POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kurallara uymayan oto galerilere rekabet cezası
Kurallara uymayan oto galerilere rekabet cezası
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması!
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması!
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
Yunan taraftarlardan Fatih Terim'e tepki
Yunan taraftarlardan Fatih Terim'e tepki
10 Aralık 2018 Pazartesi - 20:35

Kocaoğlu'ndan Meclis'te İZBAN mesajları ve çağrısı

Kocaoğlu'nun Meclis toplantısında gündemi İZBAN grevi oldu. Kocaoğlu, İZBAN'da çalışanlara, yetkili sendikaya ve vatandaşlara seslendi. Kocaoğlu, “Bu kriz ortamında herkes sıkıntılı bir süreç yaşarken bütün kurumların kısa dönemli de olsa en güçlüsünden en güçsüzüne kadar finans, para sıkıntısı yaşadığı bir süreçte yüzde 22 zam fedakarlıkla verilen bir zamdır, bunun kıymetinin bilinmesi gereklidir. Burada grevi sonlandırmalarını ve sözleşmeyi imzalamalarını diliyorum” dedi.

Kocaoğlu ndan Meclis te İZBAN mesajları ve çağrısı

Gizem TABAN/GERÇKEİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı ilk meclisinde gündem İZBAN grevi oldu. İstedikleri zammı alamadıklarından dolayı bugün greve başlayan İZBAN çalışanlarına, yetkili sendikaya  ve vatandaşlara seslenen Başkan Kocaoğlu mecliste yaptığı konuşmada şunları söyledi :

KOCAOĞLU : İŞİ TAKİP ETMEKTEN GERİ DURMADIK

İZBAN grevi konusunda hem meclise hem İzmir kamuoyuna bilgi vermek istiyorum. 2 yıl önce yaptığımız Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerini İzmir Büyükşehir Belediyesi ve başkanı bizzat yürüterek ve bütün şimşekleri üzerine çekerek onaylamıştır. Son gün Ankara’ya gidilmiştir. Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü, bakanlıktan bürokrat arkadaşlarımız orada TÜRKİŞ Genel Başkanı Ergün Atalay bey ile ikimiz karşılıklı konuşarak konuyu hallettik. Toplu İş Sözleşmesi (TİS)gerçekleştirdik. Bu süreci de TCDD genel müdürlüğü yürütsün, yüzde 50 ortağımız diye açıklama yaptım. Bu konuda birebir süreci takip ettim. Bunun iki nedeni vardır. Bir; TCDD’nin de ortak olarak elini taşın altına koyması gerektiğiydi. Sonra yönetim kurulunda bizim muhalefet şerhimize rağmen bir karar alındı. Bir sene başkan bizden oluyor bir sene onlardan oluyor. Kuruluşundan beri olmayan bir karar alınmıştı bizim dışımızda. Ortaklığı zedeleyecek şekilde karar alındı. Buyurun halledin kardeşim dedik. Ama hiçbir zaman işi takip etmekten, izlemekten bir saniye bile geri durmadık. Görüşmeler yaptık. İZBAN şirket temsilcileri arkadaşlarımız ve TCDD’den arkadaşlarımız gitti, görüştü. Ben de geçen hafta TCDD’ye hem bu grev işini hem de İZBAN’la ilgili kuruluşundan beri gelen problemimizi çözmek üzere bir araya geldik. Onu şöyle ya da böyle çözdük. Heyetle konuşarak TİS sürecinin gitmesi gereken noktayı belirledik, mutabık kaldık.

DEVLETİ MİLLETİ KORUMAK GİBİ BİR DÜŞÜNCEM VARDI

Bu işte geri durmamın sebeplerinden bir tanesi de, bugün içinde yaşadığımız ister finanstaki darboğaz, ister kriz, ister sıkıntı deyin, bu süreçte merkezi hükümetin sözleşme için görüşmelerde memur, işçi zamlarında vermeyi düşündüğü, tasarladığı rakamın üzerinde bir emsal teşkil edecek karar içinde olmamak gibi devleti milleti korumak gibi bir düşüncem vardı. Bunu genel müdüre açık açık ifade ettim. Bu konu 2 gün görüşüldü. Enflasyon şu çıkıyor, bu çıkıyor deniyor.  ‘Bugün TİS yapıyoruz, aynı zamanda hükümetin politikasına uygun olması lazım’ diyerek genel müdürü uyardım. Çeşitli görüşmeleri yaptılar. Yüzde 22 zam yapmaya karar verdik. Bu zammı vermemize rağmen grev başladı. Biz, kentte ulaşımdan sorumlu kurum İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli tedbirleri aldık. Devreye taşıtlarımızı sokarak vatandaşlarımızı mağdur etmemek için çalışmalarımızı sürdürdük. Nerede bir sıkıntı varsa oraya koşturarak en az hasarla ilk günü atlattık. Gece sabaha kadar sıkıntı olmaz. Akşam da eve gitme biraz daha zamana yayılır.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Bütün hemşerilerime biz de çeşitli anonslar yaptık. Mümkün olduğu kadar özel araba kullanıp trafiği aksatmamalarını, eğer özel araba kullanması zorunlu ise tek başına gitmemesi, kendi mahallesinden insanları taşımak gibi bir görev yapmasını, mümkün olanların pik saatlerin dışında seyahatlerini yapmasını talep ediyoruz. Bu sıkıntıyı da hep birlikte atlatacağımıza inanıyorum. Herkesin elinden geleni yapmasını diliyorum.

KOCAOĞLU YETKİLİ SENDİKAYA SESLENDİ : KENDİLERİNİ AŞAN SÖZLER SÖYLEDİLER

Herkes zammın tarifini başka yapar. Benim zam tarifim; 1 yıl içinde ikramiyesiyle birlikte ne alıyordu? 100 lira mı alıyordu? Sözleşme başladığından itibaren 122 lira alacak. Sendikacı arkadaşlar 40 tane formül üretir. Onların mesleği, işi bu! Bizde gayet yalın... Kaç para verdik? Yüzde 22 verdik. Herkesin anlayacağı şekilde bir yaklaşımımız var.  Bu dönemde bu zammın yapılması ve bugüne kadar ne İZBAN ne TCDD tarafı şu zammı verdik diye konuşmadık. Sendikacı arkadaşlar böyle bir tavır aldılar. Kendilerini aşan sözler de söylediler. Onun da hatalı olduğunu ifade etmek istiyorum. Sendikal mücadeleyi, hak aramayı belli kurallar içinde yapılmasının doğru olduğuna inanıyorum. Umuyorum biz İZBAN olarak ortağımızla birlikte verebileceğimiz maksimum zammı yaptık. Geri kalan kısım sendikaya aittir. Sendika niye var? TİS yapmak için seçiliyor. Toplu zammı alıyor, dönüyor işçiye oylatıyorum size diyor. Onlara oylatacaksa ben de yaparım. İleriye geriye oynuyoruz. O zaman sendikaya ne lüzum var?

BU KRİZDE BU ZAMMIN KIYMETİNİN BİLİNMESİ GEREKİR

 İşçilerin zamlı ücretlerini almaları hem de kendileri de bu kentin bir sakini olan, kentin kaderiyle kendi kaderini birleştiren, toplu ulaşımda çalışan, vatandaşı taşırken kendi akrabasını, çocuğunu da taşıyan İZBAN’da çalışanlarımıza vatandaşın memnuniyetini arttırmak için bir an evvel çalışmaya geçmesini diliyorum. Bu kriz ortamında herkes sıkıntılı bir süreç yaşarken bütün kurumların kısa dönemli de olsa en güçlüsünden en güçsüzüne kadar finans, para sıkıntısı yaşadığı bir süreçte yüzde 22 zam fedakarlıkla verilen bir zamdır, bunun kıymetinin bilinmesi gereklidir. Burada grevi sonlandırmalarını ve TİS imzalamalarını diliyorum

AK PARTİ’Lİ HASPOLAT SORDU KOCAOĞLU YANITLADI

Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan AK Parti Meclis Üyesi Çağlar Haspolat, Başkan Kocaoğlu’na  “Geçtiğimiz günlerde verdiği bir demeçte İzmir için hala projelerim var demiştiniz. İçinizde kalan yapamadığınız projeniz var mı” sorusunu yöneltti. Başkan Kocaoğlu ise Haspolat’a şu yanıtı verdi: “Zaman zaman aday olmadığımı untuyorum. Kaptırıp gidiyorum. Bu bir alışkanlık! İçimde kalan çok proje var aramadığın kadar ama yaptıklarımdan daha az…”

Bunun üzerine Haspolat stat projeleri konusunu gündeme getirince Başkan Kocaoğlu, “Ben statları yaptım. Bornova’ya yaptım, Göztepe şampiyon oldu. Tire’de yaptım. Şimdi hükümet yapacağız diye Göztepe stadına başladı. Altay, Göztepe devam ediyor. Onlar da bitecek. 2 tane biz yaptık. 2 tane hükümet yapt. Stat yapmak büyükşehir belediyesinin görevi değildi. Merkezi hükümet o zamanlar yapmadığı için biz yaptık.Biz kentin ihtiyacını gidermek için yaptık” dedi.

Kocaoğlu’nun cevabının üzerine Haspolat  “Katı atık bertaraf tesisi ve opera binasını yapamadınız ama yetişmedi. Tramvay Bayraklı’dan geçecek mi” dedi. Başkan Kocaoğlu da, “Opera binası başladı ya kardeşim! Başlayan iş bitmiştir. Bitirmenin yüzde 50’si başlamaktır. Katı atık bertaraf tesisine hiç girmeyelim. Bayraklı da tramvay ilerde geçer. Şuan Karşıyaka tramvayı Çiğli’den oradan da Ata Sanayi’ye ring yapacak” dedi. 

 

 
Foseptiğe düşen ineği itfaiye kurtardı
 
İzmir'de TIR'a çarpan kamyonetin sürücüsü öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü, Buca bölgesinde 500 mm. çaplı hatta meydana gelen ...
Karşıyaka'da STK'larla örnek güç birliği
Karşıyaka Belediyesi tarafından, sivil toplum örgütleri ile işbirliğini ...
Büyükşehir'den grevde ilk gün raporu!
Bu sabah başlayan İZBAN grevi nedeniyle toplu ulaşımda tüm imkanlarını ...
 
GAZİSEM öğrencilerinden Kızılay’a taze kan
Gaziemir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde lise ve üniversite sınavlarına ...
Başkan Kocaoğlu: Beni öldürmeden buradan kimse...
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, 30 bin ağaç dikerek kurdukları İnciraltı ...
Gençlik Merkezi’nde sinema keyfi
Bornova Belediyesi’nin Dost Kart üyesi üniversite öğrencilerine yemekten ...
 
Raylara grev makası: İzmir'de İZBAN'sız günler!
İZBAN’daki toplu iş sözleşmesinde uzlaşma sağlanamaması nedeniyle çalışanlar ...
Bornova 5 yılda yeşiline yeşil kattı!
Kişi başına düşen yeşil alan miktarının 9.34 metrekare ile Dünya stantdartlarının ...
Selvitopu: Karabağlar'ın değişmesine dinamit koymayın
Kent Konseyi'nin genel kurulan katılan Başkan Selvitopu, Karabağlar'da ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri