POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Stokçuluk ve fahiş fiyata kapatma cezası!
Stokçuluk ve fahiş fiyata kapatma cezası!
30 Nisan 2019 Salı - 15:09

Karabağlar'da ilk zirve muhtarlarla

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, göreve seçildikten sonra ilk resmi toplantısını ilçede görev yapan 58 mahalle muhtarıyla yaptı. Selvitopu geçmiş 5 yıllık dönemde olduğu gibi bu dönemde de mahallelere, muhtarlara ve vatandaşlara eşit hizmet yapacaklarının altını çizdi.

Karabağlar da ilk zirve muhtarlarla

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Belediye Ana Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu’nda muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları ile birim müdürleri de katıldı. Toplantı öncesi tüm muhtarlarla tokalaşan ve “hayırlı olsun” dileğinde bulunan Başkan Muhittin Selvitopu, geçmiş dönemden tekrar seçilen muhtarlar ile ilk kez bu göreve seçilen muhtarları da tebrik etti, onlara başarı dileğinde bulundu.

Eşit hizmet vurgusu yaptı
Tekrar göreve seçildikten sonra ilk resmi toplantısını muhtarlarla yaptığını ifade eden Başkan Muhittin Selvitopu, 5 yıllık süre boyunca Karabağlar Belediyesi’nde yaptıkları çalışmalarla yeni dönemde yapılacak çalışmaları ve belediyenin yapısıyla ilgili bilgiler verdi. 5 yıllık süre boyunca Karabağlar’da tüm mahallelerdeki vatandaşlara eşit hizmet verdiklerinin altını çizen Selvitopu, aynı eşit hizmeti bundan sonra da mahallelere, muhtarlara ve vatandaşlara yapmaya devam edeceklerini söyledi. Selvitopu ayrıca geçmiş dönemde yaptıkları bölgesel muhtar toplantılarına yeni dönemde de devam edeceklerinin altını çizdi.

Bu konunun takipçisi olacağım 
Toplantıda kentsel dönüşüm konusuna da değinen Başkan Muhittin Selvitopu, 7 yıldan bu yana 540 hektarlık alanda 17 bin bina ve 50 binin üzerinde nüfusun, Bakanlığın yapacağı kentsel dönüşümü beklediğini belirten Selvitopu, “Buralarda seçim öncesi çeşitli toplantılar yapıldı, vaatler verildi. Biz şimdi bu vaatlerin takipçisi olacağız. Bu kentsel dönüşüm konusunun mutlaka çözülmesi gerekir. Bizim tavrımız açık ve nettir. Biz, 6306 Sayılı Yasa ile kentsel dönüşümün yapılacağına inanmıyoruz. Her seçim döneminde birileri gelip bir şeyler söylüyor ve gidiyor. Sonra vatandaşla belediye baş başa kalıyor. Eğer bu konuda vatandaşla baş başa kalıyorsak yetkiyi de bize verin. Bırakın biz yapıp çözelim” dedi. 

Vatandaşın umudu kentsel dönüşüm
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı kentsel dönüşümün tüm Türkiye’ye örnek olduğunu da vurgulayan Selvitopu,  “Kentsel dönüşümde tam yetkiyi bize verin; biz yapar, vatandaşı da memnun eder, herkesin hakkını hukukunu teslim ederiz. Kentsel dönüşüm hassas bir konudur. Vatandaşların tüm umudu ordadır. Merkezden yapılamaz. Bunları yapacak olan yerel yönetimlerdir. Kentin belleği yerel yönetimlerdir.” Diye konuştu. 

58 mahalleye semt merkezi
Son olarak Karabağlar’da yapılacak projeleri de anlatan Başkan Selvitopu 58 mahalleye semt merkezleri açacaklarını, ayrıca belirli noktalara kültür merkezleri de açarak buraları taçlandıracaklarını sözlerine ekledi. 
Toplantının sonunda Gülyaka Mahallesi Muhtarı Gülizar Öztekin,  toplantıya katılan muhtarlar adına Başkan Muhittin Selvitopu’na çiçek takdim etti.

 
İzmir'de iyilik koşusuna geri sayım
 
Venezuela'daki darbe girişimine ilk tepkiler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen Belediye Başkanı Aksoy'dan net çağrı: Protokoller hazır, gelsinler!
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Menemen Belediye Spor A.Ş yöneticilerine ...
Seferihisar'da tohum takas şöleni
Seferihisar Belediyesi, 4 Mayıs Cumartesi günü Ürkmez'de, 'Yerel Tohum ...
Başkan iduğ'un ilk icraatları emekçiye yönelik oldu!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un ilk icraatları emekçilerle ...
 
Narlıdere’de 1 Mayıs coşkusu
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü ...
Soyer'den 'büyüme' mesajı ve 'yatırım alanı' çıkışı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer’i makamında ziyaret ...
Batur muhtarlarla bir araya geldi: Birlikte çok güzel işler yapacağız
111 mahalle muhtarlığı bulunan İzmir’in merkez ilçesi Konak Belediye Başkanı ...
 
Gümrükçü'ye Karadenizlilerden destek!
Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu (EKAF) Genel Başkanı Aydın Özyar, ...
Başkan İduğ minik başkana verdiği sözü tuttu
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
Balçova’nın yeni ressamları!
Semtevleri’nde meslek edinme kurslarına katılan kadınlar, bir yandan da ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri