POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Maçoğlu köyüne döndü... Arıcılığa başladı
Maçoğlu köyüne döndü... Arıcılığa başladı
Mevsimlik tarım işçilerinin haklarına düzenleme!
Mevsimlik tarım işçilerinin haklarına düzenleme!
ABD'de bir George Floyd vakası daha!
ABD'de bir George Floyd vakası daha!
Lokanta ve kafelerde KDV artışı Resmi Gazete'de!
Lokanta ve kafelerde KDV artışı Resmi Gazete'de!
1 Eylül 2021 Çarşamba - 19:31

Meclis raporu: Konak, Karşıyaka ve Bayraklı'da hangi kararlar alındı?

Konak'ta geçtiğimiz günlerde yaşama veda eden ve İzmir Baba olarak anılan Sancar Maruflu’nun adının Çınarlı’daki Konak Bilim Merkezi’ne verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Karşıyaka'da Atakent Mahallesi’nde bulunan arazinin, “özel eğitim alanına” çevrilmesine yönelik tartışmalı imar planı değişikliği önergesinin açılan dava sonuçlanıncaya kadar gündemde bırakılması oybirliğiyle kabul edildi. Bayraklı'da ise kentsel dönüşüm tartışması yaşandı.

Meclis raporu: Konak, Karşıyaka ve Bayraklı da hangi kararlar alındı?

KONAK'TA MARUFLU'YA VEFA

Konak Belediyesi eylül ayı olağan meclis toplantısı, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Oturumun açılışında, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ağustos ayında Bodrum ve Muğla’da yaşanan yangın felaketlerinde görev alan belediye personelini “Bugün aramızda Konak Belediyemizde çalışan çok değerli on arkadaşımız var” diyerek divan kürsüsüne davet etti. Yangın çalışmalarında görev alan ve yangına arazözlerle müdahale eden Alaattin Oltak, Hanifi Kayhan, Serdar Kılınç, Barış Karaağaç, Kazım Keneş, Ozan Kara, Doğan Yarış, Mustafa Gür, Akar Işık, Orhan Özdemir’e plaket ve armağanları Başkan Batur ve Grup Başkanvekillerince takdim edildi. 

Batur: Kendi ağaçları yanıyormuş gibi çalıştılar

Milas Belediyesi’nden gelen talep üzerine yangın bölgesinde görevlendirilen personelin gece gündüz demeden çalışarak Konak Belediyesi’ni en iyi şekilde temsil ettiklerini ifade eden Başkan Batur, “Bodrum, Marmaris ve Milas’ta çıkan yangınlarda Milas Belediyesi’nin talebi üzerine on arkadaşlarımızı yangın bölgesine göndermiştik. Araçta yatarak, gece gündüz çalışarak Konak Belediyemizi en güzel şekilde temsil ettiler. Kendi evi, kendi bahçesindeki ağacı yanıyormuş gibi çalıştılar. Biz de yangın bölgesine gittiğimizde onları ziyaret etmiştik. Gayretlerini takdir ediyor ve emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İzmir Baba’nın adı Konak Bilim Merkezi’ne verildi

Toplantıda tüm meclis üyelerinin ortak önergesiyle,  geçtiğimiz ay aramızdan ayrılan Sancar Maruflu’nun adının Konak’ta yaşatılması için oybirliği sağlandı. “İzmir Baba” olarak anılan, halkla ilişkiler alanındaki çalışmalarıyla bilinen ve İzmir’de vefa denilince akla ilk gelen isim olan Sancar Maruflu’nun adının Çınarlı Rekreasyon Alanı’nda inşaatı süren Konak Bilim Merkezi’ne verilmesi ve büstünün yapılması önergesi oybirliğiyle kabul edildi. “Konak Belediyesi olarak gururla aldığımız bir karar oldu” diyen Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm meclis üyelerinin ortak önergesi olan bu önergemiz önemliydi. Kentimize ve Sancar Ağabey’imize yakışan bir karar aldık. İnsanları anma, bu kentte emek verenleri vefa ile hatırlama konusunda yıllarca emek vermiş Sancar Ağabey’imize bu vefayı gösteren Konak Belediye Meclisi’ne teşekkür ediyorum.”

KARŞIYAKA'DA TARTIŞMALI ÖNERGE BEKLETİLECEK

Karşıyaka Belediyesi Eylül Ayı Birinci Olağan Meclis Oturumu,Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlığında gerçekleşti.

Karşıyaka’da uzun süredir tartışma konusu olan, mülkiyeti Bilfen Eğitim Kurumları'na ait Atakent'teki parselin Özel Eğitim Alanı ve park olacak şekilde düzenlenmesine yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmaar Planı Değişikliğiyle ilgili önerge’nin  açılan dava sonuçlanıncaya kadar gündemde bırakılması oybirliğiyle kabul edildi.

ÇARŞI’DA KASIM’I İŞARET ETTİ

Karşıyaka Çarşı'nın revizyonu için yapılan çalışmalar hakkında konuşan Başkan Tugay, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile Peyzaj Mimarları Odası, Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir şubelerinin paydaşlığında 90 kişilik öğrenci grubunun, çarşıyla ilgili 10 farklı tasarım hazırladığını açıkladı.

Başkan Tugay şunları söyledi;  "10 farklı tasarımda, meydan ve sokaklarla ilgili farklı farklı projeler var. Hiçbirini, bu tasarımı aynen uygulayalım, diye bakmadık. Hepsinden en iyi parçaları bir araya getirerek, tek proje haline getirmek, sonra esnafımıza ve STK'lara sorup onların da görüşlerini alarak projeyi netleştirmek istiyoruz. Çarşının daha fonksiyonel olması için çabalıyoruz. Kasım ayında, çarşının altyapısıyla üstyapısıyla değişim sürecini başlatmak istiyoruz."

BAYRAKLI’DA DÖNÜŞÜM TARTIŞMASI

Bayraklı Belediye Meclis Toplantısı,  Başkan Serdar Sandal yönetiminde gerçekleşti.  Toplantıda kentsel dönüşüm tartışması yaşandı.

Dilek ve temenni bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, “Bayraklı sınırları içerisinde emsal artırım yetkisi kimde? Noktasal çözüm örnekleriyle polemik oluşturuyor. Kentimizin 1980 yılından kalma imar planları kullanılıyor ve hiçbir değişim yapılıyor. Bu kentte taş üstüne taş konulmaması hayret ediyoruz. Yapı stokunun yüzde 65 kaçak geri kalanı da sağlıklı yapı değil. Emsal artış yetkisi öncelikle yerel belediyelerdedir. Kendi yetkisini kaçınan ve vatandaşların önünü açması gerekiyor. Aksi taktirde, yetkisi kurulacak kentsel dönüşüm daire başkanlığına, Bakanlık tarafından verilecektir. Mevcut yönetimlerle kentsel dönüşüm yapılması mümkün değildir. Ada bazlı emsal dönüşüm yapılması yönünde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunuyorum.  Kredi anlaşması yaptınız. Şuna kadar anlaşması yaptığını söylediğiniz kredi ile ilgili vatandaştan bir başvuru yapıldı mı?” çıkışında bulundu. 

SANDAL'DAN YANIT

Aktaş’a yanıt veren Başkan Sandal şunları söyledi;

“Büyükşehir ile ilgili kısmın Büyükşehir’de konuşulması daha doğru olur. Aslında gerek deprem sürecinde gerekse yerleştirmesine kadar, toplumun büyük bir kısmı büyük bir dayanışmayla bu sorunu çözdük. Tüm Türkiye’ye Bayraklı’dan olabileceğini gösterdik.  Süreçte bütün siyasi partilerin ortak bir çalışma yürütüldü. Bu alanların hiçbirine siyaset girmedi. İlk plan notumuzu oy birliğiyle geçirdik. Aslında ada bazlı yaparsak, yüzde 10 vatandaşın lehine olur dedik. Plan notu bütün siyasilerin müzakeresinin sonrasında usul esaslar Büyükşehir’den geçti. Bayraklı Meclisi, bütün meclislere örnek olacak bir şekilde 8-9 gün içerisinde bu kararı geçirdik.

İŞ Bankası ile yapılan anlaşmanın altında yatan şey birçok vatandaşımızın kerdi alma yetkisi olmaması. Yaş haddi oluyor, kredisi yeterli değil.  Burada dönüşüm sürecinin kilitlenmesine neden olur. Biz, yeryüzünde bulunmayan bir kredi bulduk demiyoruz ki… Ama üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Ödemelerle ilgili belediyenin garantörlüğünü alıyoruz. Müteahhitlerin zamanında hakkedişlerini alması için ve vatandaşın mağdur olmaması için pozisyon alıyoruz.

 Eğer gerçekten bir imar affı çıkacaksa, bu büyükşehir ya da odalardan çıkmayacağı açık bir durum” diyen Sandal, “Oda, bizim Büyükşehir’in usul ve esaslarla ilgili önergesine dava açmış durumda. Biz bu konuyla ilgili önümüzdeki meclisimize bir karar daha getireceğiz. Durum bu iken, bunu  bir daha odalar ya da büyükşehirden geçirme olanağımız yok. Eğer bakanlığımız ya da AK Partili vekillerimizden bir katkı varsa ve netse biz bu kararı alıp, Büyükşehir’e göndeririz. Biz vatandaşın lehine olan ne varsa biz elimizden geleni yaparız. Bir yöntem bulabilirler. Yasalara uygunsa yine biz burada tartışıp, karara bağlarız. Eşgüdümlü hep beraber götürdük. Karşılıklı müzakerelere yaptık. Bayraklı’da ağır hasarlı bina yıkımı kalmadı. Diğer ilçelerde ağır hasarlıları yıkmaya başladılar. Büyükşehir’den yetkisin aldığımız 60 hektarlık Fuat Edip Baksı’da da ortak akılla yürütüyoruz. TOKİ, Bakanlık, müteahhitlerle de görüşüyoruz. Bakanlık’tan rezerv alan istedik. Kafamızın dikine gitmiyoruz” diy

 

 
Başkan Koştu'dan Büyükşehir'e 'doğalgaz çalışmaları' çıkışı!
 
Türkiye'de son 24 saatin verileri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Koştu'dan Büyükşehir'e 'doğalgaz çalışmaları' çıkışı!
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Eylül ayı belediye meclisinde yaptığı ...
Soyer: İzmir'de dayanışmayı yücelttik
Karaburun Bilim Kongresi’nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Çiğli'de yuvarlak masa mesaisi tamam: 10 oturum, CHP üst yönetiminden sunum!
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen İklim Eylem Planı Yuvarlak Masa ...
 
Karaburun'da kıyı temizliği: Araba lastiği de çıktı içecek kutusu da!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Daha temiz bir İzmir” için ...
İzmir'de zabıtanın onur günü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Zabıta Teşkilatının 195. ...
Başkan Sandal'dan aralıksız saha mesaisi!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı'daki mahalle ziyaretlerine ...
 
Başkan Soyer'den vira bismillah!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, av yasağının sona ermesi ...
Büyükşehir bitki atıklarını da ekonomiye kazandıracak
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in atıkların değerlendirilerek ...
Karabağlar'da yurt kayıtları başladı
Karabağlar Belediyesi'nin “sosyal belediyecilik” yaklaşımı kapsamında, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri