POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg’in ölümünde korkunç ihtimal!
Korhan Berzeg’in ölümünde korkunç ihtimal!
Starbucks'tan yine zam: İşte yeni fiyat listesi...
Starbucks'tan yine zam: İşte yeni fiyat listesi...
Fed'in faiz kararı sonrası altın fiyatlarında son durum
Fed'in faiz kararı sonrası altın fiyatlarında son durum
İlginç kaza: Otomobil 3. kata çarptı
İlginç kaza: Otomobil 3. kata çarptı
13 Nisan 2019 Cumartesi - 12:18

Şengül'den flaş açıklamalar.... Zeybekci'ye gönderme ve 'aktif siyasete' veda mesajı

Görevinden istifa ettiğini açıklayan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, flaş açıklamalarda bulundu. Partisinin Büyükşehir Adayı Zeybekci’ye göndermede bulunan Şengül, “Yine olsa yine aynı adaylarla yola çıkardık. İlçe belediye başkan adaylarımız Büyükşehir adayımızdan daha çok oy almış! İyi bir kampanya yürüttük. Kendisinin zaten, ‘ben istemedim beni zorla aday yaptılar’ gibi bir söylemi oldu” dedi. Şengül bundan sonraki süreçte aktif siyasette yer almak istemediğinin altını çizdi.

Şengül den flaş açıklamalar.... Zeybekci ye gönderme ve  aktif siyasete  veda mesajı

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- 31 Mart yerel seçimleri geride kalırken, üç büyük ilden biri olan İzmir’de de flaş gelişmeler yaşanıyor. Yerel seçimler öncesi kentte 7 ilçede iktidar olan AK Parti bu belediyelerden 5’inde bayrağı Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) kaptırmıştı. Büyükşehir’de de yarışı CHP’ye kaybeden AK Parti, CHP’nin iktidarda olduğu 2 belediyeye ise iktidar bayrağını dikmişti.

Seçim sonrasında ilk kez Ankara’da parti genel merkezini ziyaret eden AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, ziyaret sonrasında sürpriz bir karar alarak görevinden istifa ettiğini açıkladı. Şengül, il binasında yaptığı basın toplantısıyla istifasını duyurdu. Toplantıya il yöneticileri, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Şengül açıklamasının ardından alkışlarla uğurlandı. Şengül istifasına yönelik açıklamasında partisinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’ye de hem üstü kapalı hem de açıkça göndermede bulundu.

TEŞKİLAT MENSUPLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Teşkilat mensuplarına çalışmaları için teşekkür eden Şengül, “İki, üç gündür Ankara’daydım. Bazı görüşmeler sonucunda bir karar verdik. Kurulduğu günden bu yana teşkilatımın her kademesinde görev aldım. Mensubu olmaktan gurur duyduğum AK Parti’de ikinci kez il başkanlığına atandım. 14 aydır bu görevi hırs ve beklenti içinde olmadan partimin başarısı için yürüttüm. Bu süreçte davası ve vatanı uğruna gecesini gündüzüne katarak çalışan fedakar teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. Beraber yol arkadaşlığı yapmaktan onur ve şeref duyuyorum. Hızlı bir yapılanma içine girdik. Kongre sürecini hızlı tamamladık. Teşkilatlarımızla birliği sağlama noktasında önemli adımlar attık. İlçelerimizde başarıya inanmış dava arkadaşlarımızla yola çıktık. Bu süreçte 2 ayrı önemli seçim sığdırdık. Türkiye’nin yapısı, değişen sistem için güzel bir seçimle başarıyla ulaştık. Yüzde 33 oy alarak ülke genelinde sağlanan başarıya İzmir olarak önemli katkı sağladık. 8 milletvekilimizle temsil ediliyoruz. Sonrasında hiç ara vermeden 31 Mart için çalışmaya başladık. İlçelerimizdeki sorunları tespit ettik. İl başkanlığımızın ekipleriyle ciddi çalışmalar yaptık. Kimler belediye başkanı adayı olabilir konusunda çok önceden ince eleyip sık dokuduk, teşkilatlarımızı dinledik. Bunları yakın-uzak ilişkisine bakmadan, çıkar ilişkisine bakmadan en doğru kararı vermeye çalıştık” diye konuştu.

İLÇE ADAYLARIMIZ BÜYÜKŞEHİR ADAYIMIZDAN DAHA ÇOK OY ALMIŞ!

İsim vermeden partisinin Büyükşehir Adayı Zeybekci’yi hedef alan Şengül, “Seçim sonucunda alınan başarıda şunu gördük ki gerçekten ilçelerimizde çok doğru adaylarla yola çıktık. Yine olsa yine aynı adaylarla yola çıkardık. İlçe belediye başkan adaylarımız Büyükşehir adayımızdan daha çok oy almış! Teşkilatlarımızdan oluşan ekiplerle tek tek ilçeler tarandı. İnsanlarla birebir çalışmalar yapıldı. 17 yıldır her seçimde görev alıyorum, hiçbir seçimde kadınlarımız, gençlerimizle teşkilatımız bu kadar bütünleşmemişti. Başarı, başarısızlık ne, onu da söylemiyorum. 7 olan belediye sayımız 4’e düştü. 2014’te bölünmeden dolayı birçok ilçede belediye başkanlığı kazanmıştık. Bu sefer oylarımızı arttırmamıza rağmen kaybettik. İkili kutup olmasından dolayı 12 belediye kaybettik. Artık baraj yüzde 30-40’larda değil artık yüzde 50’yi geçmeniz gerekiyor. Teşkilatlarımızdan oluşan ekiplerle tek tek ilçeler tarandı. İnsanlarla birebir çalışmalar yapıldı. 17 yıldır her seçimde görev alıyorum, hiçbir seçimde kadınlarımız, gençlerimizle teşkilat samimiyetle bütünleşti. Herkesin dertleriyle, sıkıntılarıyla, dertleriyle ilgilendik, insanlara ulaşmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

SAHTE TEVAZU MESAJI!

Parti içi mesajlar veren Şengül,  “Parti kuruluşuyla görev almış, il başkanlığı yapmış, milletvekilliği yapmış biriyim. Sonrasında sivil hayata alıştık ama çağırdılar il başkanlığı görevi verdiler. Ben şahsım olarak kendimi vatanıma, milletime, partime borçlu hissediyorum. Sırf o nedenden bu görevi kabul ettik. Allah şahittir ki hiçbir kişisel beklentim, ihtirasım, milletvekili mi bakan mı olurum beklentim yok. Hiç en ufak bir şekilde de heyecanlandırmıyor. Bu görevi yaparken gücüm yettiğince yapmaya çalıştım. Sonuçta bizler de insanız, mükemmel değiliz. Eksiklerimiz, hatalarımız mutlaka olmuştur. Bazıları da şu erdemi gösterebilmeli, sahte tevazusundan kurtulup sanki siyasette onlar olmadan bir şey yapılmıyormuş gibi davranamamalılar. Yıllardır siyasette kalan, nemalanan insanların belli noktalarda durmaları gerekiyor. Yeni yüzlerin, gençlerin önünü açmak gerekiyor. Yüzlerce arkadaşımız il başkanlığı yapabilecek kapasiteye sahip. Bizler de bu bilgi birikimimizi onlara katkı olarak sunacağız” dedi.  

BAŞKALARINI ELEŞTİRMEDEN ÖNCE…

Ayrıca Şengül, “İzmir’e patron, ağabey gerekli değildir. İzmir’e hizmetkar lazım, yüreği olacak, samimi insanlar lazım. Bir insanı zorla sevemezsiniz. Bağlantı kurarsanız seversiniz, kurmazsanız sevemezsiniz. İlçelerde, mitingde insanlara baktığımızda masum, samimi, gözlerine baktığınız sizden beklentisi olan insanların ahını almamak lazım. Onların üzerine basıp siyaset yapmamak lazım...  Partimizde öz eleştiriler yapılıyor. Biz başkalarını eleştirmeden önce kendi olumsuzluklarımızı tamamlamamız gerekiyor. Kendi günahlarımızı başkaları üzerinden deşifre etmemiz gerekiyor. Kimseye kırgın, kızgın değilim. Kimseden bir alkış da beklemiyorum. Kimseye de kızmıyorum. Allah çıktığımız yollarda bizi mahcup etmesin” açıklamasında bulundu.

SOYER VE 30 İLÇE BELEDİYE BAŞKANINI TEBRİK ETTİ

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Tunç Soyer’i ve 30 ilçe belediye başkanını da tebrik eden Şengül, “Arkadaşlarımıza bakıyorum, olumsuz bir şey olmuş gibi üzgünler. Gözüm arkada kalmadan içim rahat yapıyorum. İzmir’i çok daha güzel günler bekliyor. Biz Allah’ın izniyle 2024’ün hesabını yaparak toparlanmamız lazım. Nasıl başarıya ulaşacağımıza bakacağız. Diğer siyasi partilere de demokratik süreçten dolayı teşekkür ediyorum. Tunç Soyer’i ve 30 ilçe belediye başkanını tebrik ediyorum. Bizler her zaman doğrunun ve İzmir’in yanında olacağız. Her türlü katkıyı koyacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

CUMHURBAŞKANI İZMİR’DEN ÇOK DA MUTSUZ DEĞİL

Parti kulislerinde kendisinden sonraki süreçte il başkanlığı görevi için ismi dolaşanlar ile ilgili de konuşan Şengül, “Bir sürü isimler geçiyor. Onlara çok bakmayın, prim vermeyin. Mütevazi görünüp içlerinden geçen yüzlerce kişi olabilir. Genel merkezden gelecekleri ilçe başkanlarımızla teşkilatla gerekli görüşmeler yapılacak. Yola devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızla, Binali Yıldırım’la güzel bir görüşme yaptık. İzmir’den öyle çok da mutsuz değil. İstifamı verdikten sonra kendisiyle görüştüm, inanıyorum ki partimizde bu revizyon devam edebilir. Bu örnek davranış da kendisini örnek gösterir” ifadelerini kullandı.

ZEYBEKCİ İÇİN: ‘BEN İSTEMEDİM BENİ ZORLA ADAY YAPTILAR’ GİBİ BİR SÖYLEMİ OLDU

Kentte 1 milyon oy duvarı aşılmışken istifasının temel sebebinin ve Büyükşehir Adayı Zeybekci ile arasında sorun olup olmadığı ile ilgili soruyu yanıtlayan Şengül şunları söyledi: “İzmir’le ilgili başarı varsa başarı herkesin olsun. Başarsızlık benim olsun. Benim kafamda böyle bir şey vardı. 1 yıllık zor bir süreçte böyle bir görev yaptık. Bazen siyasette herkesin kendine göre böyle bir hesabı olabilir. İnsanlar yüzüne bakıldığında kimin ne düşündüğü bilemiyorsunuz. Ben kendi adıma gerekeni yaptım. Başarısızlık varsa ve tek başına sorumluluk benimse sorun yok, herkes görevine devam eder. Ama bana ait değilse istifalar devam eder. Nerden baktığınıza bağlı! Ciddi bir oy artışı sağladık. Bunu tek başına Aydın Şengül almadı. Beraber sağladık. Nihat Bey ile süreç içinde çok sorunumuz olmadı. Etaplarla ilgili sıkıntılar oldu. Bazı şeyler söylenmez. Hissedilir, arka planda konuşulur. İyi bir kampanya yürüttük. Kendisinin zaten, ‘ben istemedim beni zorla aday yaptılar’ gibi bir söylemi oldu.”

AKTİF SİYASET TEKLİF EDİLSE DAHİ AFFIMI İSTEYECEĞİM

Şengül, bundan sonraki süreçte aktif siyasette yer alıp almayacağına ilişkin soruya ise, “Allah bizi nefsimizden ve egomuzdan korusun. Siyasette bazen sahte alkışlar gelmeye başlar ve en büyük yanılgıya düşersiniz. Allah şahidimdir ki hiçbir makam mevki beklemiyorum. Yaptığım görev süresince kalp kırdıysam, birinin hakkını yediysem haklarını helal etsin. Allah bizi affetsin. Biraz da bundan sonraki süreç içinde ailemize kendimize vakit ayıracağız. Partimiz görev verdiğinde bunu beklentisiz yaparım. Beni bakanlık ve hiçbir görev heyecanlandırmıyor. Biz onları aştık. Kendimizi siyasetçi olarak düzeltmemiz lazım. Günahlardan arınmamız lazım ki halka çare olalım. Bazen sahteleşmeye başlıyoruz. Başkasının istediği gibi görünmeye çalışıyoruz, ben rol yapamıyorum. Bundan sonra da öyle olacağım. Aktif siyaset istemiyorum. İşime döneceğim. Teklif edilse dahi affımı isteyeceğim. Beklenti içinde değilim. Genel başkanıma kırgın falan da değilim” yanıtını verdi.

 

 
Hastalarıyla çektiği filmle sağlıkta şiddete 'hayır' diyor
 
Erdoğan: Omuz omuza olmamız gerekirken ...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den Kızılcahamam kampında önemli açıklamalar
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Kızılcahamam'daki kampında ...
Şengül'ün istifası sonrası İYİ Parti'den manidar paylaşım
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'ün istifa etmesinin ardından, İYİ ...
İlhan Omar'ı hedef gösteren Trump'a tepki
Sosyal medya üzerinden Minnesota eyaleti Demokrat vekili Müslüman İlhan ...
 
Şengül'ün istifası sonrası kulisler hareketlendi... Kimlerin ismi geçiyor?
AK Parti İzmir'de il başkanı Aydın Şengül’ün istifasının ardından parti ...
AK Parti İzmir'de flaş gelişme: İl Başkanı istifa etti!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül istifa etti.
İzmir'de CHP'li başkan hakkında adli ve idari soruşturma
Valilik tarafından, 'kamu görevini usulsüz üstlenme' iddiasıyla Torbalı ...
 
CHP Güzelbahçe’de teşekkür yemeği
Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe İlçe Başkanlığı seçim sürecinde sandıkta ...
CHP'de seçim zirvesinin perde arkası: Başkanlar Yücel'e ateş püskürdü!
CHP İzmir’de, 31 Mart yerel seçimi sonrası ilk ilçe başkanları toplantısı ...
İYİ Parti'de o ilçenin yeni başkanı belli oldu
Aktuğ’un ardından boş kalan İYİ Parti Dikili İlçe Başkanlığı koltuğuna Pınar atandı. 
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri