POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
TCMB açıkladı: Rezervlerde düşüş sürüyor
TCMB açıkladı: Rezervlerde düşüş sürüyor
Kaza öncesi 'su savaşı' yapıyorlarmış...
Kaza öncesi 'su savaşı' yapıyorlarmış...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özel görüşmesi başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özel görüşmesi başladı
Kurtulmuş'tan Meclis'te yeni anayasa turu
Kurtulmuş'tan Meclis'te yeni anayasa turu
9 Mart 2018 Cuma - 09:12

Şengül’ün Kocaoğlu’na verdiği dosya açıldı: AK Partili belediyeler Büyükşehir’den ne istiyor?

Başkan Kocaoğlu’nun kentteki siyasi parti başkanlarına İzmir’in Ankara’da onay bekleyen projelerinin yer aldığı bir dosya verdiği turunun sürprizi AK Parti İl Başkanı Şengül’ün de Kocaoğlu’na bir dosya vermesi oldu. Dosyada AK Partili 7 ilçe belediyesinin Büyükşehir’den talepleri sıralandı.

Şengül’ün Kocaoğlu’na verdiği dosya açıldı: AK Partili belediyeler Büyükşehir’den ne istiyor?

GERÇEKİZMİR – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu siyasi parti turunu AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül’e yaptığı ziyaretle tamamladı.

Başkan Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, MHP İl Başkanı Necat Karataş ve İYİ Parti İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’ın ardından AK Parti İl Başkanı Şengül’e de İzmir’in Ankara’da onay bekleyen projelerinin yer aldığı bir dosya verdi.

Ziyarette yaşanan sürpriz gelişme ise AK Parti İl Başkanı Şengül’ün de Kocaoğlu’na bir dosya vermesi oldu.

- KOCAOĞLU-ŞENGÜL ZİRVESİ: KARŞILIKLI DOSYA SÜRPRİZİ... 

Kocaoğlu’na İzmir’in ve İzmirlilerin yararına olan her projeye destek sözü veren Şengül’ün teslim ettiği dosyada ise İzmir'deki 7 AK Partili ilçe belediyesinin Büyükşehir'den talepleri yer aldı.

İŞTE O DOSYA VE İZMİR'DEKİ AK PARTİLİ 7 İLÇE BELEDİYESİ'NİN BÜYÜKŞEHİR’DEN TALEPLERİ

Kemalpaşa Belediyesi
İlçedeki muhtelif bölgelerde asfalt çalışmaları yapılması, açıkta akan kanalizasyonların artıma tesisine bağlanması, enerji nakil hatlarının yer altına alınması için izin verilmesi, dere ıslahlarının yapılması, Yukarıkızılca Çevre Yolu'nun açılması, köyden mahalleye dönüşen yerleşimlerin ilçe bağlantı yollarının düzenlenmesi.

Ödemiş Belediyesi
Yer altı otoparkı yapılması, düğün salonu ve çok amaçlı salon yapımı, köyden mahalleye dönüşen muhtelif bölgelerde yağmur suyu drenaj hattı yapılması, merkezdeki muhtelif mahallelerde kanalizasyon hattı yenilemeleri, asfalt çalışmaları yapılması, kilit parke taşı yapımı, trafik ışıklı sinyalizasyon sistemi kurulması, İZSU tarafından yapılan çalışmalar sonucunda kazılan alanların dolgularının takibi ve yüzey kaplama tamiratlarının yapılması, dere ıslahları.

Torbalı Belediyesi
İZSU tarafından ilçede yapılan çalışmalarla ilgili ilçe belediyesine iş programı gönderilmesi, ilçe genelinde kazılan toplamda 400 kilometrelik yolun tamiratının yapılması, Büyükşehir İmar Kanunu kapsamında Büyükşehir Belediyesi'ne verilen imar düzenleme yetkisinin kullanımı sırasında ilçe belediyesiyle istişarede bulunulması.

Kiraz Belediyesi
Zabıta Müdürlüğü'ne araç talebi, parke taşı temini, çocuk oyun grubu temini, mevsimlik çiçek ihtiyacının karşılanması, yol yapımı.

Menderes Belediyesi
Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedilen, muhtelif imar planı değişiklik tekliflerinin gözden geçirilmesi, İZSU tarafından yapılan çalışmalar sonucunda kazılan alanların dolgularının takibi ve yüzey kaplama tamiratlarının yapılması, Hayvan Bakımevi'nin bulunduğu bölgeye içme suyu hattının çekilmesi, dere ıslahları.

Kınık Belediyesi
Katı Atık Transfer İstasyonu oluşturulması, İZSU tarafından yapılan çalışmalar sonucunda kazılan alanların dolgularının takibi ve yüzey kaplama tamiratlarının yapılması, Atık Su Arıtma Tesisi yapılması, mahalle bağlantı yollarının yenilenmesi.

Selçuk Belediyesi
İlçedeki muhtelif mahallelerde kilit parke taşı yapılması, üretim yollarında kullanılmak üzere dozer ve kırıcı talebi, kapalı yüzme havuzu ve spor tesisi yapılması, Gençlik ve Kültür Merkezi yapılması, köyden mahalleye dönüşen yerlerde altyapı çalışması yapılması, 14 Mayıs Mahallesi Rekreasyon Alanı düzenlemesi, kapalı otopark yapılması, çocuk oyun grubu temini, Pamucak'taki oteller bölgesine artıma tesisi yapılması, üst geçit yapılması, asfalt çalışmaları.



İZMİR'İN EN BÜYÜK ŞANSI BİNALİ YILDIRIM

Ziyaretle ilgili bir açıklama yapan ve İzmir'in en büyük şansının Başbakan Binali Yıldırım olduğunu belirten Şengül, kentin meselelerine vakıf, şehri çok iyi tanıyan, sorunları ve çözüm önerilerini iyi bilen bir ismin Başbakan olarak görev yapıyor olmasının önemine dikkat çekti. Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir'e büyük hizmetler yaptığını, büyük eserler kazandırdığını ifade eden Şengül, "Sayın Başbakanımız İzmir'in üzerine titriyor. Kendisinin İzmir'e olan aşkını ve tutkusunu hepimiz biliyoruz. Her zaman söylediği bir şey var, 'Söz konusu İzmir ve İzmir'e hizmet ise geri kalan her şey teferruattır' diyor. İzmir'e yapılan hizmetler ortada. Kent içi trafik Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olmasına rağmen, Konak Tüneli hükümetimiz tarafından yapıldı ve hizmete açıldı. Bugün Konak Tüneli olmasaydı, zaten keşmekeş halinde olan İzmir trafiğinde adım atmak mümkün olmazdı. Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar ve Dış Hatlar Terminali yapıldı, Çevre Yolu tamamlandı, daha birçok yatırım kentimize kazandırıldı. Engellemelere rağmen, açılan davalara rağmen iş yapmaya çalışıyoruz. İzmir Körfez Geçiş Projesi için açılan davaları hepimiz görüyoruz. İzmir'in kaderini değiştirecek bu mega projeye karşı çıkanları anlamak mümkün değil. Stadyumlar için kaç tane dava açtıklarını kendileri bile unuttular. Eğer o davalar açılmasaydı şimdi İzmir'de üç tane modern stadyum vardı. Buna rağmen temellerini attık, inşaat devam ediyor. Onlar 'yaptırmayız' dedikçe biz inatla 'yapacağız' diyoruz. Biz yaşadığımız bu kenti daha da güzelleştirmek, İzmir'i marka şehir haline getirmek için üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda en büyük destekçimiz Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'dır. Kendisine müteşekkiriz" dedi.

VERDİĞİMİZ DOSYANIN TAKİPÇİSİYİZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na İzmir'deki 7 AK Partili ilçe belediyesinin Büyükşehir'den talepleriyle ilgili bir dosya sunan Şengül, "Büyükşehir Belediyesi'nin 30 ilçeye eşit hizmet ilkesiyle hareket etmesi gerekiyor. İzmir'de 22 ilçe CHP'li, 7 ilçe AK Partili, 1 ilçe ise MHP'li başkanlar tarafından yönetiliyor. Bunların birbirinden ayrılmaması lazım. Biz Belediye Başkanlarımızla görüştük, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden taleplerinin yer aldığı bir dosya hazırladık ve Sayın Kocaoğlu'na verdik. Bunların takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum. Siyasi görüş ayrımı yapmadan, hiç kimseyi diğerinden ayırmadan hizmet yapılmalı. Hizmette siyaset olmaz. Bu talepler yerine getirilirse hiç çekinmeden herkesin huzurunda kendilerini tebrik ederiz, eğer yerine getirilmezse de burada bir ayrımcılık yapıldığını düşünür ve kendilerini hemşerilerimize şikayet ederiz" şeklinde konuştu.

 
Özel hastanelerden 'SGK' vurgunu!
 
Fashion Prime’da geri sayım başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İttifak kanunu komisyonda kabul edildi
İttifak kanunu TBMM Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi
İYİ Parti İzmir Kongresi'nde divan o isme emanet!
İYİ Parti İzmir 1. Olağan kongresi cumartesi günü gerçekleşecek. 551 delegenin ...
Sarıgül'den adaylık sinyali!
Şişli'nin eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ilçedeki kadınlar için ...
 
Erdoğan'dan sert sözler: Din adamı diye ortaya çıkıp...
Erdoğan kendilerini ilahiyatçı olarak tanıtan bazı kişilerin yaptığı açıklamalara ...
AK Parti'nin tek kadın il başkanı 8 Mart'ta istifa etti!
AK Parti'nin tek kadın il başkanı olan Çanakkale il başkanı Yeşim Karadağ, ...
CHP'nin seçim güvenliği raporu açıklandı
CHP'nin, AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan seçim ittifakı teklifinin ...
 
AK Partili Baran'a EMŞAV'da önemli görev
AK Parti İzmir Engelliler Koordinasyon Merkezi İl Başkanı Ahmet Uğur Baran, ...
Kılıçdaroğlu'ndan Aydın dönüşü sürpriz İzmir ziyareti!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Aydın'da katıldığı kadın muhtarlar zirvesinin ...
Kılıçdaroğlu'dan partilere cinsiyet kotası çağrısı
8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri