POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Rusya barış için kapıyı araladı: Önerilere hazırız!
Rusya barış için kapıyı araladı: Önerilere hazırız!
Özgür Özel’den boş koltuk sorusuna yanıt!
Özgür Özel’den boş koltuk sorusuna yanıt!
Şarkıcı Yıldız Tilbe polis aracına çarptı
Şarkıcı Yıldız Tilbe polis aracına çarptı
4 Şubat 2018 Pazar - 09:05

Kurultaya CHP İzmir bakışı: Başkan ve vekiller ne yorum yaptı?

CHP İl Başkanı, Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan seçilmesinin ardından bir mesaj yayınlayarak, “Şimdi duvarları yıkma, kucaklaşma zamanı; şimdi hak, hukuk, adalet zamanı” ifadelerini kullandı. CHP İzmir Milletvekillerinden de genel başkanlık seçimine yönelik değerlendirmeler geldi.

Kurultaya CHP İzmir bakışı: Başkan ve vekiller ne yorum yaptı?

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 36.Olağan Kurultay Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

Kurultayın ilk gününde genel başkanlık seçimi yapıldı. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile yarışan Kemal Kılıçdaroğlu 790 oyla güven tazeleyerek yeniden genel başkan seçildi.

Seçimin ardından CHP İl Başkanı Deniz Yücel’den de bir mesaj geldi. Yücel Twitter hesabından yaptığı açıklamada CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun adaylık konuşmasının son bölümünde dile getirdiği mesajı yinelerken şu ifadelere yer verdi: Şimdi duvarları yıkma, kucaklaşma zamanı; şimdi hak, hukuk, adalet zamanı…
‘Adalet ve Cesaret Kurultayı’ temasıyla gerçekleştirilen 36. Olağan Kurultayımızda genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçildi. Partimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim.

Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkan seçilmesi sonrası CHP İzmir Milletvekillerinden de değerlendirmeler geldi.



CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Kılıçdaroğlu'nun 790, İnce'nin ise 447 oy aldığı seçim sonucuna dair "Beklenen bir sonuçtu" ifadesini kullandı. Bayır, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için toplanan imza sayısı ile sandıktan çıkan oylar arasındaki farka dikkat çekerek, "Toplanan imza sayısı ile verilen oy farklı. Bu da bazı delegasyonun kendisini sakladığını gösteriyor. İmza desteğini Genel Başkana veriyor ancak oyun bir kısmını götürüp Muharrem İnce'ye veriyor. Bu şekilde kendi mevkiisini koruyor. Bunların hangi bölgeden olduğu tespit edilebilir" dedi.

"PARTİ İNCE'Yİ HARCAMADI"
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da, Muharrem İnce'nin aldığı oy sayısını farklı bir bakış açısıyla yorumladı. CHP'nin, Kemal Kılıçdaroğlu ile bir dönem daha yürümeye karar verdiğini söyleyen Mustafa Balbay, delegelerin Muharrem İnce'yi de harcamadığını kaydetti. Balbay, şunları söyledi:

"Partililer, Muharrem İnce'ye 'Biz aslında seni de partide iyi bir yerde görmek istiyoruz. Partimizin potansiyel genel başkanısın' mesajı verdi."

"KÜÇÜMSENMEYECEK BİR OY"
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 8 yıldır görevde olmasına rağmen aldığı oyun önemli olduğuna değindi. Muharrem İnce'nin aldığı oyun da  küçümsenemayecek bir oy olduğunu kaydeden Sertel, delegasyonun önemli bir kısmının İnce'ye destek verdiğini ifade etti. Sertel, "Bu dikkate alınması gereken bir durum ama Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da 8 yıldır görevde olmasına rağmen aldığı oy hiç küçümsenecek bir oy değil. Hepsini bir arada değerlendirmek lazım. Genel başkanımızın önümüzdeki süreci yeniden değerlendireceğine olan inancım sonsuz. Ama en önemlisi partideki birlik ve beraberlik. Çünkü bırakın partiyi, Türkiye gidiyor. Partinin kendi içindeki uzun süreli ve sıkıntılı çekişmesi, Türkiye'ye zarar veriyor" dedi.

"HAYIR CEPHESİNE ÖNCÜLÜK EDİLMELİ"
CHP İzmir eski milletvekili ve İzmir eski İl Başkanı Alattin Yüksel ise, seçimlerin artık geride bırakılması gerektiğini vurguladı. Kimin seçildiğinden çok nasıl bir örgütlenme yapısının oluşturulduğuna bakmanın daha doğru olacağını söyleyen Yüksel, CHP'yi çok büyük görevlerin beklediğini belirtti. Bundan sonraki süreçte CHP'nin referandumda oluşan yüzde 50'lik 'Hayır' cephesine öncülük etmesi gerektiğini kaydeden Yüksel, "Partinin tepeden tırnağa bütün örgütlenme yapısı gözden geçirilmeli. Ayrıca tutarlı olmak gerekiyor. Duruma göre tavır almak, nabza göre şerbet vermemek gerekiyor. Seçmenleri küstürürüz anlayışı ile hareket etmeyi bırakmalıyız. Sol, sosyalist yapı neyi gerektiriyorsa, açık ve cesurca tavır almak gerekiyor. Yerel yönetimlere de çok büyük görevler düşüyor. Mesela barışı cesaretle savunabilmeliyiz. Kürt sorununun var olduğunu ve bunun çözülmesi gerektiğini açık yüreklilikle söyleyerek buna göre tavır almak gerekiyor. Çok sorunlu bir ülkede yaşıyoruz. Bu nedenle örgütlü ve etkin bir çalışma ortaya koymamız gerekiyor" diye konuştu. (Haber servisi, DHA)

 
Yarımada'ya 'nergis turları' kapalı gişe!
 
Konak'ta 'öykü günleri' zamanı: Bu yılki tema...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de flaş karar: 3 ay anket yok!
Tüm siyasi çalışmalarını, yaptırdığı çarpaz anketlerle belirleyen AK Parti, ...
Liste trafiğinde son dakika kulisleri: İzmir’den sürpriz isimler!
CHP’de Kılıçdaroğlu, İnce ile girdiği yarışı kazanıp yeniden genel başkan ...
CHP Kurultayı’nda İzmir sandıkları raporu: Kime/kaç oy çıktı?
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Yalova Milletvekili İnce ile yarıştığı ...
 
CHP Kurultayı'nda 17 maddelik sonuç bildirgesi
Cumhuriyet Halk Partisi 36. Olağan Kurultay sonuç bildirgesinde 17 madde yer aldı.
Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na 'milli ittifak' daveti
Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'millilik' ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'YPG' çıkışı: Yiğitsen...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Bitlis il kongresinde konuştu. CHP Lideri ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Suriye çıkışı, 'partililere 6 görev' ve İzmir övgüsü!
CHP'nin 36.Olağan Kurultayı'nda konuşan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Açık ...
MHP'de başkanlarla büyük kurultay zirvesi!
"Milli Duruş, Şühedaya Vefa, Millete Beka" sloganıyla 18 Mart'ta yapılacak ...
Deniz Baykal'ın dönüş tarihi belli oldu
Geçirdiği rahatsızlığın ardından yurtdışında tedavi gören CHP önceki Genel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri