POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunan taraftarlardan Fatih Terim'e tepki
Yunan taraftarlardan Fatih Terim'e tepki
61 yaşındaki ev arkadaşını tüfekle öldürmüş
61 yaşındaki ev arkadaşını tüfekle öldürmüş
Suç örgütü çökertildi: 9 gözaltı
Suç örgütü çökertildi: 9 gözaltı
Psikolojik sorunları vardı… Eşini öldürüp, intihar etti!
Psikolojik sorunları vardı… Eşini öldürüp, intihar etti!
20 Nisan 2018 Cuma - 08:49

Kocaoğlu: Belediyecilikte o modele geçilmeli!

Ege Belediyeler Birliği Meclisi'nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gelişmiş demokratik ülkelerde yerel yönetimlerin yetki ve etkisinin artırıldığına dikkat çekerek yerel yönetimlerin güçlendirilmesinin, bölgesel kalkınmanın sağlanmasında da çok büyük etkisi olacağını söyledi. Başkan Kocaoğlu, sadece yasayla verilen görevi yapan değil, kentini kalkındırmayı hedefleyen bir belediyecilik modeline geçilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Kocaoğlu: Belediyecilikte o modele geçilmeli!

Aynı zamanda Ege Belediyeler Birliği Başkanlığı'nı da yürüten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, birliğin Nisan ayı meclis toplantısında önemli mesajlar verdi.

Dünya genelinde bir yönetim krizinin yaşandığına ve gelir dağılımının giderek bozulduğuna dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, "Dünya yönetilemiyor. Bunun ana nedenlerinden biri neoliberal sistem. 200 uluslararası büyük şirket ki, bunların arasında bizim bir tek şirketimiz yok, bugün dünyadaki katma değerin hemen hemen tamamını alıyor. Dolayısıyla böyle bir dünyayı katılımcı demokrasiyle, demokratik yollarla yönetmek mümkün olmuyor. Gelir dağılımından pay almayanlar değişik arayışlara giriyor. Artık dünyanın yeni bir yönetim modeline ihtiyacı var" dedi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, gelir dağılımındaki adaletsizliğin toplumdaki sevgi, saygı, hoşgörü ve barışa zarar verdiğini, insanların sadece ve sadece çıkar penceresinden bakmaya başladığını belirterek, "Anadolu insanın iki özelliği var. Biri sabır, ikincisi yardımlaşma. Bizi ayakta tutan bu iki değeri de maalesef son dönemde giderek kaybetmeye başladık" diye konuştu.

Katılımcı yönetim modeli
Gelişmiş demokratik ülkelerde yerel yönetimlerin yetkileri, gücü ve etkisinin artırıldığına dikkat çeken ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesinin, bölgesel kalkınmanın sağlanmasında da çok büyük etkisi olacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eski deyimle ademi merkeziyetçi yönetimin ne kadar yararlı olabildiği bilimsel çalışmalarla da tespit edilmiş durumda. Yerel yöneticiler olarak hepimiz kentlilere karşı birebir sorumluyuz. Hemşehrilerimizle bire bir muhatap oluyoruz. Merkezi yönetimin, o kentteki ihtiyaçların öncelik sıralamasının düzenlemesinde yerel yönetim kadar bilgi ve deneyim sahibi olması, halkla temas etmesi mümkün değil. Artık dünya katılımcı yönetimi konuşuyor ve uyguluyor. Bununla ilgili akademik çalışmalar yapılıyor. Bu konuda ciddi bir kanaat ve destek var."

Geçmişte yerel yönetimlerin sadece belediye yasasının verdiği görevleri yapmakla yetindiğini dile getiren Başkan Kocaoğlu, "Artık yerel yönetimler, kentlerinin kalkınmasından da, hemşerilerinin yaşam kalitesinin ve gelir düzeyinin artmasından da kendilerini sorumlu görmek zorunda. Ben 14 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Biz kentte katılımcı yönetim modelini uyguluyoruz. Pek çok alanda Türkiye'ye örnek modeller oluşturduk. Başarıyla ilerliyoruz" dedi.

Encümen üyeleri seçildi
Ege Belediyeler Birliği'nin 2018 Yılı Encümeni için yapılan seçimde ise üyeliklere Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Alıcı ve İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik seçildi.

 
Kafe Siyaset'te Avcı ve Dobrucalı'dan çarpıcı değerlendirmeler: Masada erken seçim!
 
Kordon'da çevreci buluşma: 'Çekirdeğe çiğdem deriz ama...'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otobüs sektörü dev fuar için İzmir'i seçti!
Daha önce 6 kez İstanbul'da düzenlenen Otobüs Endüstrisi ve Yan Sanayi ...
Kemalpaşa'da yemekler yarışacak
Kemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 2'incisi düzenlenen Uluslararası ...
Torbalı'da gökyüzü renklenecek
Torbalı Belediyesi'nin her yıl nisan ayında geleneksel düzenlediği uçurtma ...
 
Konak'ta sanata eğitimle destek!
Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde açılan ‘Bir Tablo Bir Öğrenci’ sergisinde ...
Bornova'da 23 Nisan dopdolu geçecek!
Bornova Belediyesi’nce düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ...
'Sakin Şehir'in lezzetleri İstanbul'ın gözde mekanında görücüye çıkıyor!
Hilton İstanbul Bosphorus’un en gözde mekanlarından biri olan Lalezar ...
 
Karşıyaka'da 7'den 77'ye bahar coşkusu
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, önce Zübeyde Hanım Huzurevi’nde ...
Gaziemir'de büyük şenliğe ilk cemre düştü
Bu yıl 21’incisi düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne ...
Pekdaş'tan siyasetin duayenlerine vefa!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ev sahipliğinde Tarihi Havagazı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri