POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Organize suç örgütü çökertildi: 33 gözaltı
Organize suç örgütü çökertildi: 33 gözaltı
Sokak ortasında av tüfeğiyle vurularak öldürüldü
Sokak ortasında av tüfeğiyle vurularak öldürüldü
ABD İsrail'e mühimmat sevkiyatını durdurdu mu?
ABD İsrail'e mühimmat sevkiyatını durdurdu mu?
Benzin ve motorine indirim geldi!
Benzin ve motorine indirim geldi!
9 Mart 2019 Cumartesi - 16:03

Soyer'den '2. Cemre': 28 proje ve Zeybekci'ye gönderme!

Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in, Tarım ve Kırsal Kalkınma Projeleri’ni içeren ikinci cemre toplantısı Ödemiş’te miting havasında gerçekleşti. İzmir’in kırsal kalkınmanın başkenti yapacağına dair söz veren Soyer, 28 proje açıkladı. Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’ye de gönderme yapan Soyer, “O sizi tarım işçisi yapmak istiyor, biz sizi bu toprağın bereketine, refahına ortak yapmak istiyoruz.Uçurumun büyüklüğü burada" dedi.

Soyer den  2. Cemre : 28 proje ve Zeybekci ye gönderme!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- İzmir projelerinin ilk bölümü olan birinci cemre toplantısını 26 Şubat’ta Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştiren Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Tunç Soyer, Tarım ve Kırsal Kalkınma Projeleri’ni içeren ikinci cemre toplantısını Ödemiş Hükümet Meydanı’nda miting havaasında gerçekleşen bir törenle tanıttı. İkinci cemre toplantısına  Tunç Soyer’in Eşi Neptün Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri; Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Bedri Serter, Kani Beko, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Millet İttifakı Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mehmet Eriş, CHP İlçe Başkanı Hamdi Halis, ilçe örgütü, partililer ve vatandaşlar katıldı.  Ayrıca Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve İYİ Parti’li yöneticiler, STK’lar Kooperatif temsilcileri programa katıldı.Törenin yapıldığı meydanın sahne kısmında  2 LED ekran yer aldı. Soyer’in proje tanıtımında önce  sahnede Zeybek ekibi gösteri gerçekleştirdi. Program sonunda İzmir İl Köy-Koop Başkan Yardımcısı Mustafa Gerçek ve Tarım Yazarı Tuncay Beybağ, Soyer’e kepenek hediye etti.  Hediye takdiminin ardından Tunç Soyer ve Eşi Neptün Soyer sahnede dans etti.

ERİŞ: AYRIM YAPMADAN HİZMET VERECEĞİZ

Programın açılış konuşmasını yapan Millet ittifakı Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mehmet Eriş, coşkulu kalabalığa seslenerek “Hangi partiden olursa olsun hiçbir hemşerimizi ayırt etmeden hizmet vereceğiz.  Sözlerimizi, Tunç Soyer in kırsala verdiği önemi bilerek veriyoruz.  Aziz Başkanımızın açtığı yolu daha da ilerleteceğiz. Ödemiş’in dağlarında çiçekler açtı, İzmir’de de açacak ama yetmeyecek Türkiye’nin tamamında  çiçekler açacak. Kimseyi ayırt etmeden herkesi kucaklayacağız” dedi.

Kalabalık tarafından coşkuyla karşılanan Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer,  tarım ve kırsal kalkınma ana başlığı altında 28 proje açıkladı.

AZİZ BAŞKANDAN GÖREVİ DEVRALDIĞIMIZDA...

İzmir’in kırsal kalkınmanın başkenti olacağını vurgulayan Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soyer,  “İzmir köklü bir şehirdir. Bu kök, onun tarlaları, bağları, bahçeleri, meralarıdır. Bu kök, Küçük Menderes, Gediz ve Bakırçay havzalarındaki ilçeleri ve üreticileridir. Tıpkı bir ağaç gibi, İzmir şehri de bu güçlü kökleri nedeniyle ayaktadır. İzmir, Türkiye’nin ve Akdeniz’in öncü ekonomilerinden biridir” diye sözlerine başlayan Soyer, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İzmir ilçeleri sayesinde vardır ve bugün de hala dimdik ayaktadır. Bu nedenle, tarım ve kırsal kalkınmaya öncelik vermek İzmir hedeflerimizin başında geliyor. Bu benim size olan asli sorumluluğum. İnşallah 1 Nisan’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini Aziz Başkan’dan devraldığımda, tarım ve kırsal kalkınma projelerimize hiçbir ara vermeden, artırarak, çeşitlendirerek ve daha da büyük bir hızla devam edeceğiz. Tohumdan hasada ve ürünlerimizin satıs?ına kadar, her zaman sizin yanınızda, yakınınızdayım. Tarım ve kırsal kalkınmaya ilgili hazırladığımız 28 proje, hem girdi maliyetini düs?ürecek, hem de ürünlerin satıs? fiyatını artıracak. Bu, tüm İzmirliler’in sağlıklı gıdayla buluşması için de önemli.Şunu tüm kalbimle ifade edeyim. Bu şehirde tarım ürünlerinin tamamının, hayvancılıg?ın, arıcılık ve su ürünlerinin gelişmesi benim birinci meselem” diye konuştu.

KADIN KOOPERATİFLERİ VURGUSU

Kadın kooperatiflerine yönelik konuşan Soyer, “Seferihisar’da 7 kadınla başladık. Ürettiklerini tezgah kurup satmaya başladılar. Baktılar güzel para kazanıyorlar, tezgahları büyüttüler. Sonra lokanta açtık. Yöresel yemekleri yapmaya başladılar. Para kazanmaya başladılar. İZKA’dan bir hibe bulduk. Pekmez imalathanesi yaptık. ‘Daha çok para kazanmak için ne yaparız?’ dediler. Et tesisi açıyorlar. 7 kadının başladığı hikaye Seferihisar’ı sardı. Bunu İzmir’in her yerine yayacağız, kadın kooperatifleri kuracağız. Köy tavukçuluğunu kadınlarımız için yaptık. İzmirli tüketici de köy tavuğuyla buluşacak” ifadelerini kullandı.   

TARIM ÜRÜNÜNÜ SANAYİ ÜRÜNÜNE DÖNÜŞTÜRMEK ZORUNDAYIZ

Tarım ürünün sanayi ürününe dönüştürmek zorunda olunduğunu vurgulayan Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, “Üreticiye ödeme payımızı 1 milyara çıkaracağız. Yerel tohumlar için merkezler kuracağız. Ücretsiz fidan dağıtımına devam edeceğiz. Alım garantili tohum üretimini başlatacağız. Yerli tohum takas şenliklerini büyüteceğiz. Kadim tarım ürünlerine destek vereceğiz. Dağ köylerinde doğanın katkısıyla kendi kendine yetişen ürünler var. Tarım ürünleri işleme tesisleri kuracağız. Tarıma katma değer sağlamak zorundayız. Tarım ürünü artık tek başına tarım ürünü kalarak değerinin karşılığını bulamıyor. Mutlaka işlemek gerekiyor. Seferihisar’da mandalina sadece ağaçtan toplanıp satılıyordu. Biz bunu geliştirdik. O kadar çok yan ürün yaptık ki. Gazozunu, marmelatını, kolonyasını, şarabını, likörünü, esansını, hepsini yaptık. Kuruttuk. 20 yıldır 50 kurul ile 1 TL arasında satılıyordu. Şu anda 1 kilogramını 6 buçuk TL’den satıyoruz. Bütün tarım ürünleri için bu çalışmayı yapmak zorundayız. Tarım ürününü mutlaka sanayi ürününe dönüştürmek zorundayız. Patent çalışmalarını yapmak zorundayız ve yapacağız. Biz artık bu topraklarda ürettiğimiz ürüne çırak çıkmayacağız. İspanya, İtalya’nınkinden çok daha güçlü bir şekilde dünyaya biz satacağız. İhracatı mutlaka bu ürünlerle buluşturacağız” diye konuştu.

BU BÖLGEYİ TARIM ENDÜSTRİSİ İÇİN CAZİP HALE GETİRECEĞİZ

Ödemiş’te süs bitkileri ve peyzaj fuarı yapacaklarını söyleyen Soyer “Ödemiş’te süs bitkileri ve peyzaj fuarı yapacağız. İyi tarım uygulamalarını geliştireceğiz. En az 3 tane organize tarım ihtisas bölgesi yapacağız. Verilecek teşvik ve desteklerle daha büyük yatırımcıları çekeceğiz. Bu bölgeyi tarım endüstrisi için cazip hale getireceğiz. Üniversitelerle iş birliği içinde çalışacağız. Bergama’nın Kozak yaylasında çam fıstığında yaşadığımız sıkıntıyı ve benzerlerini çözeceğiz. 380 bin ağacımıza musallat olan kanseri mutlaka yeneceğiz” dedi.

HÜKÜMETİN YAPMADIĞI TARIM PLANLAMA  POLİTİKASINI UYGULAYACAĞIZ

2019’da itibaren planlı üretime geçileceğini kaydeden Soyer, “Hükümetin yapmadığı tarım planlama politikasını İzmir’de uygulayacağız. Ödemiş de, Kiraz da, Beydağ da iyi olacak. Biz hayatınızı iyileştirmeye geliyoruz kardeşim! Mezbahalar yapacağız. Verimli çalışmayanları verimli hale getireceğiz. Hayvan üreticisi 2 baş hayvanını kesecek, parasının tamamını yola veriyor. Et entegre tesislerimiz ilçelerde olacak. İzmirliyi halk et, halk ekmek, halk gıda, halk balık ile buluşturacağız. Üreticimiz üretecek, tüketicimiz sağlıklı, temiz gıdaya kavuşacağız. İzmirlinin arka sıralarındakiler sağlıklı ve ucuz gıdaya sizin ürünlerinizle ulaşacak. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bunu organize edeceğiz. Esnafla birlikte çalışacağız. Alım garantili buğday, zeytin, süt ürünleri ile yapacağız. Aziz Kocaoğlu’nun ‘Süt Kuzusu Projesi’yle şu an 135 bin aileye süt gidiyor. Bunu 250 bin aileye çıkaracağız. Tire Süt Kooperatifi’nin yanında Ödemiş’teki, Tire’deki, bütün ilçelerdeki süt üretici kooperatiflerinden alacağız. Sütü İzmir’de her yerden alacağız. Bu sayıyı her gün yükselteceğiz. Köylerin ekonomisini kalkındıracağız. Bütün dünyada tarım aynı zamanda bir turizm aracıdır. İnsanlar dünyanın her yerinden gelir tarım arazilerinde ürünün nasıl yetiştiğini görmek ister. Oradaki lezzetlerden tatmak ister. Mümkünse o köyde konaklamak ister. Biz bunu niye yapmıyoruz? Olağanüstü iklim, birbirinden güzel köylerimiz var. Turisti niye buraya getiremiyoruz? Bunlar kader değil. Başka bir tarım, turizm mümkün. Ben bu nedenle siyaset yapıyorum. Potansiyelimiz çok güçlü. Biz bunları kullanmıyorsak bu bizim kaderimiz değil. Başkası mümkün. Köylerimizi turizmle buluşturacağız. Türkiye’nin her yerinden insanlar İzmir’in köylerine gelecek. Siz ürününüzü satmak için uğraşmayacaksınız, onlar alacak. Tarım üniversitesi kuracağız. Şan olsun diye yapacağız ve Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayacağız” açıklamasında bulundu.



İZMİR’İN KAVAKLARININ ÖDEMİŞ KAVAKLARI OLDUĞUNU HERKES BİLECEK

Ödemişlilere seslenen Soyer, “Önce kadim kültürümüze sahip çıkacağız. Bütün ilçelerimizde, bütün köylerimizde türkü festivalleri yapacağız. İzmir’in kavaklarının aslında Ödemiş kavakları olduğunu herkes bilecek. Kimlik esastır. Bu hız çağı bize kimliğimizi unutturuyoruz. Sanki dokunsalar devrilecek bir hayat yaşıyoruz. Biz kökleri çok sağlam bir milletiz. Köklerimizi gün ışığına çıkararak onlara sarılacağız. Köylerdeki çocuklarımız için zeybek, halk dansları kursları açacağız. Bizim çocuklarımız niye daha fazla öğrenmesinler. Köylerde yaşayan gençlere burs desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.

EN GÜÇLÜ DESTEKÇİNİZ OLACAĞIM

Kooperatiflerin ve üreticilerin en güçlü destekçisi olacağını kaydeden Soyer, “Tarımın köylülerimizin, çiftçilerimizin, halkımızın elinde kalmasını istiyoruz. Çünkü sizlerin kaderi tarım şirketleri, holdinglerin insafına bırakılamaz. Bu şehirde görev yaptığım sürece bunun kefiliyim. Bunun gereğini yerine getirmek için, kooperatiflerimizin ve tüm üreticilerimizin en güçlü destekçisi olacağım. Sizlerden aldığımız yetkiyi ve bana yükleyeceğiniz sorumluluğu, bu bilinç ve kararlılıkla kullanacağım” ifadelerini kullandı.

ZEYBEKCİ’YE “FARK” GÖNDERMESİ

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’ye de göndermede bulunan Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, iddialı konuştu. Üreticinin refahını arttıracağına söz veren Soyer, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, geçtiğimiz günlerde tarım projelerini açıkladı. Ortak ve  benzer projeler var ama aramızda çok önemli bir fark var. Diyor ki; Tarımla ilgili tüm tarım sektörünü bir üst şirkete, holding bünyesine taşıyacakmış. Farklı olduğumuz nokta bu! Tamamen farklı bakıyoruz. Şirketler kar, bilanço üzerinden yürür, işçisi tarım işçisidir. Yöneticiler, belediye başkanları gider gelir, bir gün böyle bir gün başka türlü yapar. Ama kooperatif öyle değil. Kooperatifçilik toprağın bereketini paylaşmak, toprağın ürettiği refaha ortak olmaktır. O sizi tarım işçisi yapmak istiyor, biz sizi bu toprağın bereketine, refahına ortak yapmak istiyoruz.Uçurumun büyüklüğü burada! Biz üreticimizi kooperatifle büyüteceğiz, zenginleştireceğiz, refahını arttıracağız. Söz veriyorum! Refahınız büyüyecek, yaşam kalitesi yükselecek. Bu topraklarda yaşamaktan da üretmekten de gurur duyacaksınız. Biz de sizle gurur duyacağız. Köylü milletin efendisidir diyeceğiz ve herkes de bunu hatırlayacak. İzmir’i kırsal kalkınmanın başkenti yapacağız” diye konuştu.

İZMİR’İ KOOPERATİFLER ŞEHRİ YAPACAĞIZ

İzmir’i koopertifler şehri haline getirmeyi hedeflediğini açıklayan Soyer, tarım ve kırsal kalkınma ile ilgili 28 projesini, “gübre kooperatiflerinin kurulmasını desteklemek”, “tarım desteklemelerini artırmak”, “alım garantili üretim desteği”, “yerel tohum merkezleri kurmak”, “kadim tarım ürünlerine değer katmak”,  “üretici köy pazarları kurmak”, “tarım ürünleri işleme tesisleri açmak”, “coğrafi işaretleme, marka ve patent desteği”, “humus ve kompost üretim tesisleri kurmak”, “iyi tarım uygulamalarını geliştirip yaygınlaştırmak”, “sulama maliyetini düşürmek ve sulama tesisleri kurmak”,  “soğuk hava ve paketleme tesisleri açmak”, “İzmir’e özgü çiçek soğanı yetiştiriciliğine üretim ve pazarlama desteği vermek”, “tarım araştırma merkezleri kurmak”, “su ürünleri halini geliştirmek”, “mezbahalar ve kesimhaneler kurmak”, “Halk Süt, Halk Et, Halk Ekmek ile üreticiyle tüketiciyi buluşturmak”, “Süt Kuzusu projesi ile her çocuğa süt dağıtmak”, “köylerde üretici satış noktaları kurmak”, “kırsal turizm rotalarıyla köylerin ekonomisini kalkındırmak”, “tarım okulları kurarak hibe almanın yolunu açmak”, “ilçe ve mahallelerdeki halk festivalleri ve bayramlara olan Büyükşehir Belediyesi desteğini artırarak sürdürmek”,  “İzmir merkez ve ilçelerde Türkü Festivali düzenlemek”, “köylerdeki çocuk ve gençler için müzik, zeybek ve diğer halk danslarının kurslarını açmak”, “köylerde yaşayan gençlere burs desteği vermek”, “ihtiyaç olan köylere kapalı ve açık düğün salonları ve futbol sahaları açmak”, “arazi yollarını iyileştirmek” başlıkları altında açıkladı.

İŞTE O PROJELER

Kooperatifler Şehri İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kooperatiflere desteğini artırarak sürdüreceğiz. Çiftçimizin kooperatifler çatısı altında örgütlenmesini teşvik edeceğiz.

Gübre Kooperatifleri

Çiftçimizin ucuz ve kaliteli gübre ihtiyacını karşılamak üzere gübre kooperatiflerinin kurulmasına destek vereceğiz.

Tarım Desteklemeleri

Meyve fidanı desteği

Hayvan desteği

Arıcılık desteği

Kooperatif ve ziraat odalarının makine, ekipman ve tesis destekleri

Köy tavuğu

Mantar

Alım Garantili Üretim

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü alım garantili ürün projesini artırarak devam ettireceğiz. Hem alınan ürün miktarını, hem de çeşidini artıracağız. Fidan, mevsimlik çiçek, zeytinyağı, süt, yoğurt, peynir, zeytin ve patates gibi ürünlerin yanı sıra yeni ürünlerin de alımını gerçekleştireceğiz. Girdi maliyeti düşük olan karakılçık buğdayı ve erkence zeytini gibi geleneksel tarım ürünlerimizi alım garantili üretim kapsamına alacağız.

Yerel Tohum Merkezleri

Verimli ve yerel tohumlar üreterek köylümüze sunacağız. Binlerce yılın geleneğini, yerel tohumlarımızı, hayatı, doğayı, geleceğimizi koruyacağız.

Kadim Tarım

İzmir’in verimi düşük olan fakat doğa dostu geleneksel yöntemlerle üretilen ürünlerinin piyasa değerini artıracağız.

Üretici Köy Pazarları Kuracağız

Kültürpark’ta ve her ilçede haftada bir gün üretici pazarı kuracağız

Tarım Ürünleri İşleme Tesisleri

Tarıma katma değer sağlamak için tarımsal ürünlerin işlenerek yüksek fiyata satılmasını sağlayacağız.

Altı Stratejik Ürün

Zeytinyağı

Şarap ve üzüm ürünleri

Atalık buğday

Keçi ürünleri

Tuz

Deniz ürünleri

İzmir’i tarımda marka yapacak altı stratejik ürünün değerini ve satış kanallarını artıracağız

Humus ve Kompost Üretim Tesisleri

Fide üreticisinin ihtiyaç duyduğu kompost üretimini gerçekleştirmek için Humus Birlikleri kuracağız.

İyi Tarım Uygulamaları

Toprağın kalitesini yükselten, tarımsal üretimi kayıt altına alan ve geliştiren iyi tarım uygulamalarıyla üreticimizin yanındayız.

Sulama Tesisleri

Soğuk Hava ve Paketleme Tesisleri

İzmir’e Özgü Çiçek Soğanlarının Yetiştirilmesi

Tarım Araştırma Merkezleri

Su Ürünleri Hali

Mezbahalar

Halk Gıda

Süt Kuzu Projesi’yle Her Çocuğa Süt

Süt içmek her çocuğun hakkı. Bu toprakların sütü, binlerce çocuğa ulaşıyor.

Köylerde Yaşayan Gençlere Burs Desteği

İzmir’in köylerinde yaşayan başarılı gençlere yüksek öğrenim bursu verilecek

Arazi Yolları İyileştirilecek

Kırsal mahallelerimizdeki arazi içi ve arazilere giden yollar Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla iyileştirilecek.

İhtiyaç Olan Köylere Kapalı ve Açık Düğün Salonları ve Futbol Sahaları Yapılacak

Köylerde üretici satış noktaları kurulacak

İlçe ve mahallelerimizdeki halk festivaller, ve bayramlara olan Büyükşehir Belediyesi desteği artarak sürdürülecek. İzmir merkezde ve tüm ilçelerde ‘Türkü Festivali’ düzenlenecek. Köylerdeki çocuk ve gençler için müzik, zeybek ve diğer halk dansları kursları açılacak. Kırsal turizm rotalarıyla köylerin ekonomisi güçlendirilecek, şehir merkezi ve köyler arasındaki bağlar güçlendirilecek. Tarımsal eğitim projelerimizle İzmirli çiftçilere yaşam boyu eğitim programları sunan bir eğitim üssü kuracağız.

 
Durmaz 2 bin kadınla buluştu, projelerini anlattı
 
İzmir'de CHP'nin seçim bürosuna silahlı saldırı: 2 yaralı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Durmaz 2 bin kadınla buluştu, projelerini anlattı
CHP Aliağa Belediye Başkanı Özcan Durmaz, düzenlediği kahvaltıda Aliağalı ...
Çavuşoğlu'ndan çarpıcı İzmir çıkışı: Belediye hizmetleri açısından...
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Burdur'da yaptığı konuşmada, İzmir ...
Bornova Adayı İduğ'dan önce Roman havası ardından Balkan halayı!
Seçim çalışmasını sürdüren CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa ...
 
DSP İzmir adaylarını tanıttı... CHP'yi hedef aldı!
DSP İzmir adaylarını tanıttı. Toplantıda konuşan DSP İzmir Büyükşehir ...
CHP'li Başkan Adayı'ndan 'afiş' tepkisi: Siz yırttıkça...
Yerel seçimler için geri sayıma geçilirken, adaylar propaganda çalışmalarını ...
Tunç Soyer tekerlekli sandalyeyle gezdi... Farkındalık yarattı!
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, engelli ...
 
AK Partili Doğan'ın 'üniversite ilçesi Karabağlar' hayali!
Cumhur İttifakı'nın Karabağlar Belediye Başkan adayı AK Partili Bilal ...
MHP'den kalpaklı Bahçeli paylaşımı
Siyasette beka tartışmalarının devam ettiği bugünlerde Milliyetçi Hareket ...
Bayraklı Adayı CHP'li Sandal'dan gençlere mektup: Kapı kapı dağıtıldı!
CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, 31 Mart’ta ilk kez oy ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri