POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Öğretmenler iş bırakıyor: Okullar tatil iddiasına yanıt
Öğretmenler iş bırakıyor: Okullar tatil iddiasına yanıt
Barda'nın devam filmi geliyor: İşte vizyon tarihi!
Barda'nın devam filmi geliyor: İşte vizyon tarihi!
Depremden kurtuldu... Güney Kore'de öldü!
Depremden kurtuldu... Güney Kore'de öldü!
'Enflasyon adaletsiz bir yapı ortaya koyuyor'
"Enflasyon adaletsiz bir yapı ortaya koyuyor"
12 Eylül 2018 Çarşamba - 17:29

SGK İzmir'den 'Sıfır Atık Projesi'nde ilk adım!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü tarafından, 'Sıfır Atık Projesi'nin başlangıç toplantısı düzenlendi. SGK İl Müdürlüğü 'Sıfır Atık Projesi'ni İzmir'de uygulamaya başlayan ilk kurum oldu.

SGK İzmir den  Sıfır Atık Projesi nde ilk adım!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürlüğü tarafından, 'Sıfır Atık Projesi'nin başlaması nedeniyle SGK Buca Yerleşkesi Konferans Salonu'nda toplantı düzenlendi. Toplantı sonrası, SGK Buca Yerleşkesi'ne, SGK İl Müdürü Ekrem Gülcemal ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan tarafından 'Sıfır Atık Projesi'nin uygulandığına dair yazı asıldı.

Buca yerleşkesinde 'Sıfır Atık Projesi'nin başlatıldığını belirten SGK İl Müdürü Ekrem Gülcemal, "Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, yaklaşık 2 bin personel ile birlikte kendi alanımızdaki görevlerimizi yerine getirirken, yaşadığımız şehre ve çevremize olan görevimizin de bilincindeyiz. Bu amaçla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen 'Sıfır Atık Projesi'nde İzmir Sosyal Güvenlik Müdürlüğü olarak ilk adımı atıyoruz. Buca Yerleşkemizde sıfır atık projesinin uygulamasına başlıyoruz. Çöplerimizi ayrıştırmak ve daha az çöp üretmek için bu projeye imza attık. Buca yerleşkesinde bir ayrıştırma merkezi kurduk, personelimizin çalıştığı tüm binalara 15 adet geri dönüşüm kumbarası yerleştirdik. Buca yerleşkemizde başladığımız sıfır atık projesi İzmir'de faaliyet gösterdiğimiz 24 ilçe müdürlüğümüzde de en kısa sürede hayata geçecek" dedi.

GEÇ KALINMIŞ BİR PROJE
İzmir ilinde kurumsal olarak bu uygulamaya geçen Sosyal Güvenlik Kurumu'nu kutladığını dile getiren Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, "Sıfır atık projesi ülkemizde bugüne kadar geç kalınmış bir projedir. Sıfır atık projesini kamu kurum ve kuruluşları 31 Aralık tarihine kadar uygulamak durumundalar. Daha sonra özel sektör çalışma grupları da 2023'e kadar projeye katılacak. Bu ülkede yaşayanların bu projenin kıymetini kavraması gerekir. Sıfır atık dönüşümü ile kaynakların azalmasını önlemek ve bu kaynaklara yönelik üretim yapılırken enerji ve su tasarrufu sağlamak bu işin merkezinde var. İzmir ilinde kurumsal olarak bu uygulamaya geçen Sosyal Güvenlik Kurumu'nu kutluyorum. İnşallah bu hassasiyet, diğer ilçe müdürlükleriyle birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu'nun tamamını kapsar" diye konuştu.

400 kişilik Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü'nde 8 ayda elde edilen tasarruf verilerini açıklayan Varan, şu bilgileri paylaştı: "8 ayda, kağıt kartondan 2 bin 200 ton, plastikten 776 kilogram, camdan 273 kilogram, metalden 39 kilogram, organik 849 kilogram, geri dönüştürülmeyen atıklardan 1500 kilogram, beton atıklarından 6 ton, demir ve çelik atıklarından 10 kilogram tasarruf ettik. Bu değerlerle birlikte 37 tane ağacı kurtarmış oluyoruz. 600 metrekarelik orman alanını, 60 metreküp su israfını önlüyoruz, 13 bin 518 kw saat enerji tasarruf ediyoruz, 432 kilogram sera gazını önlüyoruz, 13 varil petrol kullanımını azaltmış oluyoruz. Bu önemsenmeyecek bir konu değil" dedi. (DHA(

 
Savunma sanayinde önemli adım: İHA'lara gezici üs!
 
MHP İl Başkanı Karataş'ın acı günü... Kocaoğlu da yalnız bırakmadı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İndirim oyunu: Marketler strateji mi değiştirdi?
Döviz kuru artışını bahane ederek fahiş oranlarda zam yapan marketler, ...
Varlık Fonu'nun yeni başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan
Türkiye Varlık Fonu'nun yapısı değişti ve fonun başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu.
Yorgancılar’dan ‘büyüme’ değerlendirmesi
Türkiye ekonomisinin 2018 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 5.2 düzeyinde ...
 
İzmirli başkandan kritik uyarı: Üretici ineklerini kesmeye başladı, önlem alınmazsa...
Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük, üreticilerin ...
İzmir iş dünyası büyüme rakamlarında memnun!
Türkiye ekonomisinde yılın ikinci çeyreğindeki yüzde 5.2'lik büyüme, iş dünyasını memnun etti.
Bakan Albayrak'tan büyüme değerlendirmesi
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, büyüme rakamlarının ekonominin dengelenme ...
 
İzmir'deki taksi, minibüs ve servis araçlarında kameralı güvenlik dönemi!
İzmir'deki 13 bin 625 taksi, minibüs ve servis aracına, İçişleri Bakanlığı ...
Fiyatlar uçtu... Veliler alternatif arıyor!
İzmir'de, yeni eğitim- öğretim yılının başlayacağı 17 Eylül öncesinde ...
Merakla beklenen büyüme rakamları açıklandı
Türkiye ekonomisi 2018'in ikinci çeyreğinde yüzde 5.2 büyüdü.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri