POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Aydın'ı desteklemişti... İYİ Partili Erhan Usta istifa etti
Aydın'ı desteklemişti... İYİ Partili Erhan Usta istifa etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kentsel dönüşüm açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kentsel dönüşüm açıklaması
13 Kasım 2018 Salı - 13:52

Karaburun Aday Adayı Benlioğlu’ndan ‘akıllı şehir’ vaadi!

CHP Karaburun Belediye Başkan Aday Adayı Celal Umut Benlioğlu, Kafe Siyaset programına konuk olurken, hayata geçirmek istediği belediyecilik modelinden projelerine kadar bir çok konuda açıklamada bulundu. Benlioğlu, İzmir’de ‘akıllı şehir’ noktasında ilk ilçe olmak istediklerini söyledi.

Karaburun Aday Adayı Benlioğlu’ndan ‘akıllı şehir’ vaadi!

GERÇEKİZMİR - Karaburun Belediye Başkan Aday Adayı CHP'li Celal Umut Benlioğlu, Gerçekizmir’de gazeteci Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programına konuk oldu.

Benlioğlu, hayata geçirmek istediği belediyecilik modelinden projelerine kadar bir çok konuda açıklamada bulunurken, İzmir’de ‘akıllı şehir’ noktasında ilk ilçe olmak istediklerini söyledi.

Benlioğlu'nun programda konuşmasında satırbaşları şöyle:

PARTİ VE MAHALLE AYRIMI OLMAYACAK
Mevcut belediye başkanımızın makamının başkanlık kapısı yok. Herkese açık. Biz de aynısı yapacağız. A partili B partili ayrımımız olmayacak. Karaburun’u yönetmeye talibiz. Bütün Karaburun’u kucaklayacağız. Tüm mahalleler bir arada olacak. Partili ve mahalle ayrımı olmayacak. Bütün Karaburun bir arada olacak.

OTURAN BAŞKAN OLMAYACAĞIM
Oturan bir belediye başkanı olmak için yola çıkmadım. Geldiklerinde başkanı göremeyecekler. Bir bakmışınız tarlada bir bakmışınız çöp kamyonunda bir bakmışınız elektrik direği bağlıyor. Ben böyle gördüm. Böyle yetiştim. Halkla iç içe olacağız.   

GENÇLEŞTİRMEMİZ LAZIM
Yönetimi gençleştirmemiz lazım. Karaburun’u genç bir yönetimle idare etmemiz lazım.  Benle kavga edebilmeli gençlik meclisimizdeki başkan...Bana ’başkan bu masa buraya konacak’ demeli. Bu kavga aile içinde olmalı. Medya önünde değil. Mecliste’de kavga edeceğiz odada da...Çıktığımız zaman ise el ele kol kola çıkacağız.

ÖRGÜTE KARIŞMAM, KARIŞILMASINA DA İZİN VERMEM
Örgütten gelen biriyim. İlçe başkanım Genel Başkanımızın temsilcisi. İlçe başkanımı her gördüğümde Genel Başkanımı görmüş gibi düğmemi iliklerim. Belediye başkanı olursam örgüte sırtıma dönmem. Müdahalem olur mu? Asla olmaz! Benim örgütüm o ilçe başkanı ve yönetimi seçtiyse ben o ilçe başkanının ve yönetimin arkasında dururum. Karışmam, karışılmasına da izin vermem.

SAHİLE YÜKSEK YAPI İSTEMİYORUZ
En büyük problemlerimiz bazı mahallelerde kanalizasyon sıkıntımız var. Büyükşehir’le acil çözmemiz lazım. Yazın nüfus olarak 30-40 binlere çıkıyoruz. Kışın nüfus 9 bin 800...Yazın 15 gün gelenler ‘Bu başkan uyuyor mu’ dediklerinde ‘uyumadığımızı’ göstereceğiz. Biz 9 bin 800 kişi için para alıyoruz. Yazın bu sayı artıyor.  Bütçeyle yapılacaklar belli. Sihirli değneğim yok. Dokunduk çöp işi kanalizasyon sorunu bitti olmaz. Göç büyük sıkıntı. Karaburun çok iyi bir şekilde tanındı. Karaburun’u Türkiye’de herkes biliyor. Ne yapacağız. Biz yerli halkı olarak ilçenin asıl sahipleriyiz. Kuralları biz koyacağız, gelenler kurullara uyacak. Sahil kesimine kesinlikle yüksek yapı istemiyoruz. Alternatifler var. Devlet kanadından ruhsat alınır. Ben gerekirse kendimi zincirlerim açlık grevi yaparım oraya yüksek bina rezidans yaptırmam. Biz plajımızda oturduğumuzda denizi seyrediyoruz. Manzaramıza dokunmadıkları sürece sıkıntı yok.

BÜYÜKŞEHİR’E RAKİP OLACAĞIZ
Biz akıllı şehirde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne rakip olacağız. Büyükşehir şuan da akıllı şehir projesine adım adım geçiyor. İzmir’de de biz ilk ilçe olacağız. Çöp sorunu var ilçede. Akıllı şehirlerde çöp konteynırlarında doluluk oranını gösteren sistem var.  Ucuz maliyetli. Tabletle takip ediliyor. Yüzde 95 doluluk oranına geldiğinde sevgili çalışanımız gidecek alacak. Doluluklar görüldüğü için personel doğru yere doğru zamanda gidecek akıllı şehirde...E devlet entegrasyonumuz yok. Bunu sağlayacağız. Ücretsiz wifi alanları yaratacağız. Telekom operatörüyüm. Nasıl getirteceğimi biliyorum. İnternet artık vazgeçilmezlerden biri.  İnsanlara bu hizmeti getirmemiz gerek. Aman bu benim sorumluluğumda değil demeyeceğiz.Kaymakamlığa da Büyükşehir’e de gerekirse Ankara’ya gideceğiz.

EFES-MİMAS YOLUNA BUNGALOV EVLER
Belediyenin küçük bir bütçe var. Yüzde 40’ı personel gideri..25 milyon bütçe var. 6 milyonu personel gideri. Üçte 1’i gitti. Kaldı 3’te 2...Bunun içinde araçların bakımı yakıtı var. Bunları hesapladığında küçük bütçeyle neler yapılabilir. Elinizde 10 TL var. Ne yapabilirsiniz. Bir de bin TL var. Neler yapabilirsiniz. Biz bu bin TL’yi kazanacağız. Karaburun halkıyla yapacağız. Belediye olarak tarımın içinde olacağız. Mahsül ağacın üstünde kalmayacak. Belediyemiz çok güzel bir proje başlattı. Sakız ağacı yetiştiriciliği.Buradan gelir de gelecek. Tarımdan uzaklaşmayacağız. Köylü Karaburun’un efendisi olacak. Gezi tekneleri kooperatifimiz var. Bu işten Bodrum’da başka yerde para kazanıyor vatandaş. Biz belediye olarak bu duruma da el atmak istiyoruz. Mordoğan’da daha modern bir liman yapmak istiyoruz. Turizmi nasıl neşelendirebiliriz. Her evin altında özellikle köylerde oda pansiyonculuğu yaptırmak istiyoruz. Bir otel yok. 5 yıldızlı otel yok. Neden yok. Belediye olarak destek olursak ‘hadi şu tuğlayı da biz taşıyalım’ dersek olumlu yanıt alacağımızı düşünüyorum. Efes-Mimas yolumuz var. O yolda dinlenme tesislerine ihtiyaç var. O yola ağaç evler bungalov yapmak istiyoruz. Yağ devret işlet modeli değil. Yapacağız, işleteceğiz parayı da belediye kazanacak.

 
İYİ Parti İzmir Gençliği o isme emanet!
 
Göztepe'de Yasin göz kamaştırıyor!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Efe murat 3 Aralık 2018 Pazartesi 20:57

ablası akp ilçe başkanı kendisi chp belediye başkan adayı

Yorumu oyla      0      0  
Nebi Kardelen 13 Kasım 2018 Salı 22:36

Sevgili Başkan adayımız davanda hedefe doğru yolun açık olması dileğiyle Mordoğan için biçilmiş kaftansın projelerinin sınırsız olduğunu biliyorum bütçesi küçükde olsa senin dürüstlüğüne inanacak halkımız maddi manevi arkanda olacağız sevgilerimizle

Yorumu oyla      0      0  
Hanife Aynur Kardelen 13 Kasım 2018 Salı 22:27

Celal bey düşünceniz Mordoğana hayatverecek bizlerde pırıl pırıl biryerde yaşayacağız ve her fırsatta sizi destekliyeceğiz yolounuz açık olsun genç adam

Yorumu oyla      0      0  
Emin nasöz 13 Kasım 2018 Salı 16:34

Aferin yegen dogru yoldasın allah utandırmasın başarılar

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti İzmir Gençliği o isme emanet!
İYİ Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na Orçun Çeken atandı. Çeken, ...
CHP Karabağlar'da örnek tablo: Aday adaylarından birlik buluşması
Karabağlar’da belediye başkan aday adayları demokrasi şöleniyle kahvaltı masasında buluştu.
Kılıçdaroğlu Erdoğan'a tazminat ödeyecek!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Man Adası iddiaları" nedeniyle ...
 
CHP Bayraklı Aday Adayı Polat'tan 'üniversite' mesajları!
CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Polat alan çalışmalarını sürdürürken ...
Bahçeli'den Diyanet İşleri Başkanı'na istifa çağrısı
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubu toplantısında milletvekillerine ...
AK Parti'de hangi başkanlar 3 döneme takılıyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim adayları belirlenirken 3 dönem kuralının ...
 
CHP'li Serter: İzmir sanayicisinin sesini duyun
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, TBMM Plan ve ...
Büyükşehir Aday Adayı Durak'ın ilçe turu tam gaz!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Durak, 30 Mart seçim çalışmaları ...
CHP'li Bakan'dan Cumhurbaşkanlığı'na Ege Üniversitesi soruları!
Sayıştay’ın ‘Ege Üniversitesi 2017 Yılı Denetim Raporu’ndaki bulguları ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri