POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
2. Lig'de bir garip maç! Şut dahi atılmadı
2. Lig'de bir garip maç! Şut dahi atılmadı
Kurallara uymayan oto galerilere rekabet cezası
Kurallara uymayan oto galerilere rekabet cezası
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması!
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması!
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
10 Mart 2024 Pazar - 14:27

Optic World İzmir Fuarı'na yoğun ilgi

İZFAŞ tarafından, ilk kez düzenlenen Optic World İzmir-Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuarı, ilk iki gününde yerli ve yabancı sektör profesyonellerinden büyük ilgi gördü. Optic World İzmir'de, bir yandan optik sektöründeki ürünler, teknolojik gelişmeler ve trendler sergilenirken bir yandan da farkındalık oluşturan etkinlikler ve söyleşiler de gerçekleştiriliyor.

Optic World İzmir Fuarı na yoğun ilgi

Optik sektörü, ilk kez düzenlenen Optic World İzmir Fuarı'nda bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından, İzmir Ticaret Odası 32. Gözlükçülük Meslek Komitesi'nin önerisi ve öncülüğü ile 3. Bölge Optisyen-Gözlükçüler Odası katkılarıyla hayata geçirilen Optic World İzmir-Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuarı, ilk iki gününde sektörün profesyonellerinin yoğun ilgisiyle karşılandı. Yalnızca Türkiye'nin farklı illerinden değil gerçekleştirilen B2B programıyla da Bulgaristan, Kosova, Kırgızistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden 100'ün üzerinde sektör profesyoneli fuarı ziyaret edip görüşmelerde bulunarak iş birliği anlaşmalarına imza attı. Optic World İzmir'de, optik ve güneş gözlüğü çerçeveleri, gözlük camları, kontakt lensler, oftalmolojik cihazlar, gözlük aksesuarları, atölye ve laboratuvarlara yönelik ekipman ve aletler, makine ve hizmetler yer alırken düzenlenen fuar kapsamında söyleşiler de düzenleniyor. 'Optisyenlik Mesleğinin Geleceğinde Gençlerin Rolü' başlıklı söyleşide, Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Genel Başkanı Ergün Karaçanak, Gözkoop Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Nuri Gizer, Optik Sektörü Eğitim Danışmanı Volkan Erkul ve Bursa Optisyen-Gözlükçüler Odası Genç Optisyenler Komisyonu Başkanı Furkan Özaltolmaz konuşmacı olarak yer aldı.

'ANA HEDEFİMİZ SAĞLIĞA HİZMET VERMEK'

Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Genel Başkanı Ergün Karaçanak, fuarcılıkla ilgili çok büyük tecrübesi olan İzmir'de böyle bir fuarın yapılmasının çok önemli olduğunu belirterek, sektöre yapılacak her katkının ülke ekonomisine de yapılan büyük bir katkı olduğunu vurguladı. Karaçanak, "Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Yasası 2019 yılında hayata geçmesine rağmen Türkiye'de meslek kanunu olan sayılı mesleklerden biriyiz. Mensubu olduğunuz ya da olacağınız bu meslek için 1940 yılında 3958 Sayılı Gözlükçülük Hakkında Kanun konulmuş. Düşünün ki gözlüğün ve gözlükçülüğün o yıllarda bile ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bizim yaptığımız iş ticaret gibi görünse de ana hedefimiz sağlığa hizmet vermektir" dedi.

'ÇOK ULUSLU FİRMALARLA REKABET ETMEK ZORUNDASINIZ'

Gözkoop Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Nuri Gizer, "Bu meslekte rekabet önemlidir. Ancak buradaki rekabeti olumsuz anlamda kullanmadım. Rekabet, alışık olduğunuz bir şeyde yetkinliğe çalışmanızdır. Bugünün dünyasında artık çok uluslu firmalarla rekabet etmek zorundasınız. Türkiye pazarı bu meslekte uluslararası sermayenin ilgi alanına açılmıştır. Gitmek istediğiniz bir hedefiniz varsa, bu işi seviyor, yapmak istiyorsanız sayısız yol var. Bir yerde yanlış yoldan gidiyor olmanız hedeften vazgeçmenizi gerektirmez. Muhakkak yeni bir rota ile yeni bir hedefe yönelmeniz gereklidir" ifadelerini kullandı.

'SİZ GENÇLER BİZLERDEN ÇOK DAHA ÖNDE VE ŞANSLISINIZ'

Optik Sektörü Eğitim Danışmanı Volkan Erkul, etkinliğe katılan gençlere seslenerek, "Sektördeki en büyük açık bana göre gelişmiş insan kaynağı. Bu noktada sizlerin kendinizi geliştirmeniz çok önemli. Bu gelişimle ilgili yapabileceğiniz ilk şey ise kendi teşhisinizi koymak, hangi yönlerinizle daha iyisiniz, hangi taraflarınızda eksikleriniz var, kendi röntgeninizi çekmeniz gerekli. Sektör hızla ve sürekli gelişiyor, çeşitleniyor. Sektörde bugün çok fazla ürün gamına sahibiz. Doğru cam, doğru gözlük çok önemli. Ürün ve marka çeşitliği, teknolojik gelişmeleri ve ar-ge konusunda inanılmaz önde olan sektörüz biz. Bize gözlük almaya gelen insanlara ekstra faydalar sunabilecek ürün bilgisi ve çeşitliliği anlamında donanımımız var. Bence sizlerin bizden sonra geliştireceğiniz şey, insanların gözlük kullanma ile ilgili bilinçlendirilmesi. Sizlerden gözlük almaya gelen her insanın doğru gözlük ve camın, ona sağlayacağı ekstra faydalarla gözlüğe olan bakış açısını değiştirmeniz lazım. Yaptığınız işin kıymetinin farkına varın. Sizin bu sektöre katabileceğiniz en büyük farkın ürün ve marka çeşitliliğini doğru kullanıp artırmak konusunda çaba sarf etmeniz olacaktır" açıklamalarında bulundu.

Bursa Optisyen-Gözlükçüler Odası Genç Optisyenler Komisyonu Başkanı Furkan Özaltolmaz da fuarın gerçekleşmesini sağlayanlara teşekkür ederek bu alanda eğitim alan öğrenciler için de büyük fırsatlar sunduğunu dile getirdi.

Oyunlarla farkındalık yaratılması amaçlanıyor

Fuar kapsamında gerçekleştirilen farkındalık oluşturan oyunlar ve sergi de ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Optidart oyunuyla ziyaretçiler, görüntüyü saptırma özelliği olan prizma merceklerle hazırlanmış gözlüğü kullanarak gözlük montajında ortaya çıkabilecek prizmatik etki hakkında bilgi sahibi olurken Renkli Sayılar oyunuyla farklı renk düzenine göre hazırlanmış test ile hem renk körlüğü hakkında bilgi sahibi olurken hem de kırmızı ve yeşilin nasıl ayırt edilebildiğini öğrenme fırsatı buldu. Kör Nokta oyunuyla ise merkezi görmeyi zorlaştırarak kişilerin yaşam konforunu olumsuz etkileyen Sarı Nokta hastalığı hakkında bilgi sahibi olup hastalarla empati yapılabilmesi amaçlandı. Özel olarak hazırlanan Karanlık Oda düzeneğiyle de görmenin, ışığın ve kontrastın önemi vurgulandı. Fuar kapsamında, ayrıca, Acıbadem Üniversitesi Uzman Öğretici Turgut Çakar küratörlüğünde 'Amacına Göre Gözlük Sergisi' de düzenleniyor.

Öte yandan fuar; Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (İEOSB), Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği (TOGB), 3. Bölge İzmir Optisyen-Gözlükçüler Odası (İOGO) tarafından destekleniyor.

 
Erdoğan Gündoğdu Meydanı’ndaki katılım sayısını açıkladı!
 
Tugay'dan işsizlik ve yoksulluk çıkışı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baharat sektörü iki Turquality Projesi ile büyüyecek
Ege İhracatçı Birlikleri tarafından 6 yıldır TURQUALITY Projesi yürütüldüğünü ...
Kirada yüzde 25 zam sınırı uzatılacak mı?
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kiralarında yüzde 25 zam ...
Fitch, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin ...
 
Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı
İZFAŞ tarafından, sektörün desteğiyle ilk kez düzenlenen Optic World İzmir ...
Asgari ücrete ikinci zam gelir mi?
Asgari ücrete ikinci zam tartışmaları bu yıl erken başladı. Yılın ilk ...
Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Avrupa Merkez Bankası (ECB), yılın ilk toplantısında 3 temel politika ...
 
Emekliye yeni destek geliyor: İşte gündemdeki 7 başlık
Milyonlarca emekliyi ilgilendiren yeni destek paketi üzerinde çalışmalar ...
Düşük faizli dönüşüm kredisi müjdesi: Pilot il İzmir!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 5 ilin ...
Mobilya sektörü İzmir'de buluştu
Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı - MODEKO, 62 ülkeden 300'ün üzerinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri