POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP Genel Başkanı Özel, Ayşe Ateş'le görüşecek
CHP Genel Başkanı Özel, Ayşe Ateş'le görüşecek
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Polis el koydu, silahlar 'Teşkilat'ın çıktı
Polis el koydu, silahlar "Teşkilat"ın çıktı
Panathinaikos'ta Terim dönemi sona eriyor
Panathinaikos'ta Terim dönemi sona eriyor
11 Mayıs 2023 Perşembe - 18:29

Kasapoğlu'ndan CHP'ye liste çıkışı, 'AK Parti'nin potansiyeli yüksek' mesajı!

Yeni dönemde İzmir’den milletvekili adayı olan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Bir TV yayınında Gazeteciler Mehmet Karabel, Sercan Avcı, Abdi Karagözoğlu ve Onur Çakır’ın sorularını yanıtladı. AK Parti'nin İzmir'deki potansiyelinin yüksek olduğunun altını çizen Bakan Kasapoğlu CHP'yi İzmir listesi üzerinden eleştirdi. Kasapoğlu ayrıca Karşıyaka Stadı hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Kasapoğlu ndan CHP ye liste çıkışı,  AK Parti nin potansiyeli yüksek  mesajı!

GERÇEKİZMİR – Yeni dönemde İzmir’den milletvekili adayı olan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Bir TV’de yayınlanan Seçim Özel programında Gazeteciler Mehmet Karabel, Sercan Avcı, Abdi Karagözoğlu ve Onur Çakır’ın sorularını yanıtladı. 

BAKANLIK DÖNEMİ 
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu söze 5 yılık bakanlık dönemini değerlendirerek başlarken, "Türkiye bundan yaklaşık 5 yıl önce yeni bir sistemle tanıştı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile görev aldık. O kabine tarihin en genç kabinesi olarak kuruldu. Yeni bir başlangıçtı.  O günden bugüne hem spor ve gençlik ile ilgili mevcut süreçleri devam ettirme hem de ülkemiz ve yarınlarımız adına yeni açılımları fırsatları ortaya koyma adına çalıştık. Biliyorsunuz o süreçte bakanlığımızı yeniden yapılandırdık. Birimlerin etkili çalışmasına yönelik yeni bir yapılanma ile bakanlığımızın taşra teşkilatı gerekse de merkez teşkilatı ile ilgili yeni bir model ortaya koyduk. Bu noktada son 5 yılda hakikatten bakanlık olarak hizmet üretimimizi kurumsallaşmasına yönelik adımları güçlü bir şekilde attık. Bu genel tabloda binlerce tesisi ile 70 binden fazla insan kaynağı ile her bir ferde ulaşan enerjisi ile bakanlığımız misyonunu ifa ediyor hem de ülkemizin yarınları adına hem umudu olan sporcularını destekliyor. Yansımaları hem İzmir’de hem Türkiye’nin dört bir yanında karşılaştığımız sonuçlar. Bunun sonuçları gençlerimizin teknolojide, bilimde sporda her alanda ortaya koyduğu başarılar. Bize güç veriyor. Özellikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kurum ve kuruluşlar arasındaki işbirlikleri ve bunların güçlü şekilde olması ve ortaya çıkan hızlı karar alma mekanizmaları hızlı sonuçlar sadece bizim bakanlığıma mahsus değil bunların neticelerini görüyoruz. Ülkemiz açısından önemli bir kazanım. Hem bu yapıyı aksayan yönleri ile artıları ile bir analiz sürekli yapılıyor zaten değerlendirmek geliştirerek yola devam etmek asıl olan bu. Dolu dolu 5 yıl geçirdik. Tabi pandemiyi yaşadık. Tüm insanlık için zor bir süreçti. Depremi yaşadık. Her biri önemli felaketler" ifadelerini kullandı. 



"ESAS SORGULANMASI GEREKEN NEDEN ÇEKİLDİĞİ"
Bakan Kasapoğlu günün sıcak ve siyaset gündemine damga vuran gelişmesi, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığından çekilmesi hakkında ise, "İnce’nin çekilmesi ve ne için çekildiği bence esas sorgulanması gereken konu. Siyaset elbette bir demokratik olgunlukla, siyasi nezaketle yürütülmesi gereken bir konudur ben çekilme sonucunun elbette netice olduğunu görüyorum ama nedenlerinin daha belirgin biçimde açıklanması gerektiğini düşünüyorum. Ben tüm beyanlarını dinleme şansım olmadı. Asıl olan neticedir ve ne için olduğudur. Onu sanırım önümüzdeki günlerde kendisi açıklayacaktır" yorumunu yaptı. 

Kasapoğlu, bu gelişmenin hangi adaya yarayacağına yönelik soruyu ise, "Bizim için Cumhurbaşkanımızın ipi ilk tur göğüslemesidir asıl olan. Bu noktada halkımızın teveccühü inanıyorum ki 14 Mayıs’ta sandığa yansıyacaktır" sözleriyle yanıtladı.

İNCİRALTI PLANLARI MESAJLARI 
Kasapoğlu, dün kamuoyuyla paylaşılan İnciraltı planları hakkında ise şu mesajları verdi: 50 yıldır konuşulan bir konu. Geldiğimiz gün itibariyle ele aldık. Çevre bakanımızla birlikte detayları uzun uzadıya çalıştık. En başta Atilla Kaya çok yakın takip ediyor. Halkımızın takip ettiği bir konu. Planlar ne oldu onaylandı. Soyer ile de konuşur, paylaşırız ama burada asıl olan İzmir’in kazanımı. Yıllardı kronikleşen bir sorunun çözümü adına ben bakanımıza teşekkür ediyorum. Burası hem bir rekreasyon alanı olarak sosyal donatıları ile spor imkanları ile çok çok farklı kulüplere tahsis edeceğiz, her bir kulüp altyapısını güçlendirme şansı bulacak. 600 in metre kare bir alan. Termal turizm noktasında bir açılımdan bahsediyoruz. Güzel bir başlangıç olarak İzmir için. Bu anlamda açıklanması İzmirlilerde çok ciddi bir memnuniyet oluşturdu. Onu da en güçlü şekilde hissediyoruz. 
20 yıldır chp iktidarda. İzmir’in cezalandırıldığını chp iddia etti. Kredilere onay çıkmadı vs. 
Böyle bir şey mümkün mü? Hem diğer bakanlıklarımızın hem de Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bu anlamda İzmir’i diğer illerden, belediyelerden farklı tuttuğunu söyleyemem. Bunu vicdan çerçevesinden baktığınızda göremezsiniz. Bizim İzmir’e yaptığımız yatırımlar İzmir’deki projelerimiz, İzmir vizyonumuz hepinizin gözünün önünde cereran eden bir anlayışın tezahürü. İzmir’e yönelik yaptıklarımız, İstanbul otoyolundan bahsediyoruz. İzmir çevre yolu. Çevre yolunun olmadığın düşününü, İzmir’deki kaosu hesap edebiliyor musunuz? İzmir’deki şehir hastanelerimiz, Bayraklı’da pırıl pırıl parlayan yeni bir eser var. Bu mudur cezalandırmak? İşte bu stat. İki dev stat yaptık. Bunlar İzmir’e olan yürüyüşümüzün eserleri. Bunlara devam edeceğiz. Ceza gibi bir ifadeyi kullanmayı dahi uygun görmüyorum. 

"BU KEZ GENÇ BİR EKİPLE İZMİR'İN KARŞISINDAYIZ"
Kasapoğlu, AK Parti'nin İzmir'de neden birinci parti olamadığı ve bu yönde bir tespiti olup olmadığı noktasındaki soruyu ise, "Bu süreçte siz oy oranı olarak geride olduğumuzu ifade ediyorsunuz o konuda haklısınız ama biz hizmette İzmir’de bizden daha çok oy alana partinin önünde olduğumuzu ben göğsümü gere gere ifade ediyorum. İnanıyorum ki bunu bu seçimde farklı bir noktaya taşıyacağız. Çünkü biz anlattığımız takdirde bu noktadaki başarıyı sonuçları daha farklı noktaya çekeceğimize inanıyoruz. Bu gönül hareketi en güzel şekilde bu mesajı anlatması gereken bir hareket. Proje ve yatırımlarımızı halkımızın kafasındaki soru işaretlerine gidermeye yönelik olarak bu anlamda bizim iletişim noktasında kesik kalarak tanıtamadıklarımızı anlatmaya yönelik olarak... İnanıyorum ki bunları telafi ettiğimizde İzmir’deki skorun sandığa daha güçlü bir şekilde yansıyacağını düşünüyorum" sözleriyle yanıtladı. Kasapoğlu ayrıca, "Bu anlamdaki iletişimi daha güçlü tutmamız gerektiğine inanıyorum. Her bir ferdimize ulaşıp, bu anlamda bilgilendirme noktasında bu anlamdaki süreçleri etkin yönetme noktasında adımlar atıyoruz bu seçimde. Önceki seçimlerde de gayret gösterildi ama farklı stratejiler biliyorsunuz iletişim çok dinamik bir konu. Bu kez genç bir ekiple İzmir’in karşısındayız. Her geçen gün değişerek bu anlamda bir iletişim stratejisi ortaya koyuyoruz. Bizim bu noktada İzmir’deki potansiyelimizin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu potansiyeli değerlendirme adına inanıyorum ki bu seçimde farklı bir başarıyı yakalayacağız. İzmirlilerle aramızda gönül köprüsünü güçlendiriyoruz" dedi. 

KARŞIYAKA STADI: 'SİZE YAPTIRMAYACAĞIZ' DEDİLER! 
Karşıyaka Stadı'na ilişkin süreci anlatan Kasapoğlu, "2012'de İzmir'de 3 statla ilgili çalışmalar başladık. Karşıyaka Stadı bizim ilk çalışmasına başladığımız stat. Biz hükümet olarak hiçbir ilimize böyle bir yaklaşımla bakmamız mümkün değil. Biz bu ülkenin her karışına hizmet ederiz, o vatandaşımızın siyasi düşüncesi ne olursa olsun. Sağlıktan spora her alanda ne yaptıysak yankılarını Türkiye'nin her yerinde görürsünüz. Olayları farklı yerlere çekmeye çalışanlara sorun, makro ne projeleri varmış! Statların en güzellerini İzmir'e biz yaptık. Karşıyaka Stadı'nı kim durdurdu? O zamanki Büyükşehir ve Karşıyaka Belediyesi yazışmaları mevcut. Temeli attık, 'Size bunu yaptırmayacağız' dediler. İzmir'e yüzlerce tesis kazandırdık, kazandırmaya devam edeceğiz. Oy aldınız yaptınız, almadınız yapmadınız bizim literatürümüzde yer almaz. Biz 21 yılda 40'tan fazla yaptık. Şu an 5 tanesi devam ediyor. İl dağılımlarına baktığınızda politik bir yere çekemezsiniz. Karşıyaka Stadını biz yapmak istiyoruz dediler, 'tamam' dedik. Gerekirse biz Karşıyaka'da yaparız, hiçbir şekilde bu özveriden kaçmayız. Bu kadar ortaya konulmuş çabayı elbette milletimiz takdir ediyor. Bunu başka yere çekmek isteyenler varsın çeksin. Biz yolumuzdan şaşmayız. Ben Karşıyaka'ya gideceğim, orada bir müjdemiz olacak. Bu şehir spor şehri, efsaneler yetiştirmiş bir şehir. Hizmet ve eser siyasetimiz devam edecek" diye konuştu. 

"HESABINI YAPTIRMAYANLARA SORMAK LAZIM"
"Mimar muvafakatnameyi vermiyor" iddialarını da yanıtlayan Kasapoğlu, "Bizim belediyeye yazdığımız karşılıksız kalan yazılarımız var. Biz yapmak istemesek temel atmazdık, sürece başlamazdık. Biz temeli attık, proje yaptırdık. Onu yaptırmayanlara sormak, hesabını da sormak lazım" dedi. 

ATATÜRK STADI VE ALSANCAK YÜZME HAVUZU 
Gençlik ve Spor Bakanı Alsancak Yüzme Havuzu ve Atatürk Stadı'ndaki yol haritasını ise şu sözlerle anlattı: 
İzmir’de 2 havuz projemiz başladı. Alsancak ve Konak’ta ikisini de en kısa zamanda tamamlayacağız. İlçelerde havuzlar yaptık. Alsancak’taki havuzu aslında daha önce yenileyecektik pandemi nedeniyle süreç kitlenmişti onun önünü açtık. İki olimpik havuz ile süreçler başladı. Birinin inşattı başladı. Havuzlarımız o şekilde en hızlı bir hassasiyetle tamamlanacak. Atatürk Stadı ile ilgili orası devasa bir yerleşke. 17 farklı branş orada antrenman yapıyor. Orada sporcular kamp yapıyorlar. Orasını çok ciddi bir spor vadisi olarak değerlendiriyoruz. Halkapınar Spor Salonu’nu yeniledik. Modernize ettik. Hem statla ile ilgili diğer alanlarla ilgili yen bir takım düşünceler için çalışıyor arkadaşlarımız. Zamanı gelince paylaşılacak. Şu an için durumla ilgili bir değişiklik yok. 

"İZMİRLİLER CHP LİSTELERİNDEN MEMNUN DEĞİL"
İzmirlilerin CHP'nin milletvekili listelerinden memnun olmadığını aktaran Kasapoğlu, "İzmir'in seçmeniyle görüştüğümüzde CHP listelerinden şikayetleri, memnuniyetsizlikleri var. Diyorlar ki, 'Bizim onlara nasıl olsa oy vereceğimizi düşünüyorlar ama bizim hassasiyetlerimizi dikkate alarak yapmaları gerektiğinin dersini vereceğiz' şeklinde konuşuyorlar. Ben de bunu "İzmir seçmenini çantada keklik görüyorlar" sözleriyle dile getirdim" dedi. 

“YSK’NIN KARARLARI ESASTIR!”
Kasapoğlu, bakanlık adaylık sürecinde istifası ve bakanlık kaynaklarını kullanımına ilişkin tartışmasına ilişkin olarak ise, “Türkiye’de seçimleri Yüksek Seçim Kurulu yönetir. YSK bu konuyla ilgili kararını açıkladı. Biz hiçbir şeyi kural dışı olarak yapma gayretinde olmadık, olmayız da. İşin patronu YSK’nın bu noktada ortaya koyduğu düzenlemelerin her biri bizim için esastır ve bağlayıcıdır. Onlara bağlı olma adına da hassasiyetle çalışıyoruz” açıklamasını yaptı. 

 
"Kalbi sizinle atan bir belediye başkanınız var"
 
Kılıçdaroğlu'ndan Rusya'ya çok sert montaj mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Koca'dan Kızılay Başkanı'na istifa çağrısı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde çadır satışıyla gündeme gelen Kızılay'ın ...
CHP'li Nalbantoğlu: O seçim bu seçim değil!
Seçmenin siyasi tercihlerini bu kez farklı bir yaklaşımla gözden geçirmesi ...
CHP'li Aslanoğlu'ndan 'İnce' yorumu: Bizim soframızda herkese yer var!
Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı kararından çekilmesini değerlendiren ...
 
Erdoğan'dan İnce açıklaması: Doğrusu üzüldüm!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesine ...
Oğan: Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, "Türk milletinin aziz evlatları, sonuna ...
AK Partili Kaya'dan Soyer'e video-mesajla 'İnciraltı planı' çıkışı!
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, İnciraltı bölgesinde birinci nesil toprak ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce'ye çağrı!
CHP lideri ve 13. cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi ...
İnce'nin çekilmesine ilişkin CHP'den ilk açıklama!
CHP'den Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesine yönelik ...
Muharrem İnce'ye verilen oylar ne olacak?
Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, bugün yaptığı açıklamayla cumhurbaşkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri