POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanlık: 469 organize suç örgütü çökertildi
Bakanlık: 469 organize suç örgütü çökertildi
Baba ve oğluna kurşun yağmuru
Baba ve oğluna kurşun yağmuru
İsmail Kartal'dan Cengiz Ünder kararı
İsmail Kartal'dan Cengiz Ünder kararı
Sel sularının içerisinde oyuna devam ettiler!
Sel sularının içerisinde oyuna devam ettiler!
4 Ekim 2017 Çarşamba - 16:03

Konak’ta satış krizine komisyon formülü: 2 başkandan çarpıcı açıklamalar

Halkapınar’daki arazinin Başkent Üniversitesi’ne satış kararı sonrası CHP cephesinde yaşanan krizi çözmek için meclis üyelerinin kendi aralarında komisyon kurma formülü masada! Öte yandan Konak Belediye Başkanı Pekdaş ile CHP Konak İlçe Başkanı Başak’tan krize yönelik önemli açıklamalar geldi.

Konak’ta satış krizine komisyon formülü: 2 başkandan çarpıcı açıklamalar

GERÇEKİZMİR - Konak’ta Halkapınar Mahalesi’nde bulunan 13 bin 234 metrekarelik arsanın belediyeye ait 3 bin 472 metrekaresinin satışına yönelik CHP içinde kriz çıkmıştı.

Eylül ayında gerçekleşen oturumda Halkapınar’da bulunan arazinin belediyeye ait kısmının Başkent Üniversitesi’ne satışıyla ilgili tartışma yaşanmış, meclis mahkemelik olan ve hastane yapılması planlanan alanın satılmasını kararlaştırmıştı.

CHP'de Yalı Grubu’nun rekabet oluşmaması ve satış değerinin düşük kaldığı iddiasıyla satışın meclis gündemine tekrar gelmesi için önerge hazırlığı yapması Ekim ayı oturumu öncesi çatlak yaratmıştı.

CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak’ın olmadığı grup toplantısında meclis üyeleri ile Başkan Sema Pekdaş tartışmış, Pekdaş’ın meclis toplantısına katılmama önerisi kabul görmüştü.

AK Parti’nin tam kadro geldiği meclis toplantısı, Pekdaş ve CHP’li meclis üyelerinin katılmaması nedeniyle yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenmişti.

KOMİSYON KURULACAK
Çözüm bekleyen krizde yeni gelişme yaşanıyor. Meclis üyeleri alanın satışında rekabet ortamının oluşması ve değerinde satılması adına kendi aralarında  bir komisyon kurulması konusunda fikir birliğine vardı. Kurulacak komisyona AK Parti’den de bir üye davet edilecek. Komisyon alanın değeri ve satış konusunda çalışma yapacak. Komisyonun kendi arasında oluşturacağı rapor doğrultusunda satışın yeniden meclise gelip gelmemesine yönelik adım atılacak. 



TARTIŞMALAR DOĞRUYU BULMAK ADINA

Krizle yakından ilgilenen İlçe Başkanı Şakir Başak, komisyon kurulması adına atılan adımı doğruladı. Başak, meclis üyeleri ile Başkan Pekdaş arasında bir problem olmadığının altını çizdi. Başak, “ Meclis grubunun belediye başkanı ile bir problemi yok. Demokrasi gereği tartışmalar yaşanacaktır. Doğruyu bulmak adına bu tartışmalar. Olay çözülecek. Bu mecliste de herkes görecektir. Kendi aramızda meclis üyelerinden oluşan bir komisyon kuracağız. AKP’li bir üyeyi de davet edeceğiz. Satışa konu olan yerle ilgili kamuoyunu rahatlatacağız” dedi.

PEKDAŞ: EKSİK BİLİNMEDEN KAYNAKLANIYOR
Başkan Pekdaş ise tüm sıkıntının eksik bilgiden kaynaklandığını ifade etti.

Pekdaş, “Başkent Üniveristesi’nin Halkapınar’da yer vardı. Hastane için ayrılmıştı. 13 bin metrekarenin 3 bin 400 metrekaresi bizim. Geri kalanı 9 bin 600’ü Başkent Üniversitesi’nin. Hastane için en az 13 bin metrekare alan olmak durumunda. O bölgedeki imar düzenlemesi yapılırken düzenlenmiş. Ortak pay nedeniyle ortaklık söz konusuydu belediyenin. Belediyenin hastane yapma durumu yok. Karşı taraf ‘hastane yapacağız’ dediler ve tahsis istediler. Biz ‘hukuken mümkün değil’ dedik reddettik. Daha sonra satın almak istediler. Satma kararını meclisten geçirdik. Bedel tartışmaları oldu. Açıklama yaptık. Özel bir alan orası. Oradaki bütün emsaller 3,5. Ama bunlara plan kararında 22 bin metrekare inşaat alanı demişler. Emsal 1,63 yapıyor, yarıdan az. Ona vurduğunda oran metrekaresinin 4 bin 650 lira olması gerekiyor. Başkent Üniversitesi bu değer fahiş deyip değerin belirlenmesi için dava açıyor. Ben sadece hastane yapılacak alana değer biçiyorum. Bu husus bilinmediği için yeniden gündeme geldi. Biz konuyu anlatınca konu aydınlatıldı. Bir sıkıntı yok. Bölgenin hukuki özelliğinin eksik bilinmesi nedeniyle karışıklık oldu” diye konuştu. 

 
'Anneler Günü' faciasında kritik rapor: Kazanın sorumlusu...
 
Ankara ile Tahran arasında önemli kararlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur okulları gezdi
Batur, yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Narlıdere’deki ...
Küçük Menderes'e 1.6 milyarlık 'hayati' yatırım
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından ...
Çiğli'de aşure kazanı 'barış' için kaynadı
Çiğli Belediyesi tarafından Muharrem ayı nedeniyle Kasaplar Meydanı’nda aşure dağıtıldı.
 
YTCM'den Gönenç'e anlamlı ziyaret
Bergama Yörük, Türkmen, Çepni ve Muhacirler Derneği (Bergama YTCM) kuruluşunu ...
Başkan Soyer'den Çin'de 'Slowfood' mesaisi
Seferihisar Belediyesi, Soyer önderliğinde 29 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında ...
Başkan Kocaoğlu Buca metrosu için tarih verdi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar'da başlattığı ...
 
Av ve doğa tutkunları Gölpark'ta buluşacak
Expomen Avcılık ve Doğa Sporları Fuarı, 5-8 Ekim 2017 tarihleri arasında ...
İki yaka arası kültür köprüsü: Germiyan Festivali
Çeşme Belediyesi'nin "9 Durak 9 Deneyim" projesi kapsamında düzenlenecek ...
Karşıyaka’dan usta gazeteciye vefa
Yamanlar Mesire Alanı içinde oluşturulan, paintball sahası, tırmanma duvarı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri