kurulan 1275 No’lu sandıkta eşi Deniz Arda ile birlikte oyunu attı. Oy kullandıktan sonra kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Halil Arda, “Çok güzel bir bahar gününden hemşerilerimi selamlıyorum. Bugün, hem demokrasi açısından hem de Anneler Günü olduğu için önemli bir gün. Tüm annelerimizin, yüreğinde anne sevgisi taşıyan tüm kadınların Anneler Günü’nü kutluyorum. Eşimle birlikte kutsal görevimizi yaptık, 13. Cumhurbaşkanımızı ve milletvekillerimizi seçmek için sandık başındaydık, oyumuzu kullandık. Yeşil Mahalle’de oturan komşularımızla dertleştik, sohbet ettik. Şimdi ilçemizdeki oy kullanılan bütün sandıkları gezeceğiz. Bütün Gaziemirli vatandaşlarımızı bu demokrasi şölenine katılmaya, saat beşe kadar oylarını kullanmaya davet ediyorum. Güzel günler yakın” diye konuştu.



TUGAY: YOĞUN BİR KATILIM VAR, DEMOKRASİ İSTEĞİNİ GÖSTERİYOR 

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, eşi Öznur Tugay ile birlikte 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili seçimi için oy kullandı. İnönü Mahallesi’nde bulunan Şehit Polis Samet Kırcalı Ortaokulu 2141 nolu sandıkta oyunu veren Tugay, “Türkiye tarihinin en önemli seçimini yaşıyor. Yoğun bir katılım olduğu her halinden belli. İnsanlarımızın demokrasi isteğini gösteriyor. Sonucun ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Karşıyaka için çok iyi bir sonuç beklentimiz var. Merakla sandıkların açılmasını bekliyoruz” diye konuştu. Tugay ve eşi oy kullanma sırasında vatandaşlarla da sohbet etti. 


BAŞKAN İNCE: BAHARLAR GELSİN 

28. Dönem Milletvekilliği ve 13 Cumhurbaşkanlığı seçimi için yoğun bir maratonunun ardından seçmenler sandık başına giderken, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de eşi Nilüfer İnce kızı Sinem İnce ve CHP İzmir Milletvekili Adayı Fulya Alçay ve CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Şule Kavakla birlikte Yaka Mahallesi'ndeki Bilim Koleji’nde kurulan 1056’nolu sandıkta oy kullandı. Oyunu kullandıktan sonra bir açıklama yapan Başkan İnce şunları söyledi: Bugün ülkemizde bir demokrasi sınavı vereceğiz. Yoğun ve yorucu bir seçim sonrasında bugün halkımız ülkenin kaderini belirleyecek seçim için sandık başına gidiyor. Biz milletin dediği olsun diyoruz. Oyumuzu kullandık. Ülkemize hayırlı olsun. Sandıktan çıkacak sonuca herkesin saygı göstermesini bekliyoruz. Seçimler Güzelbahçemiz, İzmirimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun. Umarım olaysız, huzurlu bir seçim olur. Kazanan demokrasi olur, kazanan ülkemiz olur. Bugün Anneler günü, tüm annelerimizin anneler günün kutluyorum. Baharların hakim olacağı güzel günlerde buluşmak umuduyla” dedi.



GÜRBÜZ: BAHARI BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilleri seçimi için oyunu, eşi Seçil Gürbüz ile birlikte geldiği Necla Midilli Merkez Ortaokulu’nda kullandı. Seçim çalışanlarına kolaylıklar dileyen Başkan Fatih Gürbüz, oy vermeye gelen vatandaşların Anneler Günü’nü kutladı. Başkan Fatih Gürbüz, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda; ‘‘Oyumuzu kullandık, herkesi oyunu kullanmaya davet ediyoruz. Sandıkta görev yapan herkese sonsuz teşekkürler. Baharı birlikte yaşayacağız’’dedi.

 
İzmir'de sandık manzaraları!
 
Deprem bölgesinde sandık mesaisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova’da kalpleri ısıtan turnuva
Balçova Belediyesi Spor Müdürlüğü, Engelliler Haftasında özel gençlerin ...
Gaziemir’de engelli bireyler için özel proje
Gaziemir Belediyesi, Engelliler Haftası’nda düzenlediği projeyle, ilçede ...
Toplu taşıma sektöründen ESHOT’a uluslararası ilgi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü; Uluslararası Toplu ...
 
Soyer 'İzmir için devrim' dedi, kent geneline yayacaklarını açıkladı
İZSU Genel Müdürlüğü Türkiye’de bir ilke imza atarak Bayındır Hasköy Atıksu ...
Menderes'te özel etkinlik: Mutfak atölyesi
Menderes Belediyesi tarafından engelliler haftası kapsamında çocuklara ...
Atatürk Fotoğrafları sergisine yoğun ilgi
Buca Belediyesi Yarı Zamanlı Okul Öncesi Eğitim Merkezi öğrencileri, İzmir’in ...
 
Soyer'den 14 Mayıs mesaj: İzmir haklarını geri alacak!
Başkan Soyer, 14 Mayıs sonrasındaki İzmir hayalini anlattı. Soyer, “Hep ...
Balıkçılar Meydanı'nda anlamlı buluşma
İzmir Büyükşehir Belediyesi şehit anneleri ve şehit eşlerini Anneler Günü’nde ...
Komünist Osman Çiğli’de seyirciyle buluştu
Çiğli Belediyesi, halkçı belediyeciliğin simge isimlerinden eski Dikili ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri