POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fırtına Türkiye Kupası'nda finalde!
Fırtına Türkiye Kupası'nda finalde!
Nisan sıcaklığı dünya tarihine geçti
Nisan sıcaklığı dünya tarihine geçti
11 yaşındaki çocuğa servis çarptı: Hayatını kaybetti!
11 yaşındaki çocuğa servis çarptı: Hayatını kaybetti!
Okul müdürünü katleden öğrencinin ifadesi ortaya çıktı
Okul müdürünü katleden öğrencinin ifadesi ortaya çıktı
24 Mart 2024 Pazar - 20:22

Özel'den mesaj seli: İzmir'i tarikatlara peşkeş çektirtmeyiz!

CHP Lideri Özel İzmir’in 4 ilçesinde halk buluşmalarına imza attığı pazar programında çarpıcı mesajlar verdi. “İzmir’i tarikatlara peşkeş çektirtmeyiz” diyen Özel, Foça’da ‘slogan’, Aliağa’da ‘parti finansı’, Menemen’de ‘arsa satışı’ ve Harmandalı’ya çözüm sözü verdiği Çiğli’de de ‘İZBAN vaadi’ çıkışlarına imza attı.

Özel den mesaj seli: İzmir i tarikatlara peşkeş çektirtmeyiz!

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere 1 hafta kala İzmir’de çok önemli bir mesaiye daha imza attı.

İzmir’in 4 kuzey ilçesindeki halk buluşmalarında vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel Bayraklı’daki iftar buluşmasıyla günü kapattı. 

İzmir’deki mini miting maratonunda perdeyi Foça’daki halk buluşmasıyla açan CHP Genel Başkanı Özel burada yaptığı konuşmada AK Parti seçmenine seslendiği sırada atılan 'İnadına CHP, inadına sol' sloganları üzerine konuşan Özel, " Ben diyorum ki 'Bu kadar yoksulluğa tepki verilmezse acı reçete 1 Nisan'da içirilir' ondan sonra o slogan olmaz. Ondan sonra olacak slogan: Birleşe birleşe kazanacağız!" dedi. Özel ayrıca AK Parti'nin Adayı Dağ'ın içkili mekan ziyaretlerini eleştirerek, "Kimse İzmirli'nin aklıyla alay etmeye kalkmasın" dedi.

- Özel'den o slogana ayar, AK Parti'ye tepki: Kimse İzmirli'nin aklıyla alay etmeye kalkmasın!

CHP Genel Başkanı Aliağa’daki halk buluşmasında ilçedeki yerel idareyi bir partinin finans etme çıkışıyla topa tutarken, "Ver bunlara yetkiyi Karşıyaka İskelesi TÜGVA’ya, Alsancak İskelesi TÜRGEV’e, asansör Allah muhafaza Ensar Vakfı’na, paraşüt kulesi de okçuluk vakfına... İzmir’i size yedirtmeyiz. İzmir İzmirlilerindir! İzmir’in varlıkları İzmir’indir. İzmir’i vakıflara, cemaatlere, tarikatlara peşkeş çektirtmeyiz" mesajlarını verdi.

- Özel’den Aliağa’da ‘parti finansı’ salvosu ve ‘tarikat’ çıkışı: İzmir’i peşkeş çektirtmeyiz!

CHP Lideri Menemen'de de halka seslendi ve AK Partili Başkan Pehlivan'ı topa tuttu. "Menemen’in 4 milyarı satıldı, 3 milyarı buharlaştı, 1 milyarıyla bir şeyler yapıldı, onunla göz boyayıp tekrar oy istiyorlar" diyen Özel çarpıcı bir FETÖ çıkışına da imza attı. Özel ayrıca, "Biz Menemen’de cumhuriyetin en simge yerlerden birinde cumhuriyete pusu kurdurtmayız, çukur açtırmayız" dedi.

- Özel'den Menemen'de arsa satışı salvosu ve çarpıcı mesaj: Cumhuriyete pusu kurdurtmayız!



3 ilçede çarpıcı mesajlar veren Özel ardından Karşıyaka’da yapılan otobüs turuyla halkı selamlarken son mini mitingini Çiğli’de gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı burada Harmandalı Çöplüğü sorununu çözüleceğinin sözünü verirken, AK Parti’ye İZBAN’ı aşağıya alma vaadi üzerinden yüklendi. Özel ayrıca, “Gençlere sesleniyoruz, 31 Mart’ta sandığa gelin, Türkiye’ye sahip çıkın” dedi.

- Özel’den Çiğli’de Harmandalı mesajı, İZBAN çıkışı ve gençlere sandık çağrısı!



BAYRAKLI'DAKİ İFTARDA FİLİSTİN MESAJLARI 

CHP Genel Başkanı İzmir’deki yoğun pazar programını Bayraklı Matematik Parkı’ndaki Mürdüm Kafe’de gerçekleştirilen iftar programıyla tamamladı. 

CHP Genel Başkanı Özel iftar buluşmasında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: 

Serdar Sandal 5 yıldır görev yapıyor Bayraklı’da, bayrak yarışında bayrağı genç bir kardeşimiz İrfan Önal’a teslim ediyor. Bayraklı halkından talebi CHP’lilere yakışır bir taleptir. Kendisine yapmış olduğu hizmetler için yürekten teşekkür ediyorum.

İrfan Önal bizim partide emek veren herkesin çok yakından tanıdığı, 20 yaşında gençlik kolları başkanı olan, benimle birlikte parti meclisi üyeliği yapan, 2019’dan beri Bayraklı’da belediye başkanvekilliği görevini götüren, CHP Gençlik Kolları’nda emek emek mücadele etmiş ve bunun sonunda nereye geldiyse kendi emeğiyle gelmiş bir kardeşimizdir. Adaylaşma sürecinde gençlik kollarının ortak adayı olan İrfan Kardeşime başarılar diliyorum, yolu açık olsun. 

Yıllar önce Kula Mensucat’ın taşınmasıyla birlikte Bayraklı Manisalı nüfusunun en yüksek olduğu ilçemizdir İzmir’de. İzmir’de en çok Manisalılar vardır, ama en çok da Bayraklı’da vardır. Sevgili Serdar Sandal Bayraklı Belediye Başkanlığına 5 yıl önce atandığında o dönemde görevi bırakan arkadaşımız Manisalı olduğu için kendisine bir kırgınlık vardı. Bir düğün salonunda bir araya geldik, Serdar Sandal vardı, değerli dostum, kirvem Polat Şaroğlu vardı. Polat’a dedim ki, ‘Sen erkek tarafısın, ben kız tarafıyım’… Ve o gün tüm Manisalılardan Serdar Sandal’a destek istemiştik, siz de benim mahcup etmemiştiniz, teşekkür ediyorum. Bugün de İrfan Kardeşim Bayraklı’da tüm Manisalı hemşerilerime emanettir. 

Oruçlar tutuldu, Allah kabul etsin. Ama orucu sadece bir şey yememe, içmeme kabul etmek Ramazan’ı anlamamaktır. Bu midenin orucudur. Ama hiç şüphe yok ki dudağın orucu, aklın, kalbin ve kulağın orucu midenin orucundan belki de daha önemlidir. Kötü söz söylememek, dedikodu yapmamak ağzın orucudur, kem sözlere kulakları kapatmak, iftiraya prim vermemek kulağın orucudur, iyi şeyler düşünmek, tasarlamak aklın orucudur, kalbin orucu da dünyanın neresinde bir kırık kalp, korkan bir çocuk, kadın varsa onlara sahip çıkmaktır. Bugün İslam coğrafyasında pek çok yerde üzücü olaylar oluyor. Öncelikle dün Rusya’da yapılan saldırıda İŞİD militanları tarafından yani sözde Müslümanlar tarafından Allah’ın yaratmış olduğu 160’a yakın kişi bir toplumsal alanda katledildiler. Ben Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin’e hepimizin üzüntülerini bildiren bir mesaj yolladım. 

Yine Hamas’ın yaptığı bir saldırı sonrası İsrail’in yapmış olduğu devlet terörüyle 32 bin kişiden fazla kişi hayatını kaybetti. Bunların yarısından fazlası kadın ve çocuktu. Bu katliama dur demek için dünyadaki 140 siyasi akrabamıza mektup yazdık, Sosyalist Enternasyonal’de çağrılar yaptık. Bugün Türkiye’nin sıcak gündeminde de Filistin var, olmalı. Biz CHP olarak 3.Genel Başkanımız Rahmetli Bülent Ecevit’in durduğu noktadayız. Her ikisine de Allah rahmet eylesin Yaser Arafat’la kurduğu dostluk ve sahip çıkan pozisyon CHP’nin pozisyonudur. Türk solu asla ve asla Filistin davasına uzak değildir. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Filistin’de ortaya koyduğu dayanışma, mücadele mücadelemizdir. 

Bugün Türkiye’de siyasi mitingler yapılmakta, mitinglere de derdi olanlar koşmaktadır. Tayyip Erdoğan'ın Ankara mitinginde 'İsrail'le ticareti durdur' pankartı taşıyanları yaka paça gözaltına aldılar. Buradan Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum, meydanlara gelen seslerini çıkaran gençleri gözaltına altına alma. Gereğini yap! Yakınlarının, yandaşlarının İsrail'le yaptıkları ticaretin Filistin'e bomba olarak yağdığını görüyoruz. O yüzden biz de o pankartın arkasındayız, 'Filistin'e destek için İsrail'le ticarete son vermelisin' diyoruz. 

ÖNAL İKTİDARI ELEŞTİRDİ, VİZYONUNU ANLATTI 
İftar buluşmasında konuşan CHP’nin Bayraklı Adayı İrfan Önal iktidarı 2020 yılında yaşanan deprem felaketinin ardından alınan kararlar üzerinden eleştirerek, “İzmir’e ikircikli bir yaklaşımda bulundular. Diğer iller depremlerden sonra afet bölgesi ilan edilirken İzmir bu haktan mahrum bırakıldı. Ama biz ilçe belediyesi ve Büyükşehir olarak önce K plan rotasyonu olmak üzere arkasından da inşaatların başlayamaması nedeniyle emsal artışları getirdik. Bu bazı apartmanlarda yüzde 60-70 maliyetin belediyenin plan notlarıyla karşılanması demekti. Biz 25 yıldır deprem vergisi ödüyorduk ama hiçbir kuruşunu görmedik. Bu parayı kendi yandaşlarına verdiler. AKP’yi bugün kadar yanımızda görmedik. Bayraklı 2009 yılında ilçe haline getirilirken en büyük haksızlığa uğradı. Mansuroğlu’nun ara sokaklarından geçen bir ilçe sınırı var. Sadece nüfustan ve İzmir’in mezarlık ihtiyacını karşılayacak yeşil alandan ibaret bir ilçe sınırımız var. AKP bunu hem Bornova’yı hem Bayraklı’yı alma niyetiyle yaptı ama hesapları şaştı. Tüm hizmetlerin de üzerinde bu kentin savunduğu cumhuriyet değerleri var. Bu kente daha birçok hizmetimizin de olacağının sözünü veriyoruz. Göreve geldiğimizde kentsel dönüşüm en öncelikli hizmetimiz olacak. Vatandaşın cebinden bir kuruş çıkmadan Halk Konut’ta olduğu gibi müşavirlik hizmetlerinin de bedelsiz vereceğimizin sözünü veriyoruz. Kent lokantaları aracılığıyla ucuz yemek hizmeti vereceğiz. Acil müdahale ekibimizle yolların bakım onarımını hızlı şekilde yapacağız. Yurtları, kreş hizmetlerini vermeye yenilerini inşa etmeye devam edeceğiz. Yeşili, ormanı, doğası az olan bir ilçeyiz. Bu nedenle bir çok yeşil alanı Bayraklımızın hizmetine sunacağız. Özkanlar Pazaryeri’nin de çok yakın zamanda temeli atılacak. Evde bakım hizmetlerimiz artarak devam edecek. Bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonra da her kuruşun hesabını vereceğiz” diye konuştu. 

 
Özel’den Çiğli’de Harmandalı mesajı, İZBAN çıkışı ve gençlere sandık çağrısı!
 
5 Süper Mushshak uçağı MSB envanterinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel’den Çiğli’de Harmandalı mesajı, İZBAN çıkışı ve gençlere sandık çağrısı!
CHP Genel Başkanı pazar mesaisinde son halk buluşmasını gerçekleştirdiği ...
Bakan Göktaş: Şiddet karşısında olan duruşumuzdan asla taviz vermedik
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Cumhurbaşkanımızın ...
Dağ: Kadınlara eşit fırsatlar öncelik olacak!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, kadınların ...
 
Erdoğan: İstanbul'da yeni dönemin kapısını açacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen AK Parti mitinginde ...
Özel'den Menemen'de arsa satışı salvosu ve çarpıcı mesaj: Cumhuriyete pusu kurdurtmayız!
CHP Lideri Özel Menemen'deki halk buluşmasında AK Partili Başkan Pehlivan'ı ...
AK Partili Çiftçioğlu tribünde yerini aldı, 4 yıl sonraki hayalini anlattı
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, Yalı’da Gazi Mustafa ...
 
AK Partili Dağ: Yarım kalan cemevlerini hızlıca tamamlayacağız
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçilmesi ...
Özel’den Aliağa’da ‘parti finansı’ salvosu ve ‘tarikat’ çıkışı: İzmir’i peşkeş çektirtmeyiz!
CHP Genel Başkanı Aliağa’daki halk buluşmasında ilçedeki yerel idareyi ...
Büyükşehir zam yaptı, Tugay'dan kontra geldi: Yeniden 5 liraya düşecek!
CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay Aliağa'daki halk ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri