POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü!
Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü!
Rutte Türkiye'ye geliyor: Erdoğan'dan destek isteyecek
Rutte Türkiye'ye geliyor: Erdoğan'dan destek isteyecek
19 Temmuz 2019 Cuma - 17:01

Soyer, 'Cumhur İttifakı'nın başkanlarıyla buluştu, 'yol haritası' zirvesinde neler konuşuldu?

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Cumhur İttifakı’nın ilçe belediye başkanlarıyla koordinasyon toplantısında buluştu. Soyer, "Önümüzdeki 4 buçuk yıl aramızdaki iletişimi daha kuvvetli ve faydalı hale nasıl getiririz bunları konuştuk. Verimli bir toplantıydı. Tek tek hem ilçelerimizin sorunları, hem büyükşehirle olan koordinasyonu sağlamak için bir yol haritası belirlemeye çalıştık. Üç ayda bir ilçelerimizde toplantı yapacağız” dedi.

Soyer,  Cumhur İttifakı nın başkanlarıyla buluştu,  yol haritası  zirvesinde neler konuşuldu?

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, Cumhur İttifakı’nın ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen koordinasyon toplantısına; AK Partili; Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ve Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Serkan Acar’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hamit Nişancı, Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu ile Genel Sekreter Buğra Gökçe de katıldı.

SOYER: YOL HARİTASI BELİRLEMEYE ÇALIŞTIK                  
Yaklaşık 1 buçuk saat süren toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Güzel bir koordinasyon toplantısı yaptık. Önümüzdeki 4 buçuk yıl aramızdaki iletişimi daha kuvvetli ve faydalı hale nasıl getiririz bunları konuştuk. Verimli bir toplantıydı. Tek tek hem ilçelerimizin sorunları, hem büyükşehirle olan koordinasyonu sağlamak için bir yol haritası belirlemeye çalıştık. Üç ayda bir ilçelerimizde toplantı yapacağız, ilk ilçemiz Aliağa olacak. Ekim sonu gibi Aliağa’da toplantımızı yapacağız” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, başkanlardan gelen talepleri, “İZSU, İZBETON ve iletişim koordinasyonu…” cümlesiyle özetledi. 



GSF VE ELEKTRİK FABRİKASI 
Soyer toplantı çıkışında İzmir gündemine ilişkin soruları da yanıtladı. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne yer tahsisi konusnda “GSF ile ilgili bir gelişme olmadı henüz, ama takip ediyoruz” açıklamasını yaparken, Büyükşehir tarafından satın alınan Tarihi Elektrik Fabrikası’nda son durum hakkında da “Henüz onay bekliyoruz, Cumhurbaşkanımızın onayına tabi” ifadelerini kullandı.

"BİRBİRİMİZİ SEVİYORUZ, BUNDAN GÜZEL HABER Mİ OLUR!"
Başkan Soyer, ‘Müjde olarak söyleyeceğiniz bir şey var mı?’ sorusuna ise, “Birbirimizi seviyoruz, birbirimize saygı duyuyoruz, bundan güzel haber olur mu…” yanıtını verdi. 

AK PARTİLİ HIZAL: GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ
Toplantı gündemine yönelik konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ise, “İZSU, İZBETON ve iletişim ile ilgili değerlendirme yaptık. Burada hepimizin ortak amacı İzmir, İzmir’in tüm sorunlarını iktidarıyla, muhalefetiyle beraber çözmek… Bu amaç uğruna Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız ve biz meclis üyeleri olarak elimizden geldiğince en iyisin yaparak, elimizi değil gövdemizi taşın altına koyarak sorunların çözülmesi noktasında merkezi hükümetin katkılarını da şehrimize koyarak şehrimizi çok çok daha iyi noktalara taşımak için mücadelemizi vereceğiz” açıklamasında bulundu.

TRAMVAY VE GÖRDES KONUŞULACAK
Karşıyaka’dan Çiğli’ye uzatılacak tramvay projesi ve Gördes Barajı’ndan merkeze su aktarılmasıyla ilgili tarihin belirlenip belirlenmediğine yönelik açıklamada bulunan AK Partili Hızal, “Tramvay ilgili onay gelmedi. Ankara’ya ziyaretimiz esnasında bu konu da konuşulacak. Gördes ile ilgili ise; çok kısa sürede katkı koymak adına çalışmalar başlayacak” dedi.

ANKARA ZİYARETİ BAYRAMDAN SONRA
Hızal, İzmir’in bakanlık ve cumhurbaşkanlığı nezdinde onay bekleyen projeleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile AK Parti Grubu olarak Kurban Bayramı’nın ardından Ankara’ya gideceklerini belirtti.

BÜYÜKŞEHİR İLE BİRLİKTE ADIM ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Hızal Buca Metrosu’nun yatırım programına alınması için Cumhurbaşkanlığı’nın verdiği onayı anımsatarak “Geçtiğimiz günlerde Buca Metrosu ile ilgili güzel bir örnek yaşadık. Tartıştık, değerlendirdik. Şehir için önemli bir projeydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın onayından geçti. Çok kısa bir süre sonra da proje ihalesinin biteceğini düşünüyoruz. Bunun devamını sağlamak adına Büyükşehir Belediyesi ile birlikte adım atmaya devam edeceğiz” dedi.

 
Bitlis'te roketli saldırı: 1 binbaşı şehit
 
Benzinde bu kez indirim var: İşte yeni tarife
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Mavişehir krizi'nde söz Gümrükçü'de: Tarihsel hakkımız!
Çiğli Belediyesi’nin, Mavişehir’in ilçe sınırlarına kazandırılması yönünde ...
Büyükşehir'deki kritik TİS sürecinde mutlu son!
Büyükşehir Belediyesi'nin İZENERJİ şirketi ile işyerinde örgütlü Devrimci ...
Konak'ta ilk adım atıldı: Zehirle mücadele merkezi olacak!
Batur, Konak’ta yeni madde bağımlılığı tedavi merkezi için protokolü imzaladı.
 
Başkan Gürbüz Foça'nın dört bir yanında halkı dinledi
Gürbüz 16-18 Temmuz tarihlerinde düzenlenen halk toplantılarında; Yeni ...
Soyer'in 100 günü: Neler yapıldı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilk 100 günde yaptıklarıyla ...
Altındağ Bornova'nın seyir terası olacak!
Çamkule, Merkez ve Zafer mahallelerini ziyaret eden Başkan İduğ, özellikle ...
 
Ve Karşıyaka’da ders zili çaldı
Karşıyaka Belediyesi, bu yıl ilk kez ‘”Yaz Dersleri” uygulamasını hayata ...
Buca'da gençlere doğru karar için özel hizmet
Buca Belediyesi, üniversite heyecanı yaşayan Bucalı gençlerin doğru karar ...
Çiğli'de ders: Robotik kodlama
Çiğli Belediyesi ile Habitat Derneği arasında geçtiğimiz ay imzalanan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri