POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Psikolojik sorunları vardı… Eşini öldürüp, intihar etti!
Psikolojik sorunları vardı… Eşini öldürüp, intihar etti!
Ege Denizi'nde korkutan deprem
Ege Denizi'nde korkutan deprem
Özgür Özel'den, Göztepe için tebrik!
Özgür Özel'den, Göztepe için tebrik!
Nijerya'da bombalı tuzak: 25 kişi öldü
Nijerya'da bombalı tuzak: 25 kişi öldü
29 Şubat 2024 Perşembe - 11:25

Olaylı İzmir derbisinde kahreden rapor da dava dosyasında!

Göztepe-Altay arasında oynanan maçta tribünden atılan fişek sonucu yaralanan Göztepeli taraftarın yüzündeki izin "sabit iz" niteliğinde olduğuna dair hazırlanan adli tıp raporu dava dosyasına dahil edildi.

Olaylı İzmir derbisinde kahreden rapor da dava dosyasında!

Spor Toto 1. Lig'de geçen sezon Göztepe-Altay arasında oynanan maçta tribünden atılan fişek sonucu yaralanan Göztepeli taraftarın yüzündeki izin "sabit iz" niteliğinde olduğuna dair hazırlanan adli tıp raporu dava dosyasına dahil edildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı, biri tutuklu 23 sanığın yargılandığı davanın görüldüğü İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesinin talebi üzerine Mehmet Çakır hakkında rapor düzenledi.

Olaydan 1 yıl sonra alınan raporda, hastanın yaralanma sonucunda yüzünde oluşan izin "sabit olup olmadığı", hastanın "duyularında veya organlarından birinin işlevinin sürekli yitirilmesi ya da zayıflaması niteliğinde olup olmadığı" hususları değerlendirildi.

"Yemek yemede zorlanıyorum"
Mehmet Çakır'ın, son yakınmalarına da raporda yer verildi. Çakır'ın sağ tarafta dişleri olmadığı için gıdaları sol tarafla çiğnediğini, katı gıdaları yutmakta sorun yaşadığını, ıslatarak yemek zorunda kaldığını ve solunumuyla ilgili bir yakınması olmadığı" şeklindeki sözleri raporda yer aldı.

Muayene bulgularına yer verilen raporda, Çakır'ın yüzündeki 2 lezyonun konuşma mesafesinden seçilebildiği, ilk bakışta dikkat çektiği, mimik hareketleriyle belirginleştiği, diğer lezyonun da hastanın başını sola çevirince konuşma mesafesinden seçilebildiği ifade edildi.

Çakır'ın üst ekstremite (kollar) fonksiyonlarının kaybının değerlendirilmesinde ise "Kişinin sol üst ekstremite engellilik oranı yüzde 13 olarak hesaplanmıştır." ifadesi yer aldı.

Raporun sonuç bölümünde şu ifadelere yer verildi:

"Tıbbi bilgilerin incelenmesi, muayene bulguları ve ilgili ana bilim dalından istenilen konsültasyon yanıtının değerlendirilmesi sonucunda, hastada 27 Kasım 2022'de meydana gelen yaralanmanın çiğneme ve sol üst ekstremite fonksiyonlarının sürekli zayıflaması niteliğinde olduğu, hastada yüz sınırları içindeki olayla ilgili lezyonların yüzde sabit iz niteliğinde olduğu tıbbi kanaatinde varılmıştır."

Gönderilen rapor, İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesinin dava dosyasına girdi. Sanıkların yargılanmalarına 13 Mart'ta devam edilecek.

Davanın geçmişi
Gürsel Aksel Stadı'nda 27 Kasım 2022'deki müsabakanın 20. dakikasında, Altay taraftarlarının bulunduğu bölümden F.E, Göztepe seyircilerinin olduğu bölüme yanıcı madde fırlatmış ve Mehmet Çakır yaralanmıştı.

Olay nedeniyle müsabakanın 22. dakikada durdurulmasının ardından, Göztepe taraftarı Mehmet Nihat A, eline geçirdiği korner bayrak direğiyle Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e saldırmıştı.

Olaylar sonucu hakemin isteğiyle futbolcular soyunma odasına gitmiş, yaklaşık 25 dakika beklemenin ardından müsabaka tatil edilmişti.

Mehmet Nihat A. "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suçlarından tutuklanmış, bir süre sonra tahliye edilmişti. Mehmet Nihat A. hakkında yürütülen soruşturma sonunda, sanık hakkında 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı.

Tribüne atılan fişek bir kişinin yaralanmasına ilişkin soruşturmada ise gözaltına alınan 23 kişiden 19'u tutuklanmış, daha sonra 18'i adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca 23 sanık için hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık F.E'nin, işaret fişeğinin binlerce kişinin bulunduğu Göztepe tribünlerine doğru hedef gözetip ateşleyerek "kasten öldürmeye teşebbüs", "tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarına sokmak ve kullanarak müsabaka düzenini bozmak", "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından hapsi istenmişti.

Diğer sanıkların da "kasten öldürmeye teşebbüs suçuna yardım", "tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarına sokmak" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından cezalandırılmaları talep edilmişti.??????? (AA)

 
Başkan Kırgöz’e Yaylayurt’ta coşkulu karşılama
 
Depremzedeler üzerinden 2 milyarlık ilaç vurgusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kara Kartal yarı finale yükseldi!
Beşiktaş ile Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde karşı karşıya ...
Menemen FK pes etmeyecek!
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta son olarak deplasmanda Kastamonuspor'a 1-0 ...
Yeni başkan ayağının tozuyla borçları temizledi!
İzmir temsilcisi Karşıyaka'da geçen hafta başkanlık görevine İlker Ergüllü'nün ...
 
Göztepe ikinci yarıda zirve yaptı!
1'inci Lig'de bitime 10 maç kala Süper Lig yarışında en yakın rakibi Kocaelispor'a ...
TFF istifayı duyurdu: MHK'da görev değişikliği
TFF, VAR'dan sorumlu MHK Başkan Vekili Tolga Özkalfa'nın görevinden istifa ...
Fenerbahçe'den Türkiye Kupası'na veda
Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde Fenerbahçe, deplasmanda ...
 
U16 oyuncularına saldıran holigan tutuklandı!
U16 Gelişim Ligi'nde Bornova 1877-Altay arasında Bornova İlçe Stadı'nda ...
Arkas Spor 13 yıl sonra final aşkına!
Voleybolda CEV Kupası Yarı Final ilk maçında evinde Almanya ekibi SVG ...
Karşıyaka vazgeçmeyecek!
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta Ergene Velimeşespor'la deplasmanda 2-2 berabere ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri