POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
2. Lig'de bir garip maç! Şut dahi atılmadı
2. Lig'de bir garip maç! Şut dahi atılmadı
Kurallara uymayan oto galerilere rekabet cezası
Kurallara uymayan oto galerilere rekabet cezası
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması!
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması!
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
8 Mart 2019 Cuma - 12:36

MHP'li Osmanağaoğlu'ndan Millet İttifakı ve Soyer'e salvo!

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Millet İttifakı’na ve ittifakın İzmir Büyükşehir Beldiye Başkan Adayı Tunç Soyer’e yüklenen Osmanağaoğlu, “Sosyal Demokrat olduğunu iddia edenler; demokrasi aşığı İzmir’e, 12 Eylül’cü babasıyla gurur duyan Tunç Soyer’i layık görmüşlerdir” dedi. İl Başkanı Şahin de , “20 ilçeyi hedefliyoruz. Kınık, Kiraz Çeşme... Buraların alayını alacağız” ifadelerini kullandı.

MHP li Osmanağaoğlu ndan Millet İttifakı ve Soyer e salvo!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı’nde basın açıklaması yapan MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ve İzmir İl Başkanı Veysel Şahin gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Millet İttifakı ve İttifakın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Tunç Soyer’e yüklenen bulunan Osmanağaoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik de sert eleştirilerde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi seçiminin alelade bir seçim olmadığını vurgulayan Osmanağaoğlu, Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ‘den de övgü dolu sözlerle bahsettii. İl Başkanı Veysel Şahin ise İzmir’de 20 ilçe belediyesi kazanmayı hedeflediklerini belirtti.

YEREL SEÇİMLER MİLLET İTTİFAKI İÇİN BOZGUN OLACAK
Yerel iktidar bağlamında İzmirlinin taze bir başlangıca ihtiyacı olduğunu belirten Osmanağaoğlu, yerel seçimlerin İYİ Parti ve CHP’nin oluşturduğu Millet İttifakı için bozgun olacağını ifade etti. Millet İttifakı’na yüklenen Osmanağaoğlu, “İzmirli'nin ihtiyacı olan taze bir başlangıçtır. Bu temiz sayfanın açılması için de; İzmirliyi ideolojik çatışmalara mahkûm eden, İzmir’e hizmet değil külfet veren yapıların kirli defterleri açılmalıdır. İzmir’e hizmetkâr değil, hükümdar olmaya alışmış CHP zihniyeti bu kez ağır bir yenilgiye uğrayacaktır. Çünkü bu şehrin sakinleri, denize akan lağımlardan, her an infilaka hazır bekleyen çöp dağlarından, kriz geçirten trafik keşmekeşinden bıkmış, usanmıştır. Üstelik bu yenilgi; sadece CHP’yi yanlış politik okumalarıyla kirleten kadronun mağlubiyeti olmayacaktır. 31 Mart seçimleri; PKK’nın siyasi şubesi, politik oyuncağı HDP ile kol kola yürüyen Zillet İttifakı’nın bütün ortakları için bozgun olacaktır. Çünkü bu kirli beraberliğin küçük ortağı İP; kendilerine kanarak peşlerinden sürüklenen eski dava arkadaşlarımızın umutlarını mezada çıkarıp satmıştır. Onlar ülkücülerin saf duygularını kullanmışlar, öfkelerini kışkırtmışlar ve yol arkadaşlarımızı baba ocağından koparmışlardır. Bunun akabinde de çantada keklik gibi gördükleri milliyetçi çizgideki seçmeni; İzmir’de, İstanbul’da ve yurdun daha pek çok yerinde HDP çizgisindeki adayların ardına vagon yapıp bağlamaya çalışmışlardır” açıklamasında bulundu.

SOYER’E YÜKLENDİ
MHP’li Osmanağaoğlu Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilgili de sert eleştirilerde bulunarak, “En kötüsü de İzmir için söz konusudur. Bizim güzel İzmir’imiz için reva görülen aday da hepinizin malumu; ülkücü katili, hukuk katili, adalet katili, işkenceci Nurettin Soyer’in oğlu Tunç Soyer’dir. Sosyal demokrat olduğunu iddia edenler; demokrasi aşığı İzmir’e, 12 Eylül’cü babasıyla gurur duyan Tunç Soyer’i layık görmüşlerdir. Faşist bir cuntanın oyuncağı olan babası, nasıl ülkücülerin bedenlerine kapanması imkânsız yaralar açtıysa; Tunç Soyer de babasının hukuk dışı uygulamalarını müdafaa ederek yüreklerde iyileşmesi mümkün olmayan yaralar açmıştır. Üstelik Tunç Soyer; Kemal Kılıçdaroğlu’nun PKK çizgisine el sallayan yeni CHP’sine çok uygun bir figürdür. Seferihisar ile kardeş belediye ilan ettiği Diyarbakır Sur Belediyesi’ne hendek süreçlerinde sahip çıkacak kadar; bölücü örgütle sıcak temaslarını sürdürmektedir” diye konuştu.

"KEMAL VE MERAL İKİLİSİ..."
İzmir Büyükşehir Belediye seçiminin önemini vurgulayan Osmanağaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e de göndermelerde bulundu. Osmanoağaoğlu konuşmasında şu ifadelere kullandı: “İzmir Büyükşehir Belediyesi seçimi alelade bir seçim değildir. İşte CHP’ye sızmış ve Mustafa Kemal’in partisini ele geçirmiş bölücü zihniyet yüzünden; 31 Mart 2019 seçimi doğrudan bekayla alakalıdır. Bu Zillet İttifakı’nın başrol oyuncular olan Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener; gırtlaklarına kadar battıkları terör bataklığını gözlerden gizleyebilmek için Türkiye’yi karşı karşıya bıraktıkları beka tehdidini küçümsemeye çalışmaktadır. İP’e oy verenler arasında da, CHP’ye oy verenler arasında da bazı ideolojik kamplaşmaların, siyasi kavgaların neticesinde orada saf tutmuş olan insanlar vardır. Zillet İttifakı’na oy vermeyi düşünen seçmen arasında halis duygularla hareket eden milyonlarca insan vardır. Bunların hiçbirisine terörist demek kimsenin haddi de, hakkı değildir! Terörist olan Zillet İttifakı’na oy veren sıradan vatandaş değildir. Terörist olan “Millet İttifakı” adı altında kurdukları yapıya PKK yandaşlarını dâhil edenlerdir. Teröristler; bu ülkenin çok ihtiyaç duyduğu sağlıklı bir muhalefet cephesi oluşturmak yerine milletin iradesini, muhalif oyları bölücü kafalara teslim edenlerdir. Terörist; kendisinin vaatlerine kanarak, sözlerine inanarak peşine düşen eski ülküdaşlarımızı Nurettin Soyer’in oğluna teslim edenlerdir. Terörist; Mustafa Kemal’in partisine oy vermek amacıyla CHP’yi seçen samimi Atatürkçüleri, PKK’lı adaylara mecbur bırakanlardır. Teröristlerin kimlerle beraber olduğu, kimlerin kimlerle seçime girdiği çok aşikardır. Kemal- Meral ikilisinin bunu inkar etme çabaları beyhudedir.”

CUMHUR İTTİFAKI VURGUSU
AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın milli menfaati seçenlerin adresi olduğunu söyleyen Osmanağaoğlu, Özgür millet şuurunu ve güçlü devlet şiarını paylaşanların çatısı Cumhur İttifakı’dır. Bu milletin asgari müşterekleri, cumhuriyetin temel değerleri bizi birbirimize bağlamıştır. Cumhur İttifakı; diğer unsurları bir araya getiren kâr ortaklığı gibi kapalı kapılar ardında değil, milletin gözü önünde kurulmuştur. Cumhur İttifakı; diğer ittifak gibi şahsi menfaati seçenlerin değil, milli menfaati seçenlerin adresidir” ifadelerini kullandı.

ZEYBEKCİ’YE ÖVGÜ DOLU SÖZLER VE 31 MART MESAJI
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’den övgü dolu sözlerle bahseden Osmanağaoğlu, 31 Mart seçimlerinin İzmir için yeniden doğuş günü olacağını kaydederek şunları söyledi: “Türkiye’nin parlak yarınlarını yükseltecek mimarlardan birisi de kuşkusuz Cumhur İttifakı adayımız Sayın Nihat Zeybekci olacaktır. Onun samimi çalışmaları inanıyorum ki İzmirlinin yüreğinde karşılık bulacak, döktüğü alın teri ve göz nuru İzmirliye can suyu olacaktır. İzmirliyi “şunlar gelirse şöyle olur, bunlar gelirse böyle olur” diye korkutmaya çalışanlar ise hikâyenin sonuna geldiklerini, öcü masallarıyla artık kimseyi kandıramayacaklarını geç de olsa, 31 Mart’ta anlayacaklardır. İzmir’in kafasında oluşturdukları korku atmosferiyle, İzmirlinin zihnine vurdukları prangayla bu şehri sonsuza dek yöneteceklerine inananlar; şu tarihi gerçeği akıllarından çıkarmıştır: İzmirli bir şeye mahkum olmayı, esareti, prangayı asla kabul etmez! İzmirli kendisine takılan prangayı er geç kıracak, bunu şehrine reva görenlerden de hesap soracaktır. İzmirlinin artık “asfalyaları atmış”, şehrini zehirleyenlere karşı vuracağı tokat yaklaşmıştır. Zaman bu zaman, gün bugündür. 31 Mart 2019; İzmir için yeniden doğuş günüdür”

ESKİ BAKANA AĞIR SÖZLER: DOLAP BEYGİRİ
Osmanağaoğlu konuşmasında ayrıca eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan ve şimdilerde Millet İttifakı’na yakınlığıyla bilinen Yaşar Okuyan için çok sert ifadeler kullandı. Osmanağaoğlu, “Başrolleri Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu olan Zillet Kumpanyası’nın bir de figüranları vardır. Bunların bir tanesi ve en pespayesi de CHP yandaşı Halk TV ekranlarında arz-ı endam eden Yaşar Okuyan’dır. CHP’nin kucağından Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye saldırmaya çalışan bu müptezel karakter; “Ülkücüler yargılanırken sen neredeydin?” diye sormaktadır. Şimdi Yaşar Okuyan CHP kucağındaki sıcaklığın ona verdiği rehavetten bir an olsun sıyrılıp şu hususlara kafa yormalıdır. Yaşar Okuyan da şeref, namus, haysiyet kavramlarının zerresi varsa; HALK TV ekranlarına bir sonraki çıkışında ülkücüleri idamla yargılayan Nurettin Soyer’i suçsuz diyerek aklayan Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki göstermelidir. Ayrıca Yaşar Okuyan idamla yargılanmasını bu kadar önemsiyorsa; uğruna idamla yargılandığı partiye hizmet etmek yerine, siyasi kariyerini niçin daldan dala gezerek, kapı kapı dolaşarak geçirdiğini de izah etmelidir. Ülkücülük bir dönem hasbelkader insanın başından geçen askerlik hikâyesi değildir. Ülkücülük ömürlük bir duruş, mezara kadar süren bir duruştur, tavırdır! Bunun farkına varması gereken Yaşar Okuyan ülkücülükle alakalı konuşmayı bırakıp kendisine daha uygun işlerle uğraşmalıdır.  Benim şahsi tavsiyem, Yaşar Okuyan kamuoyuna daha önceden verdiği sözü yerine getirmeli ve “MHP barajı geçtiği takdirde anırırım” vaadini hayata geçirmelidir. Anırması, konuşmasından çok da farklı olmayacak; en azından ahir ömründe tıynetine yakışır bir hareket yaparak tarihe geçecektir. Gezdiği 10 siyasi partide de gittiği yerin bir türlü yenisi olamayan, hala bu kutlu hareketin, Milliyetçi-Ülkücü Hareketin müsveddesi olmanın itibarını kullanan bu “dolap beygirinin” artık gittiği yerin yenisi olması kendisinin hayrına olacaktır” ifadelerini kullandı.

Osmanağaoğlu basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MÜNFERİT BİR OLAY, MÜDAHELE EDİLDİ
Cumhur İttifakı’nın Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Ayda Maç’ın proje lansmanında MHP’li meclis üyesi adaylarının program sonunda sahneye çağrılmasına rağmen çıkmak istememesi ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın ikna etmeye çalışmasına rağmen sahneye çıkmayı reddetmeleri ile ilgili olaya ilişkin açıklama yapan İl Başkanı Veysel Şahin, “Bu münferit bir olaydı, konuşulacak yazılacak birşey değildir. Müdahele edilmiştir. Bir sorun yok. Ufak tefek kırgınlıktır. 4 milyonluk şehirde çalışma yapıyoruz ufak bir olay olmuştur” açıklamasında bulundu.

ŞÖLEN COŞKUSUYLA BİR MİTİNG OLACAK
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İzmir programına ilişkin konuşan Osmanağaoğlu, “Genel başkanımız 17 Mart’ta İzmir ile buluşacak. Tüm halkımızı şimdiden davet ediyoruz. İl başkanlığımız duyuruları yapmaya başladı. 17 martta İzmir’de şölen coşkusuyla bir miting gerçekleştireceğiz. Tüm dava arkadaşlarımızı, bize gönül verenleri davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: BURALARIN ALAYINI ALACAĞIZ
Cumhur İttifakı olarak yerel seçimlerde İzmir özelindeki ilçe belediyesi hedeflerinin 20 ilçe olduğunu belirten İl Başkanı Şahin, “Kınık, Kiraz, Çeşme.... Buraların alayını alacağız” dedi.

DOMATES-PATLICAN FİYATLARINI KONUŞUNLARIN SAMİMİ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ
Yerel seçimlerde sıkça vurgulanan beka sorunu konusuna açıklık getiren Osmanağaolu, “Bir tarafta bu ülkenin milli menfaatlerinin yanında olanların yan yana geldiği bir ittifaktan bahsediyoruz. Bizim gözümüzde diğer tarafta da HDP ile beraber olan şer ittifakından bahsediyoruz. Bunlara sıcak bakmamız söz konusu değil. Bu ittifaka her oy vereni o kategoriye koymuyoruz. Biz onların zillet ittifakıyla ne yapmaya çalıştıklarını anlatmaya çalışıyoruz. Toplumda da bir gerginlik yok. Domates patlıcanın fiyatını konuşanların samimi olmadıklarını düşünüyoruz” diye konuştu.  

BEKA SORUNU TARTIŞMALARINA AÇIKLIK GETİRDİ
“Ülkenin iyi yönetildiğini söyleyen iktidar mensuplarının beka sorunu var, ülkenin kötü yönetildiğini söyleyen muhalefet blokunun da beka sorunu yok şeklindeki açıklamaları çelişki yaratmıyor mu?’ sorusunu yanıtlayan Osmanağaoğlu, “Onu çelişkiyi yaratanlara sormak lazım. Bekaya nereden baktığınıza bağlı. Kandil ağzıyla konuşanların beka sorunu yoktur Kürdistan’da biz kazanabiliyoruz’ demeleri ortada… Beka sorunu yoktur diyebiliyorsunuz. Farklı yerlerden bakıyoruz demektir. Bizim meselemiz, sevdamız başta Türkiye’dir, İzmir’dir. Biz her gördüğümüz gerçeği size anlatmakla mükellefiz. İzmir’de yaşayan insanları aydınlatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİMDEN HEPİMİZ YORULDUK
Cumhur İttifakı’nın 31 Mart yerel seçimlerinde alacağı olası bir kötü sonucun erken genel seçime yol açıp açmayacağının sorulması karşısında konuşan Osmanağaoğlu, “Öyle bir şeyin Türkiye gündeminde olması düşünülemez. Türkiye artık seçimlerden yorulmuştur. Vatandaşlarımızın müreffeh yaşaması için seçim sürecini atlatıp 4 buçuk senelik zamanda ülkenin geleceğiyle ilgili çalışmalara başlanacaktır. Hepimiz son derece yorulduk” dedi.

 
CHP Konak Adayı Batur'dan vefa ziyareti: En büyük emek sizin
 
Ayşen Zeybekci: En modern ulaşım ağı gelecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Konak Adayı Batur'dan vefa ziyareti: En büyük emek sizin
CHP Konak Adayı Batur, 8 Mart Dünya emekçi kadınlar günü dolayısıyla İlkokul ...
Bakan Akar yeni askerlik sistemini açıkladı
Milli Savunma Bakanı Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib'de devriye ...
CHP'li Durmaz'dan kadın dostu kent taahhüdü
CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz “Kadın Dostu Kentler” taahhütnamesini imzaladı.
 
CHP'li Serter emekçi kadınların yanında!
CHP İzmir Milletvekili Serter, “Bu anlamlı günde kadın işçilerimizin yanında ...
CHP'li Engin'den Narlıdereli kadınlara kooperatif sözü!
Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı ...
"Kadınlarımızla sırt sırta mücadele vereceğiz"
CHP’li Polat, Türkiye’nin 149 ülke arasında cinsiyet eşitliğinde 130’uncu, ...
 
Gümüşpala'da Serdal Sandal rüzgarı!
3 seçim ofisini birden hizmete açan, yaklaşık 5 kilometre yol yürüyerek ...
CHP'li Kırgöz'den siyasete dans molası!
CHP Dikili Belediye Başkan Adayı Adil Kırgöz’ün seçim çalışmaları sırasında ...
CHP İl Başkanı Yücel'den kadın iktidarı sözü
CHP İl Başkanı Yücel, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayınlandı. 
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri