POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Uyuşturucu tacirlerine 'Narkoçelik-17' operasyonu
Uyuşturucu tacirlerine "Narkoçelik-17" operasyonu
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
24 Mart 2024 Pazar - 18:46

Özel’den Çiğli’de Harmandalı mesajı, İZBAN çıkışı ve gençlere sandık çağrısı!

CHP Genel Başkanı pazar mesaisinde son halk buluşmasını gerçekleştirdiği Çiğli’de Harmandalı Çöplüğü sorununu çözüleceğinin sözünü verirken, AK Parti’ye İZBAN’ı aşağıya alma vaadi üzerinden yüklendi. Özel ayrıca, “Gençlere sesleniyoruz, 31 Mart’ta sandığa gelin, Türkiye’ye sahip çıkın” dedi.

Özel’den Çiğli’de Harmandalı mesajı, İZBAN çıkışı ve gençlere sandık çağrısı!

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’deki pazar mesaisinde son halk buluşmasını Çiğli ilçesinde gerçekleştirdi. 

Sırasıyla Aliağa, Foça ve Menemen’de halka seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel Çiğli’de Kaymakamlık karşısındaki otopark alanını dolduran kalabalığa hitap ettiği konuşmasında önemli mesajlar verdi. 

CHP Genel Başkanı Özel, “Yüreğinde vatan, millet, bayrak ve Atatürk sevgisi olan güzel Çiğliler hoş geldiniz, iyi ki birlikteyiz. Böyle bir güzel havada yapılacak bir çok şey varken bu güzel kentte eline bayrağını alıp buraya gelen herkes o kadar kıymetli bir şey yapıyor ki… Haftaya bu saatler geldiğinde sandıklar açılmış, oylar sayılıyor olacak. Ama bu son 1 hafta; Çiğli’nin kendine yakışır, genç, dinamik, çalışkan, örgütten gelen ve Çiğli’ye hizmet etmek için sabırsızlanan Belediye Başkanı Onur Emrah için ve Karşıyaka’nın başarılı belediye başkanı, hem sakin hem kararlı hem inançlı hem gayretli, planlamayı çok iyi bilen ve iyi ekip kuran, İzmir’in cumhuriyetin ikinci yüzyılında bir dünya kenti yapacak olan Cemil Tugay için… Elbette Cemil Tugay ve sevgili Onur Emrah omuz omuza çalışacaklar. Yapılacak çok iş var, öncelikle Çiğli Belediyesi’nde çalışan arkadaşlarımızın ufak tefek sorunları var, o konuları görüştük, önümüzdeki hafta pazar günü göreve geldikten sonra o iş Onur’a emanet, Onur size emanet, siz de bize emanetsiniz” diye konuştu.

HARMANDALI SÖZÜ, İZBAN ÇIKIŞI! 
Özel, “1992’den beri Çiğli’nin önemli bir sorunu var. Harmandalı Çöplüğü, vahşi depolama yapılıyor ve çok ciddi sıkıntı var. Onur çevre mühendisi bir kardeşimiz. Belediyeciliğe ilk kez niyetleniyor değil, 2012’de İZSU’da göreve başladı, 2021 yılında kanalizasyon daire başkanlığı görevine geldi, mesleği gereğince atıklar, çöpler onunu konusu. Cemil Tugay ile birlikte çalışıyorlar. Şimdiye kadar 3 büyük alan çalışılmıştı, dördüncü büyük alan çalışılıyor ve size buradan söz veriyoruz, el ele verecekler, Harmandalı Çöplüğü sorununu Çiğli’nin gündeminden çıkaracaklar. Bu arada AK Parti’nin Çiğli adayının bir açıklamasını duydum, seçilirse İZBAN’ı aşağıya alacakmış. İZBAN’ın üstünün işletmesi belediyeye ait, altyapısı Ulaştırma Bakanlığı’na ait. Eğer İZBAN’ı aşağıya almak için İzmir’de Çiğli Belediye Başkanı olmaya gerek yok, iktidardaysan söyle partine alsın aşağıya, elinden tutan mı var? Murat Kurum’un 65 yaşından büyükleri vapurlara bedava bindirmesi gibi nerede ne oluyor, ne kimin yetkisinde hiç bir şey bilmiyorlar, tutmuş vaat diyorlar. Çiğli’ye söylenebilecek bir sürü şey olabilir de İZBAN’ı aşağıya indirmeyi söyleyeceksen onu gidip Recep Tayyip Erdoğan’a söyleyeceksin” dedi. 

KADIN VE GENÇ ADAY VURGUSU! 
CHP Genel Başkanı şöyle devam etti: Bunun yanında ben şunu çok önemsiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti gençlere emanet etti. Genç cumhuriyet hem gençlere emanet ayrıca Avrupa Birliği’nde en gelişmiş ülkelerden 40-50 yıl önce kadına seçme-seçilme hakkını da verdi. Biz bu seçimde bir yenileşmenin, bir değişimin içindeyiz. Bunu ülke için başarabilmek için önce partimizin sonra partimizin milletvekillerinin, belediye başkanlarının hem kadın sayısının artması hem de gençleşmesi gerekiyor. Biz MYK’da yarı yarıya kadın yaptık, parti meclisinin yaş ortalamasını 43’e getirdik. İzmir’de bugüne kadar 6 kadın belediye başkanı seçilmişken bu dönem listelere hepsi seçilecek yerlerden 9 belediye başkan adayı gösterdik. 40 yaş altı 12 belediye başkan adayı gösterdik. İşte onlardan biri Onur Emrah Çiğli’ye emanettir. Onur Emrah Yıldız Çiğli’ye, İzmir’deki bütün kadın belediye başkanlarımız önce cumhuriyet kadınlarına ayrıca cumhuriyet devrimlerine bağlı, kadın haklarına saygılı İzmir’in centilmen erkeklerine emanettir. Biz İzmir’de bu kadın ve gençlik kadın devrimini başarırsak pek çok genç ve kadının önünü açacak. Partimizin rakiplerinden olumlu yönde ayrışmasını sağlayacak. 

YAŞAM TARZI SALVOSU! 
Birileri İzmir’in üzerine karabulutlar getirmek istiyor, İzmir’e çökmek istiyorlar, İzmir’in varlıklarına çökmek istiyorlar, İzmir’in sosyal hayatına çökmek istiyorlar, İzmir’in özgürlüklerini İzmir’den almak istiyorlar. Bunun için adaylaştılar, İzmir’e geldiler. İzmir’de öyle çok da sıcak karşılanmadılar. Hemen rozetlerini çıkardılar, hemen billboardlardan ampulleri sildiler, hemen Tayyip Erdoğan’ın resimlerini kaldırdılar, kendilerinin partilerinin unutturmaya çalıştılar. Ama bir gerçeği biliyoruz, bugün İzmir’e Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nı atayan kişi Boğaziçi’ne rektör atayan kişidir. Oraya bir kayyum atayan, festivali, konseri yasaklayan, gençlerin ne yediğine, ne içtiğine karışan, mezunları kampüse sokmayan, öğrencilerini tutuklatan… Bu ülkede Boğaziçi’nin rektörü ne yapıyorsa kendi yapmıyor Tayyip Erdoğan cumhuriyetle, cumhuriyetin kurumlarıyla, kazanımlarıyla, kadınlarıyla, gençleriyle, çağdaşlıkla hesaplaştığı için yapıyor. Şimdi Boğaziçi’nin canına okuyan birisi İzmir’e de siyaseten bir kayyum atamaya, onu buraya getirip İzmir’in varlıklarını üyesi olduğu TÜRGEV, TÜGVA, Ensar, Okçuluk vakfını getirmeye çalışıyor. İstanbul Adalar İskelesi üzerindeki dünyanın en güzel manzaralı yeri 30 yıllığına Bilal Erdoğan’ın TÜGVA’sına vermişler. Olmayacak, başaramayacaklar ama niyetleri: Karşıyaka İskelesi TÜGVA’ya, Alsancak İskelesi TÜRGEV’e, asansör Allah muhafaza Ensar Vakfı’na, paraşüt kulesi de okçuluk vakfına. İzmirlinin malları İzmir’den alınacak. Hesapları budur. Sonra başlayacaklar yaşam biçimine karışmaya. ‘Karışmayacağız’ diyorlar bıyıkları azaltıp, rozetleri çıkarıp, alkollü mekanları ziyaret edip, iki klip çekip İzmirliyi kandırdılar sanıyorlar. Git işine, bak işine! İzmir kimsenin özgürlüklerine dokunmaz, İzmir’de kimse kimsenin ne giydiğine ne yediğine karışmaz ama İzmir kendisine de karışmaz, Boğaziçi’ne atadığın gibi kayyum atamasını İzmir asla kabul etmez. Bunu böyle bileceksin. 

"HAFTAYA İZMİR MÜDAHALE EDECEK"
Bir partinin bir şehre ne yapacağını merak ediyorsanız, başka şehirlerde ne yaptıklarına bakın. Yıllardır yönettikleri şehirlerde övündükleri şey alkol ruhsatı vermemek. İçen içer, içmeyen içmez. Biz bütün inançlara saygılıyız. Birazdan gidip iftar yapacağız. Oruç tutan da istediğini yiyenin de güvencesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Yetkiyi ele geçirip de yaşam biçimine müdahale edenlere İzmir haftaya müdahale edecek. 

Bu süreçte geneldeki iktidarın yerelden dengelenme sürecidir. Bizimle kavga etmek istiyorlar etmiyoruz. Eğer bizimle kavga edeceklerse onun istediği konularda değil, kimlik, mezhep siyasetinde değil emeklinin hakkı, atanmayan öğretmenler, köylüler, balıkçılar, yoksullar ve güvencesizler için kavga edeceğiz ve hakkımızı sonuna kadar arayacağız. 

YURT, ANNE KART, EMEKLİ KARTI VAADİ 
Konuşmasının devamında iktidarı emekli maaşları ve ikramiyeleri, mazot fiyatları, tarıma destek bütçesi üzerinden eleştirerek, “31 Mart günü sandıkta sen bu işin sonucunu görürsün” dedi. Türkiye’de 2.5 milyon gencin işsiz yaşadığının altını çizen Özel, “Gençlerin yüzde 62’si öğrenimini sürdürürken ekonomik zorluklar çekiyor. Gençlerin yüzde 38’i ailesi barınma giderlerini karşılayamadığı için ya kayıt donduruyor ya üniversiteyi bırakıyor. Sinema, tiyatro, maç biletleri bir yılda yüzde 100 arttı. AK Partili belediyeler yapmadı ama CHP’li belediyeler son 5 yılda 61 tane yurt yaptı. İzmir’de de bolca yurt olacak, İzmir’de de gençlerin barınma soruna belediyelerimiz el atacak. İzmir’de de bundan sonra halk lokantaları olacak, 4-5 yaşındaki çocuk sahibi anneler için anne kart, emekli kart olacak. İstanbul’da ne varsa Ankara’da ne varsa CHP’li belediyelerde ne varsa hepsi İzmir’de de olacak” dedi. 

GENÇLERE SANDIK ÇAĞRISI! 
Özel sözlerini şöyle tamamladı: İzmir kadınların güvenle yaşadıkları, gençlerin önünün açıldığı, çalıştıkları, kimsenin memleketten ümidini kesmediği bir şehir olacak. Biz ilk önce İzmir’de gençlerle kazanacağız, kadınlarla kazanacağız, her yaştan gençlerin desteğiyle kazanacağız, Atatürkçülerle kazanacağız. Sonra İzmir’den aldığımız güçle ilk genel seçimleri hep beraber kazanacağız. Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ecevit’in, İnönü’nün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini iktidar yapacağız. Biz korku ittifakının karşısında umudun ittifakıyız. Gençlere sesleniyoruz, 31 Mart’ta sandığa gelin, Türkiye’ye sahip çıkın. 

"BU GENÇLERE KİMSENİN DOKUNMAMASI İÇİN HAMZA'NIN BURADAN UZAK TUTULMASI LAZIM"
Gençlik Kolları Başkanımız dahil 4 arkadaşımız seçime renk katan işler yaptı. Birisi kendisini İzmirli'ye çağdaş biri gibi bildirdi, bizim gençler bu işi uyandılar. Ellerinde sprey alıp, "Hamza beni acil ara, Recep Tayyip Erdoğan" yazmışlar. Gençlere kızılmaz. Bunun kızılacak neyi var. Geçen gün de Hamza diyor ki, 'Özgür Bey şöyle demiş, böyle demiş', ben de dedim 'Yanlış anladın, bir genel başkanı arıcaksın da beni değil kendi genel başkanını'... Siyaset biraz rekabet ama biraz da nezaket iş. Partinin gençlerini gözaltına almak AK Parti'nin bu şehre gelirse neler yapacağının göstergesidir. Bu gençlere kimsenin dokunmaması için Hamza'nın buradan uzak tutulması lazım. 

TUGAY’DAN ÇARPICI MESAJLAR: İZMİR’İ AYAĞA KALKMAYA DAVET EDİYORUM
CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ise Çiğli’deki konuşmasında, “Seçime 1 hafta kaldı. Önümüzdeki hafta bugün bu saatlerde oylar sayılmaya başlanmış olacak. Bizler elimizden geleni yaptık, sahada herkesle konuşmaya çalıştık. Karşımızdaki ne yazık ki siyasi ahlak açısından sorunlu insanlarla beraber bu yarışın içerisindeyiz. Çünkü yıllardır Türkiye’de algı çalışması yaparak, insanları yalanlarla kandırarak, bu işi muhtemelen dünyada en profesyonel yapan siyasi partiye karşı mücadele ediyoruz. Aynı siyasi parti Türkiye’de milyonlarca insana eziyet ederken, bir sürü yasak koyarken, kadınların haklarını ellerinden alırken, kadınlar şiddete uğradıkları halde yeterli önlem almazken, bu ülkenin demokrasisiyle ilgili her türlü engeli çıkarırken, insanları ayrıştırarak siyaset yapmaya çalışırken bizler cumhuriyeti liderinin kurduğu partide bu ülkenin birliğini, beraberliğini, barışını, demokrasisini, insan haklarını istedik. Kadınlarımız haklarını kaybetmesin, daha fazla siyasette olsun, gençlerimiz bu ülkede kendilerine gelecek hayal edebilsin, emeklilerimiz bu kadar yokluk içerisinde yaşamasın, onlara insan muamelesi yapılsın, emekçilerimiz sendikal haklarını daha fazla kullanabilsinler istedik. Tüm bunlara rağmen anormal bir enflasyon ve işsizlik olan ve toplumun çok küçük bir kesimi aşırı zenginleşirken yüzde 95’inin sürekli yoksullaştığı bir dönem yaşadık. Bu ortamda siyaset yapıyoruz. Öyle dikensiz gül bahçesinde falan değiliz. Neyin mücadelesini yaptığımızın anlaşılması lazım. Elbette ki yerel seçimler için adayız ve belediye başkanlarının görevini çok iyi biliyoruz. Ama inanın Karşıyaka’da 5 yıllık belediye başkanlığım dönemimde gördüğüm baskıyı, gördüğüm ambargoyu bir ben bilirim. Ama bütün bunlara rağmen bugün aslanlar gibi önünüzde Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak duruyorum” dedi. 

Tugay, “Bir yalanım, yanlışım yok. Hatam kusurum yok. Yalancıların uydurduğu iftiralara kanmayın. Ben malımla, mülkümle, yakınlarımla, yaptıklarımla tertemiz karşınızdayım. Bütün İzmir’i bu seçimde ayağa kalkmaya davet ediyorum. 14-28 Mayıs’ta genel seçimi kaybettik diye karalar bağladık ama bazılarımız sandı ki artık bu adamları yenmenin hiçbir yolu yok, artık bu ülke bitti. Kendilerine gidecek ülke aradı bazıları. ‘Oy vermeyeceğim’ dedi. Kimseyi suçlamak için değil ama bir karar vermemiz lazım. Bu ülke bizim ülkemiz mi, bu şehir bizim şehrimiz mi, bu insanlar bizim insanımız mı? Bir karar daha vermemiz lazım, biz mücadele mi edeceğiz yoksa evimizin bir köşesinde sessiz sakin oturacak mıyız? Kalkacaksınız ve mücadele edeceksiniz. Ben onurlu bir insanım, CHP onurlu bir partidir. Bizimle beraber mücadele eden milyonlarca onurlu insan var. Zor olduğunu biliyorduk ama vazgeçmedik. Ben bugün bütün İzmir’e sesleniyorum, bu adaletsizlikten herkes rahatsız değil mi? Bu haksızlığın, adaletsizliğin siyaseti mi var? Ben adam gibi bir belediye başkanı olacağım. Namuslu bir insanım, akıllı, çalışkan, yılmayan, mücadeleci bir insanım. Vatan için yapacağım o mücadeleyi, bundan sıkıntı yok. O yalanlara, iftiralara, CHP’yi karalayanlara inananlara sesleniyorum, siz neyi savunuyorsunuz? Bu ülkede gerçek bir güç varsa o da halkın gücüdür. Yeter ki halk gözünü açsın, ne yaşadığını ve ona neyin sebep olduğunu görsün. Ben önümüzdeki 5 yıl boyunca sadece sizlerin önünde eğileceğim, hiçbir haksızlığın önünde eğilmeyeceğim. 31 Mart günü tüm Türkiye’ye bir mesaj vermeniz lazım. Onlara şunu söylemelisiniz, ‘İzmir İzmirlilerindir. Rantçıların, yasakçıların, özgürlük ve demokrasi karşıtlarının değil’… “ diye konuştu. 

YILDIZ: BU İRADE HALKIN İKTİDARI YANİ CHP’DEN YANA OLACAK 
CHP’nin Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız halk buluşmasında yaptığı konuşmada, “Haftaya bugün bir irade ortaya koyacağız. Görüyorum ki bu irade demokrasiden yana olacak. Bu irade halkın iktidarından yani CHP’den yana olacak. Biz de bugüne kadar verdiğimiz sözlerin arkasındayız” diye konuştu.

 
Barents Denizi'nde tehlikeli yakınlaşma!
 
Özel'den mesaj seli: İzmir'i tarikatlara peşkeş çektirtmeyiz!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seçmen 24 Mart 2024 Pazar 19:20

Miting miting ne zaman.ya kalabalık toplayamaz korkusu olunca halk buluşması.22 yıllık iktidar her yerde büyük miting yapıyor .yeni genel başkan halk buluşması yapıyor .değişim heyecan yaratmadı .tam tersi örgütün gücünü zayıflatı.öyle aday dayatması yaparsanız karşılığını böyle alırsınız.eski genel başkanı 39 mv verdi diye eleştirdin kendinde belediye başkanı adayı atadın.mv yine her bölgede 7,8 vekil çıkıyor sen bir kişi seçilecek olan yerde başkan adayı yaptın.meclis üyeleri yine öyle.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Göktaş: Şiddet karşısında olan duruşumuzdan asla taviz vermedik
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Cumhurbaşkanımızın ...
Dağ: Kadınlara eşit fırsatlar öncelik olacak!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, kadınların ...
Erdoğan: İstanbul'da yeni dönemin kapısını açacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen AK Parti mitinginde ...
 
Özel'den Menemen'de arsa satışı salvosu ve çarpıcı mesaj: Cumhuriyete pusu kurdurtmayız!
CHP Lideri Özel Menemen'deki halk buluşmasında AK Partili Başkan Pehlivan'ı ...
AK Partili Çiftçioğlu tribünde yerini aldı, 4 yıl sonraki hayalini anlattı
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, Yalı’da Gazi Mustafa ...
AK Partili Dağ: Yarım kalan cemevlerini hızlıca tamamlayacağız
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçilmesi ...
 
Özel’den Aliağa’da ‘parti finansı’ salvosu ve ‘tarikat’ çıkışı: İzmir’i peşkeş çektirtmeyiz!
CHP Genel Başkanı Aliağa’daki halk buluşmasında ilçedeki yerel idareyi ...
Büyükşehir zam yaptı, Tugay'dan kontra geldi: Yeniden 5 liraya düşecek!
CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay Aliağa'daki halk ...
Karşıyaka Adayı CHP'li Ünsal vizyonunu açıkladı: Yeni nesil kalkınma belediyeciliği
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri