POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
4 Kasım 2018 Pazar - 12:41

Karşıyaka'da 'haciz' krizi: AK Parti'den sert tepki, belediyeden jet yanıt!

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Çiftçioğlu, Karşıyaka Belediyesi'nin, işçilerin ücretlerini ödeyemediğini, araçlara benzin koyacak parasının bile bulunmadığını, bir firmanın alacaklarına karşılık 3 milyon 616 bin TL'lik haciz işlemi başlattığını söyledi. Belediyeden yapılan açıklamada ise "Bütçesi oranıyla borcu en dengeli belediyelerden biriyiz. Borç, böyle ekonomik bir krizde bir ayıp değildir" denildi.

Karşıyaka da  haciz  krizi: AK Parti den sert tepki, belediyeden jet yanıt!

Bir şirket, Karşıyaka Belediyesi'ne, temizlik, yemek, araç kiralama gibi bir takım hizmetler verdi. İddiaya göre şirket, alacağını tahsil edemedi. Bunun üzerine dava açıldı. Davayı kazanan şirket, Karşıyaka 3'üncü İcra Dairesi aracılığı ile haciz işlemi başlattı. Karşıyaka Belediyesi hizmet binası ve belediyenin öz varlıklarına haciz konuldu.

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, belediyenin son dönemde maddi kriz nedeniyle çalışanların maaşlarını ödemekte sıkıntı çektiğini, araçlara konulacak benzin parasını bile zor bulduğunu ileri sürerek, "Karşıyaka Belediyesi, şimdi de haciz şoku yaşadı. Belediyenin birçok işini yapmasına rağmen alacaklarını uzun süredir tahsil edemeyen bir şirketin açtığı dava neticesinde, Karşıyaka Belediyesi'ne 3 milyon 616 bin TL haciz geldi. Yıllardır devam eden kötü yönetim sonucu Karşıyaka halkına hizmet verilemez noktaya gelindi" dedi.

Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın kredi aradığını da ileri sürerek, şunları söyledi: "Akpınar, giderayak ilçemize bir leke daha bıraktı. Yapılan güzel hizmet ve projelerle anılması gereken ilçemiz, iş bilmez yönetim yüzünden hacizlerle gündeme geliyor. Belediyeye gelen son haciz, kamuoyundan gizlenmeye çalışılıyor. Ancak Karşıyaka halkına gerçekleri açıklamak ve nasıl kötü bir yönetimle karşı karşıya olduklarını göstermek bizim görevimizdir. Belediyeye gelen 3 milyon 616 bin TL'lik haciz, maddi darboğazın sadece bir örneğidir. KENT A.Ş. bünyesindeki çalışanlara, maaşları geç ödenmektedir. Belediyedeki hizmet araçlarına benzin konulacak paranın bulunmasında bile sıkıntı yaşanıyor. Karşıyaka, her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Karşıyaka'nın geldiği nokta, ne kadar kötü yönetildiğinin de kanıtıdır" dedi.

BÜTÇENİN YÜZDE 5'İ FAİZE GİDİYOR
Başkan Akpınar'ın, ilçeye 110 milyon TL yatırım yaptıklarına ilişkin açıklamasını da değerlendiren Çiftçioğlu, "Başkan Akpınar'ın söylediği 110 milyon TL, belediye bütçesinin yüzde 9'una bile karşılık gelmiyor. Zaten şu anda bütçenin yaklaşık yüzde 5'ini de sadece faiz giderleri oluşturuyor. Normalde belediye bütçesinin yüzde 20'sinin sadece yatırıma ayrılması gerekir. Rakamları büyük göstererek, sanki çok hizmet yapmış gibi anlatıyorlar. Karşıyaka'nın 4'te biri nüfusa sahip olan Menderes'te de aynı yatırım tutarı mevcut. Karşıyaka halkı, artık bunlara kanmayacak. Bugüne kadar, 'nasıl olsa Karşıyaka halkı bize oy verir' diyerek yan gelip yattılar. Atatürk ve Cumhuriyet gibi ortak değerlerimiz üzerinden siyaset yapıp, insanlarda korku yarattılar. Tüm bunları yaparak, oy toplamayı mübah sandılar. Ama bu sefer, CHP'nin Karşıyaka'yı yanıltmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

'EKONOMİK KRİZDE BORÇ AYIP DEĞİL'
Karşıyaka Belediyesi yetkilileri ise bu işlemin kendileri için öngürülemeyen bir işlem olmadığını açıkladı. Belediyelerin, borçlarını ödemek için ya borçlanma yoluna gittiğini veya mülkünü sattığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
"Biz borçlanma yoluna gittik. Bankacılık sektörünün içinde bulunduğu durum nedeniyle hakkımız olan kredinin bir miktarını kullanabildik. Taşeron Yasası'ndan önce alacaklarını belli bir sürece yayan firmalar, taşeron yasasının ardından belediye ile işleri kalmayınca mecburen alacaklarının peşine bu şekilde düşüyor. Bu rutin bir işlemdir. Parça parça firmanın ödemeleri yapılır. Bir kısmı yapıldı da zaten. AK Parti İlçe Başkanı, bu çıkışıyla Hükümet politikasının açığını ele vermiş oluyor. Çünkü sadece Karşıyaka Belediyesi değil, Türkiye'deki tüm belediyelerin durumu aynı. Bizim toplam borcumuz 85 milyon lira. Bunun pek çoğu da taşeron şirketlere. Eğer Taşeron Yasası çıkartıldığında belediyelere belli bir kaynak yaratılsaydı, bugün bu sorunu yaşamazdık. İktidar partisinin ilçe başkanı, kendi belediyelerini gözden geçirmeli. Bütçesi oranıyla borcu en dengeli belediyelerden biriyiz. Buradaki temel sorun belediyelere gerekli gelir kaynaklarının merkezi hükümet tarafından sağlanamamasıdır. Borç, böyle ekonomik bir krizde bir ayıp değildir. Her gün yüzlerce firma kapanmakta, esnaf batmaktadır. Bu süreçte sayın ilçe başkanının bu konuları gündeme getirmesi doğru değildir. Bundan sonra ya yerel yönetim yasası çıkarılmalı veya yerel yönetimler güçlendirilmeli." (DHA)

 
ABD'nin İran'a yaptırımlarında ikinci perde açılıyor!
 
CHP bin 398 belediyede adayını gösterecek!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Kasım 2018 Pazartesi 10:18

CHP de vizyon aranmıyorki.

Yorumu oyla      0      0  
Hüseyin Tanman 4 Kasım 2018 Pazar 21:56

Açik ögretim mezununu Belediye Baskani yapar,”al şu milyarlari idare et”dersen,gelinen sonuç baska ne olabilirdi ki?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Çankırı'dan Emine Erdoğan ile Mardin mesaisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımı ile ...
CHP'li Sındır: Faize bütçe var ama emekliye yok!
Sındır, “Tek adam iktidarının yaklaşık 961 milyar TL hacmindeki 2019 bütçesinde, ...
CHP'de o ilçede flaş 'taahhütname' ve 'sandık' hamlesi!
CHP'de yerel seçim takvimi işliyor. Buca İlçe Başkanı Akdağ, yerel seçim ...
 
CHP'li Okan vizyonunu tanıttı: Karşıyaka için proje seli!
CHP Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Taha Okan, Karşıyaka için ...
Erdoğan: Trump, Halkbank için talimat verecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile yaptığı telefon görüşmesine ...
CHP İzmir'de tüm aday adayları bir araya geliyor: Tarih belli oldu!
CHP İzmir İl Başkanlığı, belediye başkan ve belediye meclis üyesi aday ...
 
Şengül'den Kocaoğlu'na jet kontra: Acaba ben farklı şehirde mi yaşıyorum!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
AK Parti'de yerel seçimler aday adaylığı süreci belli oldu
AK Parti MKYK Toplantısı’nda yerel seçim sürecinde aday belirleme ile ...
CHP'li Sertel'den uydu kirası çıkışı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, TÜRKSAT ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri