POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fırtına Türkiye Kupası'nda finalde!
Fırtına Türkiye Kupası'nda finalde!
Nisan sıcaklığı dünya tarihine geçti
Nisan sıcaklığı dünya tarihine geçti
11 yaşındaki çocuğa servis çarptı: Hayatını kaybetti!
11 yaşındaki çocuğa servis çarptı: Hayatını kaybetti!
Okul müdürünü katleden öğrencinin ifadesi ortaya çıktı
Okul müdürünü katleden öğrencinin ifadesi ortaya çıktı
5 Ocak 2021 Salı - 11:13

Soyer'den 'karantina listesi' ve 'güvenli kent' vurgusu, 'fuar mesajı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 14’üncüsünün gerçekleşeceği ve ilk kez internet üzerinden düzenlenecek olan Travel Turkey Fuarı için konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Pandemiyi geride bırakınca ilk fırsatta fiziki ortamlarda fuarlarımızı yapmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Soyer ayrıca ülkenin karantina listesinde olmamasının turizm sektörüne fayda sağlayacağını söyledi. Güvenli kent vurgusu yapan Soyer, İzmir’de yakalanacak başarının sektöre nefes aldıracağına dikkat çekti.

Soyer den  karantina listesi  ve  güvenli kent  vurgusu,  fuar mesajı!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “14’üncü Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı” olarak 25-27 Şubat 2021 tarihlerinde İZFAŞ’ın kendi dijital altyapısı “Digital İzmir Fair” ile sanal olarak düzenlenecek organizasyon için açıklamalarda bulundu.

Çevrim içi olarak internet üzerinden gerçekleşen basın toplantısında önemli açıklamalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Pandemiyi geride bırakınca ilk fırsatta fiziki ortamlarda fuarlarımızı yapmaya devam edeceğiz” mesajını da verdi.

Belediye Başkanı Soyer, “İzmir fuarlar şehridir diyerek kurulduğu günden bu yana pek çok yeniliği hayata geçiren İZFAŞ, pandemi nedeniyle gerçekleşemeyen fuarları dijital olarak hayata geçiriyor. Dijital gerçekleşen ikinci fuarımız Travel Turkey olacak” diyerek sözlerine başladı.

İZMİR’İN DÜNYADA ÇEKİM MERKEZİ OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Başkan Soyer, “Turizm sektörünün ilk sanal fuarı olacak fuarımız dünyanın birçok yerinden temsilcileri buluşturacak. Turizm sektörünü canlandıracak ve bundan sonraki fuarlar için yepyeni bir bakış açısı oluşturacaktır. Pandemi nedeniyle fuarlarımız da büyük düşüşler yaşandı. Birçok sektör aynı riski taşıyor. Biz tarihsel mirası, iklimi, gastronomisi, Efes’i, Bergama’sı, Kemeraltı’sı, Kadifekale’de antik tiyatrosu, Gediz Deltası ve birçok değeriyle önemli kent olan İzmir’in dünya üzerinde çekim merkezi olması için çalışıyoruz. Gereken tüm çalışmaları paydaşlarımızla yürüteceğiz. Pandemide turuncu çember uygulamasını başlattık. Hijyen konusunda İzmir’in güvenli noktada olmasını sağladık. Turizm sektörünü beklentiler üzerinde kapatmayı başarmıştık. Sürdürülebilir bir büyüme için yeni trendler üreterek dünyadaki alıcılarının olması mücadelesi içindeyiz. İzmir’de turizm sektörünün büyük ivme kazanacağını düşünüyoruz” dedi.

PANDEMİ GERİDE KALINCA İLK FIRSATTA FİZİKİ ORTAMLARDA FUARLARIMIZI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Soyer, “İzmir’in değişimin içinde olması ve fırsat kazanması için çalışıyoruz. Ortak dayanışmaya her zamankinden fazla önem veriyoruz. Yeni normalleşme dediğimiz dönemde rekabet çok daha fazla artacak. Pasta küçülecek. Tam bu noktada ortak çalışma yapan dinamiklerin aradaki rekabeti bırakarak çok daha güçlü bir dayanışmaya ihtiyaç duyduğunu düşünüyoruz. Bu fuarın da sağladığı katkıyı çok önemli görüyoruz. Tüm fuarlarımızı pandemiyi geride bıraktığımızda, koşullar el verdiği ilk fırsatta fiziki ortamda yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  

KARANTİNA VE GÜVENLİK VURGUSU, İZMİR’DEKİ BAŞARI MESAJI!
Soyer ayrıca, “Fuara ilgi yüksek ve gerçekten çok ciddi bir başarı sağlanacağına inanıyorum. Sanal olmasının avantajı şu; çok uzak ülkelerden bile katılım sağlanıyor. Maliyetler ve masraflar çok az. Fuar yayılma imkanına sahip. Teknolojiyi çok daha fazla hayatımıza sokuyor. Bu da turizm sektörü için avantaj. Bakanlığın katkısı tabii ki oldu. Gerçekten bu karantinadan muaf olan ülkelerde sektör artışı yaşanacağını biliyoruz. Gittiğiniz ülkede karantinaya sokulmuyorsanız tercih edeceğiniz ülke odluğunu düşünüyorsunuz. İzmir’deki destansı büyük dayanışma ve iş birliği bu noktalara tekabül ediyor. İnsanlara bu ülkenin, kentin güvenli olduğunun duygusunu verebilmek için dikkatli olmak, kurallara sadık olmak gerekiyor. Sadece kendi sağlığımız için değil çevremizdekiler için de dikkatli olmak gerekiyor. Bunun adı dayanışmadır. Birbirimizle ilgili özeni göstermeye devam ederek bütün memleketimiz için güvenli iklim yaratmaktır. Bunun sonucu olarak güvenilir kent algısı dışarıya verilebilirse turizm sektöründeki küçülen pastadan pay alınır diye düşünüyorum. Diliyorum ki İzmir’de yakalanacak bu başarı insanların ekmeğini büyütmeye devam edecek ve turizm sektörünün nefes almasına katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

ÖZGENER’DEN İZFAŞ’A ÖVGÜ
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ise, “Fiziksel versiyonunu aratmayacak şekilde çok sayıda markanın yer alacağı ve turizm politikalarımızın pekiştirileceği bir organizasyona ev sahipliği yapacağımıza inancımız tamdır. Pandemi öncesinde 40’tan fazla ülkenin temsil edildiği fuarımızın pandemi sonrasında da güçlü şekilde yapılacağından şüphemiz yok. İçinden geçtiğimiz süreç fuarcılığın da biçim değiştirmesine yol açtı. Bazı fuarlarımız dijitalleşmek zorunda kaldı. Uzun süredir sanal fuarları konuşuyorduk ama birkaç ayda hayatımıza hızlı bir giriş yaptı. Bunun en başarılı örneklerinden biri İZFAŞ’tır. İZFAŞ örnek nitelikte bir fuar altyapı yazılımı üretti. Onları kutluyoruz, gurur duyuyoruz” dedi.

 
Başkan Kayalar'dan 'Lider'e hizmet raporu!
 
Kartlı alışverişte ilk: 1 trilyon lira barajı aşıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 2020 dayanışma yılı oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılını koronavirüs salgını ve deprem ...
Konak'ın yeni meclis binası kuruldan geçti!
Konak Belediyesi’ni, Alsancak Liman arkası bölgesinde yer alan tarihi ...
"Dayanışma bir arada yaşamanın can damarı"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir depreminin ardından ...
 
CHP’de o ilçede ‘denetim komisyonu’ çatlağı!
Gaziemir Belediye Meclis toplantısında yapılan denetim komisyonu seçimlerinde ...
Konak Meclisi'nde 'kırmızı' tepki
Konak Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısını Kültürpark Fuar Evlendirme ...
Buca meclisinde gündem 'Bekir Coşkun': AK Parti bu kez 'hayır' dedi!
Menderes Mahallesi’nde yapılacak parka merhum gazeteci Bekir Coşkun’un ...
 
Kentin simge ismi tarihi çarşıda ölümsüzleşti!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 1997’de hayatını kaybeden tarihi ...
Çiğli'de kadınlar afet yönetimi eğitimi
Çiğli Belediyesi tarafından, Kadın Emeği ve Değerlendirme Vakfı'nın (KEDV) ...
İzmir Akademi online eğitim portalı açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi döneminde evde daha çok vakit geçiren ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri