POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
TBMM Genel Kurulu toplantısında bir ilk
TBMM Genel Kurulu toplantısında bir ilk
Sinan Ateş cinayetinde iddianame kabul edildi
Sinan Ateş cinayetinde iddianame kabul edildi
Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma ve devlet nişanı
Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma ve devlet nişanı
Yargıtay Başkanı seçimi: 33. turda da sonuç yok!
Yargıtay Başkanı seçimi: 33. turda da sonuç yok!
9 Mart 2023 Perşembe - 13:52

Kılıçdaroğlu: HDP ile elbette görüşeceğim!

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sürecinde HDP ile görüşme tartışmalarına ilişkin ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu, "HDP ile elbette görüşeceğim, ziyarette ne sakınca olabilir. Tüm partileri ziyaret etmem zaten demokrasinin gereğidir" dedi.

Kılıçdaroğlu: HDP ile elbette görüşeceğim!

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sürecinde HDP ile görüşme tartışmalarına ilişkin ilk kez konuştu. 

Halk.com.tr yazarı Fikret Bila, 13. cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

Bila, "HDP kararını açıkladı" başlıklı yazısında, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı olmasının ardından HDP’yle ilgili başlayan tartışmaya dikkat çekerek, Kılıçdaroğlu'na bu soruyu yönelttiğini belirtti.

"ELBETTE HDP'Yİ ZİYARET EDECEĞİM"

Fikret Bila, Kılıçdaroğlu'nun yanıtını şöyle aktardı:

"CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaptığımız görüşmede öncelikle bu konuyu sordum. HDP’yle ilgili tartışmayı anımsatarak 'HDP’ye gidecek misiniz?' sorusunu yönelttim.

Yanıtı şu oldu:

'Elbette HDP’yi de ziyaret edeceğim. Cumhurbaşkanı adayı olarak, tüm Türkiye’nin, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım iddiasında biri olarak tüm partileri ziyaret etmem zaten demokrasinin gereğidir. HDP’yi ziyaret etmemde ne sakınca olabilir? Meclis’te HDP’li Başkan Vekili’nin yönetimi altında çalışıyoruz. Komisyonlarda HDP’li vekillerle birlikte çalışıyoruz. HDP’yi ziyaret etmem kadar doğal bir şey olamaz. Ben zaten toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışan bir anlayışa sahibim, bunu da uygulamaya çalıştım. Bu yönde çalışmalarım devam edecek.'"

"ÖNCELİĞİMİZ DEPREM FELAKETİ"

Bila, Kılıçdaroğlu'nun ortak adaylık çalışmaları nedeniyle deprem bölgesinde yaşanan felaketi unutmadıklarını ve deprem bölgesine gideceğini de ifade ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu şu değerlendirmeyi yaptı: 'Bizim önceliğimiz deprem felaketidir. Önümüzdeki Salı günü deprem bölgesiyle ilgili olarak yaraları nasıl saracağımıza, depremzedelerin sorunlarını nasıl çözeceğimize ilişkin projemizi kamuoyuna açıklayacağız. Zaten belediyelerimiz, milletvekillerimiz hep deprem bölgesindeler. Vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için büyük çaba harcıyorlar. Bu çalışmalara da ara vermeden devam edeceğiz.'"

"İMAMOĞLU VE YAVAŞ İLE KAMPANYA BOYUNCA BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ"

Fikret Bila, Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanması konusundaki sorusuna yönelik yanıtını da şöyle paylaştı:

“Sayın İmamoğlu da Sayın Yavaş da çok değerli iki arkadaşımız. Çok başarılı iki belediye başkanımız. Sadece belediye başkanı oldukları illerde değil Türkiye’nin neresinde bir sorun olsa hemen o sorunu da çözmek üzere yardıma koşan iki belediye başkanımız. Seçimden sonra cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacakları tarihe kadar belediye başkanlıklarından ayrılmaları gerekmiyor. Böyle bir hukuki zorunluluk yok. Bu nedenle seçime kadar kampanya boyunca da birlikte çalışacağız. Hiçbir sorun yok.”

"ÇÜRÜMÜŞ DEVLET KURUMLARINI YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidar geldikten sonraki yol haritasını paylaştığını da kaydeden Bila, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu, iktidara geldikten sonra temel amaçları olan Türkiye’nin parlamenter sisteme geçmesini sağlayacaklarına da özel bir vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu bu süreçte 'Çürümüş devlet kurumlarını yeniden inşa edeceğiz' dedi. Kılıçdaroğlu, 'Devlet demek kurumlar demektir' diyerek şöyle devam etti:

'Devletin en önemli kurumlarını çürüttüler. Biz yeniden inşa edeceğiz. Yeniden inşa edeceğimiz kurumların başında Anayasa Mahkemesi, yargı, parlamento, Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Varlık Fonu geliyor. Tabii başka kurumlar da var. Hepsini yeniden inşa edeceğiz bu da devletin yeniden inşa edilmesi olacak.'

Kılıçdaroğlu, deprem felaketi nedeniyle seçim kampanyalarını müzikli bir şekilde yürütmeyeceklerini, buna adaylık lansmanında da özen göstereceklerini de sözlerine ekledi." (Cumhuriyet)

 
KYK yurt ücretleri iade edilecek!
 
"Akşener Millet İttifakı'nın çimentosudur!"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''İki başkan formülü kayda değer farkla kazandırıyor''
CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili kamuoyu ...
Bayır'dan 'İzmir depremzede' raporu
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana ...
AYM'den HDP'ye ek savunma süresi!
Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP'nin kapatma davasındaki sözlü savunmasını ...
 
Çıray 'ölüm sayısı' tartışmasını Meclis'e taşıdı: Oktay'a 4 kritik soru!
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, ...
Kılıçdaroğlu adaylık lansmanını iptal etti!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu Pazar yapılması ...
CHP Karşıyaka seçim startını verdi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Başkanlığı, CHP Genel Başkanı ...
 
CHP Bayraklı kadınlar anısına fidan dikti
CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar ...
Gözler Büyükşehir Meclis Grubu'nda: İstifa edecekler mi?
10 Mart'ta alınması beklenen seçim kararı sonrası kamu görevlilerinin ...
Erdoğan, BBP lideri Destici ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile BBP lideri Mustafa Destici bugün bir araya geliyor. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri