POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
7 Eylül 2020 Pazartesi - 12:25

İzmir'in filosuna 304 taze kan... Soyer: Olağanüstü bir başarı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi otobüs filosuna katılan 304 yeni otobüs için imza töreni gerçekleşti. Törende konuşan Başkan Soyer, “Sağlığımızla beraber ekonomik ve buna bağlı toplumsal sorunların derinleştiği bu dönemde yerel yönetimlerin gelirleri de önemli oranda düşmesine rağmen bugün tek seferde 304 otobüs almak olağanüstü bir başarı oldu” dedi.

İzmir in filosuna 304 taze kan... Soyer: Olağanüstü bir başarı!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 304 yeni otobüs alımı için imza töreni Kültürpark’ta İzmir Enternasyonel Fuarı’nda gerçekleşti.

ESHOT Genel Müdürlüğü’nün yeni otobüs alımı için açtığı ihaleyi kazanan Otokar Firması’na 170 adet solo 134 körüklü olmak üzere toplamda 304 yeni otobüs için 5 yıl içerisinde 476 milyon lira ödeme yapılacak.

Araç alım imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ilk teslimlerin Kasım ayından itibaren yapılmaya başlanacağını söyledi. Ülke genelinde bu yıl tek kalemde gerçekleşen en büyük otobüs alım ihalesine imza attıklarını belirten Başkan Soyer aynı zamanda ESHOT tarihinde tek seferde yapılan en büyük alım olduğunu belirtti. Pandemi döneminde yerel yönetimlerin gelirlerinin ciddi oranda düştüğünü ifade eden Soyer bu dönemde 304 yeni otobüs alımının olağanüstü bir başarı olduğunu kaydetti.



OLAĞANÜSTÜ BAŞARI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Bugün büyük bir heyecan ve gururla 304 aracın İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü uhdesinde filoya katılacak olmasında sizlerle beraber olmanın gururunu yaşıyoruz. Adaylık kampanyası döneminde ifade etmiştik; Gelişmiş kentler yoksulların bile özel araçlarına bindiği değil zenginlerin bile toplu ulaşımı tercih ettiği kentlerdir. Bu sözümüzün gereğini yerine getiriyor olmaktan gurur duyuyoruz. Küresel Pandemi nedeniyle olağanüstü günlerden geçen İzmir Büyükşehir Belediyemiz tüm sıkıntılara rağmen İzmir’i rahatlatacak hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor. Sağlığımızla beraber ekonomik ve buna bağlı toplumsal sorunların derinleştiği bu dönemde yerel yönetimlerin gelirleri de önemli oranda düşmesine rağmen bugün tek seferde 304 otobüs almak olağanüstü bir başarı oldu” diye konuştu.

Ülke genelinde bu yıl tek kalemde gerçekleşen en büyük otobüs alım ihalesine imza attıklarını belirten Başkan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çok güçlü bir bütçe disiplini ve finans gücüne sahip olduğunun somut göstergelerinden biri olan bu alımla ülke genelinde bu yıl tek kalemde gerçekleşen en büyük otobüs alım ihalesine imza attık. Bu aynı zamanda Eshot tarihinde tek seferde yapılan en büyük otobüs alımıdır. Küresel Pandemi nedeniyle sağlığımızın ciddi risk altında olduğu zor zamanlar yaşıyoruz. Gerekli tedbirlere azami ölçüde uyarak yaşamak çalışmak üretmek zorundayız. Belediye olarak bizim de bu zorlu süreçte toplu ulaşımda sağlık güvenliğini azami ölçüde sağlamamız gerekiyor. Bu sorumlulukla çok eskiyen arıza ve amortisman bedelleri yükselen otobüs filomuzu gençleştirmeye, yurttaşlarımıza daha konforlu ve güvenli toplu ulaşım sunma imkanı yolunda kolları sıvadık” dedi.

İLK TESLİMLER KASIM’DA

Yeni otobüsler hakkında bilgilendirme yapan Soyer ilk teslimatların Kasım ayından itibaren yapılmaya başlanacağını duyurdu. Soyer şunları söyledi: “Geçtiğimiz ay 52 otobüsü daha hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Sadece son 10 ayda 83 yeni ve yerli otobüsü ESHOT ve İZULAŞ filolarımıza dahil ettik. Normalde bu kadar kısa sürede bu kadar yeni otobüs almak zor. Ona rağmen, pandemi nedeniyle düşüşler yaşansa da normalde günde 2 milyona yakın İzmir’in toplu ulaşımı için bu rakamın yeterli olmadığını düşündük.  170 adet solo 134 adet körüklü olmak üzere 304 yeni otobüsü İzmir’e kazandırıyoruz. Yenilikçi ve çevre dostu vizyonumuzla entegre toplu ulaşım sistemimize kazandırdığımız yeni araçlar modern tasarımlarının yanı sıra güvenlik v konfor açısından da birçok özelliğe sahip. Tüm yeni otobüslerimiz engelli erişimine uygun, doğaya saygılı, hemşerilerimizin konforunu sağlayacak tüm gereksinimleri içeren son teknoloji ürünü. Ayrıca araçlarda bulunan filo takip sistemiyle toplu ulaşımın planlanması daha kolay ve verimli olacak. Çok önemli bir noktaya dikkat çekmek istiyorum; Bu otobüslerimiz son derece ekonomik koşullarda satın alınmıştır. Ekonomik koşulların ağırlaştığı bir dönemdeyiz, böyle bir süreçte İzmir’e çok önemli hizmetler sunmaya devam ederken bütçemizi yani İzmir halkının parasını israf etmiyoruz. Bu kaynakları doğru ve planlı kullanarak hizmete dönüştürüyoruz. 304 otobüsümüzü de böyle aldık. Otokar Firması’ndan aldığımız bu araçlar için toplamda 476 milyon lira ödeme yapacağız. Ama bu tutarı peşin değil 5 yılda ödeyeceğiz. Üstelik ihaleyi yaptığımız tarihle bugün arasında çok ciddi fiyat farkları söz konusu oldu. Yani bu otobüsleri alırken kazanmış olduk. Ayrıca yaptığımız sözleşme gereğince otobüslerimizin satış sonrası hizmetleri 5 yıl boyunca ücretsiz verilecek. İzmir’e kazandırdığımız 304 otobüsümüzü bu ilkelerden yola çıkarak satın aldık. Bu avantajlı alımla şehrimize kazanç sağladığımız için çok gururluyum. Üstelik teslim tarihini de öne çektiler. Haziran’da ilk teslimlerin yapılması beklenirken Kasım’dan itibaren teslimat başlayacak. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum. İzmir’e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

 
Rusya'dan ikinci aşı: Deneyler başlıyor
 
AK Parti Başkan virüsü yendi: Duygulandıran paylaşım!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kamil 8 Eylül 2020 Salı 09:25

304 yeni otobüs hayırlı olsun.Otobüs filosunun tamamen elektrikle çalışan otobüslerden oluşması için nasıl bir çalışma yapılıyor.Bununla ilgili bilgilendirici bir haber bekliyoruz izmir büyük şehir belediyesinden.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÇİBEM’li öğrenciler üniversiteli oldu
Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi’nde (ÇİBEM) öğrenim gören öğrenciler, ...
Karabağlar'da toplu sözleşme sevinci
Karabağlar Belediyesi’nde kadrolu işçi olarak çalışan 87 kişiyi kapsayan ...
Karşıyaka’da aşure bereketi
Karşıyaka Belediyesi’nin geleneksel Aşure Günü buluşması, dün kentin üç ...
 
9 Eylül Bornova’da coşkuyla kutlanacak
Bornova’da 9 Eylül coşkusu, 30 Ağustos’ta olduğu gibi yine balkonlarda yaşanacak.
Buca'da engelleri kaldıran istasyon: Asla yolda kalmayacaksın!
Buca Belediyesi’nin “Asla Yolda Kalmayacaksın” sloganıyla hayata geçirdiği, ...
Foça'da Türkiye-Romanya dostluğu
Foça’da Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi Milli Karması ve Romanya ...
 
İEF’den flaş duyuru: Girişler ücretsiz!
İEF’nin yaptığı açıklamada, “Yoğun sağlık önlemleriyle katılımcı ve ziyaretçilerini ...
Büyükşehir’in 6 aylık raporunda ilginç detay: Kur farkı borçtan fazla!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı Ocak ve Temmuz ayları arasında ...
Kurtuluş coşkusu maratonla taçlandı: Başkan Soyer de koştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri