POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
22 Şubat 2019 Cuma - 12:39

Polis otosunda cinsel saldırıya 10 yıl hapis

Beylikdüzü'nde görev başındayken, bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan polis memuru, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Polis otosunda cinsel saldırıya 10 yıl hapis

İstanbul Beylikdüzü'nde görevi başındayken, bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen polis memuru ve ona yardım ettiği öne sürülen aynı ekipteki başka bir polis memurunun yargılandığı dava karara bağlandı.

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, açığa alınan tutuklu sanık polis S.E ve açığa alınan tutuksuz sanık polis R.Y ile tarafların avukatları katıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada söz alan sanık S.E, olay günü müştekiyle cinsel birliktelik yaşamadığını ancak aralarında yakınlaşma olduğunu belirterek, müştekiye cebir ve tehdit uygulamadığını söyledi.

Müştekinin kendisinin elini tuttuğunu ifade eden S.E, "Benim penceremden bakılınca ben bu suçu işlemedim. 6 yıllık polis memuruyum. 6 yıldır kadınlar, çocuklar olsun herkese yardımcı oldum. Sadece bir kişinin beyanıyla karşınıza bu şekilde gelmek beni utandırıyor. Böyle bir olayı ben de tasvip etmiyorum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum." dedi.

Diğer sanık R.Y ise, mağdureyi zorlamadıklarını ifade ederek, S.E ile müşteki arasındaki yakınlaşmayı gördüğünü ancak bir tepki veremediğini söyledi. R.Y, "15 aylık polis memuruyum. Ben meslek hayatımda ilk kez böyle bir olayla karşılaşıyorum. Olay günü S.E'nin yanında ikinci günümdü. Kendisi benim bir nevi amirim pozisyonundaydı. Bu olayda benim adeta nutkum tutuldu. Olumlu ya da olumsuz bir davranışta bulunmadım. İkimiz de iftira kurbanıyız. Bu olayı tasvip etmiyorum. Suçsuzum, beraatimi istiyorum" diye konuştu.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, tutuksuz sanık R.Y'nin "nitelikli cinsel saldırı suçuna yardım"dan cezalandırılması için gerekli kasıt unsurları oluşmadığını belirterek, sanığın beraatine karar verdi.

R.Y'yi "suçu bildirmeme"den iyi hal indirimi de uygulayarak 5 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, bu ceza hükmünün açıklanmasını geri bıraktı.

CEZADA İNDİRİM

Mahkeme, tutuklu sanık S.E'yi, "cinsel saldırı"dan, suçun işleniş şekli, özellikleri ile sanığın kastının yoğunluğunu dikkate alarak 12 yıl hapisle cezalandırdı. Mahkeme, sanığın geleceği üzerindeki olası etkisini hafifletici sebep kabul ederek cezayı 10 yıla düşürdü. 

Sanık S.E'nin tutukluluk halinin de devamına karar verildi.

Mahkeme heyetindeki bir üye hakim, sanık R.Y'nin beraat kararına karşı muhalefet şerhi koydu.

Üye hakim "R.Y'nin eylemin başından sonuna kadar olay yerinde bulunması dolayısıyla mağdurenin psikolojik direncinin kırılması noktasında diğer sanığın eylemi gerçekleştirmesine yardım ettiği kanaatiyle" çoğunluğun beraat yönündeki kararına katılmadı.

EVE BIRAKMAK İÇİN POLİS OTOSUNA ALDILAR

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 6 Ocak 2018'de Beylikdüzü'nde görevli polisler S.E ve R.Y'nin ekip aracıyla hareket halindeyken evine gitmek için yürüyen P.T'nin yanından geçtikleri ve geri dönerek aracı durdurdukları anlatılmıştı.

Aracı kullanan S.E'nin teklifi üzerine P.T'nin, kendisini evine bırakmaları için ekip otosunun arka koltuğuna oturduğu belirtilen iddianamede, daha sonra aracın ıssız bir yerde durduğu, arka koltuğa geçen S.E'nin, P.T'ye nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu belirtilmişti.

İddianamede, aracın ayrılmasının ardından P.T'nin, polise ihbarda bulunduğu ve bu kişiler hakkında şikayetçi olduğu ifade edilerek, S.E'nin "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 12 yıldan 18 yıla, R.Y'nin de "nitelikli cinsel saldırı suçuna yardım etme" ve "kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçlarından 6,5 yıldan 11 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. (AA)

 
MHP'de ihracı istenen başkan istifa etti
 
Kılıçdaroğlu'na o fotoğraf için suç duyurusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri için imzalar atıldı
Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri Projesi Sözleşmesi, SSB ile TUSAŞ arasında ...
Ege Üniversitesi'nde 'elektrikli' heyecan
Ege Üniversitesi'nde, öğrenciler başta olmak üzere çalışan ve misafirlerin ...
Reyhanlı saldırısının firari sanığı yakalandı
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 53 kişinin hayatını kaybettiği iki ayrı bombalı ...
 
İzmir'den Cumhurbaşkanlığı'na dev vazo
Menemen ilçesinde yaşayan çömlek ustası Ahmet Taşhomcu, Cumhurbaşkanlığı’na ...
İzmir'deki istismar dehşetinde karar: İndirimsiz 24 yıl hapis
İzmir'de, yüzde 70 zihinsel engelli olan Y.Ö.'ye (25) cinsel istismarda ...
İzmir'de peş peşe korkutan iki deprem!
Çeşme ilçesi açıklarında, Yunanistan'ın Sakız Adası'nın batısında Richter ...
 
295 muvazzaf askere gözaltı kararı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik ...
Seyir halindeyken alev topuna döndü!
İtfaiye ekiplerince söndürülen yangında dumandan etkilenen sürücü hastaneye kaldırıldı.
İzmir koşamayanlar için koşacak!
Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri