POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
9 Nisan 2021 Cuma - 09:21

O ilçede 'çöp' tartışması tam gaz: CHP'den AK Parti'ye sert yanıt!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’in Gölova Mahallesi’nde yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisiyle ilgiyi AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı’nın “Çöp tesisisin yeri uygun değil” açıklamalarına tepki CHP Menderes İlçe Başkanı Kemal Koç’tan geldi.

O ilçede  çöp  tartışması tam gaz: CHP den AK Parti ye sert yanıt!

CHP Menderes İlçe Başkanı Kemal Koç, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı’nın Menderes’e yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisiyle ilgili açıklamalarına cevap verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’in Gölova Mahallesi’nde yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisiyle ilgiyi AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı’nın “Çöp tesisisin yeri uygun değil” açıklamalarına tepki CHP Menderes İlçe Başkanı Kemal Koç’tan geldi. Koç yaptığı açıklamada, Artcı’nın yalan beyanlarda bulunduğunu ifade etti.

Siyasi rant elde etmek istiyorlar
AKP’nin Menderes halkını kandırdığını kaydeden CHP Menderes İlçe Başkanı Kemal Koç, “AKP Menderes İlçe Başkanı Sayın Süleyman Artcı ‘ çöp tesisinin yeri uygun değil’ diye açıklama yapmış. Soruyorum Sayın Süleyman Artcı’ya, bu yeri katı atık bertaraf tesisi yapılması için CHP’mi belirledi yoksa temsil ettiğiniz AKP iktidarı mı belirledi? Menderes halkını kışkırtmaya çalışıp siyasi rant elde etmek için yalan beyanlarda bulunmak Menderes’e bir fayda getirmeyecektir. Kendisini gerçekleri konuşmaya davet ediyorum. Güzel ülkemizin en verimli topraklarına maden ocakları kurduracaksın, hidroelektirik santralleri kurduracaksın, jeoelektrik santralleri kurduracaksın, memleketin toprağını, havasını, suyunu zehirleyeceksin, Gölova’ya katı atık bertaraf tesisi kurun diye arazi vereceksin sonra bütün suçu CHP’ye, belediye başkanımız Mustafa Kayalar’a atacaksın. Tarım ve Orman Bakanlığı Gölova’daki araziyi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne katı atık bertaraf tesisi yapması için verirken neden itiraz etmediniz? Menderes ovasında tarımın beli kırılıyor, hiç bir destek yok, traktörler, tarlalar icralık, çiftçiler, hayvan besicileri destek bekliyor, yemin çuvalı olmuş 140 lira bunlardan bahsetmiyorlar” dedi.

Bu oyun bozulacak
Katı atık bertaraf tesisi için Orman Bakanlığı’nın yer tahsisi yaptığını kaydeden CHP Menderes İlçe Başkanı Kemal Koç, “ 22 Mart 2021 Pazartesi günü Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’yi, 5 Nisan 2021 Pazartesi günü İzmir İl Tarım ve Orman Şube Müdürü Sayın Ensun Altunoğlu’nu ziyaret ettiğinizde yerin katı atık bertaraf tesisi için tahsisini neden iptal ettirmediniz? Gelinen süreçte tesisin yapılıp yapılmaması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olumlu ya da olumsuz çed raporu çıkartacak. 22 Ocak 2021 Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürü Sayın Ömer Albayrak’a ziyarete gittiğinizde çed raporunun olumsuz çıkmasını talep ettiğinizi ispat edebilir misiniz? Marinayı biz yapıyoruz diyorsunuz, ama katı atık bertaraf tesisinin çed raporuna ret çıkartıyoruz, tahsis edilen arazinin kontratını fes ettiriyoruz diyemiyorsunuz. Çünkü tiyatro yapıyorsunuz. Eminim ki çed raporuna perde arkasından onay verdireceksiniz. Ama kamuoyu karşısına engel olmaya çalıştık, halkın yanında durduk imajı vereceksiniz. Emin olun Menderes halkı oyununuzu bozacak, kendinizin yazıp oynadığı bu tiyatro size puan kazandırmayacak ve maskeniz düşecek” diye konuştu.

 
Yangın kabusu: Tek katlı ev küle döndü!
 
Bucalı Romanların nikah mutluluğu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İl Başkanı Sürekli'den Foça mesaisi
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli İzmir’in Foça İlçesi’nde temaslarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli aşı mesajı
D-8 Teşkilatı 10. Zirve Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
AB ziyaretinde protokol tartışmasına açıklama
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Başkanlarının Türkiye ziyareti ...
 
CHP'li Beko'dan 'kriz' tepkisi: Böyle gitmez!
Mobilya Sektörünün içinde bulunduğu ağır krize dair açıklamalarda bulunan ...
CHP İzmir'den 'esnaf buluşmaları' raporu: İşte acil çözüm bekleyen başlıklar!
CHP İzmir İl Başkanlığı, yaklaşık bir buçuk aydır sürdürdüğü esnaf buluşmalarını ...
Erdoğan'dan normalleşme mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, corona virüsle mücadele kapsamında ''Ramazan ayındaki ...
 
Başkan Sengel, 'Lider'e o projeyi anlattı, açılış için söz aldı!
Selçuk Belediye Başkanı Sengel, Ankara'ya giderek CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu ...
Basın kartı olmayan gazeteciler için aşı çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili Sertel, “Basın kartı olanlara aşı olmayanlara yok ...
Erdoğan'dan CHP'ye 'İzmir' çıkışı: Bugüne kadar en ufak yatırımı var mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısı konuşmasında CHP ve CHP Genel Başkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri