POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ve Mbappe ayrılık kararını resmen açıkladı
Ve Mbappe ayrılık kararını resmen açıkladı
Evlilik kredisinde ilk ödeme tarihi belli oldu!
Evlilik kredisinde ilk ödeme tarihi belli oldu!
7 banka artık tek ATM'den hizmet verecek
7 banka artık tek ATM'den hizmet verecek
Ali Koç ve Saadettin Saran bir araya geliyor!
Ali Koç ve Saadettin Saran bir araya geliyor!
17 Mayıs 2023 Çarşamba - 14:56

Mobilya sektörü İzmir'deki dev fuarda buluştu!

MODEKO – 34. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı başladı. Açılışta konuşan Başkan Soyer, İzmir’den sektöre verdikleri destekle hedefledikleri gibi geçtiğimiz yıl ihracat hacminde rekor kırıldığını belirterek, “Odalarımız, birliklerimiz ve üreticilerimizle birbirimize kenetlendik. Ve başardık. Şimdi hedefimiz 5 milyar doları aşmak” dedi.

Mobilya sektörü İzmir deki dev fuarda buluştu!

Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Fuar İzmir’de düzenlenen MODEKO – 34. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ev sahipliği yaptığı açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, milletvekilleri, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“Ülke ekonomimize müthiş katkı sağlıyor”
Türkiye’nin mobilya sektöründe önemli üretim ve ihracat potansiyeline sahip olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bizim hedefimiz bu potansiyeli, çok daha iyi yerlere taşımak. MODECO fuarımız işte bu noktada sektörümüze büyük bir değer katıyor. 2021 yılında ülkemizin mobilya sektöründeki ihracatı 4,3 milyar dolardı ve tüm zamanların rekoru kırılmıştı. 2022 yılında sektöre İzmir’den verdiğimiz destekle sektörün ihracat hacminde yeni bir rekor kırmayı hedefledik. Bunun için odalarımız, birliklerimiz ve üreticilerimizle birbirimize kenetlendik. Ve başardık… Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin geçen yıla ilişkin açıkladığı ihracat verilerine göre ülkemizin mobilya ihracatı yüzde 11,2 artarak 4,8 milyar dolar oldu. Şimdi hedefimiz 5 milyar doları aşmak. Bu tablo gösteriyor ki mobilya ihracatımız pandemi sonrasında hiç durmadan aralıksız büyüyor. Bu da ülke ekonomimize müthiş katkı sağlıyor” dedi.

Ortak akıl vurgusu!
2021 verilerine göre 538,4 milyon dolar ile en çok ihracatın Irak’a yapıldığını hatırlatan Başkan Tunç Soyer, “Irak’ı 402,5 milyon dolar ile Almanya ve 243,7 milyon dolar ile İsrail takip ediyor. Ardından ABD ve Fransa geliyor. Sektörün dünya pazarındaki gücünü artırma konusunda MODEKO fuarımızın katkısı, bizlere büyük gurur veriyor. Elbette bununla yetinmiyoruz. Hedefimiz belli. Dünyanın en çok ihracat yapan ilk 5 ülkesinden biri olmak ve bu sürece İzmir’in güç vermesi. Çünkü şehrimiz, fuarlar şehri. Bu sektörün ileri gitmesinde ortak akıl yaratılmasının da çok büyük payı var. Ticaret Bakanlığı’ndan KOSGEB'e, Büyükşehir Belediyemizden odalarımıza herkesin katkısı var. Ne zaman ki ortak akıl büyüyor genişliyor, başarı da artıyor” dedi.



Bakan Kasapoğlu, Fuar İzmir'deki organizasyonun açılışında yaptığı konuşmada, İzmir'in sanayisi, turizmi ve tarımıyla her alanda marka şehir olduğunu ifade etti.

Kentin, spor altyapısı ve yetiştirdiği sporcularla bir "spor şehri", üniversiteleriyle de "gençlik şehri" niteliği taşıdığını da kaydeden Kasapoğlu, gayelerinin İzmir'in marka değerini daha da yükseltmek olduğunu söyledi.

İzmir'in üreten bir şehir olduğunu dile getiren Kasapoğlu, "İzmir'in her alandaki yükselişi, her sektördeki kazanımları, bizler için gurur vesilesidir. Aynı zamanda bu kazanımları daha yukarı taşımak bir misyondur, sorumluluktur." ifadesini kullandı.

Mobilya sektörünün hedefleri için el ele verilmesi gerektiğini vurgulayan Kasapoğlu, sektörde hedeflenen çalışmaları, planları, stratejileri devlet ve hükümet olarak gerçekleştireceklerini kaydetti.

Diğer konuşmacılar
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir ve fuar kelimelerinin birbiriyle özdeşleştiğini söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Torbalı'daki organize sanayi bölgesine 715 bin metrekarelik alan tahsis edildiğini anımsatarak, "Bu rakam, sektör için düşük. Bölgede yeni planlama çalışmaları başlattık, tekrar bir bu kadar alanı da kazandırmak için." diye konuştu.

300'ün üzerinde firma
300’ün üzerinde firma ve 750’nin üzerinde markanın yer aldığı MODEKO, 50 bin metrekarenin üzerinde dev bir alanda düzenleniyor. MODEKO’da bahçe mobilyaları, ev-ofis mobilyaları, mobilya aksesuarları, bebek-genç mobilyaları, yatak-baza-başlık ürün grupları başta olmak üzere eşsiz konseptleri ve yenilikçi ürünler, ilk kez görücüye çıkacak. 27 ülkeden alıcıları ağırlayacak fuarda, Ticaret Bakanlığı ve EİB koordinasyonunda fuar süresince katılımcı firmalar ile yabancı alıcılar ikili iş görüşmeleri yapılacak. Nobel Expo ve Efor Fuarcılık iş birliğinde düzenlenen MODEKO'ya Avrupa’dan Güney Amerika’ya, Körfez’den Afrika ve Ortadoğu’ya kadar 35 ülkeden 25 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi gelmesi bekleniyor.

 
Soyer'den ortak akıl vurgulu İnciraltı planı çıkışı!
 
5 kişinin öldüğü silahlı kavgada 9 tutuklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2023'ün ilk çeyreğinde işsizlik oranı tek haneye indi
TÜİK verilerine göre işsizlik oranı 2023 yılı birinci çeyreğinde bir önceki ...
Merkez Bankası'ndan dövizde yeni adım
Merkez Bankası, bankalarda gerçek kişiler için dövizden TL'ye dönüşüm ...
Seçim sonrası ekonomi senaryoları
Seçim sonrasında Erdoğan’ın yeniden kazanma ihtimalinin artması ile birlikte ...
 
İzmir'de konut satışında sert düşüş!
TÜİK verilerine göre 2022 yılı Nisan ayında İzmir’de 8 bin 459 olan konut ...
Kredi kartıyla avans çekimi için yeni karar
Merkez Bankası, kredi kartlarıyla yapılan nakit avans çekimi ve kuyum ...
AB'den Türkiye'deki seçimlerle ilgili değerlendirme
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Türkiye'de ...
 
We-Cycle seminerleriyle de fark yarattı
Bu yıl ikincisi düzenlenen We-Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri ...
Marble İzmir için geri sayım sürüyor
Doğal taş sektörünün en büyük küresel buluşması Marble İzmir - Uluslararası ...
MAST Fuarı denizseverlerden büyük ilgi gördü
Fuarizmir’de bu yıl ilk kez düzenlenen MAST-Marine Saloon Trade Tekne, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri