POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
20 Ağustos 2022 Cumartesi - 14:32

İzmir siyasetinde deprem polemiği

CHP İzmir İl Başkanı Yücel Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik İzmir depremi üzerinden yönelttiği eleştirilere yanıt verdi. Yücel açıklamasında depremden sonra yapılanları kalem kalem anlatırken Erdoğan’a sert çıktı. CHP'li Yücel'e AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli'den kontra geldi.

İzmir siyasetinde deprem polemiği

GERÇEKİZMİR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 60.000 Konutluk Büyük İstanbul Dönüşümü Esenler İlk Etap Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremle ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yüklendi.

Konuşmasında, ‘’İzmir depremini hatırlayın. İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP'de. Ne yaptılar? Hiçbir şey. Bütün o deprem konutlarını ayağa kaldıran yine biz olduk'' ifadelerini kullanan Erdoğan’a yanıt Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den geldi. Yücel depremden sonra yaraları sarma sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışma ve hizmetlerini kalem kalem aktarırken Erdoğan’a da eleştiride bulundu.

SEBEP KENDİSİ!

Yücel depremin ardından Büyükşehir tarafından hayata geçirilen hizmetleri ve Erdoğan’a eleştirisini şu sözlerle ifade etti, ‘’Memlekette ev kiralarının asgari ücretin üstüne çıkmasına, ev fiyatlarının 4-5 kat artmasına, insanların evsiz kalmasına sebep olan ama kendisi, evsiz bıraktığı insanların vergileriyle yaptırdığı sarayda oturan AKP genel başkanı Büyükşehir belediyemizi kastederek “Depremzedeler için hiçbir şey yapmadılar” demiş. Tüm İzmirliler biliyor ancak İzmir’e şaşı bakan, İzmir'e kulaklarını tıkayan saraya bir kez de buradan duyuralım. İzmir depreminde içinde okul, dükkan, cami de olmak üzere 79 bin 272 bağımsız bölüm hasar gördü. Bakanlık tarafından proje alanı olarak bir alan belirlendi ve bu alanda yıkılan 1819 bağımsız bölümün yerine sadece 1566 bağımsız bölüm yapıldı. 8 katlı binalar "Tek adamın" talimatıyla 5 kata düşürüldü. Azalan konut sayısı sonucu açıkta kalan depremzedelerimize AKP iktidarı "Rezerv alana gidin" dedi ve üstelik evini, işini, canını kaybeden depremzedelerden yeni yapılan evlerin parasını talep etti. Yani “Ya para verin ya başınızın çaresine bakın” dedi AKP iktidarının İzmir'de yaşattığı mağduriyet devam ederken Cumhurbaşkanı, "Deprem vergilerine ne oldu" sorusuna yanıt vermek yerine "Deprem konutlarını ayağa kaldıran biz olduk" açıklaması yapabiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ne yaptığını sorabiliyor. Büyükşehir Belediyesi depremin ardından depremzedelerimize 42 milyon 649 bin lira kira yardımı sağladı bunun dışında sadece kendi bütçesinden 5 bin 216 depremzedeye 35 milyon 126 bin 900 lira kira desteğinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi İzmir’de yaşanan barınma sorununu çözmek için sadece kira desteği sağlamakla kalmadı, aynı zamanda depremzedelere Uzundere’deki konutlarda ücretsiz barınma imkânı sundu. 5 yıldızlı bir otel binasının 380 odası da deprem mağdurlarına açıldı. Depremzedelere yardım etmek isteyen birçok kurum ve kuruluşu bir araya getiren Büyükşehir Belediyemiz birçok haneye beyaz eşyadan mobilyaya yiyecekten giyeceğe destek sağladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi depremzedelere destek yönündeki çalışmaları devam ettiği gibi bunun yanı sıra depreme dirençli kent olma yolunda yaptığı çalışmalar da sürüyor’’

SÜREKLİ'DEN YÜCEL'E YANIT!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Deprem" açıklamasına sert tepki veren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'e yanıt verdi.

Sürekli, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Depremin acı yüzünü bir heykelciğe sığdıran, Milletin katkılarıyla kampanya düzenleyen; Uzundere konutlarındaki depremzedeleri bir kaç ay önce tahliye kararı alıp, tepki görünce yıl sonuna kadar süre veren CHP; Cumhurbaşkanımızı ve AK Parti’yi eleştirecek noktada değildir.

Sn. Cumhurbaşkanımız ve Bakanımız Sn. Murat Kurum; depremzedelerimizin hayata tutunabilmesi için ilk andan itibaren büyük özveri göstermektedir. İzmir’in deprem dönüşümünü somut adımlarla ele alıp, bir yıl dolmadan konut teslimi yapanlarla kendilerini aynı kefeye koyamazlar."

 

 
Vali Köşger'den İzmir İktisat Kongresi binası için ihale müjdesi!
 
Başkan eline süpürgeyi aldı sokaklara indi: Temizlik seferberliği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Şahin'den Soyer'e ''9 Eylül afişi'' tepkisi
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, 9 Eylül İzmir'in Kurtuluş Günü dolayısıyla ...
CHP'li Yücel'den esnaf turu: Ayar vermeyin çözüm üretin!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in Esnaf Odalarına ...
CHP'li Sertel: Zafer Havalimanı 1’e 4 veriyor!
CHP'li Sertel'in iddiasına göre Kütahya'da bulunan ve Türkiye'nin Kamu-Özel ...
 
Erdoğan'dan İzmir Büyükşehir'e deprem eleştirisi: Ne yaptılar? Hiçbir şey!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.000 Konutluk Büyük İstanbul Dönüşümü Esenler ...
Erdoğan açıkladı: Konut fiyatları için yeni hamle!
İstanbul Esenler'de konut teslim töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
MB'nin kararına tepki: Faize karşıyım edebiyatı yapıp...
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ’da katıldığı açılış töreninde ...
 
Bakan Kirişçi ve Yıldırım'dan İzmir'de çiftçi zirvesi!
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali ...
Erdoğan'dan YSK'ya 'Kılıçdaroğlu' çağrısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bizim ...
'Altılı Masa' açıklaması: Yedinci bir kişi yok!
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Niğde’de ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri