POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
18 Şubat 2023 Cumartesi - 15:25

Soyer'den Osmaniye'de köylere ziyaret: Siz üretin biz alacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, afet bölgesinde Hatay’ın ardından 11 büyükşehir belediyesi içinde genel afet koordinasyonunu İzmir'in üstlendiği Osmaniye’yi ziyaret etti. Soyer, Osmaniye’de depremden etkilenen köyleri de ziyaret etti. İzmir’de “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla küçük üreticiye sağlanan desteklerin Osmaniye’de de uygulanacağını söyleyen Başkan Soyer, köylülere kooperatifleşme çağrısı yaptı.

Soyer den Osmaniye de köylere ziyaret: Siz üretin biz alacağız

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremin yaralarını sarmak için yeniden afet bölgesine gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hatay’ın ardından Osmaniye’yi ziyaret etti. Cebelibereket Şehit Ali Alkan Ortaokulu’nda kurulan İzmir Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Merkezi’ne gelen Başkan Soyer, birimlerin faaliyetlerini inceleyerek, mobil mutfak, lojistik deposu, kayıt merkezi ve sosyal alanları gezdi.

Depremzedeleri de ziyaret etti
Merkezdeki çadır alanında konaklayan depremzedeleri ziyaret ederek ihtiyaçlarını soran da Başkan Soyer, sahada görevli tüm birimlerle koordinasyon toplantısı yaptı. Başkan Soyer, “Bizim 2 buçuk yıl önce deprem görmüş bir kent olmamızın deneyimiyle burada en doğru, en güçlü hizmeti verebilecek durumdayız. En iyi hizmeti vermek için canla başla çalışmalıyız. Yaptığımız yemeğin kalitesinden çadırlara, giysilere kadar ne yapıyorsak en iyisini yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.



“Buradayız, yanınızdayız”
Koordinasyon merkezindeki incelemenin ardından Başkan Soyer, Osmaniye esnafını ziyaret etti. Başkan Soyer’e bölgede görevli CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ile CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı eşlik etti. Esnafı dolaşarak geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Soyer, “Her ne ihtiyacınız varsa yanınızdayız, buradayız” dedi. Osmaniyeli yurttaşlar ise Başkan Soyer’e İzmir’den verdiği destek için teşekkür etti.

Osmaniye'nin koordinasyonu İzmir'de
İzmir Büyükşehir Belediyesi büyük depremin hemen ardından Hatay, Osmaniye, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta afet koordinasyon merkezleri oluşturdu. Buralarda çadırkent ve konteyner yaşam alanları kuruldu. Bu merkezlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uzun süre hizmet vermesi planlanırken 11 büyükşehir belediye başkanı da afet bölgesindeki 10 ilin genel koordinasyonunu bölüşerek iş bölümü yaptı. Buna göre İzmir Büyükşehir Belediyesi Osmaniye'nin genel afet koordinatörü oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Osmaniye’de depremden etkilenen köyleri ziyaret etti. İzmir’de “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla küçük üreticiye sağlanan desteklerin Osmaniye’de de uygulanacağını söyleyen Başkan Soyer, köylülere kooperatifleşme çağrısı yaptı. Bölgede hayvancılığın sürmesi için yem desteğinin de devam edeceğini vurgulayan Soyer, “Siz yeter ki üretin” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremin yaralarını sarmak için gittiği Osmaniye’nde Dervişli ve Şekerdere köyünü ziyaret etti. Depremin vurduğu köylerde hayatını kaybeden aileler için taziye ziyaretinde bulunan ve hasarlı yapıları inceleyen Başkan Soyer, köylerdeki ihtiyaçları da tedarik etti.
Başkan Soyer’e CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü,  İYİ Parti İstanbul Milletvekili Abdul Ahat Andican, CHP Osmaniye Milletvekili Şükret Çaylı, İYİ Parti Osmaniye İl Başkanı Serat Kılıç eşlik etti.

“Siz üretin biz alacağız”
Köylülerle bir araya gelen Başkan Soyer, tarımsal üretimin devam etmesi gerektiğini belirterek “Bizim İzmir’de kurduğumuz bir sistem var. Biz çiftçimize, köylümüze, üreticimize diyoruz ki, eğer kooperatif kurarsanız ne üretirseniz alacağız. Devlet 10 lira mı veriyor, ben 12 lira vereceğim. Çünkü bizim fabrikamız var, biz ürünü kendimiz işliyoruz. Yoğurt yapıyoruz, peynir yapıyoruz. Şimdi aynı şeyi Osmaniye’nin köylerinde de yapacağız. Kooperatif kurarsanız, ne üretirseniz üretin devletin verdiği taban fiyattan daha yüksek fiyata satın alacağız.  Bizim pazarımız büyük; bu ürünleri tüketiciyle buluşturuyoruz ya da sosyal yardım olarak yurttaşlarımıza ulaştırıyoruz. Biz hazırız” diye konuştu.

“Kamyonlar yola çıktı”
Bölgede hayvancılığın sürmesi için yem desteklerinin de yolda olduğunu söyleyen Başkan Soyer, “Size büyükbaş yem desteği yapacağız. Kamyonlar yola çıktı. Vatandaşın da bağışına açtık. 315 liralık çuvallarla vatandaşımız destek yapabiliyor. Hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kaynağını, hem İzmirlinin desteğini size ulaştıracağız. Biz sizin yanınızda olacağız. Tarımın devam etmesi lazım, sizin üretmeniz lazım” ifadelerini kullandı.

“Bu kadar insan bu acıyı yaşarken biz orada mutlu olamayız”
Başkan Soyer, “Burada bu kadar insan bu acıyı yaşarken biz orada mutlu olamayız. İzmir, İstanbul, Ankara huzur içinde olamaz. Bu hep beraber altından kalkmamız gereken bir durum” şeklinde konuştu.
Başkan Soyer, Osmaniye programı kapsamında depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

 
Suriye'de deprem nedeniyle 5 bin 801 can kaybı!
 
Göztepe taraftarlarından Karşıyaka'ya ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Depremzede çocukların yüzleri Masal Evi ile gülüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da kurduğu çadır kentte depremzedelere ...
Çiğli Belediyesi yeni gönüllüler arıyor!
Çiğli Belediyesi, olası doğal afetlerde ilk müdahale hızını artırmak ve ...
Büyükşehir'den Hatay'a sahra hastanesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Antakya’da oluşturduğu çadır kentte depremzedelerin ...
 
Soyer'den Türkiye'nin konuştuğu o başkana ziyaret!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hatay’ın depremde tek bir ...
İzmir İtfaiyesi hayati mesaide: Umudu yitirmeden çalışmaya devam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Osmaniye ve Hatay’da ...
Başkan Soyer Hatay'da: Vatandaşlar nefes alana kadar yanlarındayız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yeniden deprem bölgesine ...
 
Soyer'den afet bölgesine 12 günlük yardım raporu ve 'ihtiyaç devam ediyor' vurgusu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin afet bölgesine oluşturduğu yardım koridoruyla ...
Kınık'tan afet bölgesine yem desteği
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan deprem ...
Kırgöz deprem bölgesinde: Dayanışmayı büyütme mesajı
Dikili Belediye Başkanı Kırgöz Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri